- 10 Ekim 2016
- 150
- 46
- 98
- 30
- Konu Sahibi sekerimbuz
Allah yardımcımız olsun hepinizden allah razı olsunErkek cocuklari hep boyle galiba)
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Allah yardımcımız olsun hepinizden allah razı olsunErkek cocuklari hep boyle galiba)
Tamam canım cok saol bakıyorum hemenUyumayan bebeğe dua lütfen başlıklı konuda var dua yazılıp be site asilicakmis
:)):) ah bu bebişler bebişlerBelkide
Gündüz daha sakin yapıyorum canım odasını sevmedi diyorum gezdiriyorumda odaları ilk baslarda cok sakin bir bebekti mama aldım canım ama içmedi sağıyorumda 1.5 biberon dolduruyorum canım nazar duasınıa babaannesi okuyor sürekli bende yusuf suresini dinletiyorım
Tamam canım saol onuda deniyim bakalımbir de "lullababy" bu müzik baya sakinleştiriyor, bir ara bununla uykuya dalardı kızım.
Dövüyorum demedim zaten farkındaysanız oğlumu con seviyorum tutuyorum kendimi sinirleyirum sadeceSeni bi şikayet ederim görürsün o zaman , el kadar Bebe nasıl dovulur ya kafayı mi yedin sen ?
Hepimiz uykusuz kalıyoruz , bu kadar uykuya hasrettin dogurmayaydin kadına bak ! Benim de oğlum uyumuyor bak bu saate kadar ayaktayim eminim Birçoğumuz öyle ama hiçbirimiz senin gibi olamayız. Gece gece nerden denk geldiysem bu konuya.
Anladım canım bizde esimle ayrı yatıyoruz bende korkuyorum gece ezeriz diye yatağına koyuyorumBende 78 günlük bebeğimle burdayim. Yeni koyabildim yatağına ama sabaha kadar 2 kere uyanır emer,geri uyur hemen.Benimki de benim yatağımda yatmak istiyodu, kucağımda uyuyordu yerine koyunca hemen uyanıyordu. Ben eşimden ayrı zor uyurum o da bensiz zor uyur. 3 umuz yatağa sığmıyoduk. Hem bebekle uyumak istemiyorum, gece huzursuz oluyorum bu sefer uyku hali elim kolum çarpar diye. Yatagimla duvar arası mesafe çok kisa, yorgan hurcu sıkıştırdım oraya üstüne yazık battaniye falan benim yatağımın boyutuna geldi tam. Bi de babynest ini koydum kızımın. Onun içinde yatırıyorum. Benim yakinimdayken daha kolay uyuyormuş gibi geldi. Beşiğinde hep uyanıyordu. Ama bu şekilde el ele rahat uyuyor. Tavsiye ederim
![]()
Tamsm canım saol esime aldırıyım bakalım aksamda yatırıyım o satte inş uyurİhtiyacınız olan tek şey rutin olusturmak... Denendi faydası görüldü...
Bebeğiniz fazla uyarıldığı için fazla yorulduğu için uyuyamiyor bi düşünün çok yorgun olduğunuz zaman nasıl bölük börcük uyuyoruz çoğu zaman hatırlamıyoruz ama yataginizda sağa sola donuyoruz ve tekrar uykuya dalıyoruz ama bebekler bunu yapmayı bilmezler haliyle uyaniverirler.. Onu izleyip uyku işaretlerini takip edin ve saat en geç 8 bilemedin 9 da yatırın lütfen... Geç yatarsa geç uyanır gibi bi yanılgıya düşmeyin uyku uykuyu çekiyor bu yüzden gündüz uykularinada zamanında yatırıp kaldirmalisiniz... Tracy hogg kitaplarını tavsiye ederim bende ciddi anlamda ise yaradı benim huysuz kızım aksam 7 bucukta yatıyor ve gece deliksiz 6 7 saat uyuyabiliyor artikmaşallah diyim... Olay rutindeymis cozdum sonunda bende...
![]()
Doğrudur saol canım bende okucam bundan sonra sakin olmaya calısıyorum zatenmaşallah herkese söyleme sütüm çok diye o da nazar olur.
2 buçuk yaşında kızım hâlâ her gece uykuya yatırırken ayetel kürsi, fatiha, ihlas, felak, nas surelerini okuyorum.
bir de en önemli konu; sen geriliyorsan o da gerilir. sen mutluysan mutlu, sakinsen sakin, gerginsen gergin olur bu da uykusuna yansır doğal olarak.
bir bırak bebeği eşine, çık balkona (aç camı) derin bir nefes al, sakinleş.
Lütfen böyle itamlarınızı kendinize saklayın istdğiniz yere şikayet edebilirsiniz baksınlar bakalım cocuğumda herhangi bişey var mı ben sadece yardım istedim ewet siz benim gibi olsmazsınızDövüyorum demedim zaten farkındaysanız oğlumu con seviyorum tutuyorum kendimi sinirleyirum sadece
Merhabalar;Bayanlar merhaba benim bebeğim ayın 4nde tam 3 aylık oldu ama saat 3 olmus hala uyumuyor sallıyom pıspıslıuorum her seyi yapıyorum uyumuyor 2 sefer doktora götürdüm bir sıkıntı cıkmadı nolur yardım edin cok sinirleniyorum dövecem diye korkuyorumyorgunluk bas ağrısı dayanamıyorum artık siz
Canım benim cok saol yazdıkların iyi geldi bana hepsini deniycem önce pijama ve ninniden baslayalımMerhabalar;
Tabiiki annelik çok zor, bizde insanız, nefislerimiz ihtiyaçlarımız var, annelik birçok şeyden fedakarlık istiyor, en çokta uykudan. Zaman zaman bunalmamız, sinirimizin yükselmesi gayet normal. Ama özellikle böyle zamanlarda şunu hatırlamak gerekiyor. O bebişler hiçbir şeyi kastılı yapmıyorlar, bizleri sinir etmek için, inatlatşmak için yapmıyorlar. Onları rahatsız eden bir şeyler var ama bunu dile getiremiyorlar. Rahatsızlıklarını sadece ağlayarak anlatmaya çalışıyorlar. Böyle düşünürseniz sabrınız biraz daha artabilir. Kolaylıklar diliyorum.
Bebeğim uyumama sebeplerine gelecek olursak, bunun birçok nedeni oluyor ve bu sorun bebek büyüdükçe bitmiyor. Sizin bebeğiniz henüz 3 aylık olduğundan bğyüme atağı geçiriyor olabilir. Zaman zaman bu yaşanır. Böyle zamanlarda fazla emme ihtiyacı uykuya dalamama huysuzluk gibi belirtiler gösterir. Aşı sonrası bu şekilde olabilir veya bir yeri ağrıyor olabilir. Oda havasız, çok sıcak, çok soğuk, yatağı rahat değil vs. Diye Bunlar uzaar gider. Bunu annelik içgüdülerinizle siz keşfedebilirsiniz. Belkide sizin koynunuzda uyumak istiyordur. Benim bebeğim de 3 aydan sonra sabaha kadar mememde uyumaya başladı mesela. Beşikte uyumuyor. Uyku öncesi rutini oluşturabilirsiniz. Banyo pijama masal gibi. Uyuyacağı zaman ninni veya hoşlandığı farklı muzikler açabilirsinz. Karanlık ortam sağlayınız.
3 aylık bebek etrafını keşfetmeye başlar. Tüm renkler nesneler dikkatni çekmeye başlat. En ufak ses uykusubu kaçırabilir. Emmesini bile yarıda keser mesela ufacık aese.
Sizin gerginliğiniz de bebeğe yansır. Ona yüksek sesle kızıp bağırmak onları çok korkutur. Daha yumuşak sakin yaklaşmak sakinleştirir