- 2 Nisan 2023
- 298
- 484
- 18
- Konu Sahibi nezamandiraraftayim
-
Yok, siz oradasiniz sandiimSiz Fransa da mı yaşıyorsunuz yoksa gitmeyi mı düşünüyorsunuz
Oturma izni alabilsek ülkenin yarısı göç eder:)Selam kizlar. Lince müsait bir konu olacak. Umarım farklı yerlere çekilmez.
Tr'den kacip gitme isteğimi bastiramiyorum. Yasadigimiz coğrafyaya bakiyorum kaos kaos kaos başka hiçbir şey yok. insanlarımız gergin, siyasetimiz hep ucuz, ekonomik refah desen yok, herkes birbirine düşman, hanzo kaynıyor iki adımda bir çöp kutusu var ısrarla yerlere cop atiliyor yil olmuş 2023. Sanki birileri bizi orta dogunun bağrına atmis siz burda kendi capinizda debelenip durun demişler gibi. İsviçre'deki mor inekler bile bizden sansli. Tam böyle gidiyorum benn moduna giriyorum sonra A2 seviye İngilizcem geliyor aklıma.
İskandinav ülke haberlerine bakiyorum bazen en son aylar önce biri birine ok atmış falan büyük olay olmus ülkede. Bizde samuray kiliciyla saldiran mi dersin, bombalar mi dersin. Her türlü model mevcut. Şimdiden soyliyim kesinlikle siyasi mesaj barindirmiyor. Yani x parti y parti meselesinin çok dışında, hiçbir zaman değişecegine inanmadigim şeyler.
Sizce fazla mı karamsarim?
Amca şaşı olucaksin amcaaa diyesi gelir insanınValla bende insanlarından soğudum ülkemi seviyorum berbat hale getiren insanlar.Bugün cam siliyorum amca sürekli beni izliyor gel yardım et dicektim sinir bastı dayamıs poposunu arabaya bakıyorAnnemin kiracısı Almanya’dan geldi burda dil bildiği için iyi maaş alıyor fakat orada da hayatın zor olduğunu hatta abisinin tek başına ayrı eve çıkamayacağını vs söylemişti yani zorluk her yerde var fakat gitme durumunu eğer olursa en aZındann şansınızı deneyin içinizde kalmasın
Bir gün her şey güzel olacak, umariimOturma izni alabilsek ülkenin yarısı göç eder:)
Valla hiç mi cami silen görmedin dicektim ama burası köy resmen eşim askeri personel binadakilere gelir gelmez rezil olmıyım dedim bi gaz versem kendime devamı gelirdi insanlar cok değişikAmca şaşı olucaksin amcaaa diyesi gelir insanın
Ay bir de askeri personelmis eşiniz. Mazallah iş büyür silahini kullanir anlik bir sinirle falan. Hemen boyle senaryolar canlaniyor kafamdaValla hiç mi cami silen görmedin dicektim ama burası köy resmen eşim askeri personel binadakilere gelir gelmez rezil olmıyım dedim bi gaz versem kendime devamı gelirdi insanlar cok değişik
Ay bir de askeri personelmis eşiniz. Mazallah iş büyür silahini kullanir anlik bir sinirle falan. Hemen boyle senaryolar canlaniyor kafamda
Evet herkes şahsına münhasıreşim evde yoktu olsa koltuktan kalkıp farkına bile varmaz zatenn ben çok yadırgıyorum küçük yerlerde insanlar daha bi değişik gelir gelmez binada ses duyurmayım dedim
Yok değilim. Daha önce gitmiştim iki kez. Eyfel kulesini sevdiğim için profil resmi yapmıştımYok, siz oradasiniz sandiim
Ben inancımi kaybettiğine üzülmedim.Eskiden ikircikli bir yaşam sürüyormuşum.Bu da benim ruhuma ağırlık veriyormuş.Sizi çok iyi anlıyorum ama eminim elestiren de cikacaktir. Herkes empati yapamıyor maalesef. İşte sizin bizim gibi dusunen insanların varligini bilip tutunuyoruz bir şekilde. Daha medeni yarınlara
İnancinizi kaybetmenize uzuldum, fakat bu sizi ilgilendiririnsanlar her şeyden soğutmayı basarabiliyorlar, bizlere kendi doğru bildigimizle ilerlemek kaliyor
Dil varmış sizde, işiniz çok daha kolayyŞu an en çok istediğim şey. Kendimi bu ülkeye ait hissetmiyorum. C1 İngilizce, B1 Almanca var. Keşke bir iş bulsam keşkeee…öğretmenim, keşke sağlıkçı olsaymışım. Ya da yazılım bilmek gerekiyor. Kimsenin öğretmene ihtiyacı yok
Ne iş yapabilirim ki ?Dil varmış sizde, işiniz çok daha kolayy
İlk etapta ne iş varsa. Daha sonrasında ogrtmenlik yaparsinizzNe iş yapabilirim ki ?
2 çocuk var. Günlük hayatımda insanları inceliyorum, markette, dükkanda çalışabilirim hatta sokakta yan flüt çalabilirim diyorum ama 2 çocuğa da iyi bir barınma sağlamalıyımİlk etapta ne iş varsa. Daha sonrasında ogrtmenlik yaparsinizz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?