Uyuz mu? Lütfen imdat..

Morgramofon

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
53
Puanlar
38
Hanımlar merhaba.. Başından uyuz geçmiş arkadaşlarımdan yardım istiyorum.. İki gün önce elimde beyaz noktacıklar çıktı yanma hissiyle beraber.. Nette nedir nedir baka baka uyuza kadar geldim, fark ettiğim günden önceki gün antika bez bi bebek satın almıştım ona temas ettim şüpheli sayabileceğim sadece o var.. O gece acile gittim ve doktor nokta şeklinde lekelerin uyuz belirtisi olmadığını alerjik bişey olduğunu söyledi bi alerji ilacı bi de kaşıntı kremi yazıp gönderdi. Ama sabah fark ettim ki tünele benzeyen lekeler oluşmuş. cildiye randevum yarın ama içim içimi yiyor bi bakabilir misiniz? Önümüzdeki salı günü burun ameliyatı olacağım tetkiklerim vs yapıldı uyuzsa şayet ameliyatım ertelenmek zorunda kalacak tadım da kaçtı. Daha kötüsü 3 yaşına yakın bir de bebeğim var ona da bulaşmış olma ihtimali beni mahvediyo uyuzsa şayet. Sizce atacağım fotideki şey uyuz belirtisi midir? tecrübe eden arkadaşlarım yorum yazarsa çok memnun olurum..

Eklentiler

• AD2BCAEF-36C1-4C1E-9673-8E91F988C4E5.webp
    16,5 KB · Görüntüleme: 141
  • IMG_2489.webp
    22,1 KB · Görüntüleme: 131
Uyuz çok kaşınır yalnız sizde kaşıntı şikayeti yok. Pire ısırığından olur uyuz ve yoğun maruz kalmanız gerekir diye biliyorum. Bize köpekli bir misafir gelmişti. Çokta pis biriydi. Kardeşim onun köpeğiyle yatıp kalktığı için her yerini yara yapacak şekilde kaşıyordu. Ve kaşıdıkça da yayılıyordu. Sivilceyi çok şiddetli kaşıdığınızı düşünün nasıl yara olur aynı şekilde oluyor. Pek zannetmiyorum sizde olduğunu. Herşey olabilir bu arada alerji. Alerjiyi hafife almayın ilaçlarınız düzenli kullanın.

doktor da görmüş değil demiş
içinizi karartmayın Rabbim acil şifalar versin

Uyuzda once cok yogun kasinti olur. Eski sevgilim sırtını duvara surtuyordu kasirken, oyle diyeyim.

Sonra kucuk su kesecikleri olur parmak arasi gibi yerlerde.

Tüneller ertesi gun olmaz, biraz ilerlemesi lazim uyuzun.

Antika bebekle kisa sureli temasta bulasmaz. Belli bir sure ten temasi, ortak havlu carsaf kiyafet gibi seylerden bulasir.

Sizinki muhtemelen uyuz degildir.

Uyuzun pireyle alakası yok, bambaska şeyler. Hatta kopek uyuzuyla insan uyuzu ayni değildir, kopek uyuzu insanda uzun sure yasamaz.

hanımlar bende kaşıntı var onu yazmamışım.. kaynar su değmiş gibi bi yanma ve ardından kaşıntı. ama çok şiddetli değil krem sürdüğüm için olabilir bilmiyorum.. inşallah uyuz değildir. nette uyuz hikayeleri okumaktan psikolojim bozuldu. aylarca kurtulamayan insanlar varmış. Allah korusun..

pire ısırdığından uyuz olunduğunu ilk kez duydum yeni fobim hayırlı uğurlu olsun..

Uyuzun pireyle alakası yok, bambaska şeyler. Hatta kopek uyuzuyla insan uyuzu ayni değildir, kopek uyuzu insanda uzun sure yasamaz.
Bunu bizzat doktora sorduk. Misafirin kaldığı süre boyunca hergün evi kaldırarak temizlediğim ve hayvanı odama sokmadığım için bende bişey yoktu. Babamda ve kardeşimde vardı onlar sürekli köpekle beraberlerdi. Hatta ısırdığında pirenin salyasının insanda reaksiyona sebep olduğunu söylemişti. Yoksa köpekteki uyuzdan bahsetmiyorum.

benim şuan sadece ellerimde var iç kısmında ve üstünde, su kesecikleri gibi evet. tek tek çıkmıştı sonra onlar birbirine yakınlaşmış şekilde belirince tünel dedikleri bu mu dedim aceba hoffff yarın nasıl olacak bilmiyorum bebeğine dokunamıyorum şüphesi bile beni mahvetti

Pireden uyuz bulasmaz, eger dediginiz buysa. Uyuzun sebebi scabies akaridir. Pire bir uyuz bulas sebebi değildir. Pire alerjisi olur, urtikere sebep olur, o ayri. Ama direkt uyuz tasimaz.

Misafirinizde haricen uyuz varmış sanirim, dolayısıyla kardesinize bulastiran misafiriniz, kopek veya pireler degil. Yogun pire olmasi da ayrica alerji yapmıştır.

Kimi insanda bir-iki uygulamayla geciyor, kiminde aylarda suruyor veya tekrarliyor. Losyonla gecmiyorsa iki-uc tekrarlamali oral ilac kullaniliyor, kükürtlü kremler vs uygulaniyor. Vakit gecirmeden gidiyorsunuz zaten, uyuzsa da vaktinde fark edilecegi icin kolayca geçirirsiniz umarım.

Uyuzun travmasi uyuzun kendisinden daha kotu dedigim gibi benim eski sevgilim uyuz gecirdi, iki sene oldu hala yanimda normal şekilde kasindiginda tetikleniyorum "sen nolur kasinma" diye

çok teşekkür ederim umarım uyuz değildir, uyuzduysa da umarım ben de kolaylıkla atlatırım.. (psikolojisini bile atlatamadı.)

Ay inşallah benim de korktuğum gibi değildir.. Bit fobim bitti şimdi uyuz fobim başladı.. Çok paranoyak bi insanımdır bir de.. deve görsem kafamdaki ihtimaller denizinde o deveyi kervan yaparım.. hayatı da kendime zindan ederim. parazitle uyuz olmamışsam bile kendimi nur topu gibi psikolojik bi uyuz yapabilirim.. Allah bana kolaylık versin gerçekten ya

Dediğiniz gibi de olabilir. Bende olmadığı için özellikle doktora bunu sordum öyle anlattı. Yoksa hiç bildiğim bişey değil. O kadar uzun sürdüğünü de bilmiyordum ay gerçekten çok zor bir durum yaaa ilaçla geçmemesi. Eski bi anı da olsa çok geçmiş olsun.

Uyuz kaşıntısı özellikle gece yatağa geçtiğinizde zirveye ulaşır ve insanı delirtecek ağlatacak kadar şiddetli olur,
ama ilk kez uyuza yakalanan bir insanda kaşıntı ve tünellerin oluşması bir kaç haftayı buluyor, öyle hemen bugün bulaştı yarın kaşıntı başladı gibi bir şey değil,
umarım değildir psikolojik olarak çoook zorlayıcı bir süreç iki kez uyuza yakalandık ailecek ve kükürtlü ilaçlarla kurtulduk.

Ya benim o evde o kadar takilip uyuz kapmamam mucize zaten
Hatta şöyle diyeyim. Bir gun benimki sehir disindayken onun evinde kaldim, yatakta yayila yayila uyudum cunku henuz uyuz oldugunu bilmiyorduk. O aksam aradi, uyuzmusum diye. Ben delirdim ahaha hemen arastirdim falan, dedim adam dort gundur yok, yatakta o kadar sure yaşamıyormuş uyuz akari, tamam bulasmamistir.

Ertesi gun ev arkadasiyla konuşurken onda da uyuz cikti. Neyse dedim yatak temizdir. Ev arkadasi dedi ki "kizim ben uc gundur döne döne onun yatağında yatiyordum"

Benim kafayi yememi düşünebiliyor musunuz gunlerce uyuz bekledim kendimde ahaha

Yani demem o ki uyuzla temas ettiyseniz bile hemen bulasacak diye bir garanti yok. Evet çabuk bulasiyor ama olmazsa da olmuyor bir sekilde. Siz icinizi ferah tutun, muhtemelen baska bir seye alerjidir.

amanınnnnn sizin şansınızdan istiyorum inşallah inşallah..

`