Uykuya dalmıyor ( anneler bakar mısınz)

olmuyorsensiz

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
2 Ekim 2018
1.356
2.365
53
34
Kızm 22 aylık memeyi bıraktırdım hamile olduğum için yaklaşık 1 aydır biberon içerek uyuyor daha doğrusu uyumuyor çok zor dalıyor uykuya elleri sürekli ağzımda dilimi çekiyor parmaklarını ağzıma sokuyor çok çok çok zor dalıyor uykuya
Gün içnde yoruluyor yani enerjisini atıyor gündüz uykusuna yatırmasam da çok ama çok hıysuz oluyor kızlar
Vallahi şaşırdım siz nasıl yapıyorsunuz bu uyku işini
Varmı bi fikri olan özelikle tecrübeli anneler sizin önerilerinizi bekliyorum herkese teşekkür ediyorum şimdiden iyi günler

Ayakta salladınız mı hiç? Ya da yatağında sallanarak mı uyudu? Alışkın olduğu şey ne?
Memeyi ben de iki ay oldu keseli. 21 aylık.
Yanına uzanıyorum poposuna vuruyorum, sırtını okşuyorum, ya da emer pozisyondan biraz daha dik kucağımda uyutuyorum.

Çok normal yaşadıklarınız hem memeyi bıraktığı için , emmek sadece süt ile ilgili değil sizinle olan bağıyla da ilgili bir durum. O yüzden devamlı size dokunma ihtiyacı duyuyordur.

Hem de 22 aylık demişsiniz 2 yaş civarı bir rutin bozukluğu oluyor bebeklerde. Benimki 18 aylık bizde de başladı yavaştan.. çok zor biliyorum ama Zamanla düzene girecektir.. gündüz uykusunu kesmek için zaten daha erken, maksimum 1,5 saat uyusun sonra uyandırın.

Bir de enerji atması yorulması lazım gün içinde, mümkün olduğu kadar oyun oynaması lazım.

Sizin için çok zor tahmin edebiliyorum hamile halinizle iyice yoruluyorsunuz... ancak biraz sabır bu bir süreç ve düzelecek , uyku rutinini bozmayın her gün aynı saatte aynı şekilde uyutun sabırla.

Allah kolaylık versin

Ben gündüz uykusuna yatırmıyorum o sıralarda parka çıkarıyorum. Sonra gece sandalye ye yaslanıp uyuya kalıyor o derece. Bırakın huysuz olsun bir iki gün sonra geçer . Birde çocuklarla iletişim kurmasini sağlayın çok faydası oluyor

Rutin oluşturdum ben.
Yemekten sonra banyo, saç tarama kremleme, pijama giydirme, diş fırçalama ve yatağa geçip üç kitap okuma.
Sonrasında uyuyor.
Hatta ilk zamanlae bu rutinin aynen geçtiği kitapları okuyordum ki anlasın.
Bak onlarda yıkandı diş fırçaladı kitap okudu uyudu diyordum.
Rutinin avantajı bir saat fln sürüyor hepsi çocuk banyo kısmı başlası mı anlıyor yatacağını kendimi hazırlıyor

Valla benimki 1,5 aylık , memede uyumak istiyor geceleri o kadar doymuş oluyor ki fazlasını kusuyor ama yine de ısrarla emmek istiyor . Yatırdığım an töbe yarabbi uyuşturucu -alkol bağımlıları gibi kafayı sallıyor eller ayaklar çırpınıyor resmen , bir süre sonra da çığlık çığlığa dayanamıyorum açıkçası alıyorum ama bu seferde çocuk çatlayacak birşey olacak diye korkuyorum emzik veriyorum mecburen , onu da 500 kere düşürüyor ağzından yine aynı şekilde çırpınmaya başlıyor . Geçen akşam 19.30’dan 1.30’a kadar savaş verdik uyumaya bir yandan da aman illaki geçecek deyip , rahatlıyorum ama obezite mi olacak nolacak diye de korkuyorum Sevgili konu sahibi , sizin için bir fikrim yok sizin benim için varsa bana söyleyin lütfen

Hiç sallayarak uyutmadım alışkın olduğu şey memede uyumaktı sadece

Kelin ilacı olsa kendi başına sürermiş
15 ay çok küçük daha ya

İlk dört ay çocuk ne zaman ne kadar isterse emer. Çok normal. Anne sürü obez yapmaz. Aksine anne sütüyle büyüyen çocuklarda onezite daha az görülür.
Doya doya emzirin daha çok ufak o.
Uyku eğitimi de ilk altı ayda zaten olmaz. Şu an emerek uyuması kadar normali yok.
Ben 15 ay koyun koyuna uyudum, emerek uyudu. Şimdi kendi odasında uyku rutiniyle kendi kendine dalıyor.
Çevremdekiler korkutmuştu memede uyuyor çol emiyor asla odasını ayıramıcaksın diyr öyle de kolay oldu ki.
Şu an bebeğiniz sadece kokunuza ihtiyaç duyuyor ve memede rahatlıyor. Sürekli emecek zaten yorucu ama bitecek. Sabredin geçiyor

Yok ben hiç şikayetçi değilim . Bana da herkes diyor ‘çok zorlanacaksın kucağına alma’vs. Açıkçası ben bu anın tadını çıkarmak istiyorum max. Bir kaç sene sonra istesem de durmayacak bu kadar. Ama benim korkum çok emer birşey olur filan koynumda olması benim de çok hoşuma gidiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…