• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

UYUMAYAN COCUK VE BİTKİN ANNE

Kızım 1 yaşında geceleri hiç yatmıyor. Birde 4 yaşında oğlum var geceleri uyumazdi doktor kreş önerdi. Kreş olayından sonra düzeldi. Şimdi kızım yanında çığlık atsa tepesine çıksa hayatta uyanmaz

Yıllarca uyumadı,uyutmadı ilk oğlum. 3 ay 6 ay ........dediler de dediler.her çocuğun bir zamanı var heralde.hala az uyur ama tabi eskiye nazaran şükür. 4-5yas gibi biraz düzelmisti sonra7-8 yaşında vasat idi .şimdi 10 yaşında ite kaka kavga dövüş yatıyor. Sabahın köründe ayakta.

Benimki bu saat olmus zip zipliyor odada.babasinin sirtina cikmaya calisiyor.naptiysam 1 bucuktan asagi yatmaz ama sonra uyur Allah icin kesintisiz 7 ye kadar.7de mama yer altini alirim salllarim uyur 11 e kadar tabi bende uyurum onunla.hamile olmasam biyere kadar ama cok yoruluyorum bazen.bol bol uyuyorum cunku uykusuz geceler beni bekliyor.22 aylik kizim.bir uyusada bende esimle bir film izleyebilsem keske...

Benimki bu saat olmus zip zipliyor odada.babasinin sirtina cikmaya calisiyor.naptiysam 1 bucuktan asagi yatmaz ama sonra uyur Allah icin kesintisiz 7 ye kadar.7de mama yer altini alirim salllarim uyur 11 e kadar tabi bende uyurum onunla.hamile olmasam biyere kadar ama cok yoruluyorum bazen.bol bol uyuyorum cunku uykusuz geceler beni bekliyor.22 aylik kizim.bir uyusada bende esimle bir film izleyebilsem keske...

Naçizane Bebek doğmadan onu düzene sokun

Yardım edecek birileri varsa sabah uyutmayın

Yani 7 de kalksın ve öğlen uykusuna kadar otursun

Öğlen 1-3 arası uyusun akşam da en geç 10

Yavaş yavaş alışır bir haftada kesin öğrenir zira sizinki uyuyor bayağı ama saatleri uygun değil

Hepinizin yazısını üzülerek okudum zira benimde uykuyu sevmeyen bir oğlum vardı..1 yaşından sonra uyku eğitimi verdim. Sadece iki gün ağladı ve alıştı. Şimdi 2.5 yaşında akşam 8 yatış sabah 8 kalkış. Ufak oğlum 10 aylık onada bebekliginden verdim uyku eğitimi ve abisi gibi akşam 8 sabah 8...arada geceleri emmek için kalkıyor sadece. Bu işin kesin çözümu sabırla uyku eğitimi. Aynı saatte yatmalari çok önemli birde...

Akşam 9 u asla gecirmez sabah 8 den once de uyanmayan bir oglum vardi 1 ay oncesine kadar.Suan 17 aylik ya diş ya gece terörü birisinden kaynaklı,aglayarak gece de 10 kez kalkiyor.Uyumaya korkar oldum her an uyanacak diye....

Dogdugundan bu yana uyku problemimiz var.Uyku egitimi vs. Hic bisey ise yaramadi.2 yasinda su an.Bu saatten sonra düzelirmi böyle olup düzelen cocugu olan varmi.Cok yoruldum sadece uyumak istiyorum Her gece ayri bi cile.Cok sükür saglik problemimiz yok.Lutfen tecrubeli olanlar yorum yapsin boyle olan somra uyuyan cocuk varmi
Hiç mi uyumuyor düzen mi yok bende çok kötüyüm iki yaşındaki kızım sabah ezanında yattı bir iki saat sonra altı aylık oğlum uyandı başım patladı resmen bütün gün bu gece serüvenimiz nasıl olur bilmem

Gazı vardır diyecektim, ama 2 yaşındaymış :KK70:

Genelde uyku saati düzenli olmayan evlerde çocuklar geç yatar bebeğim 5 6 gibi uyanıyor deniliyor çocuğun yaptığı doğasına uygun bizlerin 10 11 e kadar uyumak istememiz yanlış sağlık sorunu yoksa uyumak istemeyen çocuk bebek anneye özlediği içindir sabah doya doya ilgilenin akşam 8 dedi mi kapatın tv yi çocuk uyusun bi çok aile gördüm 2 ye kadar bizimle oturuyor diye eee sende oturma bebeklerin düzenini aile kurar 3 5 günde alışır üzülme bu kadar

Ahhhhh ahhh 2yasindaki oglum hala anlattiginiz gibi bir elin 5 parmağini gecmezz uyuduysada 2senedir. Bak ayakta suan aksam 8bucukta yattik 4bucukta kalktik gece 10kez agladik. Gündüz 1bucuk 2Saat uyuyor. Bende saskinim yorgunummm inanki. Allah yardimcimiz olsun bende uyuyacam günleri bekliyom.

Yazdım yazdım sildim. .ah ah..hasretle daha sakin olup güzel uyuduğu günleri bekliyorum 2 yasina girecek ..gün içinde zaten sakince oturduğu sayılı dakikalardir gece bari dinlenelim ama yok bu kız da böyle bir çocuk.

Hepinizin yazısını üzülerek okudum zira benimde uykuyu sevmeyen bir oğlum vardı..1 yaşından sonra uyku eğitimi verdim. Sadece iki gün ağladı ve alıştı. Şimdi 2.5 yaşında akşam 8 yatış sabah 8 kalkış. Ufak oğlum 10 aylık onada bebekliginden verdim uyku eğitimi ve abisi gibi akşam 8 sabah 8...arada geceleri emmek için kalkıyor sadece. Bu işin kesin çözümu sabırla uyku eğitimi. Aynı saatte yatmalari çok önemli birde...

Cocugunuzun yapisindanda kaynaklidir biraz ama verdiginiz uyku egitimini biraz paylasabilir misiniz?
Bende bir sürü egitim okudum, uygulamaya calististim. Ama basarili olamadim. :KK43:

Kizkardesimin oglu dogdu agladi buyudu agladi cok zor cocuktu.insan tekrar cocuk sahibi olmaz !buyudu okula basladi
Uyku sorunu kalkti.ikinci dogdu.o da zorluyor ama ilkine gore degil.neden boyle oldugunu anlayamiyorz.keske konussalar di mi ama

Cocugunuzun yapisindanda kaynaklidir biraz ama verdiginiz uyku egitimini biraz paylasabilir misiniz?
Bende bir sürü egitim okudum, uygulamaya calististim. Ama basarili olamadim. :KK43:
Kontrollu ağlatma yöntemi. Bütün ihtiyaçları bittikten sonra hadi oğlum iyi geceler yatıyoruz diyorum ve odadan çıkıyorum. Tabi ağlamaya başlıyor. Önce 10 dakika bekleyip giriyorum odasına sonra 15 dakika daha sonra 20 dakika sonra giriyorum. İlk gün 1 saati buluyor uyuması, ikinci gün yarım saat ve sonrasında 5 dakikaya kadar düşüyor süre. Odaya girdiğinde yataktan kalkmış oluyor tekrar yatırıyorum yine çıkıyorum odadan. Çok sabır gerektiriyor asla vazgeçmemek lazım çünkü sonrası daha kötü oluyor. Benim çocuklarım cok inatçı onlar bile öğrendiyse herkesin çocuğu öğrenir diye düşünüyorum. Hem çocuklar kesintisiz uykuya doyuyor hem anneler.

Anne sütünü kesene kadar iki çocuğumda bende uyumadık
İşe gidip ağladığımı hatırlıyorum uykum var diye hakikaten gözlerimin altı simsiyahtı
Bizimkiler emzirmeyi kesince uykuları düzene girdi 21 ay emzirdim ikisinide

Benim 3 aylik kızımın da sürekli kucağımda uyuması ya da hiç uyumaması bana dert olmuştu hatta burda konu açtım. Sonra araştırmaya okumaya başladım. Neden buna ihtiyacı olduğunu nasıl sorunu asabilecegimizi vs. Adem güneşin kitaplarını tavsiye ederim özellikle güvenli bağlanma kitabını. Ben bir de uyku danışmanı psikolog buldum ve randevu aldım. Henüz randevu tarihi gelmedi fakat ben onun yazılarını okuyarak bile aşama kaydettim bayagi. Gerçekten uykuya daha az ihtiyaç duyan bir çocuktur o ayri ama yine de sizin durumunuzda bile daha çok uyuması lazım. Size tavsiyem hem kendinizin hem çocuğunuzun ruhsal ve fiziksel sağlığı için vazgeçmeyin okuyun sabredin deneyin. Mutlaka vardır bir yolu. Ayrıca siz nasıl denediniz bilmiyorum ama gerçek eğitimli uzmanlar asla ve asla ağlatarak uyku eğitimini önermiyor. Fiziksel ve ruhsal ihtiyaçları karşılanan bir çocuğun zaten çok istisna durumlar dışında sorunsuz hatta kendiliğinden uyumaya alisabilecegini söylüyorlar. Söylemesi kolay demeyin lütfen sabredin gözlemleyin ve bırakmayın kendinizi. Çok cok problemli çocuklarda bile sorunlar çözülüyor
Allah saglik versin.

Benim 3 aylik kızımın da sürekli kucağımda uyuması ya da hiç uyumaması bana dert olmuştu hatta burda konu açtım. Sonra araştırmaya okumaya başladım. Neden buna ihtiyacı olduğunu nasıl sorunu asabilecegimizi vs. Adem güneşin kitaplarını tavsiye ederim özellikle güvenli bağlanma kitabını. Ben bir de uyku danışmanı psikolog buldum ve randevu aldım. Henüz randevu tarihi gelmedi fakat ben onun yazılarını okuyarak bile aşama kaydettim bayagi. Gerçekten uykuya daha az ihtiyaç duyan bir çocuktur o ayri ama yine de sizin durumunuzda bile daha çok uyuması lazım. Size tavsiyem hem kendinizin hem çocuğunuzun ruhsal ve fiziksel sağlığı için vazgeçmeyin okuyun sabredin deneyin. Mutlaka vardır bir yolu. Ayrıca siz nasıl denediniz bilmiyorum ama gerçek eğitimli uzmanlar asla ve asla ağlatarak uyku eğitimini önermiyor. Fiziksel ve ruhsal ihtiyaçları karşılanan bir çocuğun zaten çok istisna durumlar dışında sorunsuz hatta kendiliğinden uyumaya alisabilecegini söylüyorlar. Söylemesi kolay demeyin lütfen sabredin gözlemleyin ve bırakmayın kendinizi. Çok cok problemli çocuklarda bile sorunlar çözülüyor
Allah saglik versin.

Kontrollu ağlatma yöntemi. Bütün ihtiyaçları bittikten sonra hadi oğlum iyi geceler yatıyoruz diyorum ve odadan çıkıyorum. Tabi ağlamaya başlıyor. Önce 10 dakika bekleyip giriyorum odasına sonra 15 dakika daha sonra 20 dakika sonra giriyorum. İlk gün 1 saati buluyor uyuması, ikinci gün yarım saat ve sonrasında 5 dakikaya kadar düşüyor süre. Odaya girdiğinde yataktan kalkmış oluyor tekrar yatırıyorum yine çıkıyorum odadan. Çok sabır gerektiriyor asla vazgeçmemek lazım çünkü sonrası daha kötü oluyor. Benim çocuklarım cok inatçı onlar bile öğrendiyse herkesin çocuğu öğrenir diye düşünüyorum. Hem çocuklar kesintisiz uykuya doyuyor hem anneler.
Yapmayın allah aşkına. Tamam çocuğunuzun kötülüğünü istemezsiniz ama kontrollu de olsa ağlatarak alıştırmak iyi bir yol değil. Bebeler bu şekilde sadece anneden umudu kestikleri ve mecbur kaldıkları için alisirlar. Üstelik aranızdaki bağa zarar verir. İşin uzmanları asla önermiyor uyku eğitimini.

Dogdugundan bu yana uyku problemimiz var.Uyku egitimi vs. Hic bisey ise yaramadi.2 yasinda su an.Bu saatten sonra düzelirmi böyle olup düzelen cocugu olan varmi.Cok yoruldum sadece uyumak istiyorum Her gece ayri bi cile.Cok sükür saglik problemimiz yok.Lutfen tecrubeli olanlar yorum yapsin boyle olan somra uyuyan cocuk varmi
arkadaş bulun ona ve gündüzleri oynayın onunla

Back
X