Geç mi ? Herkes erken olduğunu söylüyor . Herkes 4-5 yaşında ayırmış fln .. öyle mi diyorsunuz 1 ayda dediğiniz gibi yaptım ama değişmedi . Yanağımı tutmadan dalmıyorOda ayırmayı çok geç yapmışsınız.yavas yavaş uzaklastirsaniz bu kadar zor olmazdı diye düşünüyorum.su an bayağı büyük.herseyi anlıyor.uyuyana kadar yanında kalın rahatlatın.uyuyunca odadan çıkın.her anladığında yetişmek zorundasınız.tamam buradayım deyip telkin verip tekrar ayrılın.zamanla.azalacaktir uykuda ağlamaları.o her ağladığı da yalnız olmadığını hissettirin.yanina gidip birkaç cümle söyleyerek.
Herkesin düzenli farklı da 1 yaş sonrası oda ayrılması gerekiyor bence de.Geç mi ? Herkes erken olduğunu söylüyor . Herkes 4-5 yaşında ayırmış fln .. öyle mi diyorsunuz 1 ayda dediğiniz gibi yaptım ama değişmedi . Yanağımı tutmadan dalmıyor
Tabi farklı herkesin süreci ve ben şimdi ne yapacağımı bilmiyorumHerkesin düzenli farklı da 1 yaş sonrası oda ayrılması gerekiyor bence de.
Çocukların gece uyanmaları,destek istemeleri çok uzun yıllar sürebilir bence normal. Çok küçükler çünkü.
4-5 yaş mı yok artık. 2 yaşa girmeden hatta 1 bile ideal bence. Benim kızımda boynumdaki benle oynayıp durur dalamazdı uykuya 2 ayda falan alıştı ben hayır oynama canım acıyor diyordum ki gerçekten de acıtıyordu kanatıyordu. Kendini güvende hissetmek istiyorlar çok normal ama zamanla sizin bıraktırmanız lazım sırtını sıvazlayın ben burdayım şimdi uyku vakti diye diye alıştı benimki.Geç mi ? Herkes erken olduğunu söylüyor . Herkes 4-5 yaşında ayırmış fln .. öyle mi diyorsunuz 1 ayda dediğiniz gibi yaptım ama değişmedi . Yanağımı tutmadan dalmıyor
Ben de o civarda ayırdım odasını çok mutlu oldu oğlum benim odam havasına girdi hemen bir daha da gelmedi. Bence onunla alakası yok her çocuğun mizacı farklı.Geç mi ? Herkes erken olduğunu söylüyor . Herkes 4-5 yaşında ayırmış fln .. öyle mi diyorsunuz 1 ayda dediğiniz gibi yaptım ama değişmedi . Yanağımı tutmadan dalmıyor
Şimdi öğle uykusuna yatıracağım deneyeyim bari ne yapayım . Yanağımı tıtmyaınca ağlıyor çünkü4-5 yaş mı yok artık. 2 yaşa girmeden hatta 1 bile ideal bence. Benim kızımda boynumdaki benle oynayıp durur dalamazdı uykuya 2 ayda falan alıştı ben hayır oynama canım acıyor diyordum ki gerçekten de acıtıyordu kanatıyordu. Kendini güvende hissetmek istiyorlar çok normal ama zamanla sizin bıraktırmanız lazım sırtını sıvazlayın ben burdayım şimdi uyku vakti diye diye alıştı benimki.
MaşallahBen de o civarda ayırdım odasını çok mutlu oldu oğlum benim odam havasına girdi hemen bir daha da gelmedi. Bence onunla alakası yok her çocuğun mizacı farklı.
Odasını ayırdığınız için size karşı güven problemi yaşıyor çocuk uyurken siz varsınız ama uyuduktan sonra gidiyorsunuz oda uyanıp sizi göremeyince sürekli uyanıp kontrol etmek şstiyor siziKızlar selam
Oğlum 28 aylık 1 ay oldu odasını ayırdım ama uyumuyor . Dün gece gece 3 e kadar saat başı . Gece 3 te uyudu sabah 5 te kalktı saat 7 ye kadar . Çoğu zaman hep böyle . Eskiden yanımızda yatardı ortamızda uyurdu ama ayırınca bitti . Şimdi tekrar aynı duruma dönmek İstemiyorum . Anne yanağını tutucam tamam oğlum tut uykuya dalıyor , yanından kalkıyorum 1 saat sonra anneee diye ağlıyor . Hayır yani gündüzde 1 saat uyuyor . 13:15te yatıyor 14:15-30 da kalkıyor mesela . Tüm gün fazla harekette yok 1 saat kadar dışarı çıkar ki zaten erkek çocuğu kum kepçe olsun tamam . Ama yok uyumuyor . Uyku danışmanına sorayım dedim 24 aylığa kadar bakıyormuş pedagog a başvurun dedi . Bugün 1 gibi kadın arayacak bi konuşmak istiyorum
Bunu biliyorum . Yanında yatmaya devam etsem odasını niye ayırayım zaten ama ne yapacağımı bilmiyorumOdasını ayırdığınız için size karşı güven problemi yaşıyor çocuk uyurken siz varsınız ama uyuduktan sonra gidiyorsunuz oda uyanıp sizi göremeyince sürekli uyanıp kontrol etmek şstiyor sizi
Maşallahimrendim yalan yok . 2 saatlik uykuylayım ve artık gözümün önündekini görmüyorum
Alışana kadar hem küçük daha ya sizi istiyor bi kaç gün odasında yatın yani uyuduktan sonra bırakmayın odada yanlız kalmasın alışana kadarBunu biliyorum . Yanında yatmaya devam etsem odasını niye ayırayım zaten ama ne yapacağımı bilmiyorum
Odasını ayırdığınız için size karşı güven problemi yaşıyor çocuk uyurken siz varsınız ama uyuduktan sonra gidiyorsunuz oda uyanıp sizi göremeyince sürekli uyanıp kontrol etmek şstiyor sizi
Yanında yatmama alışacak bu seferAlışana kadar hem küçük daha ya sizi istiyor bi kaç gün odasında yatın yani uyuduktan sonra bırakmayın odada yanlız kalmasın alışana kadar
Çok alakası var bi uzmana sorun size aynısını söylesin çocuk daha yeni ayrılmış odası normal yani güven problemi yaşamasıNe alakası var yahu herkes böyle yapıyor. Zamanı gelince oda ayrılıyor yanına yatıp uyutuluyor
Uzmanın söyleyeceklerini ben söyleyeyim sizeÇok alakası var bi uzmana sorun size aynısını söylesin çocuk daha yeni ayrılmış odası normal yani güven problemi yaşaması
Bence de kafası karışır öyle bir şey yapmayın.Yanında yatmama alışacak bu sefer
Uyurken başına yakın bir yere giydiğiniz kıyafetinizi çıkarıp koyun.Kokunuzu alsın sizi yanında hissetsin, bir de öyle deneyin isterseniz.Kızlar selam
Oğlum 28 aylık 1 ay oldu odasını ayırdım ama uyumuyor . Dün gece gece 3 e kadar saat başı . Gece 3 te uyudu sabah 5 te kalktı saat 7 ye kadar . Çoğu zaman hep böyle . Eskiden yanımızda yatardı ortamızda uyurdu ama ayırınca bitti . Şimdi tekrar aynı duruma dönmek İstemiyorum . Anne yanağını tutucam tamam oğlum tut uykuya dalıyor , yanından kalkıyorum 1 saat sonra anneee diye ağlıyor . Hayır yani gündüzde 1 saat uyuyor . 13:15te yatıyor 14:15-30 da kalkıyor mesela . Tüm gün fazla harekette yok 1 saat kadar dışarı çıkar ki zaten erkek çocuğu kum kepçe olsun tamam . Ama yok uyumuyor . Uyku danışmanına sorayım dedim 24 aylığa kadar bakıyormuş pedagog a başvurun dedi . Bugün 1 gibi kadın arayacak bi konuşmak istiyorum
Ben ilk odasını ayırdığımda yanına yatarak pış pış yaptım bi yandan benimle oynuyordu uyuyordu sonra gece uyanıp 2 saat uykuya dönemiyordu bu nedenden dolayı. Ben yatakta yanına yatmaktan yatakta oturmaya sonrada yatağın yanında sandalyede oturma evresine geçtim şimdi çok şükür baya düzeldi uykularıŞimdi öğle uykusuna yatıracağım deneyeyim bari ne yapayım . Yanağımı tıtmyaınca ağlıyor çünkü