• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Uyuz iyilesme sureci

Bize de ışıkta iki ayrı şey ile baktı büyüteç mi idi acaba sekreter neden mikroskop dedi acaba
Gece kaşıntılariniz oluyor mu peki ? Salla benim de psikolojim bozuldu 3 aydır kurtulmak için uğraşıyoruz en sonra gittiğim doktor uyuz değilsiniz dedi anlamadi iyice sinirlerim bozuldu yani kaşıma sacima bulaştı, bebeğimi emzirmeden kesmek zorunda kaldım temas olmasın diye zaten ilk bebeğimin göğsünde ufak bir kabarıklık oldu sinek ısırığı gibi sadece o bölge kasinmisti başka bölgede birşey yoktu doktor antibiyotikli Krem vermişti sonra zaten Bayram tatili için memlekete gittik orada anladim ben çünkü benim bacagima sıçradı hafif hafif kaşıntı oldu hemen oradaki doktora gittik alerjik dedi bende ne alaka bana da bulaştı dedim, yok alerjik dedi alerji ilacı verdi yolladı sonra içim rahat etmedi ünlü bir hastanenin dermatologuna gittik ailece baktı etti 45 dk muayene sürdü sonra parazit gibi duruyor dedi ama alerji ya da böcek ısırması olabilir vs dedi sonra biz odadan çıkarken inşallah bunun altından bir uyuz öyküsü çıkmaz dedi neyse benim içim rahat etmedi baska özel bir hastaneye daha gittim tabii bu süreçte etrafımdaki herkes delirdigimi abarttigimi bunun uyuz olmadığını söyleyip durdu neyse çocuğu kaptım kostum doktora t-shirt u bi çıkardı direk uyuz olmuş bu nereden kaptirdiniz dedi neyse aşladık işte tedaviye ilk etapta kwellada losyo, akabinde ecznade yapılan sülfür karışımi Krem , akabinde permetrin ve ağızdan alınan ivermektin hap kullandik , ama tek tük te olsa çıkıyor yine maalesef ki bu ilaçlar bizi iyileştirmedi burada bir bayan vardı 6 ay teşhis koyamamislar akabinde o da çare aramak için burdaymis bir veteriner in numrasini paylaşmisti onu aradım sağolsun karışımı yolladı ve hemen de ise yaradı inşallah son evresindeyiz sizde de bir şey cikmamaaina senin

Gece kaşıntılariniz oluyor mu peki ? Salla benim de psikolojim bozuldu 3 aydır kurtulmak için uğraşıyoruz en sonra gittiğim doktor uyuz değilsiniz dedi anlamadi iyice sinirlerim bozuldu yani kaşıma sacima bulaştı, bebeğimi emzirmeden kesmek zorunda kaldım temas olmasın diye zaten ilk bebeğimin göğsünde ufak bir kabarıklık oldu sinek ısırığı gibi sadece o bölge kasinmisti başka bölgede birşey yoktu doktor antibiyotikli Krem vermişti sonra zaten Bayram tatili için memlekete gittik orada anladim ben çünkü benim bacagima sıçradı hafif hafif kaşıntı oldu hemen oradaki doktora gittik alerjik dedi bende ne alaka bana da bulaştı dedim, yok alerjik dedi alerji ilacı verdi yolladı sonra içim rahat etmedi ünlü bir hastanenin dermatologuna gittik ailece baktı etti 45 dk muayene sürdü sonra parazit gibi duruyor dedi ama alerji ya da böcek ısırması olabilir vs dedi sonra biz odadan çıkarken inşallah bunun altından bir uyuz öyküsü çıkmaz dedi neyse benim içim rahat etmedi baska özel bir hastaneye daha gittim tabii bu süreçte etrafımdaki herkes delirdigimi abarttigimi bunun uyuz olmadığını söyleyip durdu neyse çocuğu kaptım kostum doktora t-shirt u bi çıkardı direk uyuz olmuş bu nereden kaptirdiniz dedi neyse aşladık işte tedaviye ilk etapta kwellada losyo, akabinde ecznade yapılan sülfür karışımi Krem , akabinde permetrin ve ağızdan alınan ivermektin hap kullandik , ama tek tük te olsa çıkıyor yine maalesef ki bu ilaçlar bizi iyileştirmedi burada bir bayan vardı 6 ay teşhis koyamamislar akabinde o da çare aramak için burdaymis bir veteriner in numrasini paylaşmisti onu aradım sağolsun karışımı yolladı ve hemen de ise yaradı inşallah son evresindeyiz sizde de bir şey cikmamaaina senin
bence dr lar da anlamıyor bundan yeterli doğru kanıtlarla doğru teşhis koyamıyorlar. sizin yaşadığınız da acemi doktorlardan kaynaklı uzamış gibi . Şimdi nasıl oldunuz? Umarım daha iyisinizdir ve tamamiyle geçmiştir. uyuzlu biri ile ailemiz temas edeli 22 gün oldu, benim vücudumda türlü noktacıklar çıktı iki üç çeşit.. her geçen gün artıyor . Profesör cilt dr una muayene oldum uyuz değilsin psikolojik kaşınıyorsun dedi gece ve gündüz kaşıntım var noktacıklar artmaya devam ediyor gerçekten çok alerjik bir vücudum var ondan da şüpheleniyorum hiç durmadan kaşınıyorum kesinlikle bir çözüm bulamazsam artık psikolojik anlamda hasar alacağım. Her gün 6-8 tane miktarında noktacıklar daima artış gösteriyor. Eski noktacıklarsa silinmiyor… gözlerimin içi kaşınıyor saçım ensem bacaklarım kulak arkam vs kaşım da kaşınıyor. Bileklerim de. Yani inanılır gibi değil profesör dermatit tanısı koydu hiç inanmıyorum ben buna

Cok geçmiş olsun, buyuk sorumsuzluk bebeğe gecmemistir umarım. Bende tünel ile başlamadı, kucuk sivilce gibi cikti kaşındı ve sonduler. Giysilerin içinde kasinti başlayınca sivri olmadığını anladım. 1 haftanın sonunda kontrole gittik doktor geçtiğini söyledi cok şükür. Vücutta yumurta kalmis olma ihtimali yüzünden bir tür daha kullanacağım solusyon sampuan ve eczanede karışımı kremi. Bence doktora gidip durumu anlatın,temasli olduğunuzu söylerseniz reçete yapacaktır mutlaka
Başlangıç halinin fotoğrafı var mı acaba ben yine çok kaşınıyorum doktor uyuz değil dedi hiç inanmıyorum her yerime yayılıyor noktacıklar

Cokk teşekkür ediyorum,hayatımda ilk defa başıma geldi cok yorucu cokk, her gün nevresim degistirip yatakları ilaçla,surekli utu surekli temizlik,inşallah geçer bir an once
Yüzüm de çok kaşınıyor ilaçlar yüze sürülmüyor ise oralar nasıl geçecek acaba uyuz değil dendi benim inancım kalmadı bu kaşıntı ile :((

Screenshot_2025-08-06-23-06-36-382_com.android.chrome.webp

Kafani karıştırmak istemem ama bu yazıyı oku istersen hatta bu kadınla da konuyu istişare edebilirsin , prof a gittim diyorsun ama senden örnek alıp laboratuvarda incelememis bile maalesef ilk halinin fotoğrafi yok çünkü biz ilk halinde anlamamıştik alerjik döküntüsü gibiydi minik kırmızı sivilce benzeri döktüler oldu, benim en çok saçım kaşim ense boyun kulak arkası ve göğüs arası cok etkilendi ve hala devam ediyor 3 ay oldu , ayak bileklerim ve el bileklerim kurudu oralarda kalmadı bu veterinerin gönderdiği ilaçla oralar bitti şükür bebeğimin de bir tek ensesinde kaldı her gün ilaç sürüyorum oraya da

Eki Görüntüle 3633901
Kafani karıştırmak istemem ama bu yazıyı oku istersen hatta bu kadınla da konuyu istişare edebilirsin , prof a gittim diyorsun ama senden örnek alıp laboratuvarda incelememis bile maalesef ilk halinin fotoğrafi yok çünkü biz ilk halinde anlamamıştik alerjik döküntüsü gibiydi minik kırmızı sivilce benzeri döktüler oldu, benim en çok saçım kaşim ense boyun kulak arkası ve göğüs arası cok etkilendi ve hala devam ediyor 3 ay oldu , ayak bileklerim ve el bileklerim kurudu oralarda kalmadı bu veterinerin gönderdiği ilaçla oralar bitti şükür bebeğimin de bir tek ensesinde kaldı her gün ilaç sürüyorum oraya da
İletişim bilgileri nedir acaba bir sorsam? Gerçekten çok kaşınıyorum ailemde kimsede birşey yok henüz bakıcı ile sadece tokalaşmıştık , uyuz nasıl geçti ya da geçti ve profesör doktor neden anlamadı şaşkınım…Bu arada 1 buçuk ay kadar önce alerjiden anaflaktik şok geçirmek üzereyken acile yetiştim o zaman serum avil yaptılar , ertesi gün yine alerjik döküntü nefes darlığı olmuştu dakikalar içinde acile yetiştik kalçadan avil iğne yaptılar . Böyle de bir alerjik geçmişim var başıma hangisi geldi bilmiyorum hiç sağlıklı değilim psikolojik olarak da Malesef iyi olduğumu düşünmüyorum nasıl teşhis koyulmuyor eşim çocuklar henüz kaşıntı yok.

Sakin olun bir tokalasma ile geçmez sarılmak temas etmek gerekir sizdeki alerjikte olabilir alerjen yiyeceklerden uzak durun cildi nemlendirin bu süreçte gözlem yapmak en doğrusu olur alerjinizde varsa her ilacı kullanmak doğru olmayabilir dilerseniz doktor ile yeniden Temsa geçin durumu ve gozlemlerinizi aktarın ben bayanı tanımıyorum veterinere ulaştım sadece ama biz o zaman teşhis almıştık zaten benim alerjik bunyemde olmadığı için tüm ilaçları kullanmistim bende sivri sinek ısırığı gibi olup kabarıyor ve gece artan kasinti oluyor siz gözümün içi de kaşınıyor dediniz uyuzda öyle bir şey olmuyor kabuk bağlıyor kasının yerler bu forumda dirençli uyuz yazıp bilgilere öyle ulaşmıştım

Ben 1 haftadır elime geçen her şeyi yıkıyorum,evdeki herkes her gün en az 1 defa yıkanıp yeni utulenmis kıyafet giydiler. Yastık yorgan paketleri posetlemistim onları açmadım hala duruyorlar kapalı bi banyoda.kasintim yok denecek kadar az. Doktorum alerji hapı da ekledi bana bir de iyi ni nemlendirici çünkü vucudum cok kurudu
peki haylen varmı yoksa alerji ilacı ve nemlendirici geçirdi mi Instagram dan bizde sipariz etik ve bire bir geldi

Numarayı bana da atar mısınız?

Selamlar, gecen hafta uyuz olduğumu öğrendim. Hemen ailecek tedaviye başladık, evi temizledim, her sey her gün yıkanıyor utuleniyor (coraplara kadar her sey). Dun kasintim yoktu hiç, bugün cok az kasintim oldu ve kasidiktan sonra kabardı. Geçen hafta sinek ısırigi gibi kabarıp kizarip sonra kaşınıyordu.
Deneyimi olanlara sorum şu, iyilesme sürecinde olduğumu nasil anlayacağım. Kasinti ne zaman tamamen gececek, kullandığımı her şeyi yuksek sıcaklıkta yikama ve ütülemeye ne kadat devam etmeliyim. Makinede sira gelmeyecek şeyleri poşetledim kaldirdim,onları ne kadar süre poşette tutmalıyım.yerler her gün 2 3 defa siliniyor sirkeli su ile. Bir an once bitmesi için başka ne yapabilirim
Selam bizde de sinek ısırığı gıbı oluyor kabarıyor kasınıyor ilk bulaştığında boyle oluyor nasıl bır uyuz bu

Bilemiyorum sormanız lazım , ben 2 yas bebeğime kullandım ama artık kurtulmak için bugün yine cıldıye doktoruna gıdıcem ıstersenız sorarım gebelerde ıvermektın kullanabilir mı diye

Bizde gecti döküntü ve kasinti. İlk kontrolde doktor bitmiş demisti ama kasinti birz, devam etmişti, kükürtlü sabun ile keselenerek yıkandıktan bi sure daha (herkesin kesesi ayrı ve her banyodan sonra 60 derece makine), sonra sampuan ile yıkandıktan ve nemlendirici kullandık.
Su an bi sıkıntı yok ama gerçekten cok zorlayıcı. Yüze bulaşmaz dedi benim doktorum.
İlk teşhisi koyarkan kaşınan yerden igne gibi bi şeyler suruntu alip mikroskop gibi bi şey altında inceledi ve bocegi gördü. Teşhis için iyi bi doktor bulun mutlaka

Bizde gecti döküntü ve kasinti. İlk kontrolde doktor bitmiş demisti ama kasinti birz, devam etmişti, kükürtlü sabun ile keselenerek yıkandıktan bi sure daha (herkesin kesesi ayrı ve her banyodan sonra 60 derece makine), sonra sampuan ile yıkandıktan ve nemlendirici kullandık.
Su an bi sıkıntı yok ama gerçekten cok zorlayıcı. Yüze bulaşmaz dedi benim doktorum.
İlk teşhisi koyarkan kaşınan yerden igne gibi bi şeyler suruntu alip mikroskop gibi bi şey altında inceledi ve bocegi gördü. Teşhis için iyi bi doktor bulun mutlaka
Bilmiyorum ama benim yüzüme saçıma kasıma da bulaştı benim doktorum da yüze bulaşmaz dedi ama bulaştı yüzüme de tüm parazitlere uyuz diyorlar galiba ben 7 doktor gördüm hatta bir tanesi hiç bir şeyiniz yok bile dedi bizdeki noduler gizli uyuzudu ve tünel ya da kaşıntı bende hiç olmadı ben gorsel.ekleyeyim size bakın bizde böyle oldu walla ii doktora denk gelmişsiniz hiçbir Dr bizden suruntu almadı normal uyuz tedavileri ise yaramadı zirilyon tane ziver içtik kwella wilkinson anti scab losyon metrin krem eczane karışımı sülfür krem kükürt sabun her gün buhar makinesi ile ev dezenfektani yerleri camasirsuyu ile silme yerde hali yok zaten kaç aydır, herseyi poşetleri yüksek.isida ütüleme vs vs 4 ay oldu yeni yeni düzelmeye başladık

Eklentiler

• IMG-20250823-WA0000.webp
    IMG-20250823-WA0000.webp
    17,2 KB · Görüntüleme: 7
  • IMG-20250823-WA0001.webp
    IMG-20250823-WA0001.webp
    42,5 KB · Görüntüleme: 7
  • IMG-20250623-WA0007.webp
    IMG-20250623-WA0007.webp
    13,4 KB · Görüntüleme: 6
Bilmiyorum ama benim yüzüme saçıma kasıma da bulaştı benim doktorum da yüze bulaşmaz dedi ama bulaştı yüzüme de tüm parazitlere uyuz diyorlar galiba ben 7 doktor gördüm hatta bir tanesi hiç bir şeyiniz yok bile dedi bizdeki noduler gizli uyuzudu ve tünel ya da kaşıntı bende hiç olmadı ben gorsel.ekleyeyim size bakın bizde böyle oldu walla ii doktora denk gelmişsiniz hiçbir Dr bizden suruntu almadı normal uyuz tedavileri ise yaramadı zirilyon tane ziver içtik kwella wilkinson anti scab losyon metrin krem eczane karışımı sülfür krem kükürt sabun her gün buhar makinesi ile ev dezenfektani yerleri camasirsuyu ile silme yerde hali yok zaten kaç aydır, herseyi poşetleri yüksek.isida ütüleme vs vs 4 ay oldu yeni yeni düzelmeye başladık
Cok cok geçmiş olsun ama bu dokuntuler cok büyük, uyuz olduğuna eminsiniz değil mi, bendekiler daha mini miniydi, dikkatli baktığımda uclarinin siyah olduğunu fark etmistim

Uyuz döküntüsü böyle olmuyor ama

Cok cok geçmiş olsun ama bu dokuntuler cok büyük, uyuz olduğuna eminsiniz değil mi, bendekiler daha mini miniydi, dikkatli baktığımda uclarinin siyah olduğunu fark etmistim
Evet öyle küçük döküntüler de olmuştu ama bizdekiler hep böyle sivrisinek ısırığı gibi oldu bu gizli nodüler uyuz kaşıntı da yapmıyor ayrıca bebişte çok ilerledikten sonra kaşıntı yapmıştı

Back
X