• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Uzak Mesafe Evliliği

Valla sanırım bu çifte bağlı. Ben yapamadım sorun yarattı evliligimde çünkü evli gibi bile hissetmiyordum. O da aynı sekilde. Sonunda da boşandık. Ama başka bir cift taniyorum 7 sene sabrettiler. Şu an beraberler. Ben öğretmen değilim ama. O yuzden tatil falan yoktu. Zordu yani. Hem Antalya deprem bölgelerine çok da uzak değil. Ayrica 3 sene belli bir dönem olduğu için beklemesi kolay olur benim durumumda ne kadar süreceği belli değildi. Evlendiginizden beri işi yokmuş sanırım o yüzden çok mutludur ve bence çok da zorlamaz sizi.

Biz bir senedir eşimle birbirine yakın iki ülkedeyiz. Her hafta yanıma geldiği halde çok zor. Eskiden her şeyi beraber yapmak isterken artık özel alan isteğimiz arttı diyebilirim. Kariyer için çok çok şart olmasa yapmazdım. Hatta ben yine idare ediyorum ama eşim, şu dünyada buna değecek hiçbir şey yok diyor şimdi. Biz de bir sekilde konum değiştirip bir araya gelecek bir yoldayız yakında belli olur sanırım mülakat süreçleri. 1 seneden uzun ise göze almazdım. Şimdi bu yorum size fayda vermeyecek çünkü olumsuz oldu ama deneyim sordunuz diye söylemek istedim. Bir de her hafta görüştüğümüz halde🙄

Bu kişilere göre değişir sanırım
Bilmiyorum büyük konusmayim ama iki gece yanımda olmasa üçüncü de arayan ben, üç sene yapamazdim.
Ama bu şekilde evli olan çok var etrafımda gördüğüm.
Sizin için de sayılı zaman çarçabuk geçsin inşallah 💕

Ben 3.5 yıl yaşadım fakat birlikte olmayı bilmiyorduk. Ve 5 günde bir 2 gün yada 4 gün görüştük. Şu an hayatta devam edemem veya kimseye tavsiye etmem. Çok fedakarlık gerekiyor çaba ile mutlu olabilirsiniz fakat ayrı geçen zaman hep sırtınızda yük ve değmiyor. Ayrılmaya cesaret etmediğim için çok kızıyorum bazen kendime, üstelik bizde kamu ben, özel sektör o idi fakat o zamanlar kadro tatmin ediyordu.

Yorumlarınız için çok teşekkür ederim.
Kişisel alanlarımıza müdahale etmeyiz, çoğu zaman ayrı ayrı vakit geçiririz. Ben zaten evlilik ya da ilişki insanı da değilim esasen, evlenmeye ikna edildim şimdi yenice bu düzene alışmışken tek başıma kalacağım gibi geliyor. Her koşulda destekleyen fedakar eş olmak zorunda hissediyoruz sanki değil mi halbuki bu yapacağımız şey evliliğin mantığına ters kafamda oturmayan bir durum.
Bakacağız artık.
Keşke ben de tayin alsam ancak mesleğim sürekli tayin hakkı olan bir meslek değil buradan ayrılırsam geri gelme ihtimalim yüzde iki falandır. Ona da cesaret edemem.
Yaşayıp göreceğiz.🥹

Eskiden cogu insan çalışma için yurt dışına gidermiş, eşler de beklermis. Şartlar değişti elbet ama.olmayacak bir şey değil bence yine de
Yas kaç? Çocuk da yok sanırım
Bu işi kolaylaştırır.
Her hafta sonu görünürsünuz.
Bazı meslekler var calisma saatlerinden , insanlar zaten haftasonu anca görüyor birbirini neredeyse.
Zor ama idare edilebilir bence. İçi i ferah tutun oluruna birakin

sizin şuanki durumunuzda eltim var. eltim kendi alanında 57. olmasına rağmen İstanbul sadece 11 kişi kadro açtı ve herkes şokta kimse istediği yeri yazamayacak. 2 çocuğu var. eşinin işi İstanbulda. kaynım büyük olan çocukla(1. sınıfa gidiyor) İstanbulda kalacak, eltim 2 bucuk yaşında çocukla atanacağı yer neresi olursa oraya gidecek yanında kayınvalidemz ve kendi annesi dönüşümlü gidecek. bu durum mesela inanılmaz zor geliyor bana umarım başarabilirler. Memur atamaları gerçekten çok zor bir süreçmiş insanın yakınında biri yaşayınca daha iyi anlıyor.

Evlendigimizde esim 1 2 yillik daha üst duzey bir memuriyette gorevliydi ben de 1 yillik kadrolu düz memurdum. Yer degisikligi sansim yoktu ve bir kere ayarlayabilsek bile esimin sık yer degisikligi yapacak olmasi sebebiyle her seferinde kafami agritmak istemedim evlenirken istifa ettim. Kac kisiden gorduysem asla katlanilmayacak bir sey oldugunu biliyorum. Kötü bir ornek olacak malesef ama eşimin kuzeni bu durumdayken esinden ayri uzak bir ilde gotev yaparken intihar etmisti. Sebep bu degil tabi ki ama esiyle vir arada olsa belki sorunlarini aşması daha kolay olurdu. Cok etkilenmistim o olaydan gercekten

Hayırlı olsun.
Elbette kolay olmayacak, zorlanacaksınız bazen yalnız hissedeceksiniz ama öyle ya da böyle geçer. Ne kadar gözünde büyütüyorsan o kadar üzer seni bu durum. Akışına bırak

İyi akşamlar. 💐
Eşim MEB’in son atamasıyla atanacak. Yaşadığımız yere uzak, afet bölgesi yüksek ihtimalle. Benim ise yer değişikliği yapma durumum yok.
Çok kötü hissediyorum. En az üç yıl da zorunlu görevi var.
Bu yönde deneyimi olan, uzaktan evlilik yürüten var mıdır? Gerçekten yürür mü? Bu süreç bizi çok yıpratır mı? Haritaya baktıkça ağlayacağım geliyor dertleşmeye geldim. Eşime de yansıtamıyorum o da gerginlik küpü tercih döneminde.
Tavsiyelerinize açığım hikayelerinizi dinleyeceğim. Teşekkür ederim.🥹
Bence çok zor bir durum. Allah yardımcınız olsun. Eşim asker 3 aylık 6 aylık görevlere gidiyor ama o zaman bile çok zorlanıyoruz. Özlem falan çok zor oluyor. Çocuğunuz var mı bilmiyorum ama bizim daha çocuğumuz yok. Eğer sık gelecekse yine bir nebze kolay geçebilir zaman.

Yürür ancak yıpratır.
Bacakları olmayan bir balerin,gözleri olmayan bir ressam,ses tellerini birakmis bir sanatci gibi hissettirir.
Mantık olarak evlisinizdir ama duysal olarak bu tatmine ulaşmakta güçlük çekersiniz.
Ayrıca gözden ırak olan gönülden uzak olur da derler.
Bu her evlilik için geçerli olmaz pek tabi.
Bu bir sözden alıntı mı kendiniz mi yazdınız? Çok duygusal olmuş. :)

Merhaba, öncelikle hayırlı olsun. Ben aynı durumu bizzat yaşadım, yaşıyorum. Atamam belli olunca evlendik ve üç yıldır tatiller dışında ayrı yaşıyoruz. Ama biz direkt olarak böyle başladığımız, sonradan ayrı düşmediğimiz için bu duruma alışmak daha kolay oldu. Evet zorlukları olacaktır, zaman su gibi akıp gidecek diyemem. Ama bence ülke şartlarında öğretmen olarak atanmak bu kadar zorken göze alınamayacak bir fedakarlık değil. Evliliğin doğasına aykırı, neden ben fedakarlık yapıyorum diye düşünmeyin. Eşiniz için de zor olacak. Hiç bilmediği bir yere gidip yalnız başına bir düzen kuracak, onun da desteğe olacak sizin de. Zaman zaman zorlansanız da o üç yıl geçecek ve hayatınızın bir döneminde aştığınız bu engelle, yaptığınız bir fedakarlıkla aynı şehirde, yaşamak istediğiniz yerde beraber geçirebileceğiniz bir ömrünüz olacak. Üç yıl boyunca her an ayrı da kalmayacaksınız zaten tatillerde eşiniz gelecek, zaman zaman siz izin alıp gideceksiniz derken birbirinizin hayatınızda taşıdığı önemi anlayıp kopmak yerine birbirinize bağlanabilirsiniz de. Arada saygı, sevgi, güven olduktan sonra beklemek zor olsa da inanın değiyor. Sadece biraz sabır ve karşılıklı anlayış. Her şey gönlünüzce olsun umarım 🌸

Benim kv de bana kpss çalış atanırsan 3 yıl ayrı olursunuz sonra berabersiniz diyor ama ben karşıyım😁 nedeni zaten uzak mesafe ilişkisi yaşamışken evlenmiş olmamız. Uzak mesafe bana göre çok yıpratıcı. Özlem duygusu insanı hırçınlaştırıyor. Eşim değil ama ben bunu had safhada yaşıyorum. Bilmiyorum 30a doğru gidiyorum belki daha sakin de olunabilir bu yaşlarda😂

Bir de eklemek istiyorum, bu pek çok kişinin yaşadığı bir durum öğretmenler arasında. Etrafımda daha yaşını doldurmamış çocuğuyla atanıp üç yılı o şekilde tamamlayan arkadaşlarım var. Elbette kimse bu süreçleri yaşamak istemez ama ne yazık ki bu mesleği tercih ettiysek (veya ettiyse karşı taraf) ve hayatımızı beraber geçirmek istediğimiz insanı bulduysak da dişimizi sıkmak gerekiyor :) Geçecek ama nasıl geçeceği biraz da bizim elimizde. Siz yıpranma kısmına değil kavuşma kısmına odaklanın.

İyi akşamlar. 💐
Eşim MEB’in son atamasıyla atanacak. Yaşadığımız yere uzak, afet bölgesi yüksek ihtimalle. Benim ise yer değişikliği yapma durumum yok.
Çok kötü hissediyorum. En az üç yıl da zorunlu görevi var.
Bu yönde deneyimi olan, uzaktan evlilik yürüten var mıdır? Gerçekten yürür mü? Bu süreç bizi çok yıpratır mı? Haritaya baktıkça ağlayacağım geliyor dertleşmeye geldim. Eşime de yansıtamıyorum o da gerginlik küpü tercih döneminde.
Tavsiyelerinize açığım hikayelerinizi dinleyeceğim. Teşekkür ederim.🥹

Siz de mi atandınız? O yüzden mi yer değistiremiyorsunuz yoksa özel sektör mü?

Ben kadının işinden feragat etmesini doğru buluyorum. Orada alternatifler üretilebilir. Yine çalışma hayatına yeniden başlanabilir gidilen yerde. Evliliği yıpratmaya gerek yok diye düşünüyorum. Bizzat kendim de yaptım bunu.

Back
X