Deri ve Cilt Hastalıkları Uyuz muyum..?

Bende deneyimi mi yazayım. Okuldan bizede bulaştı. Bizde çok ugraştık. En son cildiye doktorum bize 24 günlük bir tedavi yöntemi uyguladi. Bir pomad ve ziver hap. Biz ilk önce kiloya göre ziver haptan yuttuk. Eşim 5 ben 3 oglum 2 olmak uzere ilk dozu aldik. Sonra ilk gün sadece yüz haric pomadi heryere yediririp sürduk. 3 gün bu şekilde yikanmadan ayni kiyafetlerle her gün sürdük. 3 cü gün yıkandık. Çikan herşey 90 derece yıkandı. Koltuklari bile günlük ütülüyordum. Sıcak düşmanı çünkü. Sonra 3 gün pomada ara verdik. Sonra tekrar 3 günlük pomad. Sonra yine 3 günlük bekleme. Bu surec 24 gün boyunca böyle devam etti. 15 ci gününde ziver hapın 2 ci dozunu aldık. Sonra temizlige aşırı dikkatle 20 günde bitirdik çok sükür. Aşırı yıpratıcı bir süreç kolaylıklar diliyorum.
Merhaba hangi pomadi kullandınız acaba

Kwelleda çogu kişide bu etki etmiyor. Tek başına yeterli değil. Biz ilaçla birlikte bunuda kullandık. Doktorunuza danışın en doğru bilgiyi verir.
Doktor uyuz tedavisi gördüğümüz hâlde uyuz değilsiniz dedi zor ikna ettim uyuz olduğumuza

Merhaba

Yaklaşık bir aydır kızım ve ben deli gibi kaşınıyoruz. Önce kızımda başladı, sonra bende. Geceleri uyutmayacak kadar korkunç. Kızımın kaşınan yerleri kanadı, yara oldu. Benim de öyle her yerim yara. Acı çekiyoruz. Birden bir ısırma hissi geliyor. Kollar, bacaklar, ayak, bel, karın ve eller. Görüntüde sinek ısırığı gibi. Kırmızı noktalar.
Annem kızımı doktora götürdü. Kan almışlar uyuz teşhisi konmuş. Losyon kullandık 3 kutu. Geçmedi. Bugün tekrar gittik başka bir doktora özelde. Özel diyorum çünkü sırf bildiğimiz doktor orda diye. Anlattım, gözle baktı sadece. Uyuz değil dedi. Güya alerji imiş. Alerji şurubu ve merhem verdi.

Benim içimde hala şüphe var. Kızımla aynı odada yatıyoruz. Alerji olsa bir kişide olur. Resmen kızımdan bana bulaştı. İki kişinin aynı anda alerji olması tuhaf değil mi? Ayrıca annem ve kardeşim de kaşınmaya başladı. Bir de deriden örnek alınıyormuş mikroskop falan uyuz teşhisi için. Önceki doktor kan aldı. Bu çıplak gözle baktı.

Başından geçen yada bilgisi olan var mı?
Teşekkür ederim
Aynı durum bizdede oldu nereden bulaştığını çözemedik. Cilt doktorunun yazdığı kremden kullandık ama o kadar inatçı ki bitmedi sadece azaldı. Eşimde doktora gitmiş ona ziver hap ve kwellada losyon yazmışlar. Eşimin hapından 4 tane bende kullandım ve aradan 5 gün geçti hiç işe yaramadı diye düşünüyordum. Taki vücudumdaki lezyonlar azalana kadar. Tabi ziveri yutunca acayip bir kaşıntı ve sivilce gibi geceleri uyutmayan kaşıntı arttı. Oysaki uyuz mikrobunu bu şekilde vücuttan atarak yumurtalarını öldürerek işe yaradığını keşfettik. Ziveri yutunca 3 gün üst üste duş alıp losyonu kullandık hatta kaşıntı olan yerler olunca tekrar sürdük. 3 günün sonunda tüm çarşafları ve kıyafetleri yıkadık. Yatağı ütüledim ve üstüne çarşafı takıp yastığı dahi ütüledim. Şuanda hiç bişwyimiz kalmadı çok şükür geceleri uyumaya başladık. Allah yardımcınız olsun inşallah

Aynı durum bizdede oldu nereden bulaştığını çözemedik. Cilt doktorunun yazdığı kremden kullandık ama o kadar inatçı ki bitmedi sadece azaldı. Eşimde doktora gitmiş ona ziver hap ve kwellada losyon yazmışlar. Eşimin hapından 4 tane bende kullandım ve aradan 5 gün geçti hiç işe yaramadı diye düşünüyordum. Taki vücudumdaki lezyonlar azalana kadar. Tabi ziveri yutunca acayip bir kaşıntı ve sivilce gibi geceleri uyutmayan kaşıntı arttı. Oysaki uyuz mikrobunu bu şekilde vücuttan atarak yumurtalarını öldürerek işe yaradığını keşfettik. Ziveri yutunca 3 gün üst üste duş alıp losyonu kullandık hatta kaşıntı olan yerler olunca tekrar sürdük. 3 günün sonunda tüm çarşafları ve kıyafetleri yıkadık. Yatağı ütüledim ve üstüne çarşafı takıp yastığı dahi ütüledim. Şuanda hiç bişwyimiz kalmadı çok şükür geceleri uyumaya başladık. Allah yardımcınız olsun inşallah
Çok teşekkür ederim

Selamlar, dün uyuz tanisi kondu. Ziber hap solusyon sampuan ve eczanede bi karışım verdi doktorum. Hapı dün aldik eşimle,bu akşam itibariyle 3 akşam yıkanmadan eczaneden aldigimiz kremi süreceğiz.
Halıları yıkamaya gönderdim, bütün yorgan ve fazla ortuleri poşete doldurup kaldirdim( hepsine makine sirasi gelmediği icin), el yüz havlusu kullanmiyoruz, kağıt havlu kullanıyoruz, banyo havlularini bir defa kullanıp makineye atıyoruz. Her şeyi 60 derecede yıkayıp kurutmada kurutuo utuluyorum( coraplara kadar), İnternetten koltuklar ve yataklar için sprey sipariş verdim, onları da ütuluyorum ama emin olamadim sprey aldim.
Tecrubelerinize ihtiyacim var, başka ne yapmalıyım. Aylarca yıllarca bununla uğraşanlar varmis,tam kafayı yemelik yani,bir an once kurtulmak istiyorum. Öyle aşırı kasintim dokuntum yok ama varligi beni cok strese sokuyor.
Ellerimden yuzume vs bulaşma ihtimali var mi
U

Back
X