Uyuyamamak.....

Toprak111

""Yasanmayan yaslar""
Kayıtlı Üye
4 Nisan 2017
5.037
6.531
148
Arkadaşlar son zamanlarda bir sorunum oluştu, 3 hafta olacak aşırı derecede uykusuzluk sorunu yaşıyorum, ilk 2 hafta sınav var diye sabaha kadar ders çalıştığım için uyumuyordum sınavdan diye önemsemedim ama gerçekten sorun olmaya başladı bu durumu yeni yeni farketmeye başladım.

Sabaha kadar oturuyorum hiç uykuya dalamıyorum aşırı derecede basım agrıyor , hiç uyuma isteği yok o da yetmezmiş gibi iştahımda kapandı.Bu durum beni çok geriyor ilk kez böyle sorun yaşıyorum ,böyle bi sorun yasayan var mi ben napayım şimdi.Psikiyatrise mi gideyim , gerçekten çok kötü bir durummus ya neden olabilir acaba?

Vücut neye alışırsa öyle gider derler ya hani
Belirli dönem uykusuz kalmışsınız,düzeniniz bozulmus,kahve falan da cok tukettiyseniz uyku tutmayabilir. Ben 27 senedir uyumuyorum .
Psikiyatriste giderseniz,uyumaniz icin size antidepresan vercek bence hic gerek yok...

Vücut neye alışırsa öyle gider derler ya hani
Belirli dönem uykusuz kalmışsınız,düzeniniz bozulmus,kahve falan da cok tukettiyseniz uyku tutmayabilir. Ben 27 senedir uyumuyorum .
Psikiyatriste giderseniz,uyumaniz icin size antidepresan vercek bence hic gerek yok...
Peki hiç doktora gittiniz mi neden uyuyamıyorsunuz, antidepresan kaldıramıyorum ben çok etkiliyor hiç kullanmak istemiyorum ama gerçekten uyumak istiyorum düzelir mi acaba

Peki hiç doktora gittiniz mi neden uyuyamıyorsunuz, antidepresan kaldıramıyorum ben çok etkiliyor hiç kullanmak istemiyorum ama gerçekten uyumak istiyorum düzelir mi acaba
Bu zamana kadar boyle bir sorun yaşamadıysanız düzelir diye düşünüyorum
Demir eksikligi var mi? Ona bir baktırın..
Gitmez olurmuyum 8 sene antidepresan kullandım ben,oyle uyuyordum. Bırakınca uyumamaya başladım yine,ama ben cocukken de uyumazmışım
Zayıfım bir de,sinirli bir insanım da
Gece kahve içmeyin aksam yemeginden sonra da,cay da,sigara iciyor musunuz? Bir de cok yorgun olunca uyuyamamak diye birsey de var. Ben yorgun olunca uyuyamam ne tuhaf degilmi?
Gerci kahve herkeste ayni etkiyi yapmiyor o da var
Yatağa gecince,kendinizi zorlamayin uyumak icin uyuyamazsaniz kalkin yataktan. Oda karanlik olmalı bir de.. Bazi dusunceler,stres te insanı uyumuyor

Bu zamana kadar boyle bir sorun yaşamadıysanız düzelir diye düşünüyorum
Demir eksikligi var mi? Ona bir baktırın..
Gitmez olurmuyum 8 sene antidepresan kullandım ben,oyle uyuyordum. Bırakınca uyumamaya başladım yine,ama ben cocukken de uyumazmışım
Zayıfım bir de,sinirli bir insanım da
Gece kahve içmeyin aksam yemeginden sonra da,cay da,sigara iciyor musunuz? Bir de cok yorgun olunca uyuyamamak diye birsey de var. Ben yorgun olunca uyuyamam ne tuhaf degilmi?
Gerci kahve herkeste ayni etkiyi yapmiyor o da var
Yatağa gecince,kendinizi zorlamayin uyumak icin uyuyamazsaniz kalkin yataktan. Oda karanlik olmalı bir de.. Bazi dusunceler,stres te insanı uyumuyor
Off sizin adınıza da üzüldüm şimdi gerçekten çok zor bişey, böyle bir sorunum yoktu uykum gelir gibi oluyor odama gidiyorum o an aklıma bişey geliyor pay uyku gidiyor, sabaha kadar yatağın içinde dönüp duruyorum hiç bi şekilde uyku girmiyor gözüme sigara kahve de içen biri değilim, inanın basım çok agrıyo ama uyuyamıyorum:(

Arkadaşlar son zamanlarda bir sorunum oluştu, 3 hafta olacak aşırı derecede uykusuzluk sorunu yaşıyorum, ilk 2 hafta sınav var diye sabaha kadar ders çalıştığım için uyumuyordum sınavdan diye önemsemedim ama gerçekten sorun olmaya başladı bu durumu yeni yeni farketmeye başladım.

Sabaha kadar oturuyorum hiç uykuya dalamıyorum aşırı derecede basım agrıyor , hiç uyuma isteği yok o da yetmezmiş gibi iştahımda kapandı.Bu durum beni çok geriyor ilk kez böyle sorun yaşıyorum ,böyle bi sorun yasayan var mi ben napayım şimdi.Psikiyatrise mi gideyim , gerçekten çok kötü bir durummus ya neden olabilir acaba?
Beni de ekleyiver listeye canım.
Uyku düzeni şu şekilde oluştu on 1-2 haftadır.

1.gün hiç / 2.gün 7 saat.
Mesela bugün hiç günümdeydim. Henüz uyumadım, daha da uyumam bu saatten sonra.

iştahım da kapansa iyi olacak da, tatlıda nirvanadayım bu aralar. Alıyorum kiloları bakalım nereye kadar...

Burası son 1 aydır tam depresyon havası zaten. Mütemadiyen, aralıksız yağıyor. Ruhum daraldı.

Beni de ekleyiver listeye canım.
Uyku düzeni şu şekilde oluştu on 1-2 haftadır.

1.gün hiç / 2.gün 7 saat.
Mesela bugün hiç günümdeydim. Henüz uyumadım, daha da uyumam bu saatten sonra.

iştahım da kapansa iyi olacak da, tatlıda nirvanadayım bu aralar. Alıyorum kiloları bakalım nereye kadar...

Burası son 1 aydır tam depresyon havası zaten. Mütemadiyen, aralıksız yağıyor. Ruhum daraldı.
Geçmiş olsun dizede inşallah düzelir

• Beğen
Reactions: csi

Ben de üniv. Zamanın da 3 ü bir aradalari çok icerdim sınav haftasi ders çalışmak için son uyku problemim olurdu ama bi süre son geçerdi . Eğer kahve vs icmemenize rağmen ve üzerinden 1 haftada fazla geçtiyse bu sorun olabilir. Belli uyku zamanları vardır yani tam zamanlarını bilmiyorum kişiden kişiye de değişiyordur örneğin akşam 7-8 gibi sonra 10- 11 o da giderse 1-2 sonra sabaha kadar gelmez 4-5 kadar vs. Uyku terbiseyesi durumlarında gündüz asla uyumamak önerilir ki erkenden yatağa girilip uyunsun. Kesinlikle karanlık bi oda ve duş . İnternette muhakkak daha fazla bilgi vardır bunları yaparsanız zaten uyursunuz eğer ciddi bir sorun yoksa. Uyuyamazsaniz hemen doktor

Aile hekiminize gidin, sorununuzu anlatın. Muhtemelen çok hafif bir uyku ilacı verir. Birkaç hafta düzeni oturtana kadar ilaçla uyursunuz sonra normale döner.

ben uyuyamadığımda ki benimde düzenim tamemen bozuldu 3'den önce dalamıyorum uykuya- hem yorgun hem uykusuz olmaya başladığımda 1 çay kaşığı rezene demliyorum çay bardağına onu içip uyuyorum az da uyusam rahatlatıyor.. ilaç kullanmadan önce deneyebilirsin- papatya-rezene gibi çaylar demle.

Uyycam diye zorlarsanız takıntı olur ve hiç uyuyamazsınız ona odaklanmamaya çalışın ışık kapalıysa düşüne düşüne dalarsınız
cascade- dedi:
Uyumucam de, o zaman uyursun
Bir dene bakalım burda arkadaş doğru söylemiş siz uykusuzluktan olsa gerek yanlis anlayıp terslemişsiniz

Back
X