Uyusam uyansam yıllar geçmiş olsa keşke:(

narin333

Kalbimin iki yarısı iki kızım
Kayıtlı Üye
1 Eylül 2011
2.728
2.715
448
Yakin zamanda konu acmistim, hatirlayanlar vardir. Haziran ayinda eşim vefat etti. 27 aylik ve 10 aylik iki kizim var Allah bagislasin. Büyük kızım ilk kez bugun " babam nerede?" Diye sordu. Ne cevap verecegimi ne soyleyecegimi bilemedim belki de hic bu kadar çaresiz hissetmemistim. "İşe gitti" diyebildim sadece. Bu durumun üstesinden nasil gelecegim ne yapacagim bilmiyorum. Psikologa gittigimde sorarsa ne cevap verecegimi sormustum anlatmak icin henüz erken olduğunu zaten büyüdükçe hafizasindan silinecegini söyledi. Elimden gelse "baba" kelimesini duymamasi icin her seyi yapacagim ama imkansiz. Nasil bir yol izlemeliyim nasil davranmaliyim fikri olan var mi arkadaslar?

Allah mekanını cennet etsin. Çok zor bir durum, elden gelen bi şey yok yazık ki. Büyüdükce hafızasından silinecek olması bile kötü. AnlamaZ ki küçücük kuzu ne anlatasın. İşe gitti desen bi gün neden gelmiyo diycek. Artık gelmiycek desen neden Diycek. Allah size ve evlatlarınıza up uzun sağlıklı ömürler versin.

Ben konularını biliyorum. Allah sana dayanma gücü versin. Basın sağolsun. 2 evladın var ve cok zor bi surectesin. Sabrını verir inşallah Rabbim.
Büyüdükçe daha sık soracak babasını. Sanırım 4 5 yaşında anca idrak edebilecek o zamana kadar anlaması pek mümkün değil. Pedagog eşliğinde anlatmani tavsiye ediyorum yaşı ilerlediginde.

Yakin zamanda konu acmistim, hatirlayanlar vardir. Haziran ayinda eşim vefat etti. 27 aylik ve 10 aylik iki kizim var Allah bagislasin. Büyük kızım ilk kez bugun " babam nerede?" Diye sordu. Ne cevap verecegimi ne soyleyecegimi bilemedim belki de hic bu kadar çaresiz hissetmemistim. "İşe gitti" diyebildim sadece. Bu durumun üstesinden nasil gelecegim ne yapacagim bilmiyorum. Psikologa gittigimde sorarsa ne cevap verecegimi sormustum anlatmak icin henüz erken olduğunu zaten büyüdükçe hafizasindan silinecegini söyledi. Elimden gelse "baba" kelimesini duymamasi icin her seyi yapacagim ama imkansiz. Nasil bir yol izlemeliyim nasil davranmaliyim fikri olan var mi arkadaslar?

Ah canım benim ben de geçtim bu yollardan. ..markette orda burda baba diyen çocuklardan kaciriyordum kızımı. ..3.5 yaşındaydı ...o kadar zor ki...ilk sorduğunda babasini ;dişim kırıldı sıkarken ..gerçek anlamda azı dişim kırıldı. ..sizi cok iyi anlıyorum canım arkadaşım. ..Rabbim sabır versin. ..inan ki başlarda zor ama sonra hayat herseye alistiriyor. ..insana hersey sınav. Tevekkül et...sabret...inan ki bu günler geçecek. ..nasıl atlatmisim diyeceksin inan...keşke aynı şehirde olsak da destek olabilsem. ..sevgiler sabırlar. ..

Allah mekanını cennet etsin. Çok zor bir durum, elden gelen bi şey yok yazık ki. Büyüdükce hafızasından silinecek olması bile kötü. AnlamaZ ki küçücük kuzu ne anlatasın. İşe gitti desen bi gün neden gelmiyo diycek. Artık gelmiycek desen neden Diycek. Allah size ve evlatlarınıza up uzun sağlıklı ömürler versin.
Sagolun, bazen iyiki küçükler buyuk olsalar daha kotu etkileneceklerdi diyorum bazen de hatirlamayacaklar diye cok üzülüyorum:(

Ben konularını biliyorum. Allah sana dayanma gücü versin. Basın sağolsun. 2 evladın var ve cok zor bi surectesin. Sabrını verir inşallah Rabbim.
Büyüdükçe daha sık soracak babasını. Sanırım 4 5 yaşında anca idrak edebilecek o zamana kadar anlaması pek mümkün değil. Pedagog eşliğinde anlatmani tavsiye ediyorum yaşı ilerlediginde.
Cok tesekkur ederim
Ben de oyle düşünüyorum baska türlü anlatabilecegimi zannetmiyorum

basiniz sagolsun , cok cok zor bir durum Allah yardimciniz olsun

babasiz cocuk buyuten biri olarak lutfen tavsiyemi dinleyin ve o psikologu degistirin , boyle bir tavsiyede bulunan psikologun lisansinin elinden alinmasi lazim

kizlariniza soylemeniz gereken su ; baban var ve cok uzaga gitti , geri donemeyecek ama seni cok seviyor

ölumu anlamasi mumkun degil cok soyut bir kavram , 5 yasindan sonra ona aciklayacaksiniz durumu ama 5 yasina kadar her sordugunda cok uzakta oldugunu ve donmeyecegini soylemeniz lazim

krese basladiginda cok zorlanacaksiniz cunku baba gorecek tonla , sizi gercekten zor gunler bekliyor ama guclu durursaniz kizlariniz bunu cok kolay atlatir , konusmak isterseniz bana ozelden yazabilirsiniz

Başiniz sağ olsun çok zor bi durum rabbim yardımcınız olsun..bence hep babasini anlatin vakti zamani geldiğinde de gerçeği söyleyin şu kadın dizisi gibi babalarini anlatsanız bilseler silinmese onlar için bilemedim bu benim yorumum tabi..
Esimin en büyük korkusu unutulmakti. Olaydan 1 ay falan önce "kizlar 2 3 yıl beni görmese unuturlar di mi hatirlamazlar" diye sormuştu:( elimden geldigince silinmesine izin vermeyecegim insallah. Bazen fotoğraflara videolara bakiyoruz birlikte cok mutlu oluyor kuzum.

Ah canım benim ben de geçtim bu yollardan. ..markette orda burda baba diyen çocuklardan kaciriyordum kızımı. ..3.5 yaşındaydı ...o kadar zor ki...ilk sorduğunda babasini ;dişim kırıldı sıkarken ..gerçek anlamda azı dişim kırıldı. ..sizi cok iyi anlıyorum canım arkadaşım. ..Rabbim sabır versin. ..inan ki başlarda zor ama sonra hayat herseye alistiriyor. ..insana hersey sınav. Tevekkül et...sabret...inan ki bu günler geçecek. ..nasıl atlatmisim diyeceksin inan...keşke aynı şehirde olsak da destek olabilsem. ..sevgiler sabırlar. ..
Allah razi olsun beni en iyi siz anlayabilirsiniz hikayenizi biliyorum ve bana gercekten umut oldunuz. Cokk zor kendimi bir kenara koyuyorum sadece kizlarim için güçlü olmaya calisiyorum imsallah rabbim bize de guzel gunler gosterir

basiniz sagolsun , cok cok zor bir durum Allah yardimciniz olsun

babasiz cocuk buyuten biri olarak lutfen tavsiyemi dinleyin ve o psikologu degistirin , boyle bir tavsiyede bulunan psikologun lisansinin elinden alinmasi lazim

kizlariniza soylemeniz gereken su ; baban var ve cok uzaga gitti , geri donemeyecek ama seni cok seviyor

ölumu anlamasi mumkun degil cok soyut bir kavram , 5 yasindan sonra ona aciklayacaksiniz durumu ama 5 yasina kadar her sordugunda cok uzakta oldugunu ve donmeyecegini soylemeniz lazim

krese basladiginda cok zorlanacaksiniz cunku baba gorecek tonla , sizi gercekten zor gunler bekliyor ama guclu durursaniz kizlariniz bunu cok kolay atlatir , konusmak isterseniz bana ozelden yazabilirsiniz
Desteginiz icin cok tesekkur ederim aslinda psikologum da ayni seyleri soyledi ben yanlis aktarmis olabilirim anlatmak için cok cok erken oldugunun farkindayim bugune kadar da hic sormamisti. O zaman bir bucuk yasindaydi sık sık memlekete gidip geliyorduk 1 ay falan babasini gormedigi oluyordu yani. Bugun nasil birden bire aklına geldi sordu bilmiyorum ne diyecegimi bilemedim

Desteginiz icin cok tesekkur ederim aslinda psikologum da ayni seyleri soyledi ben yanlis aktarmis olabilirim anlatmak için cok cok erken oldugunun farkindayim bugune kadar da hic sormamisti. O zaman bir bucuk yasindaydi sık sık memlekete gidip geliyorduk 1 ay falan babasini gormedigi oluyordu yani. Bugun nasil birden bire aklına geldi sordu bilmiyorum ne diyecegimi bilemedim
yanlis anlsmayin lutfen ama artik hazirlikli olmaniz lazim bu sorulara
cocuk zihni cok basit calisir , siz ona baban ise gitti derseniz cocuk siz ise gittiginiz zaman panik yasar tekrar donmeyeceksiniz diye
bilmiyorum anlatabildim mi? ama cok yonlu dusunmeniz gerekiyor cevap verirken
o yuzden kesinlikle ise gitti , bakkala gitti vs yalanlar soylemeyin
cevap cok basit , uzaga gitti donmeyecek ama seni cok seviyor

yanlis anlsmayin lutfen ama artik hazirlikli olmaniz lazim bu sorulara
cocuk zihni cok basit calisir , siz ona baban ise gitti derseniz cocuk siz ise gittiginiz zaman panik yasar tekrar donmeyeceksiniz diye
bilmiyorum anlatabildim mi? ama cok yonlu dusunmeniz gerekiyor cevap verirken
o yuzden kesinlikle ise gitti , bakkala gitti vs yalanlar soylemeyin
cevap cok basit , uzaga gitti donmeyecek ama seni cok seviyor
Anladim hic bu yönüyle düşünmemiştim haklisiniz cok tesekkur ederim

Anladim hic bu yönüyle düşünmemiştim haklisiniz cok tesekkur ederim
rica ederim
bu gunler gececek , aciniz zamanla dinecek , cok guzel gunleriniz olacak , tekrar icten guluceksiniz , tekrar mutlu olacaksiniz sadece zamana birakin , bir de size guzel bir animdan bahsediyim, oglum 6 yasindayke. karsima gelip ne kadar sansli bir cocuk oldugunu soylemisti , takdir edersiniz ki cok sasirmistim , ben ona babasizligini caktirmamaya calisirken o karsima gecip " anne ben dunyanin en sansli cocuguyum cunku sen benim annemsin , babam yok ama o kadar mukemmel bir annem var ki babamin olmamasi umurumda bile degil , hicbir coxugun senin gibi annesi yok " demisti :)
kizlariniz cok mutlu buyuyecekler eminim cunku sizin gibi bir anneleri var , siz yeter ki guclu olun

Cocugunuzun tekrar tekrar bu soruyu sorması sizi kaygilandirmasin.Cok soyut bir kavram o yas cocuguna nasil anlatılacağı na yonelik kaynak bile yok gibi.Cizgifilmde,sokakta her baba kelimesini duyduğunda yine tekrarlayacak. Bir gün gelecek bu yaşananları daha iyi anlayabilecekler.Ama hayatinizin geri kalanını nasıl yaşadığınız önemli. Yaşanılan bu travma sizin hayatınızı nasıl yasadiginizla anlamlanacak.Cocuklarinizin
Zihinlerinde öyle canlanacak.

Allah rahmet eylesin rabbim sizlere sabır versin çok zor bi durum suan alıcgi her cvp onda yer edecek ilerde bu sorular sıklasa bilir cocuk psikologuna bi danisin derim

Back
X