Deri ve Cilt Hastalıkları Uyuz muyum..?

lilika

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
1 Temmuz 2025
12
25
3
40
Merhaba

Yaklaşık bir aydır kızım ve ben deli gibi kaşınıyoruz. Önce kızımda başladı, sonra bende. Geceleri uyutmayacak kadar korkunç. Kızımın kaşınan yerleri kanadı, yara oldu. Benim de öyle her yerim yara. Acı çekiyoruz. Birden bir ısırma hissi geliyor. Kollar, bacaklar, ayak, bel, karın ve eller. Görüntüde sinek ısırığı gibi. Kırmızı noktalar.
Annem kızımı doktora götürdü. Kan almışlar uyuz teşhisi konmuş. Losyon kullandık 3 kutu. Geçmedi. Bugün tekrar gittik başka bir doktora özelde. Özel diyorum çünkü sırf bildiğimiz doktor orda diye. Anlattım, gözle baktı sadece. Uyuz değil dedi. Güya alerji imiş. Alerji şurubu ve merhem verdi.

Benim içimde hala şüphe var. Kızımla aynı odada yatıyoruz. Alerji olsa bir kişide olur. Resmen kızımdan bana bulaştı. İki kişinin aynı anda alerji olması tuhaf değil mi? Ayrıca annem ve kardeşim de kaşınmaya başladı. Bir de deriden örnek alınıyormuş mikroskop falan uyuz teşhisi için. Önceki doktor kan aldı. Bu çıplak gözle baktı.

Başından geçen yada bilgisi olan var mı?
Teşekkür ederim

Uyuz cok yaygin ve bulasici maalesef.
Sadece losyon yetmiyor. Yazmadiginiz icin yaptiniz mi bilemiyorum ama her gün butun nevresimin degisitirilip yıkanması, her bir kiyafetin bir kez giyilip yıkanmasi, koltuklara sandalyelere örtü örtüp aksam degistirilmesi, havlularin her gun degismesi gerekiyor. Cildinize degen her seyi bir gun kullanip degistirmeli ve yikamalisiniz.

Ayrica kükürt icerikli kremler kullanabilirsiniz, ilk doktorunuza sorarsaniz yonlendirebilir.

Bir de ağızdan alinan bir ilac var ama sadece belli branslar recete edebiliyor. Recetesiz alırsanız pahaliya geliyor.

Uyuzlu diger bireylerle de temas etmemeniz gerekiyor.

Yeğenime de okulundan uyuz bulaşmıştı.Cildiye doktoruna gittiğimizde bir cihazdan baktı ve uyuz olduğunu söyledi. Genelde koltuk altı, bilek ve çevresi, parmak aralarında çıkıyor ve derinin altında yuva yapıyor bu akarlar. Çamaşırları ayrı şekilde ve yüksek derecede yıkayın, başka bir cildiye doktoruna daha görünün. Uyuzun en belirgin özelliği gece kaşıntı artıyor uyutmuyor. Yeğenimden bana da bulaşmıştı birkaç yıl önce. Aylarca uğraştık birçok krem kullandık. En son kükürtlü, berbat kokulu ama çok işe yarayan bir krem ile atlattık. Aile üyelerinden uzak durduk, yeğenim için okuldan izin aldık, eski bir kıyafeti giyip vücudun her yerine pomadı sürüp 1 gün bekleyip ertesi gün duş alıyorduk. Neyseki atlattık adını duyunca bile kaşınıyorum. Psikolojik olarak beni ve yeğenimi çok yoran bir süreçti. Son olarak kontrole gittiğimizde uyuzun bittiğini söyledi doktor. Çok geçmiş olsun, siz de en kısa sürede atlatırsınız umarım.
IMG-20230118-WA0025.webp

Yeğenime de okulundan uyuz bulaşmıştı.Cildiye doktoruna gittiğimizde bir cihazdan baktı ve uyuz olduğunu söyledi. Genelde koltuk altı, bilek ve çevresi, parmak aralarında çıkıyor ve derinin altında yuva yapıyor bu akarlar. Çamaşırları ayrı şekilde ve yüksek derecede yıkayın, başka bir cildiye doktoruna daha görünün. Uyuzun en belirgin özelliği gece kaşıntı artıyor uyutmuyor. Yeğenimden bana da bulaşmıştı birkaç yıl önce. Aylarca uğraştık birçok krem kullandık. En son kükürtlü, berbat kokulu ama çok işe yarayan bir krem ile atlattık. Aile üyelerinden uzak durduk, yeğenim için okuldan izin aldık, eski bir kıyafeti giyip vücudun her yerine pomadı sürüp 1 gün bekleyip ertesi gün duş alıyorduk. Neyseki atlattık adını duyunca bile kaşınıyorum. Psikolojik olarak beni ve yeğenimi çok yoran bir süreçti. Son olarak kontrole gittiğimizde uyuzun bittiğini söyledi doktor. Çok geçmiş olsun, siz de en kısa sürede atlatırsınız umarım.
Eki Görüntüle 3619089
Çok teşekkür ederim.

Önce uyuz olaak başlıyor daha sonra da alerjiye dönüyor demişti benim arkadaşıma doktor. Uyuz geçiyormuş ama kullanılan şeylerden dolayı alerji olduğu için aylarca sürdü geçmesi
Teşekkürler
Başka bir doktora görünün. Nasıl bir alerji çocuktan anneye bulaşır ki? Ne güzel sallıyorlar vallahi.
Uyuz değil deyip Fucicort diye bir krem yazmış. Uyuz ilacı bu.... Üzerini örtüyorlar sanki durumun. Çok vaka varmış 4 kat artmış. Covid de ilk başta örtülmüştü.

Uyuz cok yaygin ve bulasici maalesef.
Sadece losyon yetmiyor. Yazmadiginiz icin yaptiniz mi bilemiyorum ama her gün butun nevresimin degisitirilip yıkanması, her bir kiyafetin bir kez giyilip yıkanmasi, koltuklara sandalyelere örtü örtüp aksam degistirilmesi, havlularin her gun degismesi gerekiyor. Cildinize degen her seyi bir gun kullanip degistirmeli ve yikamalisiniz.

Ayrica kükürt icerikli kremler kullanabilirsiniz, ilk doktorunuza sorarsaniz yonlendirebilir.

Bir de ağızdan alinan bir ilac var ama sadece belli branslar recete edebiliyor. Recetesiz alırsanız pahaliya geliyor.

Uyuzlu diger bireylerle de temas etmemeniz gerekiyor.
Çarşaf falan değişiyor kıyafetler. Bir krem yazmış uyuz değil deyip uyuz kremi... Daha ne denir ki

Çarşaf falan değişiyor kıyafetler. Bir krem yazmış uyuz değil deyip uyuz kremi... Daha ne denir ki
Evet uyuz çok büyük salgın oldu maalesef.
Benim de yakın arkadaşlarım geçirdi -ben çok şükür sağlam atlattım o dönemi-, o yüzden onlardan biliyorum. Yazdığınız krem değil de bayağı ağır kükürtlü bir krem kullandılar onlar çok uzun zaman. Ev kaplıca gibi kokuyordu :D

Losyon kullandılar uzun bir süre.

Bir de dediğim gibi ağızdan alınan bir ilaç daha kullandılar, bu sanırım daha ağır bir ilaç.

Uyuz geçmedikçe devamlı hem kendinize hem birbirinize bulaştırıyorsunuz. Çok zor gerçekten, bir an önce çözebilirsiniz umarım.

Evet uyuz çok büyük salgın oldu maalesef.
Benim de yakın arkadaşlarım geçirdi -ben çok şükür sağlam atlattım o dönemi-, o yüzden onlardan biliyorum. Yazdığınız krem değil de bayağı ağır kükürtlü bir krem kullandılar onlar çok uzun zaman. Ev kaplıca gibi kokuyordu :D

Losyon kullandılar uzun bir süre.

Bir de dediğim gibi ağızdan alınan bir ilaç daha kullandılar, bu sanırım daha ağır bir ilaç.

Uyuz geçmedikçe devamlı hem kendinize hem birbirinize bulaştırıyorsunuz. Çok zor gerçekten, bir an önce çözebilirsiniz umarım.
Cok araştırdım bir yıl geçmeyen varmış 😭😭😭 nasıl bir illet bu

Cok araştırdım bir yıl geçmeyen varmış 😭😭😭 nasıl bir illet bu
Ben artık mekanlarda şal falan alıyorsam çıplak denime değdirmiyorum.
Tekne turuna, plaja falan gittiğimde sadece havlumun aynı tarafını serdiğim yere oturuyorum. Battaniyesini sürükleyen Charlie Brown gibi elimde havluyla geziyorum her yerde.

Toplu taşımaya bindiğimde sırtımı falan yaslamak istemiyorum, içim kötü oluyor. Çıplak tene temasla bulaştığı için çok huylanıyorum artık.

Merhaba

Yaklaşık bir aydır kızım ve ben deli gibi kaşınıyoruz. Önce kızımda başladı, sonra bende. Geceleri uyutmayacak kadar korkunç. Kızımın kaşınan yerleri kanadı, yara oldu. Benim de öyle her yerim yara. Acı çekiyoruz. Birden bir ısırma hissi geliyor. Kollar, bacaklar, ayak, bel, karın ve eller. Görüntüde sinek ısırığı gibi. Kırmızı noktalar.
Annem kızımı doktora götürdü. Kan almışlar uyuz teşhisi konmuş. Losyon kullandık 3 kutu. Geçmedi. Bugün tekrar gittik başka bir doktora özelde. Özel diyorum çünkü sırf bildiğimiz doktor orda diye. Anlattım, gözle baktı sadece. Uyuz değil dedi. Güya alerji imiş. Alerji şurubu ve merhem verdi.

Benim içimde hala şüphe var. Kızımla aynı odada yatıyoruz. Alerji olsa bir kişide olur. Resmen kızımdan bana bulaştı. İki kişinin aynı anda alerji olması tuhaf değil mi? Ayrıca annem ve kardeşim de kaşınmaya başladı. Bir de deriden örnek alınıyormuş mikroskop falan uyuz teşhisi için. Önceki doktor kan aldı. Bu çıplak gözle baktı.

Başından geçen yada bilgisi olan var mı?
Teşekkür ederim
Geçen yıll kardeşime okuldan bulaşmıştı.Sırayla hepimize bulaştı ve gece asla uyutmuyordu. İlk gittiğimiz doktor krem verip gönderdi hiç işe yaramadı. Başka bir
Doktora gittik uyuz teşhisi koydu sarı bir krem verdi eczacı bişeyler içine ilave edip verdi. Çene kısmından tutun o kremi bütün vücudumuza düzenli aralıklara uyguladık giydiğimiz her şeyi yıkadık ve üç ay içinde bitti. Gece çok Fazla kaşıntı vardı ve bu genlikle göğüs ve genital bölgedeydi. Geçmiş olsun bir an önce atlatırsınız inşallah. Eve bir süre misafir kabul etmeyin sizde gitmeyin

Teşekkürler

Uyuz değil deyip Fucicort diye bir krem yazmış. Uyuz ilacı bu.... Üzerini örtüyorlar sanki durumun. Çok vaka varmış 4 kat artmış. Covid de ilk başta örtülmüştü.
Sıcaktan mıdır, iş yoğunluğundan mıdır, umursamadıklarından mıdır bilinmez.
Bir sıkıntım için doktora başvurdum "senin için ne yapabilirim bilemiyorum" dedi. Çıktım odasından, ne teşhis ne tedavi.
Sonumuz hayra çıksın.

Ailecek 2 kez tam beş kişi uyuz atlattık çok zor cidden anlıyorum sizi, deneyimimi anlatayım size umarım yardımcı olur.

Evde yaşayan herkes aynı anda wilkinson pomad sürüyor vücudunuzda tek bir açıklık kalmayacak şekilde (yüz hariç). Kaşıntı artacak korkmayın, 2. Gün yıkanmadan ve kıyafet nevresim değişmeden aynı şekilde tekrar sürüyorsunuz ilk gün sürdüğünüzün üzerine, 3. Gün yine aynı şekilde yıkanmadan ve kıyafet değişmeden uyguluyorsunuz, 4. Gün sabah kükürtlü sabunla keselenerek yıkanıyorsunuz, pomad kullandığınız 3 gün içinde kullandığınız nevresimleri ve giydiğiniz kıyafetleri kaynatma imkanınız yoksa atıyorsunuz. Bu üç gün içerisinde de evdeki bütün kıyafetlerinizi hava almayacak şekilde çöp poşetleri içerisinde bekletip çıkardıktan sonra yüksek derecede yıkıyorsunuz, bu arada koltuk kanepe evde dokunduğunuz her şeyi çamaşır suyuyla siliyorsunuz ve bitiyor. Uyuz kaşıntısına benzer kaşıntılar 15 20 gün daha devam ediyor sonrasında tamamen normale dönüyorsunuz, en önemli nokta hep beraber tedavi olmak ve evi kıyafetleri iyi temizlemek. Wilkinson çok kötü kokan siyah renkli ve aşırı daha da alevlendiren bir ilaç ama biz çareyi öyle bulduk, kullanırken evden çıkmakta imkansız ama psikolojik olarak çok zor bir süreç olduğundan başka çareniz yok. Çok geçmiş olsun.

Bize tek çare xabion olmuştu.
Çocuk ve yetişkin ürünleri farklı.
Duştan sonra sürüyorsunuz, ağır bir tedavisi yok.

Bende deneyimi mi yazayım. Okuldan bizede bulaştı. Bizde çok ugraştık. En son cildiye doktorum bize 24 günlük bir tedavi yöntemi uyguladi. Bir pomad ve ziver hap. Biz ilk önce kiloya göre ziver haptan yuttuk. Eşim 5 ben 3 oglum 2 olmak uzere ilk dozu aldik. Sonra ilk gün sadece yüz haric pomadi heryere yediririp sürduk. 3 gün bu şekilde yikanmadan ayni kiyafetlerle her gün sürdük. 3 cü gün yıkandık. Çikan herşey 90 derece yıkandı. Koltuklari bile günlük ütülüyordum. Sıcak düşmanı çünkü. Sonra 3 gün pomada ara verdik. Sonra tekrar 3 günlük pomad. Sonra yine 3 günlük bekleme. Bu surec 24 gün boyunca böyle devam etti. 15 ci gününde ziver hapın 2 ci dozunu aldık. Sonra temizlige aşırı dikkatle 20 günde bitirdik çok sükür. Aşırı yıpratıcı bir süreç kolaylıklar diliyorum.

Back
X