uyusturucu

olivia

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2006
5.055
5.695
248
Hayatimizda bizler bunu yasamasakda illaki aileden veya arkadaslar arasinda kullananlar olmustur.
Peki bu insanlari bu kötü aliskanliklarindan kurtarmak icin hangi yöntem en dogrusu.
Bunu basaran ve uyusturucu bagimliligindan kurtaran insanlar, aileler varmi?
Bunu cok merak ediyorum...
Tüm bir aileyi yikan bir durum ve ben hala cözümünü bulamadim.
Benim ailemde eroin kullanan bir yegenim var, su an hapisde, ablama nicin hapisde yattigini bile soramiyorum cekindigimden, cünkü onlar hep gizlemekle mesguller.
Bazen bir yolun yolcusu olan birisini, kendisi istemedigi sürece kurtaramayacigimi düsünüyorum, bazende simdi degilde ne zaman yardim edecegim diye düsünüyorum.
Ama onlarin dünyasi artik bizim dünyamiz olmadigi icin, hayattan tamamen kopuk yasiyorlar, ne okul, ne meslek nede bir calisma, var yok kendileriyle mesguller, yani daha dogrusu, disariya karsi göstermeyip
kendi hayatlarini rahatca sürdürmekle mesguller.
Para verdikce iyisin ama buda cözüm degilki!

yıllar önce bi komşumuzun oğlu uyuşturucu bağımlısıydı. eve gitmezdi, inşaat köşelerinde yatardı, oralarda uyuşturucu kullanırdı. sonrasında bıraktığını öğrendik. bu süreçte neler yaşadılar bilmiyorum ama şuan o uyuşturucu bağımlısı çocuk evli ve çocuğu var. sanki o çocuk gitmiş, yerine başkası gelmiş. çok düzgün bi hayatları var artık.

çok zor bi durum tabiki.. ama umudunuzu kaybetmeyin.. sizlerin desteği çok büyük... Allah yardımcınız olsun..

will_done tesekkür ederim yorumuna.
Inan bizde tüm aile yardim ettik gerek maddi gerek manevi ama bizi cok güzel kandirdi.
Hele babasi degil bir daire, daireler parasi yatirdi borcunu ödedi ama yine devam yine devam.
Simdi hapisde yatiyorda ailesi birazcik olsun soluklandilar. Annesi artik korkar vaziyette, cünkü son zamanlar oglumdan korkuyorum yanliz ayni evde kalmak istemiyordu.

Allah kimsenin basina getirmesin, birde öyle yakisikliydiki...aklima geldikce cok üzülüyorum....o teyzesinin yakisiklisiydi....Insanin ici yaniyor, böyle seyler yasayinca.
Ama neden yaptin, neden ictin dedigimizde merakti diyor....

bunun tedavisi var,ama o işte bağımlı insan bunun kafasında bitirmeliki,tedavide net cevap alasınız,zor bir duurm ,allah yardımcınız olsun arkadaşım.

ALLAH kimsenin başına vermesin yaa..bu illete bir kere bulaştın mı bi daha kurtulmak zor oluyor..
şahsen ben böyle bir tanıdığıma yardım edemezdim ,korkardım ,çünkü bu tip insanlar herşeyi yapabilir ..

çok zor bir durum arkadaşım,Allah hiçbirimizi doğru yoldan ayırmasın! belkide küçük bir şehirde yaşadığımdan uyuşturucu sadece filmlerde olurmuş gibi geliyor...ama hayatın bir gerçeği...hiç yakınlarımda böyle birşeye şahit olmadım...ama şahıs isterse tedavisi mümkün onu biliyorum...kesinlikle zor bir süreç olmalı...ama neden hapiste ki? satıyormuydu acaba :26:

allah yardım etsin çok zor durum biliyorum..
ama insanın önce kendisi bırakmak istemeli...
benim erkek kardeşim esrar bağımlısıydı annemle babamla kızkardeşimle fln konuşmadı bile..
beni çok sever ben gidip konuştum ikna ettim tedavi oldu artık kullanmıyo...
düzgün bi şekilde anlatılmalı ve ikna edilmeli tedaviye..
kardeşim sorun çıkartmadı ne desek yaptı tabi yaşıda önemli..
bizimki 20 yaşında bi de en küçük çocuk o yüzden fazla kolay oldu...
allah kurtarsın

Bizim de komşumuzun oğlu vardı, evlenip çocuk sahibi de oldu ama bırakamadı en sonunda da uyuşturucudan öldü. Esrar çekenler kurtuluyorda eroin kullananların sonu pek yok gibi, damardan alanların. Ve aynı dediğin gibi kişi kendi istemedikçe asla kurtulamaz ona kimse yardım edemez, önce kendi karar verecek. Eroin isimli bir kitap okumuştum bir kadın yazmış, tedaviler rehabilitasyon merkezleri ailesi uğraşmış hep, ama en sonunda kendi isteyip kurtulmayı öyle başarmıştı. Allah evlerden uzak tutsun, hiç bir aileye yaşatmasın böyle bir şeyi...

Son düzenleme:
insanın kendisine ettiğini bütün köy birleşse edemezmiş

onu bu yola iten nedenler çözüme ulaştırılmadıkça bırakmaz diye düşünüyorum

yeğeninizin yaşı genç anladığım kadarıyla, yani bağımlılığın seyri daha başlarda ki buda çok rahatlılka bırakabileceği anlamına gelir kişi yeterki istesin.
şuan cezaevinde olduğu için biyolojik olarak zehri atmıştır krizleri atlatmıştırda ordan çıktıktan sonrası çok önemli.
paraya boğarak ona çok büyük kötülük yaparsınız sakın yapmayın.
sadece ve sadece tedavi masrafları için para harcayın.
ondan korkmayın, ona acımayın ve lütfen ona kızmayın çünkü hasta inanın çok ağır hasta herşeyden çok sevgiye ihtiyacı var.
allah yardımcınız olsun hastanızın şifasını versin inşallah...

Tüm insanlar utanıyor bu durumdan ,saklayabildikleri kadar saklamaya çalışıyorlar.

Aile saklamaya çalıştıkça,bağımlı kişi zaten kendini göstermekle mesgul...

Borç yapar,telefon satar,saatını satar,ehliyet bırakır,kimlik bırakır.

Çocuk hastalandı,hanım damdan düştü,peşimde adamlar var,ekmek alıcak para lazım vs. gibi

inandırıcı cümlelerkurarlar aileden,cevreden hiç utanmadan para ısterler gider maddeye verirler.

Milyonlarca kez bırakıcam sözü verirler,aile ikna olur inanır her defasında.

Çalmadık kapı bırakmaz madde bağımlısı oğlunu tedavi ettirebilmek için.

Deli paralar döker,evladım iyileşsin der...

Evladı 3-5 gün en fazla 1 ay bu pislikten uzak kalır,sonra bir bakarsınız değişimler yine başlar.

Aile yıkılır,çünkü başa dönülmüştür...

Çevreye rezil olduğuna mı yanarsın,evladının,abinin,kardeşinin,yeğeninin kullanan her kimse artık

gözünün önünde erimesine mi yanarsın...

Çok çaresiz bırakır seni hayat,ne yapsan ne etsen boştur.

Rabbine sığınır dualar eder kurbanlar adarsın,gözyasların sel olur hastalık sahıbı olursunuz aılenecek ama yıne boştur.

Çünkü o bağımlının hayatı bitmiştir,20 yıl içmese bile artık hayat boyu tehlıke altındadır.

Eskiden filmlerde izlediğiniz olaylar,komşunun oğlunun başına gelmiş olaylar,

artık sizinde başınıza gelmiştir ve inanamazsınız ve çaresizsiniz...

Rabbim kimsenin ama kimsenin başına vermesin,düşman başına bile vermesin.

Bu illet kullanan kişiyi değil,aileyide bitiriyor mahvediyor.Tüketiyor.

Browniem cok cok tesekkür ediyorum yorumun icin.
Hay aklinla bin yasa, aynen dediklerin, aynen söylediklerin gibi.
Sunu biliyorumki aslinda hic bir yardim etmiyoruz onlara para verdikce. Ciddi rakamlar harcaniyor, yapacak birsey yok artik, beyni sulanmis bu insanlarin tek sevdigi sey bu dünyada sadece uyusturucusudur.
Bu bir insani öldürmeye kadar gider e umrunda degildir, uyusturucusunu alabilmek icin herseyi yapar.

En iyisimi aileden uzaklastirmak lazim, cünkü kendisini kurtarmak isterse zaten kendisi birakacaktir gerisi yalan.

Canım öncelikle madde bağımlısı olan kişiyi hasta olarak kabul etmek lazım.

Davranışlarının,düşüncelerinin normal olmadığını,olamayacağının bilincinde olmak.

Oturup karşına alıp konuşursun,senden daha güzel cümleler kurarlar,ikna kabılıyeti muhtesemden ötedir.

Kendinden şüphe edersin,yahu çocuk dogru söyluyor dıye.

Onlara para vermek kısmına gelecek olursak eğer,vermemek en doğrusu gibi görünüyor değilmi.

Vermeyınce ne oluyor,komsuya, eşe ,dosta tanıdık tanımadık herkesten ıstenıyor bu para...

Bekarsa durumu toparlamak,azda olsa kontrol altında tutmak bir nebze daha kolay oluyor.

Evlıyse durum çok zor,evi ayrı yolu ayrı hergün takıp etmeye kalkıyorsun yakala yakalayabilirsen.

Zannedersem senın yeğenin şuan cezaevinde değil mi?Eğer hala ordaysa umarım maddeyı bırakır.

Çoğu insan,cezaevine girdikten sonra bırakıyor mecburıyetten,tabıı cıkınca tekrar başlamazsa.

Aileden uzaklaştırarakta başarı elde edilemez,bu öyle illet ki öyle yapsan olmuyor böyle yapsan olmuyor.

Hani o birey yok sayılamıyor,belkı akrabalar kolay yok sayarlar ama anne baba olarak evlat atılmıyor.

bu tip insanlar derken????? hanımefendi bu tip insanlar değil................bu yola düşürülen insanlar bunu kullananların hiçbiri sonunun ne denlice olacağını kestirip yapmazlar kurtulmak zor oluyor diye birşey yok aile desteği birazda maddi durumun varsa ve sen,i hayata bağlayıp arkanda duran insanlar varsa kafana koyarsan pekte kolay bırakılabilir ama maalesef toplumumuz bu tip insanlrı dışlamaktan başka bişey yapmıyorlar....sanatçıların hemen hemen hepsi içiyor tarkan içtimi normal herkes hayran ama normal bi vatandaş içtiği zaman bu zehiri uzak duralım ne güzel dimi hayran kaldım anlayışınıza....tamam etrafına zarar verebilir bunu kullanan kişi ama uyuşturucu yüzünden değil etrafında ona yardım etcek kimsenin olmayışından ve çaresizliğinden zarar verir...

ilk önce çewresindeki arkadaşlardan uzak tutulmalı en önemlisi bu...tedavi sürei bitti diye birşey yok bunu kullanan ve zamanında kullanmış insanın peşini 1 dak.bile boş bırakmamak gerek ve özel bi kliniğe yatırılarak serum ile ilk önc damarlarındaki bu zehiri silmek yok etmeye çalışmaya gerekli....eğer hasta kriz aşamalarına geliyor ise uyutularak tedavi edilmeli ve tedaviyi kabul ettiği anda tamamen emin olduğunda kasıktan bir disk takılıyor bu disk takıldıktan sonra çok az miktarda uyuşturucu kullansa bile disk onu zehirleyip öldürüyor...yani hasta önce canım diyerek bu zehiri içmekten uzaklaşıyor...tabi daha sonra ben bırakamıyorum bu diski çıkarın diyenleride çok duydum gördüm....aile hiç peşini bırakmadan sürekli takip etmek zorunda kız arkadaş vs.varsa bu iş daha kolay olur ama önce psikolojik destek çok önemli...kullanan kişiye hiçbirzaman sen içtinmi yoksa aaa gözlerin niye böle olmuş falan denmemeli ewde....uykudan sıçramalar çok fazla kola vs.içmesi göz bebeklerinde büyüme şiddetli başağrısı falan bu şekilde takip edilmeli hasta....bunlar sık sık olduğu zaman tedavinin sırasında tekrar idrar ve saç teli analizi ile kullanıp kullanmadığı kontrol edilmeli....çok geçmiş olsun...ve asla bu süreçte maddi açıdan kaçınılmamalşı en iyi teavi verilmeli...

Cok tesekkürler aciklayici yorumlariniz icin kizlar.
Madmase su disk olayini bana biraz daha anlatirmisin?
Tamam kasiktan o disk takiliyor ve bu disk alinan uyusturucuyu imhami ediyor?
Yoksa hastanin canimi aciyor uyusturucu kullandiginda?

madde bağımlılığı çok zor. kimse yaşamasın inşallah. bu bir bağımlılık belki de bir nevi hastalık ama bu madde bağımlılarının hepsi de "mağdur" değil. biraz sert olacak belki ama çevremde yaşadıklarımdan bu kanıya vardım.

bazı bağımlı, hayatının bir döneminde özellikle de daha genç ve psikolojik olarak savunmasız olduğu bir zaman bu illete başvuruyor. sonradan yaşadıklarından ve aileisne, sevdiklerine yaşattıklarından pişman ama bırakmakta zorlanıyor. bu insanlar, yeterli iradeyle, aile desteğiyle, tedaviyle, kullandığı maddenin türüne göre zamanla bırakıyorlar. bir müsibet bin nasihatten iyidir mantığıyla da yaşama, ailelerine dört elle sarılıyorlar.

bazı bağımlılar ise, hep bu bağımlılıkları için suçlayacak birini buluyorlar. hep bir bahane, birisi sebep... yardım edenlere nankörlük, sürekli maddi-manevi bir sömürü. kaç yaşına gelmiş insanlar başkalarının kendilerine bakmalarını makul istek sayıyorlar. niye onlar zaten zor durumda, çalışamıyor.... bakıyorsun sonu yok sorumsuzluklarının. işte bu insanlara maddi manevi destek işe yaramıyor. hatta ters etkiliyor. asalaklığa alışıyorlar. kanıksıyorlar. belki biraz parasız, sevgisiz kalsa dank edecek.

madde kullananan bir tanıdığım ailesinin desteği ile, onlara olan sevgisinden bunu bırakmak için uğraştı. öyle aşırı maddi bir destek de almadı. ailesiyle aynı evde yaşadı. sevgilerini hissetti. bu sevginin getirdiği sorumluluğun farkına vardı. hala belli dönemlerde tahlil yaptırıp ailesine verir. "bana güvenmiyor musunuz ne tahlli" gibi bir durumu da yok. yaptığı hatanın bilincinde.

madde kullanan bir büyüğüm ki rahmetli oldu. nasıl başladı bilemem tanıdığımda çoktan bağımlıydı. kendi ailesini hiç görmedim. eşi ve çocukları vardı. çocuklarından biri böbrek yetmezliği çekiyordu. doğduğundan beri hemde. ilkokul 1 de diyalize başladı yavrum. 2 kere nakil oldu. bu hastalık yüzünden ne okul, ne iş, ne askerlik... normal bir hayatı olamadı. babasının yüzünden. babası kafası iyiyken, karısının yemeğine mi ne madde katıyormuş kadın hamileyken... işin detayını bilemiyorum. belki de kadını da alıştırdı.... bu adam senelerce hapse girdi çıktı. çünkü bu tarz bir insan normal bir iş bulamıyor. kötü şeylere bulaşıyor. o çocuklarının sırtındaki büyük utancı anlatamam. 2 çocuğu hala daha yaralı. adam öldü gitti yüksek dozdan. hala etkilerini ailesi yaşıyor...

madde bağımlılığı şüphesiz yaşayan için zor ama onun çevresi için çok daha zor. eğer kişinin içinde iyilik de yoksa çok da kurtarmak için kendini feda etmeye gerek yok çünkü sonuçta hep beraber yuvarlanmak da var. tabiki annesi-babası atamaz da.... Allah yardım etsin.

benım cevremdede iş arkadasım esrar ıcıyordu ama senelerce ıcmıs ıcerıde yatmıs satısından dolayı.hergun ıcerdı esı var cocugu var yazık sımdı yenıden cezaevınde satmak ve kullanmak sucundan.

acııyorum ben boylelerıne bır ınsan bıle bıle ucurumdan atlarmı bu atladı ıste neden ıcıyorsun dedıgımde dertten tasadan derdı ee bızdede var dert tasa bızdemı ıcelım uyusturucunun arkasına sıgınalım.hapta kullanıyordu ayrıca.

bana bır zararı yoktu ama babam cok korkardı bu cocuk tehlıkelı kızıma bısey yapar dıye cok defa ısten cıkmamı ıstedı.sımdı cekıyor cezasını belkıde bu sekılde kurtulmak en mantıklısı o yuzden uzulmuyorum

Cok tesekkürler aciklayici yorumlariniz icin kizlar.
Madmase su disk olayini bana biraz daha anlatirmisin?
Tamam kasiktan o disk takiliyor ve bu disk alinan uyusturucuyu imhami ediyor?
Yoksa hastanin canimi aciyor uyusturucu kullandiginda?

kasıktan basit bi işlemle takılıyor,alınan uyuşturucuyu serumlar imha ediyor denilebilir...kanı serumlar temizliyor,disk takıldığında uyuşturucu isteğini azaltıyor ama önce hastanın tedaviyi kabul etmesi kendi istemesi lazım bırakmayı...disk uyuşturucu alımında hastanın canını acıtmıyor direk zehirliyor...hatta öldürebiliyor zaten doktorlar bütün bunları hastaya anlatıp imza almadanda yapmıyor bu işlemi...çünkü hasta uyuşturucu aldığında ölürse bunun sebebi kendisidir hastane ve diski takan doktor değil bu açık açık anlatılıyor...hangi şehirdesiniz istanbuldaysanız balıklı rum hastanesini tavsiye ederim çok para gidiyor her işlem ve yataklar için ama orda ilgi bi başka hastaya...mesela amatem falan asla gitmeyin orda hasta bakıcılar kendi elleriyle veriyormuş satıyormuşuyuşturucuyu içeri giren çıkan belli değilmiş...birde hastalara askeriye gibi çarşafını yatağını düzelt avluya çık gez süren bitti yatağına muamelesi yaptığı için kaçıyormuş hastalar....

arkadaslar benimde esim eroin bagimlisiydi cok kötü cok zor günler atlattik
arkadasi baslatmis iste birdefa beyinlerine sokuyorlar insanlarin,
2 defa türkiyeye gittik balikli rum hastanesine tedavi oldu,hamilelik dönemim iyi gecmedi esim bagimli oldugundan kriz zamaninda almaya gitiginde hep agliyordumsuan bebegimiz var 8 aylik allahima bin
sükür artik kullanmiyor suan kendine erkek kuaförü acti isletiyor yani kafasini hic bos birakmiyor tedaviden sonra , öyle bir illetki ne icki ne sigara nede baska bisey, kimseye söyliyemiyosun
kendi anne baabasi ve ablalalrindan baska kimse bilmedi allah kimseye yasatmasin
birtane arkadasimiz ben bagimli insan dan korkarim yazmis tam tersi onlar cok zayif acinacak biridirler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…