• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Uyutmayan Dert (Ne Olacak Bu İnsanların Halleri)

Donusunboylemiolacakti

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
22 Şubat 2016
4.513
4.201
53
Merhaba hanimlar neresinden nasil baslayacagimi bilmiyorum ama resmen üzüntüden yatakta donup durup uyuyamadim uyudugum zamanda bu dert aklimdaydi uykumda resmen hissediyordum

Öncelikle lütfen konu siyasi yada dini taraflara cekilmesin bunu gerçekten dert olarak gordugum icin paylasiyorum amacim polemik yaratmak degil kesinlikle

Bi arkadasimin esi son donem olaylarindan dolayı iceride suan tutuklu (çocukluğumdan beri tanırim esini)ama kesinlikle cok rahat söyleyebilirim ki bu insanın maddi manevi kimseye en ufak bir zarari dokunmamistir hani degim yerindeyse karıncayı dahi incitmeyecek bi insan

Hatta şöyle soyleyeyim hani isimi yapayim maasimi alip kenara geceyim kafasinda hic olmadi egitimciydi kendisi bulundugumuz mevkide herkes nasil ozverili calistigini bilirdi

Hatta bir keresinde okulundaki maddi durumu kotu olan ogrenciler icin yardim bulup onlara kıslik kiyafet mont vs yardimi yapilmasina yardimci oldugu bir gun arkadasim soyle demisti X bugun o kadar mutluydu ki okulda zengin fakir ogrenciler hicbiri birbirinden ayirt edilmiyor cocuklar o kadar mutlu ki demisti bu sadece kucuk bir ornek

Arkadasimi ve cocuklarini gordugumden beri bir saniye olsun cikmadilar aklimdan hele hele bu sürecte arkadasimin sacina dusen aklar cocuklarinin durumu kucuk cocugunun babasini gormeden buyuyecek olmasi ve durumu yasayan benzer bir cok insanin olmasi

Hatta kari koca meslekten ihrac edilenlerin maddi olarak icinde bulunduklati sıkıntılat hatta ve hatta kari koca tutuklu olup cocuklari magdur olanlar (duyduklarim vs )

Suan sizlere sormak istedigim konuyla ilgili bilgisi olan var mi yada yakinlati tanidiklari bu durumun icinde olanlar bu durum bu sekilde daha ne kadar surecek suçsuz insanlar ne zamana kadar boyle kotü itamlara maruz kalacak

Bu durumdakilere yargi yolu acik mi degil mi mahkum edileceklerse cezalari ne zaman belli olacak serbest birakilacaklarsa bu tutukluluk hali ne zamana kadar surecek lutfen en ufak bi bilgisi olan varsa yazarsa cok sevirim

Olaylardan bağımsız bir arkadaşımın boşanma davası bile sürekli hakimlerin yer değişikliğinden dolayı ertelendi.

Onlara sıra ne zaman gelir Allah bilir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Slm eşimin iş arkadaşı meslekten ihraç edildi.karar yeni açıklandı.mahkeme yoluna basvuracaklarmış.tutuklu yargılanmadı hakkında soruşturma vardı.bence kız b...k yoluna gıttı.dava acacakmış işe geri donebılmek için.fakat ihraç kararlarında ozellıkle bu donemde pek olumlu karar cıkmıyormuş.

Kuzenimin eşinin bir akrabası bu durumda. Karı-koca hapisteler. Sözde suçsuz olduklarını iddia ediyorlar. Dava dosyasını bile göstermediklerini iddia ediyor ailesi.

Olaylardan bağımsız bir arkadaşımın boşanma davası bile sürekli hakimlerin yer değişikliğinden dolayı ertelendi.

Onlara sıra ne zaman gelir Allah bilir.

Olan dışarıdaki küçük çocuklarına oluyor. Lakin suçlu olan var ise cezasını çeksin. Çocuklar anne ve babalarının günahının bedeli ödüyor maalesef.

Allah gercekten sucsuz olanlarin yardimcisi olsun

Arkadasim söyledi esi anlatmis iceriye birinj daha almislar kari koca her ikisinide almislae biz kendimizi unuttuk onlara çocuklarin haline uzulduk icimiz yandi demis

Baska bir tanidugimda kari koca sadece swbdika uyelikleri yuzunden meslekten ihrac edildiler baska en ufak bağlantılari olmadigini herkes biliyordu

Kuruyla beraber yasta yaniyor

Slm eşimin iş arkadaşı meslekten ihraç edildi.karar yeni açıklandı.mahkeme yoluna basvuracaklarmış.tutuklu yargılanmadı hakkında soruşturma vardı.bence kız b...k yoluna gıttı.dava acacakmış işe geri donebılmek için.fakat ihraç kararlarında ozellıkle bu donemde pek olumlu karar cıkmıyormuş.
Bi arkadasimda soz etti calistiklari hastanede biri ihrac edilmis ama herkes biliyordu alakasinin olmadigini diyor

Bu surecte iftiralara kurban giden cok insanda var

Hatta arkadasim icin soylenen iftiralari duyunca ben bile sasirdim tanimiyor olsam acaba derdim ama asilsiz suclamalarla iftiralarla alakasi olmadigina kesin kez eminim

Tam olarak bılmıyorum ama bu son olaylar yuzunden birbirine camur atan cok ınsan var bız yurt dısındayız esım ve babasıda malum cemıyettendı bu olaylar olmadan belkı bır iki sene once bu cemaatle problem yaşayıp aralarından cıktılar ama suan hala adları onlarla anılmaktaymıs. Burada bunlarla alakalı olan insanların ismi deşifre edılmıs... Türkiye'ye giriş yapmak istedikleri an iceri bıle atılabılırler, yazın türkiye'ye tatil hayalimiz vardı eşimle kayonpederınde adı verilmiş olabılır tatil yattı.... Ama sanırım bır yasa cıkmıs oyle kuru kuru ihbar yapılamayacak delılde sunman gerekirmiş artık

Yargı yolu kapalı olarak ihraç ediliyorlar malesefki. Alt tabakaya oldu ne olduysa. İçlerinde gerçekten haklı olarak ihraç edilenlerde var. Mesleğini kötüye kullananlar. Fakat bu bir süreç. Beş bin küsür kamu çalışanı mesleğine geri döndü. Inşallah akla kara birbirinden ayrılacak fakat uzun bir süre alacak. Ülke bir darbe atlattı. Bu kolay bir durum değilki. Hangi ülke böylesi bir hainlik gördü ve hemen toparlanmaya iyileşmeye başladı? Süre alacak evet herkesin tanıdığı var içerde olan. Allah yardımcımız olsun.

Benim en yakın komşumun eşide 3 aydır içeride. En ufak ilgisi, sempatisi bile olmayan insanlar. Bu ayda ihraç wdildi. çalıştığı bölümde ki mesai arkadaşlarının çoğu aynı anda göz altına alındı ve aynı zamanda ihraç edildi. Ortak noktaları buraya gelmwlerini sağlayan yetkilinin suçlu olması...
Memleletlerinden uzaklar, kiracılar. Sadece avukat masrafı bile bayaa yüksek. Bende onlar için aynı sizin gibi üzülüyorum ama inanıyorum masumiyeti anlaşılacak ve suçsuz yere ihraç edildiği için yüklü bi tazminat alacak.
Allah yardıcısı olsun böyle suçsuz insanların, ilgisi olsun olmasın herkez tedirgin , kimse yarın ne olur, bizimde başımıza gelir mi bilemiyr.

Gerçekten suçsuz olanın ( ki evet ben suçluyum diyene pek rastlamıyoruz bu davalarda) da arada aklanamama durumu olabilir .

Bu sadece malum bu davalar üzerinden değil...

Yıllarca hapis yatıp aslında katil olmadığı ortaya çıkan insanlarda var .

Adil mi değil ?

Ama sistem böyle .

Ya kişi suçu ıspatlanana kadar suçsuzdur kaidesi uygulanır ya da suçsuzluğu ıspatlanana kadar suçlu .

İkisi de bir mantıkta doğru .... ikisi de bir mantıkta adil değil.

Zor bir dönem .
Kurunun yanında yanan yaştan çok , kuruları bitirme derdi var .

Gerekcesiz ihrac hatta tutuklananin oldugunu sanmiyorum.. aciga alinanalarda vardir ama onlar da geri dönüyorlar.

iyi yardimsever vs olabilir ama bu baglantisi olmadigini göstermez... cikip da evet benim baglantim vardi, şu işlerimi yaptirdim, şu kadar para topladim demez (ki para topladi diye tutuklanan yok) .. büyük ihtimalle bilindik programla ilgili tutuklanmistir..

Bir cok yerde hakki yenilen ve malum gecede yasadigi korkuyla aylarca kendine gelemeyen bir polis esi olarak igne ucu kadar baglantisi olan, vatana göz koyan yargilanmali diyorum.. ben su durumda kimseye kefil olmam, asla baglantisi yoktu diyemem cünkü kimseden emin olamayiz.. bence siz de olmayin..

Yargi konusuna gelince, duydugum kadariyla ohal bittikten sonra yargi yolu acilacak ama ihrac olanlarin memuriyete geri dönme hakki yokmus.. ama dedigim gibi bunlar duyum..

Cemaat üyesiyse ben suçsuzum ben çok iyi niyetliyim diyene inanmıyorum. Keyfine o adamları o memuriyetlere yerlestirmiyorlar. İşleri düştüğü zaman bulundukları pozisyonlarda fayda sağlamak için. Zamanı geldiğinde kendi ülkesinin beklediği vazifeyi değil cemaatinin istediği vazifeyi yerine getirmek için orada çalışıyorlar. O yüzden kimseye iyiydi harikaydı demeyin. Evet malesef bu süreçte bir sürü insan iftira sebebiyle soruşturma geçiriyor. Onlar için üzülürüm allah yardımcıları olsun.

Kuzenim doktor malesef soruşturma geçiriyor,zamanında dersanelerine gittiği için,bağlantısı yok olsa biliriz....Malesef bir tanıdığımda meslekten ihraç edildi,öğretmen 3 çocuk babası,karısı markete girdi, çalışmak için, ama eşi iş bulamıyor....En nihayetinde aldatıldılan masum bir kesim var ya da iftiraya uğrayan....Sadece onlar için üzülüyorum!

Allah İle kul arasına kimse giremez dini inancına göre yaşayan vatandaşlarımızın cami dışında hiçbirşeye ihtiyacı yoktur. Ne bir topluluğa nede bir cemaate gerek yok Allah'a hizmet etmek için. Gerçekten masum olanların tez zamanda çıkmasını görevlerine geri getirilmelerini ve ailelerine kavuşmalarını yürekten diliyorum. Lütfen bundan sonrada insanlarımız uyanık olsun bu cemaatin gerçek yüzü ortaya çıktı tamam ama yarın başka bir topluluk kurulur onlarda hizmet der Allah der peygamber der gene masum insanımız kandırılır. Kanmayın . Allah'a hizmet için iyi bir insan olun vicdanınızı dinleyin yeter. Geçen haberlerde gördüm bu malum cemaat genelevlere ortak olmuş hatta bizzat işletiyormuş !!!!! Bu neyin hizmeti peki???? Allah aşkına lütfen yakınlarınızı ailenizi uyarın bu topluluklardan uzak dursunlar. gerçi bu tarz cemaatler dışardan öyle masum duruyorki .... ne olursa olsun değişmeyecek tek şey demokrasi ile yönetilen Türkiye cumhuriyetidir. Bu yoldan şaşmayın. Gene söylüyorum kandırılan yAda iftira atılan tüm masum insanların en kısa sürede iyadeyi itibar İle çıkmalarını dilerim.bizim ailede tek bir kişi bunların tuzağına düştü. Yıllarca fakir öğrenci okutuyoruz diye eniştemden her ay belli bir para alıyorlardı sanırım karısı yıllarca dil döktü yapma etme diye. En don boşarım seni Dedi de öyle kurtardık adamı. Şuanki durumda o cemaate hizmete devam eden tanıdıklarının hepsi içerde . 3-4 tanesi gerçekten kaldırıldığı için ve iyilik yaptığını sanarak bağış yaptığı için serbest bırakıldı. Ama 2 ay hapiste kaldılar . Masumiyet er yada geç ortaya çıkıyor.

Son düzenleme:
Evet bazen kurunun yanında yaş ta yanıyor. Adil mi değil kesinlikle. Suxsuzlarsa umarım çıkarlar en yakın zamanda. Ama şu an meslekten ihraç edilen çoğu kişi de sucsuzum hakkım yendi diyor. Ülkemizde bir sürü insanın çalışıp didinip sınav kazanmadigi bi işe giremediği yerlere bunlar torpille gelip milletin hakkını yediler. Bu kişiler kesinlikle yargilansin.kul hakkı değil mi bu ?? Hiç düşünmediler mi bir gün herşeyin ortaya çıkacağını? ? Benim akrabam da da birini attılar işten. Ağlıyor şimdi suçum yoktu benim diye. Sadece çocuğu için üzülüyorum yoksa üzülmem. Çünkü kendi aziyla dedi soruları biliyorduk anlasilmasin diye bi kaç soruyu yapmadım dedi şimdi bu mu suçsuz allah aşkına ?? Ilerisini dusunceksin biraz

Evet arkadasimin esi cemaate mensuptu ama yok haksiz sekilde inlar tarafindan yerlestirildi gibi bir durumu yok çünkü memur oldugunda onlarla herhangi bir baglantisi yoktu

Haksizlik yapanlar baskalarini hakkina girenler yardim basligi alrinda para toplayip kendi nefisleri icin harcayanlari bende masum görmüyorum ama sadece cemaat mensubu oldugu icin bir insanin tutuklanmasinida vicdanim kabul etmiyor

Evlerinde kasalar hesplarinda kazanclarinin ustunde mevlalar silah yardimi vs tarzi kesin seyler icin evet kesin birseyi vardir diyebiliriz ama suclari olmayan insanlarin iceride tutuklu bulunmasi benim gozumde haksizliktir

Ha bu arada sucsuz olan tutuklanmaz falan gibi yorumlar icibde kesinlikle onlarla herhangi bi baglantisi olmaywn yada bir zamanlar olmus ama yillardir kendileriyle yollarini ayirmis insanlarda var ne yazik ki birebir gorduklerim arasında bu insanlarin onca yillik okul universite meslek hayatina verdikleri emeklerden sonra meslekten ihrac edilmeleri lisanslarinin iptali vs gibi durumlar da vicdanima dokunan bir meseledir

Bu insanlarin toplum tarafindan itilip gorecekleri maddi ve manevi sıkıntılarda cabasi

Sucsuzsa inşallah çıkar ailesine kavuşur ama dilerim bütün suçlular sonuna kadar içeride kalır. O gece Istanbul da milyonlar öyle büyük bir korku yaşadı ki. Artık en son Allahım bi bomba da bu apartmana atsınlar ölelim ama yeter ki bu gece bitsin artik diye dua ettim ben... Haftalarca kabus gördüm bu konularla ilgili. Suçlu olan sonuna kadar içeride olur umarım.

Kimse kusura bakmasin sucsuzum iceri aldilar ihrac ettiler laflarina pekde inanmiyorum.
Iftira atilan cok. Ama sucsuz olanda anlasilip cikariliyo zaten.
Cok yakin bir akrabami aldilar. Dershanrlerine gitmisti lise doneminde ama sonrasinda ilgisi yoktu. Zaten olsa girdigi sinavlardan vs anlasilirdi. Asker kendisi ayni sinava 4 kez girdigi halde kazanamadigi oldu. 1 ay sonra savci seni buraya neden getirdiler diye cikardi. Meslegine devam ediyo suan.
Bende dershanelerine gittim beni de alsinlar o zaman. Var mi boyle sacma sey. Adamlat suclu olsa da sucluyum der mi?

Yinede gercekten haksiz yere uzaklastirilan madur olan varsa Allah yardimcilari olsun. Adalet yerini bulur insallah onlar icin.
Ama her madur edebiyati yapana da inanmiyorum.

Bir ton insan gosterdiler sinav sorularini calip devlete giren. O haram parayi cocuklarina yedirirken sorun yoktu. Ihrac edilince ac kaldilar o zaman mi sorun oldu.
Yazik olan bir suru cocuga oldu..

Allah hepimizin yardımcısı olsun gerçekten çok zor zamanlardan geçiyoruz. Suçlu olanlar elbette cezalarını çeksin ama sadece o değil ki hepimiz üzgünüz,korku içinde ve mutsuzuz. Çok üzülüyorum bu ülke insanlarına , bu ülke çocuklarına.

Back
X