Uyuşturucu hakkında bilgisi olan

Temiznevresimkokusu

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Mart 2018
1.394
1.355
53
Merhaba
Abim yıllardır esrar gibi uyuşturucu maddeler kullanıyor. Defalarca yardım etmeye çalıştık istemedi uzaklaştı vs. Bu konular çok uzun.
Yurt dışına tatile gitti. Arkadaşı ile. Bizi aradı akşam üzeri 7 gibi ve konum attım gelin beni alın vs. Dedi.
Bizim orada olduğumuzu zannediyor. Ismimizi biliyor arıyor fakat bizi de orada zannediyor. Bağırıp çağırdı gelin beni alın Allah belanızı versin diye.
Saat 10 a kadar böyle devam etti. Bu arada arkadaşına ulaştık ve onu almaya yönlendirdik. Şuan arkadaşı ile otelde fakat saat 10da hala yanına gideceğimizi zannediyordu.
Şimdi arkadaşı ile görüştüm arkadaşına agresif davranışlar sergiliyor yatakta öylece oturuyormuş.
Ne kullanmış olabilir bilmiyorum.
Kalıcı bir hasar var mıdır bilmiyorum.
Ne yapacağız bilmiyorum.
Sadece dertlenmek istedim

Hangi maddeyi kullandığını tespit etmek zor ama esrar gibi değil daha sentetik bir madde kullanmış olmalı ki triplerini yaşıyor.
Uzun süredir bu tür sentetik maddeler kullanıyorsa şayet kalıcı olarak psikolojik sorunları mevcut hatta sonu şizofreniye kadar gidebilir. Beyninin normal işleyişini bpzduğu için gerçek ve hayal algısını ayırt edemiyor uzun süre uyuşturucu kullanımına maruz kalanlar.
Arkadaşıyla görüşme yapıp döndüğünde bu konuya mutlaka eğilin derim.
Çok geçmiş olsun.

Bıraktırmaktan başka çareniz Yok tabiki , arkadaş ortamı evini yurdunu bile değiştiren var bu sebepten , siz yine iyi cesaret bile bile yurt dışına tatile göndermek

esrar değil de sentetik madde etkisi gibi duruyor.mekan karmaşası içinde, psikolojisi altüst durumda.bol su versin arkadaşı , etkisi birkaç saate geince mekan-zaman kavramları oturmaya başlar ancak psikolojik gelgitleri birsüre daha devam eder.kalıcı hasar teker teker kullanımlarda olmaz.overdose durumunda tek kullanımda kalıcı hasar olur ancak öyle bir durumu yok.uyuşturucu zamanla yok eder insanı.bol su tüketsin şu an için.meretin etkisi zamanla azalacak zaman lazım yani

Nereye gitti? Uyuşturucunun yasal olduğu bir yer mi?

Hiç kullanmayan arkadaşlarımdan benzer hikayeler duydum yasal olan ülkelere gittiklerinde. Etkisi geçince normale döner muhtemelen, tribe girmiştir.

sadece esrar kullansa bu tarz davranışlar sergilemez diye düşünüyorum. zararlı olmasından bağımsız olarak esrarın garip davranış değişikliklerine yol açmadığını biliyorum. kimyasal bir madde kullanıyor muhtemelen. tatile nereye gitti? eğer amsterdam falansa orada halüsünatif etki yaratan çeşitli maddeler kolayca temin edilebiliyor. birçok insan yurtdısı gezilerinde deniyor bu tarz şeyleri, bir kerelik bişeyse ve abiniz işi gücü sorumlulukları olan normal biriyse çok endişe etmeyin. ama kimyasal maddeleri Türkiye'de de kullanıyorsa ve bu tarz davranış değişikliliklerine daha önce şahit olduysanız mutlaka destek alması konusunda yardımcı olun.

Merhaba
Abim yıllardır esrar gibi uyuşturucu maddeler kullanıyor. Defalarca yardım etmeye çalıştık istemedi uzaklaştı vs. Bu konular çok uzun.
Yurt dışına tatile gitti. Arkadaşı ile. Bizi aradı akşam üzeri 7 gibi ve konum attım gelin beni alın vs. Dedi.
Bizim orada olduğumuzu zannediyor. Ismimizi biliyor arıyor fakat bizi de orada zannediyor. Bağırıp çağırdı gelin beni alın Allah belanızı versin diye.
Saat 10 a kadar böyle devam etti. Bu arada arkadaşına ulaştık ve onu almaya yönlendirdik. Şuan arkadaşı ile otelde fakat saat 10da hala yanına gideceğimizi zannediyordu.
Şimdi arkadaşı ile görüştüm arkadaşına agresif davranışlar sergiliyor yatakta öylece oturuyormuş.
Ne yapacağız bilmiyorum.
Canım benim bağımlılık sadece uyuşturucu maddelerden oluşmaz. Bunun bir de uyarıcı olan kısmı vardır. Buradan bir şey söylemek güç tabii. Ama uyuşturucu maddeler genel itibariyle sakinleştirir, hayal kurdurur. Uyarıcılarsa zihni açar. Birden uyanıverirsin. Uykusuz bırakın. Düşüncelerini açar. İkisi arasındaki farkı siz bileceksiniz. Biz bu kadar anlatmanla bir şey diyemeyiz. Umarım abin kurtulur ve sağlıklı biri olur. Ama unutma uyarıcıdan kurtarmak, uyuşturucudan kurtarmaktan daha zordur.

Merhaba
Ne yapacağız bilmiyorum.
Kusura bakmayın ama aileniz abinizi başından savmış yurtdışına göndererek.
Bonz. içmiştir ki hayal gerçek algısını yitirmiştir. Esrar bu kafayı yapmaz

Kusura bakmayın ama aileniz abinizi başından savmış yurtdışına göndererek.
Bonz. içmiştir ki hayal gerçek algısını yitirmiştir. Esrar bu kafayı yapmaz
Siz ailemi yaşadığımız şeyleri nerden biliyorsunuz da başından savmış diyorsunuz . Siz yıllarca ne çektik biliyor musunuz ?
Çok kolay oradan bu kelimeleri kullanmak. Umarım bunu demeye utanç duyacak şeyler yaşatmaz size Allah

Bıraktırmaktan başka çareniz Yok tabiki , arkadaş ortamı evini yurdunu bile değiştiren var bu sebepten , siz yine iyi cesaret bile bile yurt dışına tatile göndermek
Bi süredir kullanmıyordu. Kullanmayan ve güvenilir bi arkadaşı ile gönderdik. Otobüsten inince ben dinleneceğim siz gezin diye uyumaya gitmiş.
Biz tek başına takılsın diye başımızdan savmadık.
Bir senedir neredeyse böyle bir olay yaşanmadı ve biz kullanmadigina emin olduğumuz bi arkadaşı ile gönderdik

Esrar kullandığına emin misiniz.? Esrar bu denli yan etki yapmaz. Buyuk ihtimalle sentetik bir ilaç aldi. Kalıcı hasar olup olmayacağını ancak etkisi geçtikten sonra anlayabilirsiniz. Halk arasında şeker adı verilen maddeyi kullandı büyük ihtimalle. Halüsinasyon görme ihtimali en yüksek olan uyarıcı madde.

Back
X