• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Uykuya geçmek istemeyen bebek?

pembe dusler

Guru
Kayıtlı Üye
22 Haziran 2010
1.039
360
323
İstanbul
18 aylık oğlum var.uyutycagım zaman aglıyo direnıyo hiç bi şekilde durmuyo.uykuya zar zor gecıroyorum.binbşr zahmetle ve tahamülğm kalmadı bıktım artık cebelleşmekten.gece uykusuda öyle uğraşıyorum.varmı böyle olan ve bir çözüm bulan ?

Kan değerleri nasıl? Bir gününüz nasıl geçer?Güne kaçta başlarsınız? Neler yaparsınız? Öğle uykusuna kaçta yatar kaçta kalkar? Gün içindr tv tablet ışıklı sesli oyuncak gibi çok uyarana maruz kalır mı?

Kan değerleri nasıl? Bir gününüz nasıl geçer?Güne kaçta başlarsınız? Neler yaparsınız? Öğle uykusuna kaçta yatar kaçta kalkar? Gün içindr tv tablet ışıklı sesli oyuncak gibi çok uyarana maruz kalır mı?
Kan değerlerine bayadır baktırmadım.sabah 10 civarı kalkar öğlen 1 buçuk,2 gibi öğle uykusuna yatırım.bir buçuk iki saat uyuduğu olur öğlen.Akşamda 10 ,10 buçuk gibi yatırıyorum.ama işte asıl sorun yatırabilmrk uyku pozisyonu nu aldoramıyorumki uyumak istemiyor

Kan değerlerine bayadır baktırmadım.sabah 10 civarı kalkar öğlen 1 buçuk,2 gibi öğle uykusuna yatırım.bir buçuk iki saat uyuduğu olur öğlen.Akşamda 10 ,10 buçuk gibi yatırıyorum.ama işte asıl sorun yatırabilmrk uyku pozisyonu nu aldoramıyorumki uyumak istemiyo
Mutlaka kan değerlerine baktırın. 10 bir bebek için güne başlamak olarak geç bir saat en geç 8-8:30 da uyansa bu döngüyü kırabilirsiniz zaten 10 da uyandığı için öğle uykusuna da direniyordur muhtemelen. Yapmanız gereken şey uyanmasa dahi öpe seve koklaya koklaya onu erken güne başlatmak. Öğle uykusu 2 ve sonrasına kalmasın bir de uykuyu mümkünse 1,5 saati geçmesin. Zorlandığım bir dönem olmuştu oğlumda şöyle yapmıştım sizede fikir olsun. Sabah erken uyandırıp kahvaltısını ettirip giydirir parka götürürdüm. Parkta oynayıp eve gelip güzelce öğle yemeğini yedirir biraz kitap okuyup uyuturdum. Bebekler dışarıda hava aldıklarında daha kolay uyuyorlar. Dediğim gibi güne erken başlatın. Öğle uykusunu daha erken yapmak isteyecek zaten 12-12:30 gibi uyusa 1,5 saat uyusa 13:30/14:00 gibi öğle uykusundan uyanırsa yavaş yavaş düzene girecektir. 1 hafta düzen oturana kadar sizi zorlar ama olunca harika olur sizin için

Mutlaka kan değerlerine baktırın. 10 bir bebek için güne başlamak olarak geç bir saat en geç 8-8:30 da uyansa bu döngüyü kırabilirsiniz zaten 10 da uyandığı için öğle uykusuna da direniyordur muhtemelen. Yapmanız gereken şey uyanmasa dahi öpe seve koklaya koklaya onu erken güne başlatmak. Öğle uykusu 2 ve sonrasına kalmasın bir de uykuyu mümkünse 1,5 saati geçmesin. Zorlandığım bir dönem olmuştu oğlumda şöyle yapmıştım sizede fikir olsun. Sabah erken uyandırıp kahvaltısını ettirip giydirir parka götürürdüm. Parkta oynayıp eve gelip güzelce öğle yemeğini yedirir biraz kitap okuyup uyuturdum. Bebekler dışarıda hava aldıklarında daha kolay uyuyorlar. Dediğim gibi güne erken başlatın. Öğle uykusunu daha erken yapmak isteyecek zaten 12-12:30 gibi uyusa 1,5 saat uyusa 13:30/14:00 gibi öğle uykusundan uyanırsa yavaş yavaş düzene girecektir. 1 hafta düzen oturana kadar sizi zorlar ama olunca harika olur sizin için
Gece 3,4kere emmeye uyanıyo.Ve kendi kendine uykusu açılıyo sebepsizce ağlıyo uykudan uyanıp.sanırım uyku terörü deniyomuş buna.gece sekteye uğradığı için uykusu.10 normal geldi bana kalkması.aay ne bilim bu benim 3.çocuk ama ilk gibi oldu o kadar ara verince diğer çocuklarım böyle değildi.yaş 39😬

Bence yaşına göre çok geç yatıp çok geç kalkıyor.arkadaşın dediği gibi önce uykusunu düzenleyin.sabah yarımşar saat erken kaldırırsanız aşamalı olarak 8 e çekerseniz hem öğlen kolay uyur hem akşam. Sabah erken kalkan çocuk gece de erken yatar.gerekli büyüme hormonlarının salgılanması için erken yatıp erken kalkmalı

Gece 3,4kere emmeye uyanıyo.Ve kendi kendine uykusu açılıyo sebepsizce ağlıyo uykudan uyanıp.sanırım uyku terörü deniyomuş buna.gece sekteye uğradığı için uykusu.10 normal geldi bana kalkması.aay ne bilim bu benim 3.çocuk ama ilk gibi oldu o kadar ara verince diğer çocuklarım böyle değildi.yaş 39😬
Gece terörü olabilir. Eğer uykusundan uyanıp bağırarak ağlamaya başlıyorsa ve sizi duymuyorsa.. Sakin olup sarılıp severek sakinleştirin. Gün içinde yaşadıklarına bakın. Bu dönemde üzüleceği bir şeyler oldu mu? Ev içinde , ailevi ilişkilerde kaygı duyacağı bir şeyler oldu mu? Taşınma , emzik bırakma çok sevdiği birinden ayrılma gibi gibi. Aynı şekilde gün içerisinde izlemesi gerekenden fazla ekran izliyorsa da ortaya çıkabilir. 3 çocuğum var demişsiniz sizin içinde çok zordur ama belki bir tık fazla ilgilenilmek istiyor olabilir ya da kardeş yeni geldiyse vs. Gündüzleri bol bol vaktiniz oldukça oyun oynamaya çalışın. Gece uykusundan uyandığında da ışıkları açmayın.

10 normal değil aslında belki sizin aile dinamiğiniz budur bilemem ama onun ihtiyacı olan hormonların salgılanması için yatması gereken saat ve kalkması gereken saat , uyanık kalabileceği süreler aşağı yukarı aynıdır. Eğer 10 da uyanırsa 2 -3 saat sonra uykusu gelmeden uyutmaya çalışıp uyumayınca sizde yorulursunuz. En güzeli 8- maksimum 8:30 da güne başlatın. Öğle uykusunuda 12:30 /1:30 (2:00) arası yaptırmaya çalışın. Bir de bir kilit nokta daha var 2 ye kadar uyumadı öğle uykusunu o saatten sonrada uyutursanız gece uykusuna direnir. Bu şekilde yaparsanız 1 hafta sizi zorlar uyanma etme konusunda ama sonra hormonlarıda normal salgılandığı için (aşırı yorulmadan saatinde uyuyarak) o huzurlu olur sizde huzurlu olursunuz.

Gece terörü olabilir. Eğer uykusundan uyanıp bağırarak ağlamaya başlıyorsa ve sizi duymuyorsa.. Sakin olup sarılıp severek sakinleştirin. Gün içinde yaşadıklarına bakın. Bu dönemde üzüleceği bir şeyler oldu mu? Ev içinde , ailevi ilişkilerde kaygı duyacağı bir şeyler oldu mu? Taşınma , emzik bırakma çok sevdiği birinden ayrılma gibi gibi. Aynı şekilde gün içerisinde izlemesi gerekenden fazla ekran izliyorsa da ortaya çıkabilir. 3 çocuğum var demişsiniz sizin içinde çok zordur ama belki bir tık fazla ilgilenilmek istiyor olabilir ya da kardeş yeni geldiyse vs. Gündüzleri bol bol vaktiniz oldukça oyun oynamaya çalışın. Gece uykusundan uyandığında da ışıkları açmayın.
Önerileriniz için teşekkür ediyorum deneyeceğim evet 3 çocuk ama diğer ikisi büyük biri 16 yaşında biri de 11 Bu benim son tekne kazıntım 😁

Önerileriniz için teşekkür ediyorum deneyeceğim evet 3 çocuk ama diğer ikisi büyük biri 16 yaşında biri de 11 Bu benim son tekne kazıntım 😁
Hay maşallah size🥰 ne güzel bir yandan evde ergenler bir yandan minnak fare😂 e abilik ablalık yapıyorlardır size yardım ediyorlardır herhalde.

Benim oğlum da bu aralar çok zor uyuyor. Kan değerleri ile bunun ilgisi nedir? Bilmediğimden soruyorum.

Benim oğlum da bu aralar çok zor uyuyor. Kan değerleri ile bunun ilgisi nedir? Bilmediğimden soruyorum.
Vitaminsel eksiklikler , demir, kalsiyumve b grubu vitaminler uyku düzeninin bozulmasına sebep verebilir. Uyku problemleri elbette dönemsel de olabiliyor. Bir de verdiğimiz d vitaminini sabah erken saatlerde vermek hem emilimi için hem de uyku dengesini bozmaması için iyi olur.

Back
X