- Emoji Skoru
- 53
- Puanlar
- 38
- Konu Sahibi Morgramofon
-
Uyuzun pireyle alakası yok, bambaska şeyler. Hatta kopek uyuzuyla insan uyuzu ayni değildir, kopek uyuzu insanda uzun sure yasamaz.Uyuz çok kaşınır yalnız sizde kaşıntı şikayeti yok. Pire ısırığından olur uyuz ve yoğun maruz kalmanız gerekir diye biliyorum. Bize köpekli bir misafir gelmişti. Çokta pis biriydi. Kardeşim onun köpeğiyle yatıp kalktığı için her yerini yara yapacak şekilde kaşıyordu. Ve kaşıdıkça da yayılıyordu. Sivilceyi çok şiddetli kaşıdığınızı düşünün nasıl yara olur aynı şekilde oluyor. Pek zannetmiyorum sizde olduğunu. Herşey olabilir bu arada alerji. Alerjiyi hafife almayın ilaçlarınız düzenli kullanın.
çok teşekkür ederimdoktor da görmüş değil demiş
içinizi karartmayın Rabbim acil şifalar versin
pire ısırdığından uyuz olunduğunu ilk kez duydum yeni fobim hayırlı uğurlu olsun..Uyuz çok kaşınır yalnız sizde kaşıntı şikayeti yok. Pire ısırığından olur uyuz ve yoğun maruz kalmanız gerekir diye biliyorum. Bize köpekli bir misafir gelmişti. Çokta pis biriydi. Kardeşim onun köpeğiyle yatıp kalktığı için her yerini yara yapacak şekilde kaşıyordu. Ve kaşıdıkça da yayılıyordu. Sivilceyi çok şiddetli kaşıdığınızı düşünün nasıl yara olur aynı şekilde oluyor. Pek zannetmiyorum sizde olduğunu. Herşey olabilir bu arada alerji. Alerjiyi hafife almayın ilaçlarınız düzenli kullanın.
Bunu bizzat doktora sorduk. Misafirin kaldığı süre boyunca hergün evi kaldırarak temizlediğim ve hayvanı odama sokmadığım için bende bişey yoktu. Babamda ve kardeşimde vardı onlar sürekli köpekle beraberlerdi. Hatta ısırdığında pirenin salyasının insanda reaksiyona sebep olduğunu söylemişti. Yoksa köpekteki uyuzdan bahsetmiyorum.Uyuzun pireyle alakası yok, bambaska şeyler. Hatta kopek uyuzuyla insan uyuzu ayni değildir, kopek uyuzu insanda uzun sure yasamaz.
benim şuan sadece ellerimde var iç kısmında ve üstünde, su kesecikleri gibi evet. tek tek çıkmıştı sonra onlar birbirine yakınlaşmış şekilde belirince tünel dedikleri bu mu dedim acebaUyuzda once cok yogun kasinti olur. Eski sevgilim sırtını duvara surtuyordu kasirken, oyle diyeyim.
Sonra kucuk su kesecikleri olur parmak arasi gibi yerlerde.
Tüneller ertesi gun olmaz, biraz ilerlemesi lazim uyuzun.
Antika bebekle kisa sureli temasta bulasmaz. Belli bir sure ten temasi, ortak havlu carsaf kiyafet gibi seylerden bulasir.
Sizinki muhtemelen uyuz degildir.
pire ısırdığından uyuz olunduğunu ilk kez duydum yeni fobim hayırlı uğurlu olsun..
Yukarda da dediğim gibi yoğun maruz kaldıkları için onlarda oldu. Kardeşim köpekle uyuyordu öyle söyleyeyim. Çok kaşınıyordu zaten. Defalarca kez söyledim şu hayvanı ilaçla yazık günah diye. Kendinde de vardı her yerinde yaralar ama tabi uyuz olduğunu tahmin etmiyordu muhtemelen. Biz de doktora gidince öğrendik. Ama çok kolay geçiyor. Bir ilacı var onu sürüyorsun ve 3. kez uyguluyorsun. Kardeşimde ilkinde nerdeyse geçmişti. 2.sinde tamamen yok olmuştu. O yüzden hiç korkmayın. Çok kaşınan hayvanla koyun koyuna haftalarca yatıp kalkmazsanız bişey olmaz. Ben de seviyor oynuyordum bana bişey olmadı. İçiniz rahat olsun.Bunu bizzat doktora sorduk. Misafirin kaldığı süre boyunca hergün evi kaldırarak temizlediğim ve hayvanı odama sokmadığım için bende bişey yoktu. Babamda ve kardeşimde vardı onlar sürekli köpekle beraberlerdi. Hatta ısırdığında pirenin salyasının insanda reaksiyona sebep olduğunu söylemişti. Yoksa köpekteki uyuzdan bahsetmiyorum.
Pireden uyuz bulasmaz, eger dediginiz buysa. Uyuzun sebebi scabies akaridir. Pire bir uyuz bulas sebebi değildir. Pire alerjisi olur, urtikere sebep olur, o ayri. Ama direkt uyuz tasimaz.Yukarda da dediğim gibi yoğun maruz kaldıkları için onlarda oldu. Kardeşim köpekle uyuyordu öyle söyleyeyim. Çok kaşınıyordu zaten. Defalarca kez söyledim şu hayvanı ilaçla yazık günah diye. Kendinde de vardı her yerinde yaralar ama tabi uyuz olduğunu tahmin etmiyordu muhtemelen. Biz de doktora gidince öğrendik. Ama çok kolay geçiyor. Bir ilacı var onu sürüyorsun ve 3. kez uyguluyorsun. Kardeşimde ilkinde nerdeyse geçmişti. 2.sinde tamamen yok olmuştu. O yüzden hiç korkmayın. Çok kaşınan hayvanla koyun koyuna haftalarca yatıp kalkmazsanız bişey olmaz. Ben de seviyor oynuyordum bana bişey olmadı. İçiniz rahat olsun.
Kimi insanda bir-iki uygulamayla geciyor, kiminde aylarda suruyor veya tekrarliyor. Losyonla gecmiyorsa iki-uc tekrarlamali oral ilac kullaniliyor, kükürtlü kremler vs uygulaniyor. Vakit gecirmeden gidiyorsunuz zaten, uyuzsa da vaktinde fark edilecegi icin kolayca geçirirsiniz umarım.benim şuan sadece ellerimde var iç kısmında ve üstünde, su kesecikleri gibi evet. tek tek çıkmıştı sonra onlar birbirine yakınlaşmış şekilde belirince tünel dedikleri bu mu dedim acebahoffff yarın nasıl olacak bilmiyorum bebeğine dokunamıyorum şüphesi bile beni mahvetti
çok teşekkür ederim umarım uyuz değildir, uyuzduysa da umarım ben de kolaylıkla atlatırım.. (psikolojisini bile atlatamadı.Bunu bizzat doktora sorduk. Misafirin kaldığı süre boyunca hergün evi kaldırarak temizlediğim ve hayvanı odama sokmadığım için bende bişey yoktu. Babamda ve kardeşimde vardı onlar sürekli köpekle beraberlerdi. Hatta ısırdığında pirenin salyasının insanda reaksiyona sebep olduğunu söylemişti. Yoksa köpekteki uyuzdan bahsetmiyorum.
Ay inşallah benim de korktuğum gibi değildir.. Bit fobim bitti şimdi uyuz fobim başladı.. Çok paranoyak bi insanımdır bir de.. deve görsem kafamdaki ihtimaller denizinde o deveyi kervan yaparım.. hayatı da kendime zindan ederim. parazitle uyuz olmamışsam bile kendimi nur topu gibi psikolojik bi uyuz yapabilirim..Kimi insanda bir-iki uygulamayla geciyor, kiminde aylarda suruyor veya tekrarliyor. Losyonla gecmiyorsa iki-uc tekrarlamali oral ilac kullaniliyor, kükürtlü kremler vs uygulaniyor. Vakit gecirmeden gidiyorsunuz zaten, uyuzsa da vaktinde fark edilecegi icin kolayca geçirirsiniz umarım.
Uyuzun travmasi uyuzun kendisinden daha kotudedigim gibi benim eski sevgilim uyuz gecirdi, iki sene oldu hala yanimda normal şekilde kasindiginda tetikleniyorum "sen nolur kasinma" diye
Dediğiniz gibi de olabilir. Bende olmadığı için özellikle doktora bunu sordum öyle anlattı. Yoksa hiç bildiğim bişey değil. O kadar uzun sürdüğünü de bilmiyordum ay gerçekten çok zor bir durum yaaa ilaçla geçmemesi. Eski bi anı da olsa çok geçmiş olsun.Kimi insanda bir-iki uygulamayla geciyor, kiminde aylarda suruyor veya tekrarliyor. Losyonla gecmiyorsa iki-uc tekrarlamali oral ilac kullaniliyor, kükürtlü kremler vs uygulaniyor. Vakit gecirmeden gidiyorsunuz zaten, uyuzsa da vaktinde fark edilecegi icin kolayca geçirirsiniz umarım.
Uyuzun travmasi uyuzun kendisinden daha kotudedigim gibi benim eski sevgilim uyuz gecirdi, iki sene oldu hala yanimda normal şekilde kasindiginda tetikleniyorum "sen nolur kasinma" diye
Ya benim o evde o kadar takilip uyuz kapmamam mucize zatenAy inşallah benim de korktuğum gibi değildir.. Bit fobim bitti şimdi uyuz fobim başladı.. Çok paranoyak bi insanımdır bir de.. deve görsem kafamdaki ihtimaller denizinde o deveyi kervan yaparım.. hayatı da kendime zindan ederim. parazitle uyuz olmamışsam bile kendimi nur topu gibi psikolojik bi uyuz yapabilirim..Allah bana kolaylık versin gerçekten ya
Aslında aradığım cvp kısmen buydu daha önce uyuz olmadım belirtiler uyuz belirtisi gibi gözükmüyor diyor baktığım yerlerde konuştuğum insanlarda. başlangıç aşamasında olabilir diyerekten şey oluyodum. ben şeyolmaya devam edebilirim o zaman..Uyuz kaşıntısı özellikle gece yatağa geçtiğinizde zirveye ulaşır ve insanı delirtecek ağlatacak kadar şiddetli olur,
ama ilk kez uyuza yakalanan bir insanda kaşıntı ve tünellerin oluşması bir kaç haftayı buluyor, öyle hemen bugün bulaştı yarın kaşıntı başladı gibi bir şey değil,
umarım değildir psikolojik olarak çoook zorlayıcı bir süreç iki kez uyuza yakalandık ailecek ve kükürtlü ilaçlarla kurtulduk.
amanınnnnn sizin şansınızdan istiyorumYa benim o evde o kadar takilip uyuz kapmamam mucize zaten
Hatta şöyle diyeyim. Bir gun benimki sehir disindayken onun evinde kaldim, yatakta yayila yayila uyudum cunku henuz uyuz oldugunu bilmiyorduk. O aksam aradi, uyuzmusum diye. Ben delirdim ahaha hemen arastirdim falan, dedim adam dort gundur yok, yatakta o kadar sure yaşamıyormuş uyuz akari, tamam bulasmamistir.
Ertesi gun ev arkadasiyla konuşurken onda da uyuz cikti. Neyse dedim yatak temizdir. Ev arkadasi dedi ki "kizim ben uc gundur döne döne onun yatağında yatiyordum"
Benim kafayi yememi düşünebiliyor musunuzgunlerce uyuz bekledim kendimde ahaha
Yani demem o ki uyuzla temas ettiyseniz bile hemen bulasacak diye bir garanti yok. Evet çabuk bulasiyor ama olmazsa da olmuyor bir sekilde. Siz icinizi ferah tutun, muhtemelen baska bir seye alerjidir.