• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

uyum sorunu

Bazı arkadaşlarında dediği gibi iş eşte bitiyor.

Eşin seni hiç bir durumda savunmuyorsa, ailesinden seni geri planda tutuyorsa eşinin sana ne kadar değer verdiğiyla alakalıdır.

Eşin seni inan çok sevseydi seni kıracak hiçbirşey yapmazdı.Ben böyle düşünüyorum.

Artık onun annesi, babası, amcası, dayısıda sen olmuşsundur.

Neden erkekler, evlendiklerinde artık bir yuva kurduklarının farkında olmuyorlar?

Eşinle konuş.

İzah et durumu.

Ben olsam çok kızardım eşime.

10 yıl beraber olman birşeyi değiştirmez.Önemli olan aynı çatı altında yaşaman.

Bazı huylarını ancak bu şekilde anlarsınız.

eşimle 10 yıl flört edip evlendik şu anda bir yıllık evliyiz. aramızda farklılıklar olduğu flört ederken de belliydi ortak müştereklerde birleşebiliyorduk. ama evlenince mecburen ailesinin içine girmek zorunda kalıyorsunuz bu yüzden bir tavsiye evleneceğiniz kişinin ailesine çok dikkat edin eşinizden vazgeçmediğiniz sürece onları hayatınızdan çıkaramazsınız. ve bu aile bıktırdı beni. çok cahil ve görgüsüzler(bu kelimelri kullanmayı hiç sevmem aslında ama onları ancak böyle tanımlayabiliyorum). 2 aylık evliyken evime gelip 3ay kaldılar ve herşeye karışmaya kalktılar, bunun yanında eşim ailesine çok düşkün, onlar varken beni ihmal ettiğinin farkında değil. sadece annesi ve babası da deil bir de amcası var başımızda bizi evlenmeden önce kredi çektirip borçlandırdı ve eşim amcasına da çok fazla değer veriyor (buna rağmen), onu suçlamama izin bile vermiyor. ailesi her işimizin içinde bıktım artık. hiç bir şeye sesimi çıkarmayıp hanımefendiliğimi bozmamaya çalışsam da olmuyor artık. ayrıca bir yıldır da işsizim bu da tuzu biberi oldu. evlendiğim ilk günden beri başkasının borcu ve problemlerini çekmekten bıktım.ayrıca eşimin çevresinde en başta anne babası olmak üzere evliliği düzgün olan kimse yok, eşim kendine farkında olamadan onları örnek alıyor, çok kapalı ve kadını geri plana atan bir aile, onlara göre kadın susmalı ve sürekli fedakarlık yapmalı, hakkını savunan kadın ise her türlü iftiraya mağruz kalabiliyor.boşanmayı bile düşünmüştüm, ama eşimi çok seviorum, onun da beni sevdiğini biliyorum ama çevre baskısından dolayı bana çok yüz vermemeye çalışıyor aklı sıra.

canım benım malesef son yazıdıgn cumleler benım eşimin ailesınede uyuyor..kadın hep susmalı ölsede gebersede ailesıne yasadıgı zorlukları asla anlatmamalı kendı basının caresıne bakmalıı :( cahılce düşüncelerr bunlar ama kendılerını süper zeka sanmalarıı adamı bitirıyor

canım benım malesef son yazıdıgn cumleler benım eşimin ailesınede uyuyor..kadın hep susmalı ölsede gebersede ailesıne yasadıgı zorlukları asla anlatmamalı kendı basının caresıne bakmalıı :( cahılce düşüncelerr bunlar ama kendılerını süper zeka sanmalarıı adamı bitirıyor

evet aynen öyle herşeyi onlar çok bilir sonuçta dediğin gibi süper zekalar :P

yazılanları okuyunca Ankaradan, eşimin ailesi ve kendi ailemden uzaklaşıcam diye seviniyorum, uzak olursak belki sadece özlerler bişeyleri didiklemezler diye umuyorum ama yağmurdan kaçarken doluyada tutulabilirim :S

İşte çok önemli bu konu,okudukça strese giriyorum ya bizde sorun yaşarsak diye:18:
Sadece o kişiyle değil ailesiyle de evlenmiş oluyoruz ve iyice tanımamız gerek.Hem iki ailenin anlaşması da önemli.
Off ne zor işler,bence eşinizle konuşmalısınız bu konuyu hayatınızda daha az olmalılar.Allah kolaylık versin:31:

İşte çok önemli bu konu,okudukça strese giriyorum ya bizde sorun yaşarsak diye:18:
Sadece o kişiyle değil ailesiyle de evlenmiş oluyoruz ve iyice tanımamız gerek.Hem iki ailenin anlaşması da önemli.
Off ne zor işler,bence eşinizle konuşmalısınız bu konuyu hayatınızda daha az olmalılar.Allah kolaylık versin:31:

canım bence strese girmene hiç gerek yok illa bütün erkekler ve aileleri aynı olcak die bişey yok. bi kere evlilik zaten zor bişey ama güzel bişey inan. ama önemli olan seçim kesinlikle... ailesiyle de aranda bi mesafe mutlaka olsun, kişiliğini açıkça ortaya koy ki senin özel alanına kadar girmesinler. sadece evlenek olanları uyarmak istedim. aslında sadece evlikte bütün ilişkilerinizde mutluluk istiyorsanız kesinlikle karşınızdakiyle ortak noktalara sahip olmanız lazım ki birbirinizi anlayıp güzel vakitler geçiresiniz.

Back
X