Uzaklaşıp gitme isteği

nezamandiraraftayim

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
2 Nisan 2023
298
484
18
Selam kizlar. Lince müsait bir konu olacak. Umarım farklı yerlere çekilmez.
Tr'den kacip gitme isteğimi bastiramiyorum. Yasadigimiz coğrafyaya bakiyorum kaos kaos kaos başka hiçbir şey yok. insanlarımız gergin, siyasetimiz hep ucuz, ekonomik refah desen yok, herkes birbirine düşman, hanzo kaynıyor iki adımda bir çöp kutusu var ısrarla yerlere cop atiliyor yil olmuş 2023. Sanki birileri bizi orta dogunun bağrına atmis siz burda kendi capinizda debelenip durun demişler gibi. İsviçre'deki mor inekler bile bizden sansli. Tam böyle gidiyorum benn moduna giriyorum sonra A2 seviye İngilizcem geliyor aklıma. :kızgın:
İskandinav ülke haberlerine bakiyorum bazen en son aylar önce biri birine ok atmış falan büyük olay olmus ülkede. Bizde samuray kiliciyla saldiran mi dersin, bombalar mi dersin. Her türlü model mevcut. Şimdiden soyliyim kesinlikle siyasi mesaj barindirmiyor. Yani x parti y parti meselesinin çok dışında, hiçbir zaman değişecegine inanmadigim şeyler.
Sizce fazla mı karamsarim?

Valla çok haklısınız yurdum insanı hep mi cahil cahil işte denizleri söylemişsiniz bir milli bayram tatili dolayısıyla deniz temizlemesine bir iki gün ara verilmiş Mudanya sahilindeki pet şişeleri görünce şok oldum pislik bir milletiz ağzından çıkan pis tükürüğünü yere hunharca atan milletiz benim de şehir merkezini bırakıp köye gidesim var ama ülke değiştirme işi yok ya bana göre değil 😂

Valla çok haklısınız yurdum insanı hep mi cahil cahil işte denizleri söylemişsiniz bir milli bayram tatili dolayısıyla deniz temizlemesine bir iki gün ara verilmiş Mudanya sahilindeki pet şişeleri görünce şok oldum pislik bir milletiz ağzından çıkan pis tükürüğünü yere hunharca atan milletiz benim de şehir merkezini bırakıp köye gidesim var ama ülke değiştirme işi yok ya bana göre değil 😂
Ülke degistirmek hiç kolay değil zaten ancak bir hayall. Ama sevdiğim 3-5 insanı alıp isvecte yaşama hayali çok hoşuma gidiyor. Hayal kurmak bedava nasılsa😁 Ülkemi çok seviyorum. Bu topraklar kolay kazanilmamis... Ama yorucu olduğu bir gerçek kabul edilsin ya da edilmesin...

Tr'den kacip gitme isteğimi bastiramiyorum. Yasadigimiz coğrafyaya bakiyorum kaos kaos kaos başka hiçbir şey yok. insanlarımız gergin, siyasetimiz hep ucuz, ekonomik refah desen yok, herkes birbirine düşman, hanzo kaynıyor iki adımda bir çöp kutusu var ısrarla yerlere cop atiliyor yil olmuş 2023. Sanki birileri bizi orta dogunun bağrına atmis siz burda kendi capinizda debelenip durun demişler gibi. İsviçre'deki mor inekler bile bizden sansli. Tam böyle gidiyorum benn moduna giriyorum sonra A2 seviye İngilizcem geliyor aklıma. :kızgın:
İskandinav ülke haberlerine bakiyorum bazen en son aylar önce biri birine ok atmış falan büyük olay olmus ülkede. Bizde samuray kiliciyla saldiran mi dersin, bombalar mi dersin. Her türlü model mevcut. Şimdiden soyliyim kesinlikle siyasi mesaj barindirmiyor. Yani x parti y parti meselesinin çok dışında, hiçbir zaman değişecegine inanmadigim şeyler.
Yooo çok doğru imkanım olsa 5 dk durmam giderim ama yok :D Gitsemde ne olursa olsun ülkemin bu cehaletten, kötü ekonomiden kurtulmasını isterim. Asla uzakta olupta bencilce havadan atıp tutanlardan olmam. Keşke gelişsek ama olmuyor. O çöp, pislik olayına bizde çok kızıyoruz hatta geçende annemle konusu açıldı abartısız söylüyorum iki günde bir büyük çöp poşetinin ikisini dolduracak pislikler doluşuyor bahçemize. Üstelik arkada ki daireden, yoldan geçenlerden gelen pislikler bunlar. Millet eğitilmez, insanlarda bunu kusur olarak görmezse gıdım ilerleme olmaz. Sözde geçende biri köpeklere tavuk döküyor mal olduğu gibi yere dökmüş ya evde bir sürü plastik kutu kap vs. bi şeyler mutlaka oluyor en kötü poşete dök onu alır çöp kutusuna atarsın ama yemeği kaldırama dökmezsin be. Üstünde sinekler doluşuyor kemikler sağa sola dağılıyor nimetin üstüne basıyorsun çok pisler çok ama sorsan Türkler çok temizdir.

İskandinav ülke haberlerine bakiyorum bazen en son aylar önce biri birine ok atmış falan büyük olay olmus ülkede. Bizde samuray kiliciyla saldiran mi dersin, bombalar mi dersin. Her türlü model mevcut. Şimdiden soyliyim kesinlikle siyasi mesaj barindirmiyor. Yani x parti y part

Ben sizi karamsar bulmuyorum. Ülkemiz gerçekten çok güzel. Ama ülkemizin bazı kesimlerinde zihniyet bozukluğu var.

Yooo çok doğru imkanım olsa 5 dk durmam giderim ama yok :KK70: Gitsemde ne olursa olsun ülkemin bu cehaletten, kötü ekonomiden kurtulmasını isterim. Asla uzakta olupta bencilce havadan atıp tutanlardan olmam. Keşke gelişsek ama olmuyor. O çöp, pislik olayına bizde çok kızıyoruz hatta geçende annemle konusu açıldı abartısız söylüyorum iki günde bir büyük çöp poşetinin ikisini dolduracak pislikler doluşuyor bahçemize. Üstelik arkada ki daireden, yoldan geçenlerden gelen pislikler bunlar. Millet eğitilmez, insanlarda bunu kusur olarak görmezse gıdım ilerleme olmaz. Sözde geçende biri köpeklere tavuk döküyor mal olduğu gibi yere dökmüş ya evde bir sürü plastik kutu kap vs. bi şeyler mutlaka oluyor en kötü poşete dök onu alır çöp kutusuna atarsın ama yemeği kaldırama dökmezsin be. Üstünde sinekler doluşuyor kemikler sağa sola dağılıyor nimetin üstüne basıyorsun çok pisler çok ama sorsan Türkler çok temizdir.
Ama evleri tertemizdir bu tip insanlarin. Çünkü ev dışını benimsemezler. Ev pislenmesin de dışarda ne olursa olsun. Hislerime tercüman olmussunuz. Umarım bir gün gelişiriz. Gelissek bile biz göremeyiz muhtemelen çünkü çok uzun vadede oluyor toplumsal gelişimler. Mucize olsun diye dua edelim o haldee🙏🏻

Ama evleri tertemizdir bu tip insanlarin. Çünkü ev dışını benimsemezler. Ev pislenmesin de dışarda ne olursa olsun. Hislerime tercüman olmussunuz. Umarım bir gün gelişiriz. Gelissek bile biz göremeyiz muhtemelen çünkü çok uzun vadede oluyor toplumsal gelişimler. Mucize olsun diye dua edelim o haldee🙏🏻
Valla umudum yok ama yinede umutluyum gibi saçma bir duygu içerisindeyim :D Evet kesinlikle öyle kendi bahçelerine çöpün kaçsa kıyameti koparacak ama evin önü, sokak, çöp kenarı sanki sınır kapısı. O kadar önemsemiyorlar. Annem çöp kutusunun kenarına kadar süpürür çöpçüler toplasada gidipte kenarını süpürmüyor bi zahmet insanlık yapıp senin dikkat etmen gerekirken afedersin sıçıp sıvıyorlar. Oraya yemeği olduğu gibi döken biri bana asla temiz biri olmaktan bahsedemez. Süt şişeleri bittikçe ben kenarını keser içine koyarım hep. Elbet evden kap, kutu bi şeyler çıkıyor. İyilik yaptıklarını sanıyorlar hem nimete yazık hem mahallenin pisliğine hemde köpeğin yeri yalamasına...

neden linç olsun haklısın… ben de bu sebeple depresyondayım. bu ülkenin gündemi düzelmez 90’larda da böyleydi öncesinde de. akrep ülkesi tam: kaos
Çünkü böyle konuştuğumda vatanseverligim sorgulandi bir kere kuzenim tarafından. Gitmek isteyen gider dedi bir de üstüne. Sanki babasının evinden kovuyor.
Burada da aynı tepkiyle karsilasirim belki dedim.
Halbuki bir anlasalar, bazı şeyleri sorgulayan, daha güzel olmasını isteyen ulkesini en çok sevendir. Ulkemi daha güzel yerlerde görmek istemek beni hain yapmaz, bunu anlamayanlar var maalesef

Evet birde her acı olayda tek yürek olan bir milletiz
Kesinlikle bu çok guzel. Ama bizim millet sadece kötü gün dostu maalesef. Kötü günlerde hep birlikte kenetleniriz. Ama basarani iyi ve güzel olanı desteklemez, hasetlenir, kostek oluruz. Bir de iyi gün dostu olmayı becerirsek o zaman tamamız 🙏🏻

Kesinlikle bu çok guzel. Ama bizim millet sadece kötü gün dostu maalesef. Kötü günlerde hep birlikte kenetleniriz. Ama basarani iyi ve güzel olanı desteklemez, hasetlenir, kostek oluruz. Bir de iyi gün dostu olmayı becerirsek o zaman tamamız 🙏🏻
O kesinlikle doğru eleştirmek hazırda bekliyorlar. Fikirlerinizi rahat söyleyemiyoruz hep alaycı ve saldırgan tutumlar yüzünden. Ben de sırf bu sebeplerden başka bir ülkeye yerleşmeye karar verdim

Aynisi bende de var.Ama bebeğim oldu.Artik asla gidemem maalesef.
Öyle bir hale geldim ki tatile bile bir yere gitmek istemiyorum.Hep bir çöp,hep bir pislik.O çöpü bir çöp kutusuna at arkadas.Yok atmıyor.Sonra temizlik imandan gelir,bidi bidi.Herkeste bir bağırarak konuşma.Niye bagiriyorsun sevgili hanzo.Ulkenin siyasetçilerini bile dinleyemem ben.Bagir bağır hepsi.Herseye karışma var bir de.Bebegimi iyi havalarda dışarı cikariyorum.Yoldan çeviren usumuyor mu.Artik üşüyor diyorum.Sonra bir de cakallik var.Ahlak sadece dilimizde.Kim nerden ne almış ,kimi ne kadar kaziklamis felan.Siz gene iyi durumdasınız.Ben böyle böyle hem inancımı hem vatanseverligimi kaybettim.

Aynisi bende de var.Ama bebeğim oldu.Artik asla gidemem maalesef.
Öyle bir hale geldim ki tatile bile bir yere gitmek istemiyorum.Hep bir çöp,hep bir pislik.O çöpü bir çöp kutusuna at arkadas.Yok atmıyor.Sonra temizlik imandan gelir,bidi bidi.Herkeste bir bağırarak konuşma.Niye bagiriyorsun sevgili hanzo.Ulkenin siyasetçilerini bile dinleyemem ben.Bagir bağır hepsi.Herseye karışma var bir de.Bebegimi iyi havalarda dışarı cikariyorum.Yoldan çeviren usumuyor mu.Artik üşüyor diyorum.Sonra bir de cakallik var.Ahlak sadece dilimizde.Kim nerden ne almış ,kimi ne kadar kaziklamis felan.Siz gene iyi durumdasınız.Ben böyle böyle hem inancımı hem vatanseverligimi kaybettim.
Sizi çok iyi anlıyorum ama eminim elestiren de cikacaktir. Herkes empati yapamıyor maalesef. İşte sizin bizim gibi dusunen insanların varligini bilip tutunuyoruz bir şekilde. Daha medeni yarınlara 💖
İnancinizi kaybetmenize uzuldum, fakat bu sizi ilgilendirir 🙏🏻 insanlar her şeyden soğutmayı basarabiliyorlar, bizlere kendi doğru bildigimizle ilerlemek kaliyor

Back
X