Uyuz oluyorum

YellowRabbit

Üye
Kayıtlı Üye
10 Ağustos 2020
188
146
18
40
Biri size sürekli akıl verdiğinde uyuz olurmusunız?
Kayınvalidem ve görümcem sürekli bana akıl veriyorlar her konuda. Her şeyin en iyisini onlar bilir modundalar sürekli. Çok bilmişler.
Bebeğim hastalandı bana sürekli şöyle yap böyle yap yaa ben zaten yapıyorum o dedikleri şeyleri beslenmesini asla ihmal etmiyorum.
Ama onlar sürekli şunu yedir bunu yedir şöyle yap böyle yap. Bir çocuğu anne babasından iyi kimse düşünemez.
Bunu anlamıyorlar. Akıl veriyorlar. Bende çok uyuz oluyorum. Bunu onlara açık açık söylemelimiyim sizce?
Fikirleriniz neler teşekkür ederim.

Arayı açma gibi bir ihtimaliniz var mı o önemli
Araya mesafe koyamayacaksanız sonradan ben olsam hiçbir şey söylemem
He der geçerim yine kendi bildiğimi okurum
Uyarınız her türlü olumsuz karşılanacak çünkü bence
Ben bu insanlarla mesafe koyabilirim derseniz o zaman uyarır başımı kurtarırdım onlardan

Benim ablam da böyle konularda tavsiye verir. Saglik, güzellik konularında yani. Benim iyi anne olmadığımı veya kendime kendim iyi bakamadigini düşündüğünden değil yani. Araştırmış yapmış kendi işine yaramışsa söyler ben bilmiyorum belki diye. Akıl verme olarak görmedim hiç. Yani örneğiniz öyle gelmedi pek. Gün de 3 kere yapıyorlarsa bilemem ama ne yedir içir diyecekler sürekli ki o zaman da. Kayınvalide ve görümce oldukları için mı gözünüze geliyor acaba.

Benim ablam da böyle konularda tavsiye verir. Saglik, güzellik konularında yani. Benim iyi anne olmadığımı veya kendime kendim iyi bakamadigini düşündüğünden değil yani. Araştırmış yapmış kendi işine yaramışsa söyler ben bilmiyorum belki diye. Akıl verme olarak görmedim hiç. Yani örneğiniz öyle gelmedi pek. Gün de 3 kere yapıyorlarsa bilemem ama ne yedir içir diyecekler sürekli ki o zaman da. Kayınvalide ve görümce oldukları için mı gözünüze geliyor acaba.
Örnek vereyim ben yumurta peynir veriyorum kahvaltıda diyelim bunu görüp bildiği halde yumurtasını ver peynirini ver kemik suyunu yap aynen bu şekilde söylüyor kayınvalidem.
Görümcem ise bebek iyileşince artık uyku düzeni oluşturun diyor. Benim bir çocuğum daha var zaten büyük oysa daha yeni anne oldu.
Birde şöyle bir durum var dedikleri şeyleri kendileri yapmıyor. Kendi bebeğinin uyku düzeni yok. Ama bana sürekli şöyle yap böyle yap modundalar

Arayı açma gibi bir ihtimaliniz var mı o önemli
Araya mesafe koyamayacaksanız sonradan ben olsam hiçbir şey söylemem
He der geçerim yine kendi bildiğimi okurum
Uyarınız her türlü olumsuz karşılanacak çünkü bence
Ben bu insanlarla mesafe koyabilirim derseniz o zaman uyarır başımı kurtarırdım onlardan
Katı bir insan olamıyorum hiç bir zaman arayı açabilirmiyim bilmiyorum sanırım açamam. Sadece o an tepkimi belirtmek istiyorum anlasınlar diye

Aslında üslup çok önemli. Evet tavsiye verilebilir ama dikte edilirse o zaman çirkin oluyor. Yoksa ben sorarım da nasıl yapmalıyım diye. Size nasıl söylediklerine bağlı.
Ama anladığım kadarı ile çok sert söylüyorlar. Bu durumda ben de rahatsız olurdum.
Direk yap bunu yap şunu yap cümleler bu şekilde. Bana bir yardımları yok. Bazen insan bunalıyor bir kaç saat birinin yardımına ihtiyaç duyuyor. Ama onlar sürekli yap et emrivakiler.
Mesaj atıyorlar müsait misin gelicez diyolar. Okumuyorum en azından biraz evi toparlayayım sonra mesaj atarım diyorum bakıyorum çat kapı gelmişler böyleler

Katı bir insan olamıyorum hiç bir zaman arayı açabilirmiyim bilmiyorum sanırım açamam. Sadece o an tepkimi belirtmek istiyorum anlasınlar diye
O zaman he hı filan deyin geçin
Bu kadar baskın olmaya çalışan insanlar haklısın valla kusura bakma demeyeceklerdir
Boş yere tatsızlık çıkmış olacak
Boş yere diyorum çünkü hem görüşmeye devam edeceksiniz hem de herkes kendi bildiğini okuyacak

Biri size sürekli akıl verdiğinde uyuz olurmusunız?
Kayınvalidem ve görümcem sürekli bana akıl veriyorlar her konuda. Her şeyin en iyisini onlar bilir modundalar sürekli. Çok bilmişler.
Bebeğim hastalandı bana sürekli şöyle yap böyle yap yaa ben zaten yapıyorum o dedikleri şeyleri beslenmesini asla ihmal etmiyorum.
Ama onlar sürekli şunu yedir bunu yedir şöyle yap böyle yap. Bir çocuğu anne babasından iyi kimse düşünemez.
Bunu anlamıyorlar. Akıl veriyorlar. Bende çok uyuz oluyorum. Bunu onlara açık açık söylemelimiyim sizce?
Fikirleriniz neler teşekkür ederim.
Bence yanlış düşünüyorsun onlar da anne baba bana göre kötülüğün için söylemezler ve bizden daha tecrübeliler tabiki bizler de araştırıyoruz ama deneyimli olmak başka. Sürekli söylenmesi beni de rahatsız ediyor uzaktalar her aradıklarında bezi bıraktı mı meme emiyo mu soruyolar ama sallamıyosun bi yerden sonra

O zaman he hı filan deyin geçin
Bu kadar baskın olmaya çalışan insanlar haklısın valla kusura bakma demeyeceklerdir
Boş yere tatsızlık çıkmış olacak
Boş yere diyorum çünkü hem görüşmeye devam edeceksiniz hem de herkes kendi bildiğini okuyacak
Haklısınız tek çare bu galiba. Ailem yakın olsa görüşmem onlarla ama burdada hiç kimsem yok mecbur kalıyor insan

Bilgi sonsuzdur ve paylaşmak güzeldir
Fikirler de öyle

Ama herkesin bildiği basit şeyleri öğretmeye çalışırlarsa , gerçekten sinir bozucu olabiliyor

Benim annem geçen gün bulaşık yıkarken
(Yemek taşmış tencere etrafı kirlenmiş)
Bana "kızım telle ha tencereyi" dedi :KK53:
Hadi ne diyim şimdi anneme , bunun gibi şeyleri sürekli yapıyor bana ve tüm kardeşlerime
Büyüklerimizi anlarım da bi nebze, görümceye ne oluyor ?

Bence yanlış düşünüyorsun onlar da anne baba bana göre kötülüğün için söylemezler ve bizden daha tecrübeliler tabiki bizler de araştırıyoruz ama deneyimli olmak başka. Sürekli söylenmesi beni de rahatsız ediyor uzaktalar her aradıklarında bezi bıraktı mı meme emiyo mu soruyolar ama sallamıyosun bi yerden sonra
Öyle tabi. Tecrübeliler ama sürekli yapmalarından rahatsızım yoksa tabiki bende sormak isterim bişey bilmediğim zaman bu olabilir bişey

Bilgi sonsuzdur ve paylaşmak güzeldir
Fikirler de öyle

Ama herkesin bildiği basit şeyleri öğretmeye çalışırlarsa , gerçekten sinir bozucu olabiliyor

Benim annem geçen gün bulaşık yıkarken
(Yemek taşmış tencere etrafı kirlenmiş)
Bana "kızım telle ha tencereyi" dedi :KK53:
Hadi ne diyim şimdi anneme , bunun gibi şeyleri sürekli yapıyor bana ve tüm kardeşlerime
Büyüklerimizi anlarım da bi nebze, görümceye ne oluyor ?
Görümcede öğretmen beni öğrencisi sanıyor sanırım. Sürekli ya bilgi paylaşımı yapıyor yada şunu yap modunda ama kendi çocuğuna bence yetersiz kalıyor bende bu şekilde görüyorum

Direk yap bunu yap şunu yap cümleler bu şekilde. Bana bir yardımları yok. Bazen insan bunalıyor bir kaç saat birinin yardımına ihtiyaç duyuyor. Ama onlar sürekli yap et emrivakiler.
Mesaj atıyorlar müsait misin gelicez diyolar. Okumuyorum en azından biraz evi toparlayayım sonra mesaj atarım diyorum bakıyorum çat kapı gelmişler böyleler

Son dediğine hak veriyorum.
Çat kapı misafirden oldum olası haz etmem.
Müsait misin demek biraz müsaade vermektir aynı zamanda size hiç zaman taninmadan gelmeleri hoş olmamış.

Bunu konuşarak çözebilirsiniz zannimca.
Geldiğinizde banyoda da olabilirdim lütfen ben cvp yazmadan gelmeyin deyin bence.

Diğer konu hakkinda söyle diyeyim.
Eğer iyi niyetlilerse o soylenilenleri akıl vermek olarak değil de fikir alışverişi olarak görürseniz daha çok mutlu olursunuz.
Siz de ona bir şeyler söyleyin. Bakin bakalım o da rahatsız olacak mi bak onun da küçük çocuğu varmış siz de ona söyle yapın deyin bakalım.
Kötü niyetliyse tepkisi Kötü olur ama iyi niyetliyse tsk bile eder

"teşekkür ederim ama ben zaten kendimce biseyler yapıyorum, yardıma ihtiyacım olursa sizden isterim" diye kibarca söyleyebilirsiniz. Ben de bi gorumceyim ve yengeme olabildiğince bu tarz konuşmalar yapmıyorum eğer kendisi sormazsa. Hatta hayatı ve anneliği hakkında yanlış bulduğum pek çok şey olmasına rağmen ağzımı açmıyorum, haddim değil çünkü

Back
X