Uzak mesafe ilişkim ve ailem

Babanız sırf eski kafalı diye ondan nefret etmeniz gerekmez. Tavırınızı çok yanlış buldum siz öfkeliyim demişsiniz sadece ama nasıl kinlenmişseniz bildiğiniz nefret ediyorsunuz adamdan. Bakın ben şuan 26 yaşındayım evleneli 2 yıl oldu babam beni evlenmeden önce üniversitedeyken bile okul çıkış saatimde arardı çıktın mı diye lise de staja giderdik servis götürür getirirdi ama babam yine de önüme gelirdi alırdı beni arkadaşlarım dalga geçerdi ama ben yine de sizin kinlendiğiniz kadar kinlenmedim babama o kadar sıkarlardı ki beni annemle ikisi arkadaşlarımla birlikte kolay kolay bir yerlere gezmeye gidemezdim hep çağırırlardı beni ben geri kalırdım o yüzden de çok arkadaşım olmadı maalesef çevrem de olmadı bende bazen çok kızdım, sinirlendim ama sizin kadar kinlenmedim. Benim babamda denize giderdik kendi girerdi beni de annemi de denize sokmazdı şort bile giydirmezdi bana öylece güneşin altında kıyafetlerini tutardık onun o denize girerdi biz beklerdik ama ben evlendiğim adama babam için öfkelendiğim hiçbir şeyi anlatmadım hiçbir zaman ailemi kötülemedim her ne olursa olsun yeri geldi yaptığım şeylerde hatamın karşılığı olarak dayakta yedim babamdan ağaç dalı ile, keser sapı ile ama hiçbir zaman ailem için kötü konuşmadım ne eşime ne ailesine çünkü emin olun karşınıza çıkıyor. Babanın evinde böyle miydi, babanın evindeyken şöylemiydi diye başlıyorlar en basitinden siz şimdi anlatmışsınız kötülemişsiniz babanızı o adam da yarın öbür gün ya kızım senin baban bile böyle biriyken sen bana ne konuşuyorsun derse zorunuza gitmesin senin borun bana mı ötüyor derse söz sahibi olamazsınız boyun eğersiniz.

Benden size tavsiye el oğludur bu kadar güvenmeyin ve hiç kimseye ailenizi kötülemeyin.

çok yanlış bir noktadasın. Baban tutucu bir insan olabilir. Şu anda o kadar özgür olmayabilirsin. Sen de ileride iş güç sahibi olduğunda kendi istediğin gibi bir hayat yaşarsın.

tutucu bir yapıya sahip bir babanın senin mayoyla denize girmene izin vermemesi çok garip bir durum değil. Pek çok kız da yaşamıştır bunu. Bunun için ondan nefret etmen gerekmez. Şu anda ailen buna hazır değil demek ki. Dediğim gibi ileride kendi ayaklarının üstünde durduğunda yaparsın bunları.

sevgilinin bu durumlardan ötürü babana kızmaya hiç hakkı yok. o eleştiremez. En başta sen okulunu bitirmeden evlenelim gibi şeyler söylemesi zaten senin zararına.

okul kazanmadan, okulunu bitirmeden, hiç kimse kızını vermez. baban da kabul etmemekte sonuna kadar haklı olur.

ben üniversite bitirip evlendim. Evli biri olarak iş hayatı bile çok zor oldu. Bir de evlenip okumaya devam etmek olmayacak bir hayal. Sevgilin bunu vaad ediyorsa, o da doğruyu söylemiyor.

Sana evlenelim diye değil, okulunu bitir, sonra beni ailenle tanıştır demesi gerekir.

şu anda senin odaklanman gereken, ne babanın tutuculuğu, ne de sevgilinin evlilik vaatleri.

evet, yine senin gibi pek çok kızın da babası okul için şehir dışına göndermemiştir. Bu da sana engel değil. Çalış, bulunduğun şehirde bir üniversite kazan. Ya da çok daha yüksek puanlar al,çok iyi üniversitelere gir, ailen o zaman sorun etmeyebilir.

önce Aklı başında bir Genç kız olarak okulunu oku, mesleğini al. Sevgilin yine çok seviyorsa, beklesin seni. beklemiyor, aceleye getiriyorsa, bil ki seniN iyiliğini düşünmüyor.

Benim eşim beni üç sene bekledi. Ben şimdi keşke biraz daha bekletseydim, iş olayını da halletseydim diyorum.

Son olarak, sana tavsiyem aileni sevgiline kötüleme. Onu hiç ilgilendirmez. İleride senin ailene saygısız olur. Hayatın binbir türlü hali var. Şu an henüz evde olduğun için anlayamazsın ama yetişkinlik hayatında eşinin yapamayacağı, ailenin destek olacağı pek çok durum olur. Ailene sırtını dönersen, o zaman çok sıkıntı olur.

sana kendi gelinimizden örnek vereyim. Onun babası da çok tutucu bir insandı. Çok sayılıymış okul hayatında dışarıda arkadaşlarıyla buluştuğu, o da kendi tanıdıkları ailelerin kızlarıyla. Üniversitede bırak başka şehire gitmeyi, İstanbul avrupa yakasındaki üniversiteye bile göndermedi, kendi oturduğu yerde bir üniversite tercih ettirdi.Nişanlıyken kardeşimle buluşmaları da hep kontrollü oldu.

gelinimiz okulunu bitirdi, bir dönem çalıştı. Sonra istediği mesleğe dair kurslar aldı ve şu anda sevdiği işi yapıyor. Şu an altında arabası, istediği yere de gidiyor. çok da geniş bir arkadaş çevres

hiç de kinli değil babasına, ve ailesine. Çok değer verir. Ona göre kardeşim de çok saygılıdır onun ailesine.

bir tek sen değilsin bu Durumda. Yalnızca derslerinle ilgilen. Okulun için ne baban, ne sevgilin suçlu olur. Bu senin sorumluluğun. Aklını başına almalısın.

Her seye karsi cok merhametli ama babandan nefret ediyor öyle mi? Öyleyse o merhamet duygusunda hic samimi degil

Babani tasvip etmedim. Ama kim olursa olsun babam icin böyle düsünmesine izin vermem.

Kendi parani kazanana, meslek edinene kadar oyunu babanin kurallariyla oynayacaksin. Hoş degil ama senin icin en doğrusu bu. Cok tanima sansin bulunmayan bir adami babana tercih etme.

hayatini kurtarmak icin bir erkekten medet umma, bunun adi acizlik.

2 bucuk yil baska bir sehirdeki birine vakit ayiracagina ders calissaydin su an evlilik fikri kafanda olmazdi bile. cunku universiteyi kazanacagina emin olurdun. 2 bucuk yil diyorsun, 10.sinifa giderken konusmaya basladiniz en iyi ihtimalle. ne evliligi ne kurtulmasi? bu yazdiklarimi da ayni yasta oldugunuzu varsayarak yaziyorum yoksa daha da sert yazacagim.

lutfen ama lutfen ders calismaktan baska hicbir sey yapma.

Babanin seni koruma sekli yanlis mi yanlis tabikide.
Ama amaci ve niyeti seni kötülüklerden korumak.
Elinden öyle geliyor öyle dogrusu saniyor. Tabi uygulama sekli yanlis ama onun yapabildigi okadar demek.
Bunu aklinda bulundur.

Bu cocuk kötü cikarsa seni yine baban ondan koruyacak bunuda aklinda bulundur.

Kacmak gibi planlar yapma sakin.
Annene danis ve böyle böyle biri var diye babanla konusur uygun bil dil ile anlatir.
Sonra ailecek görüsülür ..
Ailene arkani dönme hickimse icin.
Evlenme süreclerinde ailen herdaim yaninda olsun canim..

Kaç yaşındasın. Herseyini konuşabilecek fikir alabilecek kimsen varmi . Ailen dışında kimseye gözü kapalı guvenmemelisin .annen ve baban senin kotulugunu asla istemezler bunu unutma. Evlilik yasin geldimi. Konustugun kisinin vaatlerinin ne kadarini tutacagindan emin olabilirsinki. Dikkatli ol melankolik olma mantiginla haraket et .konustugun kidiyi yasadogin baskili hayattan kurtaracak dal olarak gorme.egitimini tamamla kendi ayakların üstünde duracak konuma gel öyle evlilik düşün.evlilik bir kurtuluş değil daha agir sorumlulukların olduğu bir hayattir. Bunu unutma

.Ve aileme karşı özellikle babama karşı çok öfkeli.Seni o evden,o hayattan kurtarıcam.Senin için her şeyi yapıcam,nerede istersen orada yaşarız.Hayatımı sana göre şekillendirmeye hazırım,yeter ki yanım da ol.Gibi şeyler söylüyor tabi ki çok hoşuma gidiyor

Yukarıdaki kısım çok tehlikeli görünüyor. Boş teneke çok tıngırdarmış misali

Kaç yaşındasın ?
Okulun işin var mı ?
Sevgilin ne iş yapıyor ?
Hayat sanalda Konuşulduğu gibi lay lay lom değil.
Ve üstelik tam tanımadığın biri iyi düşün iyi tanı öyle evlenmeye karar ver.

Ailemden hiçbir şey görmedim malesef.Babam sürekli kapanma mı isteyen,insanlar ne der diye yaşayan biri oldu.Giyimime karışan,dışarı çıkma mı istemeyen biri.Günübirlik denize gittiğimiz de benim denize girmemi istemeyip üstümü bile değiştirmeme izin vermeden,sadece şezlong da oturup beklememi isteyen birisi.Bu yüzde onlara karşı çok öfkeliyim..
Erkek arkadaşımla 2.5 sene önce internet üzerinden tanıştık.Gerçekten çok iyi kalpli,merhametli.Ki bu merhamet öyle böyle değil.Hayvanlara,insanlara her şeye karşı.Sırf bu özelliğinden dolayı ona aşırı bir hayranım.Ve benim hep yanımda oldu.Çok fazla buluşamadık çünkü ailem dışarıya giderken limit koyuyor malum.Mesafeler de uzak aramızda öyle her an gelemiyor.Ama ben ona her şeyi anlattım.Ve aileme karşı özellikle babama karşı çok öfkeli.Seni o evden,o hayattan kurtarıcam.Senin için her şeyi yapıcam,nerede istersen orada yaşarız.Hayatımı sana göre şekillendirmeye hazırım,yeter ki yanım da ol.Gibi şeyler söylüyor tabi ki çok hoşuma gidiyor inanmak istiyorum ona güvenmek.Ama babamdan dolayı hiç bir erkeğe tam olarak güvenemedim.
Beni çok sevdiğini biliyorum.Ona da çok zorluklar çıkardım ilk başlarda.Çok destek oldu ama..
Şimdiler de ise ailene söyle ve evlenelim diyor.Düğün falan istemiyor.Çünkü bunu ben istemiyorum.
Ama işte aileme bir türlü söylemiyorum ben sevgilim olduğunu,korkuyorum.Babam öyle bir adam ki biliyorum sevgilim için her şeyi zora sokucak..Çok araf ta kaldım şu an ne yapsam nasıl yapsam bilmiyorum.Ama onu asla kaybedemem.
kaç yaşındasın? eğitim durumun ne? sevgilinin eğitim durumu ne? ne kadar zamanda bir nasıl görüşüyorsunuz?

Yağmurdan kaçarken doluya tutulma önce kendi ayaklarının üstünde dur ve herhangi bir erkeğe bağımlı olmamayı özgür iradenle yaşama tutunmayı dene , daha çok küçüksün evlilik çıkış yolu değil çok üzürsün

Netten tanismissin saglikli olucagini hic düşünmüyorum cok örnek gördüm malesef /: ailenin seni sıkmasından kurtulucam diye netten tanistigin birine fazla guvenme yagmurdan kacip doluya tutulma..

Ailemden hiçbir şey görmedim malesef.Babam sürekli kapanma mı isteyen,insanlar ne der diye yaşayan biri oldu.Giyimime karışan,dışarı çıkma mı istemeyen biri.Günübirlik denize gittiğimiz de benim denize girmemi istemeyip üstümü bile değiştirmeme izin vermeden,sadece şezlong da oturup beklememi isteyen birisi.Bu yüzde onlara karşı çok öfkeliyim..
Erkek arkadaşımla 2.5 sene önce internet üzerinden tanıştık.Gerçekten çok iyi kalpli,merhametli.Ki bu merhamet öyle böyle değil.Hayvanlara,insanlara her şeye karşı.Sırf bu özelliğinden dolayı ona aşırı bir hayranım.Ve benim hep yanımda oldu.Çok fazla buluşamadık çünkü ailem dışarıya giderken limit koyuyor malum.Mesafeler de uzak aramızda öyle her an gelemiyor.Ama ben ona her şeyi anlattım.Ve aileme karşı özellikle babama karşı çok öfkeli.Seni o evden,o hayattan kurtarıcam.Senin için her şeyi yapıcam,nerede istersen orada yaşarız.Hayatımı sana göre şekillendirmeye hazırım,yeter ki yanım da ol.Gibi şeyler söylüyor tabi ki çok hoşuma gidiyor inanmak istiyorum ona güvenmek.Ama babamdan dolayı hiç bir erkeğe tam olarak güvenemedim.
Beni çok sevdiğini biliyorum.Ona da çok zorluklar çıkardım ilk başlarda.Çok destek oldu ama..
Şimdiler de ise ailene söyle ve evlenelim diyor.Düğün falan istemiyor.Çünkü bunu ben istemiyorum.
Ama işte aileme bir türlü söylemiyorum ben sevgilim olduğunu,korkuyorum.Babam öyle bir adam ki biliyorum sevgilim için her şeyi zora sokucak..Çok araf ta kaldım şu an ne yapsam nasıl yapsam bilmiyorum.Ama onu asla kaybedemem.

Ben se senin gibi baskici bir ailede büyüdüm. Sirf kiz cocugu oldugum icin her sey yasakti. Ve ben o yasak olan her seye öyle bayiliyorum ki. Zamanla ailem degisti. Evlendim ayrildim suan yalniz yasiyorum ve bana neleri yasakladilarsa onlari yapiyorum. Ben de senin gibi öfkeliydim aileme karsi. Ayrildiktan sonra tekrar evlerine bile istemediler kalabalik yapiyormusum güya. Simdi baslarindan attilar iyiki de öyle etmisler çünkü artik özgürüm

Back
X