Uyumamam lazım

sınav zamanlarında kahve içirdim. ama gün içinde de yorgun oluyor musunuz .
iş yerinizde ders bakma imkanınız yok mu.
hafta sonlarını da değerlendirin

bende senn gibi hem çalışıyorum hem evliyim akşam iş güç yemek sora ders aynı şekilde gözlerim kapanıyor çok üzülüyorum ama benim sınav yaza olduğu için bahardan sora günler uzayınca daha rahatlarım. Sende kahveyle felan ayakta durmaya çalış soğuk suyla elini yüzünü felan yıka

Sınav dönemleri bazı öğrencilerin kullandığı ilaçlar var dikkat yoğunlaştırması için ama isimlerini bilmiyorum. Doktora sorabilirsiniz. Bunun yanında vitamin takviyelerinden kullanabilirsiniz. Aynı zamanda iştahınızı da açar bunlar dikkat edin 2 ayda 20 kilo almayın :KK70: Bunun dışında gün ortasında ve akşam kahve içerek daha zinde olabilirsiniz. Eğer kahve sevmiyorsanız espresso shot'ları deneyin. Minicik bir şey içiyorsunuz canlanıyorsunuz. Kahvenizi mümkünse şekersiz için o da ağırlık yapar. Çok fazla yememeye çalışın. Uykunuzu getiren bu olabilir. Karbonhidrat ağırlıklı beslenmemeye çalışın. Yağlar ve protein sizi daha uzun süre ayakta tutabilir. Tabii vitamin alıp iştahınızı açarsanız kolay olmayacak ama denemeye değer şeyler. Bahsettiğim yağları ise kuruyemişler yoluyla alabilirsiniz. Bazı yeşil çaylar da uykuyu açmaya yardımcı oluyor. O konuda özel etkisi olmasa bile buz gibi su içmek, kısa bir yürüyüşe çıkmak veya yüzünüzü yıkamak kısa süreli uykunuzun açılmasına sebep olacaktır.
Çalıştığınız ortam, ışık rengi, açısı, etrafınızdaki renkler, hemen yanınızdaki yatak vb sebepler de uykunuzun gelmesine katkıda bulunuyor olabilir. Bunları da değiştirmeyi deneyebilirsiniz. Sıkıldığınız için uykunuz geliyorsa da enstrümental müzikler açabilirsiniz çalışırken. Hatta konsantrasyonunuzu artıracak müziklerden liste yapabilirsiniz kendinize. Video oyunlarında kullanılan müzikler genelde konsantrasyonu artırmak üzere bestelenir. Çünkü oyuncunun oyuna konsantre olması gerekir, yoksa başarısız olur ve oyundan sıkılır. Oyunların bağımlılık yapıcı olma sebebi başarma hissi olduğu için oyun yapımcıları için konsantrasyonu sağlamak önemlidir. İnternette oyun müziklerini arayıp beğendiklerinizi ders çalışırken dinleyebilirsiniz.

Bunların dışında gün içinde de sürekli uykunuz geliyor kendinizi yorgun hissediyorsanız vitamin eksikliğiniz olabilir. Bu konuda da tahlil yaptırmanızı tavsiye ederim. Veya çalıştığınız için yeterince güneş yani d vitamini alamıyor olabilirsiniz. Bunun için gün içinde kısa da olsa dışarı çıkıp yürüyüş yapmaya çalışın. İşe gidiş- geliş rotanızı değiştirip otobüs- metro arasında 5 dk yürümeniz gerektiği hale getirebilirsiniz örneğin.

Sizin durumunuzda gece kalkıp çalışmak daha mantıklı geldi. Çünkü uyumus olursanız daha verimli olur. Bu arada bende YGS ye hazırlanıyorum: )

Back
X