• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

uyumayan bebek yapmislar

Bendede var bi 14 aylik bebe ah ahh dis donemindeyiz berbat gecelerrr Allahim sabir versin annelere ben caresini bulamadim

Bir ayrılık mi yaşadı bu ara ilginiz mi azaldı. Benim kızımda ve oğlumda onu farkettim. O gün ev işi yaptıysam onlarla az oynadıysam o gece sürekli uyanıyorlar.

Kulaklardan sinir uclari gectigi icin doktor bize oyle demisti. Cidden de gozlemleyonce oyleydi. Eli kulaginda hep cekistirirdi dis donemi ozellikle
Benim fıstıkımın da elleri hep kulaklarda çekiştirir vaziyette. Diş dönemi ama biz kulak problemi mi var acaba diye endişe ediyorduk. Doktora da sorduk; "bi sıkıntı yok" dedi ama rahat edememiştik. Çok teşekkür ederim:KK200:

Benim fıstıkımın da elleri hep kulaklarda çekiştirir vaziyette. Diş dönemi ama biz kulak problemi mi var acaba diye endişe ediyorduk. Doktora da sorduk; "bi sıkıntı yok" dedi ama rahat edememiştik. Çok teşekkür ederim:KK200:
Sinir uclari kulaklarda oldugu icin agri kulaga vururmus.
Rica ederim.:KK200: cok kolay atlatirsiniz umarim siz de. Iyi gunler.:KK200:

:Azı dişleri çıkıyor oğlumun.14 aylık ve dün gece 2-5 arası yarı uyudu yarı uyumadı.5 te kalktık komple ve minnacık uykuyla işe geldim.
Bardağa dolu tarafından bakacak olursam iş geç kalmıyorum sayesinde.:)

bilmiyorum dediginiz dogru olabilir.diger dislerini cikarttiginda hic boyle bi sorun olmamisti.azi disleri agrili mi geciyor
Vallahi şöyle söyliyim. Ailecek çıkardık biz azıları. Gecemiz gündüzümüz salya, iştahsızlık, uyku rutini bozukluğu, ağlama nöbetleri oldu. En zoru onlardı. Benim kızımda 1.5 yaşında. Umarım daha zor diş kalmamıştır.

normalde cok guzel uyurdu simdi uyumuyor.aglasa derdi var hasta yada diş cikariyor diyecem ama aglamiyor.
Aynı sorun bende de var. Gece 3,5 da uyanıyor doktorumuz yatağın içinde karanlık ortamda takılsın çocuğu aydınlığa çıkartıp uykudan uyanmasını normal birşey olarak algılatmayın dedi.

merhaba. cocuklarin 4, 8, 11, 18, ve 24 aylikken uyku sorunlari yasamasi cok normal. link burda:https://www.babysleepsite.com/baby-sleep-patterns/sleep-regressions/
turkcesi nedir bulamadim, kusura bakmayin. bunlardan en agiri 18 ay derler. oglumda hakkaten boyleydi. onun disinda, dis cikarirken, kabizlikta, nezlede vs. cok uykusunun bozuldugu olmustur.
sleep regression bazi cocuklarda bir-iki hafta surerken bazilarinda bir-iki ay surebilirmis. oglum 13-14 aylikken geceleri ciglik cigliga uyanirdi. 1.5 yasindayken de bir kardesi oldu, hepten sasaladi yavrum. simdi 2.5 yasinda, bu aralar da karni gaz doldugundan uyaniyor.
yani sonuc olarak, kolay gelsin, alisiyor insan bi sekilde. insallah cabuk gecer.

dolunay etkisi o :KK45:
saka bi yana benimki de dahil.olmak uzere tanidigim etrafimdaki tum cocuklar son 10 gundur uyumuyor
ben de anlayamadim nedenini

Mrba diyecegim su ki,..

Bebekler 6 aydan sonra gece mama yeme ihtiyaci olmuyor.

Benimde oglum var 7ci ayina giricek.
Gece mamalarini 1 ay icinde kestim. Saat 7 de uyuyor. Gece 11 e uyaniyor en son mamasini veriyorum. Ve 6 da uyanip mamasini verip 8-9 arasi uyaniyor.
Duzen cok onemli, ben cok onem veriyorum.
Eskiden bende iki kere uyanip verirdim.
Cok iskence ..

Gerek yok doktorlarda diyor. Benim tavsiyem degil aslinda doktorum dedikleri...

Nasil kestim : uyandigi zaman gece vermedim. Biraz mizladi geri uyudu bu 1 ay devam etti boyle. Ve alisti.

Tabiki her bebek farkli hepsi ayni degil. Bence ilk bunlari deneyin. Belki uyanmasi tekrar uyumasi zor oluyordur.

Herkes diş demiş, olabilir tabi ama bence senin sıpa “parti moduna” geçmiş. Ohoo dışarda hayat var ben neden uyuyorum ki diye düşünüyor olabilir. Kalkıp oynamak istiyordur. İşleri güçleri oyun oynamak oluyor bu aylarda. Yürüyorum, özgürüm, istediğimi yaparım moduna giriyorlar. Gıcıklar :)

Mrba diyecegim su ki,..

Bebekler 6 aydan sonra gece mama yeme ihtiyaci olmuyor.

Benimde oglum var 7ci ayina giricek.
Gece mamalarini 1 ay icinde kestim. Saat 7 de uyuyor. Gece 11 e uyaniyor en son mamasini veriyorum. Ve 6 da uyanip mamasini verip 8-9 arasi uyaniyor.
Duzen cok onemli, ben cok onem veriyorum.
Eskiden bende iki kere uyanip verirdim.
Cok iskence ..

Gerek yok doktorlarda diyor. Benim tavsiyem degil aslinda doktorum dedikleri...

Nasil kestim : uyandigi zaman gece vermedim. Biraz mizladi geri uyudu bu 1 ay devam etti boyle. Ve alisti.

Tabiki her bebek farkli hepsi ayni degil. Bence ilk bunlari deneyin. Belki uyanmasi tekrar uyumasi zor oluyordur.
Bunu ben de başarmak istiyorum..benim kızım da 7 buçuk aylık. İnşallah başarabilirim sizin yaptığınız gibi

iyi geceler...
deneyimli annelerin tecrubesine ihtiyacim var.1.5 yasinda bi kizim var.her gece saat 10 gibi uyur gece bi iki defa sut icin uyanir tekrar uyur.bi kac gundur uyku uyumuyor ne gunduz ne gece.cok uykusu var yatiriyorum en fazla yarim saat sonrs yine uyaniyor.agrisi var desem aglardi aglamiyor ama derin uykuya gecmiyo bi turlu nedeni ne olabilir sizce?

Ağlamasa da rahatsız eden bir şey var demek ki uykusu düzenliymiş çünkü..
Bence dişten olabilir rahatsızlığı. Anlatamıyorlar ki ben direk ağrı kesici veriyorum elden başka bir şey gelmiyor.

Oğlum bir gece anlattığın gibi uyanıp duruyordu. Öyle bağırıp ağlaması yoktu ama sürekli hareket halindeydi dalamıyordu. Ben de ağrısı yok diye düşündüm bir şey vermedim.
Kv bakıyor gündüz bakmasını söyledim diş mi geliyor diye. 3 tane patlattığını söyledi arayıp. Şok oldum. Çocuğuma resmen ağrı kesici vermeyerek eziyet etmişim..
Bir yokla ağzını derim kabarıklık, beyazlık, kızarıklık var mı diye..

Benim oğlumda 17 aylık ve. 3 ,4 gundur böyle acaba neden mevsim değişikliği onlarida vurdu galiba:KK45:

Başlıgı görünce istemsiz kahkaha attım her gün evde aynı lafla dolanıyorum. Uyumayan bebek yapmışlar diye. Benim iki aylık bebegim de uyumayı hiç sevmediğinden :) uyumayan bebek yapmışlar

Back
X