• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Uyum sorunu

Tavuk_suyu_

Nirvana
Pro Üye
Anneler Kulübü
12 Nisan 2015
12.939
50.830
798
35
Merhaba sevgili kk kadınları,
Hemen konuya giriyorum. 4 yaşında bir oğlum var bu yıl anaokuluna başladı. Ilk 3 gün çok ağladı fakat sonra alıştı. Şimdi severek gidiyor.

Gelelim soruna. Öğretmenimiz görüşmek için çağırdı.Oglum okulda başına buyruk davranıyormuş ve etkinliklere katılmak istemiyormuş. Ayrıca öğretmenimizin sorularına cevap da vermiyormuş. Oglumun zaten konuşması problemli oldugunu belirttim. Rehber öğretmenle , sınıf öğretmenimiz kitap önerilerinde bulunacaklar. Sık sık kitap okuyup sohbet etmemizi söyledi.

Daha farklı neler yapabilirim uyum saglamasi için ? Simdiden cevap veren tum uyelere tesekkur ederim.

EKLEME: Iyi geceler kizlar aynı durum olduğu için yeni bir konu açmadım. Ekleme yapayım dedim.

Bugün bir olaya şahit oldum. Oğlumu almaya gittiğimde dışarda birkaç çocuğun velisi konuşurken çocuklar koşuyordu. Oğlum da sevinerek koşmaya başladı birlikte. Bir tane çocuk dedi ki "Anne ben o çocuğu hiç sevmiyorum" (oğlumu gostererek).
Kuzum öyle duyunca duraksadı. Ben de çok üzüldüm o an.

Acaba sınıfta da bu tarz şeylere oluyorda o yüzden mi etkinliklere katılmak istemiyor. Başına buyruk ve yanlız oynamayı tercih ediyor?

Son düzenleme:
öğretmen bunun eğitimini aldığına gore en iyi o yönlendirir bence... bunu size bilgi amaçlı soylemıştır dıye duşunuyorum daha az bir süre olmuş...

öğretmen bunun eğitimini aldığına gore en iyi o yönlendirir bence... bunu size bilgi amaçlı soylemıştır dıye duşunuyorum daha az bir süre olmuş...
Öğretmenimiz çok ilgili. Oğlum da cok seviyor kendisini.
Bir-kac şey söyledi kendisi. Ekstra neler yapabilirim acaba ?

Öğretmenimiz çok ilgili. Oğlum da cok seviyor kendisini.
Bir-kac şey söyledi kendisi. Ekstra neler yapabilirim acaba ?
ekstra yapılacak birşey yok bence başına buyruk olması gayet normal konuşmamasına gelecek olursak tablet telefon olmamalı lgınız artmalı dergı karıştırın karşısında konuşun resımlerı anlatın kıtap okuyun ama bunları tv kapalıyken yapın...

Merhaba sevgili kk kadınları,
Hemen konuya giriyorum. 4 yaşında bir oğlum var bu yıl anaokuluna başladı. Ilk 3 gün çok ağladı fakat sonra alıştı. Şimdi severek gidiyor.

Gelelim soruna. Öğretmenimiz görüşmek için çağırdı.Oglum okulda başına buyruk davranıyormuş ve etkinliklere katılmak istemiyormuş. Ayrıca öğretmenimizin sorularına cevap da vermiyormuş. Oglumun zaten konuşması problemli oldugunu belirttim. Rehber öğretmenle , sınıf öğretmenimiz kitap önerilerinde bulunacaklar. Sık sık kitap okuyup sohbet etmemizi söyledi.

Daha farklı neler yapabilirim uyum saglamasi için ? Simdiden cevap veren tum uyelere tesekkur ederim.

kesinlikle bol bol kitap okumalı ve bunu bir alışkanlık olarak kazandırmalısınız. benim de 4 yaşında bir oğlum var 6 aydan beri her akşam kitap okuruz muhakkak. şimdi gece yatarken kitap okumadan asla yatağa girmez.
ayrıca evde birlikte etkinlik yapabilirsiniz. bunun için bardabas veya pakolino gibi oyun kutuları var onlardan alabilir veya etkinlik kitaplarından etkinlik çalışabilirsiniz.
uyum probleminden ziyade ben biraz fazla rahat bir çocuk olabileceğini düşündüm oğlunuzun. kendi istediklerini yapma doğrultusunda inatlaşıyor olabilir.

ekstra yapılacak birşey yok bence başına buyruk olması gayet normal konuşmamasına gelecek olursak tablet telefon olmamalı lgınız artmalı dergı karıştırın karşısında konuşun resımlerı anlatın kıtap okuyun ama bunları tv kapalıyken yapın...
Televizyon, tablet , telefon kesinlikle izlemiyoruz zaten. Kendimizde tv işlememeye karar verdik sırf daha fazla vakit geçirelim çocukla diye. Öğretmende böyle söyleyince ister istemez uzuldum

kesinlikle bol bol kitap okumalı ve bunu bir alışkanlık olarak kazandırmalısınız. benim de 4 yaşında bir oğlum var 6 aydan beri her akşam kitap okuruz muhakkak. şimdi gece yatarken kitap okumadan asla yatağa girmez.
ayrıca evde birlikte etkinlik yapabilirsiniz. bunun için bardabas veya pakolino gibi oyun kutuları var onlardan alabilir veya etkinlik kitaplarından etkinlik çalışabilirsiniz.
uyum probleminden ziyade ben biraz fazla rahat bir çocuk olabileceğini düşündüm oğlunuzun. kendi istediklerini yapma doğrultusunda inatlaşıyor olabilir.
Kitap okuyorum akşamları daha 2 saygıda okumadan hadi bu masal burda bitti diye dinlemek istemiyor.

Etkinlik kutularına da bakayım . El işi kağıtları , boyama kitapları falan da aldım ama hiç ilgisini çekmiyor. Kalemleri sayıyor boyamak istemiyor.
Öğretmenimiz de öyle söyleyince cok üzüldüm gerçekten.

Ben de anlamadım. Küçük kağıtları yapistiriyorlarmis ornegin oğlum yapmak istemiyormuş araba sürmek istiyormuş. Sınıfa uyum sağlamıyormuş.
öteki çocukları nasıl aynı masaya topluyorsa ,isterlerse onuda getirebilirler , bunun eğitimini alan insanlar sonuçta
zamanla alışır ,daha çok yeni alışma süreci yaşıyor çocuk ,üzmeyin kendinizi

Üzülecek birşey yok canınızı sıkmayın lütfen.
Öğretmenin sizi bilgilendirmesi çok iyi bir durum.
Ailecek tv karşısında zaman geçirmeyin, beraber aktiviteler yapmaya çalışın.
Oyunlar vs.
Kalabalık bi ortama girdiği için ayak uydurması biraz uzun sürebilir. Beraber birşeyler yapmanın keyifli olduğunu hissettirin. Muhtemelen okuldada birileriyle etkinlik yapmak isteyecektir.
Zaten öğretmeni ona yardımcı olacaktır. Bi kaç arkadaş edindikten sonra yoluna girer. İçinizi ferah tutun.

öteki çocukları nasıl aynı masaya topluyorsa ,isterlerse onuda getirebilirler , bunun eğitimini alan insanlar sonuçta
zamanla alışır ,daha çok yeni alışma süreci yaşıyor çocuk ,üzmeyin kendinizi
Haydi çocuklar etkinlik yapıyoruz diyormuş öğretmen hepsi geliyormuş masaya oğlum gelmiyormuş. 2. 3 kez sesleniyormus ismiyle ancak öyle geliyor dedi.

Kitap okuyorum akşamları daha 2 saygıda okumadan hadi bu masal burda bitti diye dinlemek istemiyor.

Etkinlik kutularına da bakayım . El işi kağıtları , boyama kitapları falan da aldım ama hiç ilgisini çekmiyor. Kalemleri sayıyor boyamak istemiyor.
Öğretmenimiz de öyle söyleyince cok üzüldüm gerçekten.

Peki ne ilgisini çeker

Mesela araba severse iş makinaları içeren kitap serisi var

Yine arkadasım serileri var doktur polis pilot vs vs

Araba seviyor kitabı arabaya okuyun o da araba ile oynasın ya da canlandırma yapın

Örneğin oğlumun tüm arabalarının ismi var sınıf arkadaşları ile aynı

Anaokulunda 3 yaş grubunda iken koymuştu mesela kırmızı olan doğa polis arabası Fuat vs

Araba sınıfı yapar iri bir arabayı öğretmen yapardı okul canlandırması yapardık

Hem oynar hem bilgi alırdık

Neden boyamak istemiyor mesela küçük kırmızı kamyon

Arkadaşı mı beğenmemiş boyası mı çirkin eli mi acımış çişi mi gelmiş gibi sorular

Üzülecek birşey yok canınızı sıkmayın lütfen.
Öğretmenin sizi bilgilendirmesi çok iyi bir durum.
Ailecek tv karşısında zaman geçirmeyin, beraber aktiviteler yapmaya çalışın.
Oyunlar vs.
Kalabalık bi ortama girdiği için ayak uydurması biraz uzun sürebilir. Beraber birşeyler yapmanın keyifli olduğunu hissettirin. Muhtemelen okuldada birileriyle etkinlik yapmak isteyecektir.
Zaten öğretmeni ona yardımcı olacaktır. Bi kaç arkadaş edindikten sonra yoluna girer. İçinizi ferah tutun.
Gerçekten öğretmenimiz çok ilgili. Biraz böyle konuşarak deneyelim. Olmazsa farklı bir yol izleriz ded.

Tv, tablet zaten oğlum varken asla açmıyoruz. Oyun oynuyoruz birlikte.
Sınıfa uyum sağlayamıyor bu yıl alın okuldan derler diye de düşündüm açıkçası.

Ben de anlamadım. Küçük kağıtları yapistiriyorlarmis ornegin oğlum yapmak istemiyormuş araba sürmek istiyormuş. Sınıfa uyum sağlamıyormuş.
anormal bi durummuymuş peki.sizden beklentisi nedir

Peki ne ilgisini çeker

Mesela araba severse iş makinaları içeren kitap serisi var

Yine arkadasım serileri var doktur polis pilot vs vs

Araba seviyor kitabı arabaya okuyun o da araba ile oynasın ya da canlandırma yapın

Örneğin oğlumun tüm arabalarının ismi var sınıf arkadaşları ile aynı

Anaokulunda 3 yaş grubunda iken koymuştu mesela kırmızı olan doğa polis arabası Fuat vs

Araba sınıfı yapar iri bir arabayı öğretmen yapardı okul canlandırması yapardık

Hem oynar hem bilgi alırdık

Neden boyamak istemiyor mesela küçük kırmızı kamyon

Arkadaşı mı beğenmemiş boyası mı çirkin eli mi acımış çişi mi gelmiş gibi sorular
Arabaları çok seviyor. Yazdıklarınızı mutlaka deneyeceğim.

Sorunumuz anlıyor fakat uygulamak istemiyor. Annecim şöyle şöyle yapalım mi diyorum. Yüzüne bakıyor . Markete gidelim mi diyor. O an öyle kalıyorum :(

Gerçekten öğretmenimiz çok ilgili. Biraz böyle konuşarak deneyelim. Olmazsa farklı bir yol izleriz ded.

Tv, tablet zaten oğlum varken asla açmıyoruz. Oyun oynuyoruz birlikte.
Sınıfa uyum sağlayamıyor bu yıl alın okuldan derler diye de düşündüm açıkçası.
Diyeceklerini sanmıyorum. Daha çok erken çünkü.
Ki bu tarz davranması gayet normal. Benimde kuzenim çok sorun çıkarmıştı. Bi süre sonra “annecim sen gelme ben servise kendim binerim” moduna girmişti. Tamamen alışma süreci yani.

Haydi çocuklar etkinlik yapıyoruz diyormuş öğretmen hepsi geliyormuş masaya oğlum gelmiyormuş. 2. 3 kez sesleniyormus ismiyle ancak öyle geliyor dedi.
Çocuk daha öğretmenine alışamamışki ne yapsın. Biraz sevgi görse ,sürekli peşinde olurdu zaten
birde ben o yaştaki bir çocuğa tek seferde oyunu bıraktırıp istediğini yaptıranını görmedim valla :-)

Back
X