Uzağa gelin gidecekler, gidenler, destek için burada toplanalım

  • Konu Sahibi Konu Sahibi poldi
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

poldi

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Mayıs 2010
1.170
778
158
48
Biliyorum gurbet ele gelin gitmek çok zor, henüz yaşamasamda tahmin edebiliyorum. İnsanın yaşadığı yerlerden, ailesinden sevdiklerin den kopup, başka şehire yerleşmesi hiçde kolay olmasa gerek.
Bu yaşıma kadar,yok şehir dışına gelin gitmem dedikçe, hep kısmetlerim şehir dışında oldu. Baktım zaman geçiyor, ömür bitiyor, şuan ki sevdeciğimde yine şehir dışında, muhtemelen 2-3 aya kadar yüzüklerimiz takılacak. Ama benim içim hep bir huzursuz kızlar. Ağlamaklıyım, vazmıgeçsem bile diyorum:14:

Güzel sözlere, güzel dileklere ihtiyacım var. Özellikle bu durumda olan, , ben gibi efkarlı olan:2: yaşayan,alışan kişilerin desteğine ihtiyacım var, özellikle güzel şeyler duymaya, destek için toplanalım:97:
 
Bende yurt disindan türkiyeye gelin gidicem. Bir yandan sevdigime kavusuyor olmanin bir yuva kuruyor olmanin ve memleketime dönüyor olmanin heyecani ve mutlulugu var. Ama diger yandan anami babami ailemi ve dogdugum büyüdügüm olgunlasitigim ülkeyi terk ediyor olmanin hüznü ve sIkintisi var.

Acaba türkiyede yapabilirmiyim? Acaba bu özlemle bas edebilirmiyim? Acaba ilk basta cok aglayip cok sizlayip esimi kendimden soguturmuyum? Hatta öyle ki acaba ailem beni unuturmu diye bile korkuyorum.

Bir kac arkadas tanidik türkiyeye gelin gitti kimi mutlu kimi mutsuz. Yani hem iyi hem kötü örneklerini gördüm. Ama bende nasil olur bilmiyorum.

Topic cok güzel ve yararli olmus insaAllah bizim durumumuzda olanlardan güzel seyler duyariz. Güzel olmasada kötü seylerede hazirlikli olmak gerekiyor dimi..
 
Senin durumunda zormuş canım. Yurt dışı ayrı zor. Ben 5-6 saatlik uzaklığa gideceğim, şimdiden kara kara düşünüyorum. Bir taraftan da insanoğlu nelere alışmadıki, bunada alışırsın diyorum.
Aynen canım, bende sen gibi ağlayıp, sızlayıp, bıktırırmıyım ki diyorum:1:
İşe girsem diyorum, bu kez ev işlerini zaten çok bilmiyorum, özellikle yemek yapmayı, şimdi hem farklı şehir, hem evlilik, hem iş hepsi ağır gelir diye düşünüyorum.

Birde ben kayınvalidemle aynı binada oturacağım, birazda bunun sıkıntısı var içimde, henüz tanışmadım onlarla gerçi, inşallah severler beni, bende onları. Kaynana fobisi oluştu bende:1:
 
Evet bende birde ülke degistiriyor olmanin stresi var. Her ne kadar türk olsamda farkli bir ülkede dünyaya geldim ve burada yetistim. O yüzden sanirim basta biraz sorun yasayacagim. Ama damat bey bana destek cikacagini her defasinda söylüyor. Ki onun destegine güvenmeseydim zaten bu adimi atmazdim. Ve tabi ki zamana birakmak gerekiyor birazda. Dedigin gibi insanolgu nelere alismadi ki.

Benim dügünüm seneye yazin olacak bi aksilik cikmazsa bende diyorum ramazandan sonra carcabuk bi ise gireyim calisayim diyorum. Damat bey pek onaylamiyor bunu bir kac ay evde dur diyor alis bi cevrene filan diyor oda hakli tabi ki ama bilmiyorum artik en dogrusu nasil olur acaba diye.

Ev islerine gelince yemek yapma konusunda malesef hala tecrübe sahibi degilim onun disinda herseyi yaparim elim korkak degil bu konuda. Ama benimde düsündügüm nokta calisirsam ev islerini aksatirmiyim yada yetistirebilirmiyim. Ama en azindan bir sene calismak istiyorum maddi manevi buna ihtiyacim var.

Ben kayinvalidemle bir oturmicam onun stresi yok. Ama bende elti fobisi olustu inanirmisin :)) Eltimi henüz tanimiyorum ve herifimin deyisine göre cok iyi anlasirsiniz filan diyor o sana her konuda yardimci olur sana arkadas olur diyor. Ama o öyle dedikcede ben 'kesin anlasamayiz' diye komplekslere giriyorum. :))
 
Benim eltim yok, tek erkek çocuk ama anasının kuzusu:1: annesi aramıza girermi, hiç bilmiyorum. Biz bu konuları konuşacak kadar henüz yakınlaşmadık. Nışan için yazın olur da , düğünü hemen mi yaparız, seneyi beklermiyiz bilmiyorum canım.

Mutfak konusunda sorma, okuldu, iş hayatıydı derken hiç ilgilenmedim açıkcası:1: ama şimdi hepsini birden yapmak zor gelecek. Birde kayınvalide faktörü var, kendi evininde işini yap demez inşallah bana.

Tek tesellim, eğerki anlaşamazsak başka yerden ev alırız, çok şükür, maddi imkanımız var gibi. Bakalım:97:
 
Aslinda bunu sormanda bi sakinca yok sonucta evlenecegin adam ve sende ileriye yönelik aile hayatinin nasil olacagini merak ediyosun. Kaynana gelin anlasmazliklari hakkinda coook seyler duyuyoruz insan ürküyor tabi ki. Umarim ilerleyen zamanlarda bu konuya da deginebilirsiniz.

Benim ilk sordugum seylerden birisiydi annenlemi oturcaz ve annen hayatimiza ne derece karisacak :9:

Biz bir yada bir bucuk sene kiraya cikmayi düsünüyoruz ondan sonra ev yada daire almayi planliyoruz. Yeni evlenecegimiz icin dügündü dernekti evi dayayip dösemekti maddi yönden baya bi harcamalar olacak o yüzden biraz kendimizi toparladiktan sonra ev icin kredi cekip sadece kredi borcunu öderiz diye düsünüyoruz. En iyisini Allah bilir bakalim zaman ne gösterecek. :))

Kayinvaliden kac yasinda senin biliyomusun? Benim ki 45 yaslarinda. Annem ise 60 yasinda. Arada baya bi fark var. O kadar genc bir baya anne demek cok tuhafima gidecek galiba :)) Ki ondan öte bi baskasina anne demek bile cok zor olacak sanirim...
 
Biz daha evlilik meselesine tam giremedik canım, hani bişeyler söylüyor ama tam devamı gelmiyor. Bende çok üstelemiyorum, çok istekli görünmeyim diye:1:
Annesi karışırmı, çok gelir gidermi bilmiyorum, bunu yüzükler takılmadan soramam, şimdi yanlış düşünür. Daha buraya gelmeden ailemi istemiyor, imajı olmasın.

Senin kayınvaliden çok geçmiş cidden, benim annemde 60 yaşında, kayınvalidem 54 felan galiba. Sesini duydum, çok genç. Gerçi resminide gördüm, annemden genç tabi. Birbirimizden haberdarız, devamlı selam söyler, bana bişeyler yolluyor, bende ona :16: ama hiç ikimiz konuşmadık:97:
 
aslında özünde hepsi aynı bana göre baba evınden cıktıgın an 1 adım ötesi bile gurbet benım için ...tabi farklı il ve ülkede olmak daha da zor bişiy olsa gerek allah yardımcınz olsun uzaklık önemlı degıl yeterkı duzgun bır hayat sürdürelim bu ailelerimizi daha da mutlu eder
 
Tabi sende haklisin. Aranizda ki duruma bagli. Ben cogu seyi hatta herseyi diyebilirim soruyorum arastiriyorum ögrenmeye calisiyorum. Yanlis bi davranismi bilmiyorum ama simdiye kadar da ters bi tepkiyle karsilasmadim.

Onun annesi uzun süredir haberdardi bizim durumdan ama daha yeni yeni bende selam göndermeye basladim. Telefonda da hic konusmadik kadincagiz sitem ediyomus hep niye benimle konusmuyor kizim diye :)) Ama ben henüz hazir hissetmiyorum kendimi nedense.

radyologg haklisin önemli olan mutlu bir yuva kurabilmek insaAllah nasip olur bize. Ama yinede ayriligin ilk zamanlari bana cok agir gelecegini simdiden söyleyebilirim.
 
aslında özünde hepsi aynı bana göre baba evınden cıktıgın an 1 adım ötesi bile gurbet benım için ...tabi farklı il ve ülkede olmak daha da zor bişiy olsa gerek allah yardımcınz olsun uzaklık önemlı degıl yeterkı duzgun bır hayat sürdürelim bu ailelerimizi daha da mutlu eder

Elbetteki, ailelerimiz bizim mutluluğumuzdan başka bişey istemezler. Ama onları özlediğimizde, görememek insanı hüzünlendiriyor..
 
Ahh yaramı deştiniz...
Şimdiden zaman zaman ağlıyorum...
Bende gurbete gidicem sayılır, Türkiye'nin bir ucu :((
 
Ahh yaramı deştiniz...
Şimdiden zaman zaman ağlıyorum...
Bende gurbete gidicem sayılır, Türkiye'nin bir ucu :((

Zor olacak demi canım, insan kara kara düşünüyor. Hem ağlarım, hem giderim mi olacak bizimkisi. Sen Silopi' yemi gelin gidecektin canım, yanlış hatırlamıyorsam eğer:93:
 
Zor olacak demi canım, insan kara kara düşünüyor. Hem ağlarım, hem giderim mi olacak bizimkisi. Sen Silopi' yemi gelin gidecektin canım, yanlış hatırlamıyorsam eğer:93:

Yok canımcım Iğdır'a gidiyorum...
Nişanlıma göre, sabah çıksam öğlene annemdeyim ama hayat öyle değil işte :((
 
arkadaşlar tamda bende sizi arıyordumm çok kötüyümm sürekli ağlamaklıyım böle hepgurbete gitmiş birilerinden bişiler duymak istiyorum aslında hem içimi rahatlatmak hemde gerçekleri görmek istiyorum bnde ardahana gidicem napıcam bilmiyorum benim bide ailem karşı çıkıyo yapamazsın diye yardımmm ediiiiinnnnnnnn
 
arkadaşlar tamda bende sizi arıyordumm çok kötüyümm sürekli ağlamaklıyım böle hepgurbete gitmiş birilerinden bişiler duymak istiyorum aslında hem içimi rahatlatmak hemde gerçekleri görmek istiyorum bnde ardahana gidicem napıcam bilmiyorum benim bide ailem karşı çıkıyo yapamazsın diye yardımmm ediiiiinnnnnnnn

Hepmi orada kalacaksın?
Bende Iğdır'a gidicem ama 3-5 sene sonra oradan ayrılma ümidim var...
Ama bu yıllar nasıl geçer hiç bilmiyorum...
 
evet hep kalıcam aynen ailemden uzakta nasıl yaparım hep aynı düşünce kafamda çok zorlanıcam çünkü ben burda büyüdüm küçük bi ilde nasıl olurum bilmiyorum
 
evet hep kalıcam aynen ailemden uzakta nasıl yaparım hep aynı düşünce kafamda çok zorlanıcam çünkü ben burda büyüdüm küçük bi ilde nasıl olurum bilmiyorum

Bende doğduğumdan beri İstanbul'dayım.
Nişanlımın anlattığına göre oraya gelen herkes bizim gibiymiş o nedenle pek sıkıntı olmazmış ama bilemiyorum.
İnşallah çabucak alışırız...
 
Back
X