• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Uzak Mesafe Evliliği

Ben mesleğim ve işimi bırakıp gitmedim. Eşimin işi çok iyiydi kendi işi ve onu bırakıp gelmek istemedi. 2 yıl sonra işlerimi tamamlayıp, yeni iş almayacağım dedi, evlendik. 2 yıl oldu 5, 5 oldu 10 derken 18 yılı buldu. Kimseye önermiyorum zorluğu çok. Ama bizim iki ayrı ülkede iki evimiz var. Ben sürekli gidiyorum, eşim 10 günde en geç 15 gün de bir gelir ve geldiğinde 15 gün kalır. Ayın en az yarısı birlikteyiz.

Çok yakın bir arkadaşım 2017 de evlendi, bu sene kavuştu birkaç ay önce😂
Yakın şehirler de değildi hatta bu sırada başka şehre tayin de gördü ama bir şekilde haftasonları gidip geldiler, izinlerini sırayla kullanıp daha fazla görüşme imkanı buldular.
Yapan yapıyor, isteyen dağları aşıyor rahat olun:)

Deneyimleri olanlardan dinledikçe, sanırım üstesinden gelebiliriz diye düşünüyorum, çocuk yok ben 27 eşim 32 yaşlarındayız.
Cocuk yoksa sorumlulukta cok yok diyebiliriz.

.Sevgiliymissiniz gibi dusunebilirsiniz😊
Çocuğum varken eşim 6 ay askere gitti. Cocuk olduğu için çarpı 2 zorluk🤭
Bazen şartlar böyle olabiliyor. Eşinle başka sıkıntınız yoksa, baginizi bile güçlendirir. Haftasonunu iple çekersiniz ki, zaten biz hafta içi nasıl geçiyor anlamıyoruz kosturmacadan.

Yani idare edilebilir bence😊

Bunu keşke sorgular gibi sormasanız.
Hayır sorgular gibi sormadım aslında.Ben de aynı yol ayrımında kaldım ve işimi bırakıp ülke değiştirdim.Sizin kalmayı tercih etme nedeninizi merak ettim sadece.Bizde 15 günde bir gelme gibi bir durum söz konusu olamayacaktı.

İyi akşamlar. 💐
Eşim MEB’in son atamasıyla atanacak. Yaşadığımız yere uzak, afet bölgesi yüksek ihtimalle. Benim ise yer değişikliği yapma durumum yok.
Çok kötü hissediyorum. En az üç yıl da zorunlu görevi var.
Bu yönde deneyimi olan, uzaktan evlilik yürüten var mıdır? Gerçekten yürür mü? Bu süreç bizi çok yıpratır mı? Haritaya baktıkça ağlayacağım geliyor dertleşmeye geldim. Eşime de yansıtamıyorum o da gerginlik küpü tercih döneminde.
Tavsiyelerinize açığım hikayelerinizi dinleyeceğim. Teşekkür ederim.🥹
eşinizin atandığı yer belli oldu mu acaba

Bazı arkadaşlar Antalya deprem bölgesine yakın demiş ama değil malesef. En az 12 saat otobüsle. Uçak derseniz uçakla her yer yakın ama çok pahalı.. Sürekli gidilecek tarzda değil.
Birbirinizi seviyor güveniyorsanız bi şekilde geçer zaman. Öğretmen olması avantaj tatilleri daha çok normale göre. Sabırla atlatırsınız bu günleri umarım :)

Kuzenim yurt dışında doğdu büyüdü, evlendi Türkiye ye yerleşti
Birkaç ay içinde gebe kaldı eşi yurt dışında çalışmaya başladı
Yakınında ne bir akraba ne bir tanıdık olmadan 12 sene yaşadı, iki çocuğu oldu
Eşi Gana da çalışıyor, kuzenim çalışmıyor, eşi 3 yada 6 ayda bir bazen yılda bir üç haftalığına geliyor
Kuzenim tek başına yaşıyor çocuk büyütüyor, hasret dışında çok mutlular, tartışmıyorlar bile

Sevgili gibi oluyorsunuz çocuk yoksa
Eşim 2 haftada bir cuma akşam otobüse biner cumartesi sabah eve gelir pazar gece tekrar biner pazartesi sabah işte olurdu
Böyle geçirdik 2 -3 seneyi
1 sen de askerdeydi komple yoktu

Back
X