• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Uyum sorunu

Peki ne ilgisini çeker

Mesela araba severse iş makinaları içeren kitap serisi var

Yine arkadasım serileri var doktur polis pilot vs vs

Araba seviyor kitabı arabaya okuyun o da araba ile oynasın ya da canlandırma yapın

Örneğin oğlumun tüm arabalarının ismi var sınıf arkadaşları ile aynı

Anaokulunda 3 yaş grubunda iken koymuştu mesela kırmızı olan doğa polis arabası Fuat vs

Araba sınıfı yapar iri bir arabayı öğretmen yapardı okul canlandırması yapardık

Hem oynar hem bilgi alırdık

Neden boyamak istemiyor mesela küçük kırmızı kamyon

Arkadaşı mı beğenmemiş boyası mı çirkin eli mi acımış çişi mi gelmiş gibi sorular
ne güzel yazmışsınız.fikir oldu banada.gerçi benim oğlan ( 3) arabalarından en büyüğüne anne diyormuş.ne babasına ne babaannesine veriyormuş bu anne diyormuş.

Diyeceklerini sanmıyorum. Daha çok erken çünkü.
Ki bu tarz davranması gayet normal. Benimde kuzenim çok sorun çıkarmıştı. Bi süre sonra “annecim sen gelme ben servise kendim binerim” moduna girmişti. Tamamen alışma süreci yani.
Inşallah demezler. Çünkü çok severek gidiyor. Akşam almaya gidince " Neden geldin?" diyor.
Onun haricinde yemek de hiç yemiyormus. Bir lokma dahi almıyormuş.

Evde nasim oldugunu ogrenmek istemis. Daha çok konuşun , evde etkinlikler yapın, kitaplar okuyun dedi. Galiba biraz anormal bir durum. Diğer çocuklar uyum sağlıyormuş çünkü.
diğer çocukların belki ilk senesi değildiir.her cocuğun fıtratı bir değil.kreş ortamına öğretmeni alıştıracak bence

Çocuk daha öğretmenine alışamamışki ne yapsın. Biraz sevgi görse ,sürekli peşinde olurdu zaten
birde ben o yaştaki bir çocuğa tek seferde oyunu bıraktırıp istediğini yaptıranını görmedim valla :-)
Diğer çocuklar nasıl yapıyorlar anlamadım :( Birde öğretmenini çok seviyor. Öğretmenini arayalım mi diyor hadi yanına gidelim diyor.

Ben anasınıdında staj yaptım 2 sene önce. Benim öğretmenimin sınıfında bin çeşit öğrencisi vardı hepsiylede teker teker ilgilenirdi. Bunlar çocuk öğretmenlerin görevi onları eğitmek anne babadan beklenseydi bu öğretmene ihtiyaç olmazdı. Benim yeğenim 4.5 yaşında aşırı hareketli dediler yengem pskiyatriye götürdü bi çeşit otizm tanısı konuldu epilepsi çocuk özwl eğitim denildi ona başlandı orada gayet iyi olan çocuk anadınıfında sürekli şikayetle eve geliyo. Artık öğretmenler çok fazla sıkı değil (hepsi değil) benim öğretmenim bakabildi ama bu şikayet edenlere göre çocuk annesi babasıyla kalmalı çünkü okul çocuktan şikayetçi alın demeye getiriyolar resmen

diğer çocukların belki ilk senesi değildiir.her cocuğun fıtratı bir değil.kreş ortamına öğretmeni alıştıracak bence
Tam tersi malesef. Diğer çocukların ilk senesi. Benim oğlum geçen yıl da kreşe gitti. Tabi her çocuk farklı .

Ek olarak aylik dergiler oluyor minika cocuk,bilge minik , merakli minik bunları alıp etkinliklerine katki sağlayabilirsiniz.
Okulda hoşuna giden etkinliklere katılıyor mu? Suanda farklo ortamda ve bilmediği evde olmayan oyuncaklar onlara doyunca belki katilir

Inşallah demezler. Çünkü çok severek gidiyor. Akşam almaya gidince " Neden geldin?" diyor.
kuzum benim ya acaba tepkilimi içten içe.bi arkadşımız vardı.ünv öğrencisi.ana sınıfı okuyor..aktif olsa ondan fikir alırdık

Ben anasınıdında staj yaptım 2 sene önce. Benim öğretmenimin sınıfında bin çeşit öğrencisi vardı hepsiylede teker teker ilgilenirdi. Bunlar çocuk öğretmenlerin görevi onları eğitmek anne babadan beklenseydi bu öğretmene ihtiyaç olmazdı. Benim yeğenim 4.5 yaşında aşırı hareketli dediler yengem pskiyatriye götürdü bi çeşit otizm tanısı konuldu epilepsi çocuk özwl eğitim denildi ona başlandı orada gayet iyi olan çocuk anadınıfında sürekli şikayetle eve geliyo. Artık öğretmenler çok fazla sıkı değil (hepsi değil) benim öğretmenim bakabildi ama bu şikayet edenlere göre çocuk annesi babasıyla kalmalı çünkü okul çocuktan şikayetçi alın demeye getiriyolar resmen
Her çocuğun durumu farklı tabiki. Hepsi aynı olmaz. Kavga falan asla etmez. Kimseye vurmaz. Küfür falan bilmez. Tek kötü sozu "maydonoz" demek.

Sınıf öğretmenimiz birşey demedi. Ama rehber öğretmen " Diğer çocuklar etkinlik yaparkan x" in yapmaması sınıfın düzenini bozar. " dedi. Alın diyecekler diye korktum inanın.

kuzum benim ya acaba tepkilimi içten içe.bi arkadşımız vardı.ünv öğrencisi.ana sınıfı okuyor..aktif olsa ondan fikir alırdık
Bilmiyorum ki keşke sorabilsek de ogrensek . Hafta sonu öğretmenini arayalım mi diyor ? baya da seviyor yavrum.

Ek olarak aylik dergiler oluyor minika cocuk,bilge minik , merakli minik bunları alıp etkinliklerine katki sağlayabilirsiniz.
Okulda hoşuna giden etkinliklere katılıyor mu? Suanda farklo ortamda ve bilmediği evde olmayan oyuncaklar onlara doyunca belki katilir
Aylık etkinlik dergilerinde de alırım.
Hiç bir etkinliğe katılmıyormuş. Bir köşede araba oynuyormuş sadece.

Ben çocuk gelişimciyim ve hani bana çok anormal bir durum gibi gelmedi. Tamemen uyum sürecinden ibaret. Kreşe gitmek istemeseydi, orada olay çıkarsaydı evet bi sorun olarak görüp öyle yaklaşmak gerekirdi ama gayet basit. Benim eşim kıyametleri koparmış. Demişlerki bu sene yollamayın. Sonrada 1. Sınıfa başlamış. Oradada sorun çıkarmış. Geriye anaokula başlamış. :D sorun böyle olur. Sizinki geçici bi süreç bence. Zaten geçen yıl da gitmiş. Toparlar mutlaka merak etmeyin. Anladığım kadarıyla ilgili bi annesiniz. Aşar bunu. Rahat olun :)

Evde nasim oldugunu ogrenmek istemis. Daha çok konuşun , evde etkinlikler yapın, kitaplar okuyun dedi. Galiba biraz anormal bir durum. Diğer çocuklar uyum sağlıyormuş çünkü.

o zaman içiniz rahatlayacaksa bir pedagoga gidin. bir sıkıntı varsa işi profesyoneli ile çözmeye çalışın.

Ben çocuk gelişimciyim ve hani bana çok anormal bir durum gibi gelmedi. Tamemen uyum sürecinden ibaret. Kreşe gitmek istemeseydi, orada olay çıkarsaydı evet bi sorun olarak görüp öyle yaklaşmak gerekirdi ama gayet basit. Benim eşim kıyametleri koparmış. Demişlerki bu sene yollamayın. Sonrada 1. Sınıfa başlamış. Oradada sorun çıkarmış. Geriye anaokula başlamış. :KK70: sorun böyle olur. Sizinki geçici bi süreç bence. Zaten geçen yıl da gitmiş. Toparlar mutlaka merak etmeyin. Anladığım kadarıyla ilgili bi annesiniz. Aşar bunu. Rahat olun :)
Geçen yıl kreşte 5 6 ay gitti sonra hiç gitmek istemedi ve sürekli ağladı. Mecburen aldık geri. Uykusunda falan okul yok diye sayikliyordu.

Bu yıl farklı bir yere yazdırdık. Anaokuluna başladı. Bu defa da böyle oldu :(

Geçen yıl kreşte 5 6 ay gitti sonra hiç gitmek istemedi ve sürekli ağladı. Mecburen aldık geri. Uykusunda falan okul yok diye sayikliyordu.

Bu yıl farklı bir yere yazdırdık. Anaokuluna başladı. Bu defa da böyle oldu :KK43:
Biraz zaman geçsin de bakalım ne yapcak

Tam tersi malesef. Diğer çocukların ilk senesi. Benim oğlum geçen yıl da kreşe gitti. Tabi her çocuk farklı .

Ortam fazla disiplinli gelmiş olabilir mi

Geçen seneki ortamını arıyor olabilir yani daha oyun ağırlıklı

Alışır bir süre sonra

Aylık etkinlik dergilerinde de alırım.
Hiç bir etkinliğe katılmıyormuş. Bir köşede araba oynuyormuş sadece.

Geçen sene oğlum 3 yaşındayken basladi kreşe, oda hepsinden olmasada yapmadığı oluyordu, öğretmeni cagirmiyorum o gelip bakıyor biz mutluyuz yavaş yavas katılmaya başlıyor diyordu. Bu sene farklı bir krese yazdırdık uyumu cok iyi hepsine genel olarak katiliyormus. Bence zamanla düzelir. Ve makası birlikte yan yanayken dkkatli bir şekilde kullanabilirsiniz.

Back
X