canım ailesi tarafından da baskı görüyor demek ki, yoksa bence istanbul'u yazardı hemen; ama benim aklıma seni de oralara çağırabilirmiş gibi geldi nedense.
bence akışına bırak, eğer yürütemezseniz, o bir çaresine bakacaktır durumun, istanbul'a gelmenin imkanlarını aramaya başlar tekrar o zaman. belki de atanamaz, o zaman da değişir zaten işler...
Erkek arkadaşınızın davranışları bana mantıklı geldi doğrusu. Evlenmek öyle kolay iş değil, borç harç başlayan bir evliliğin kısa bir sürede yıpranma ihtimali var. Yaşlarınız da oldukça genç sanırım. Bence çalışmıyorsanız siz de çalışmaya başlayıp para biriktirin ki biran önce kavuşabilin.
Kuşum ben erkek arkadaşın yanlış yapmış diyemeyeceğim malesef..Gayet mantıklı bir karar vermiş..
İstanbul'a gelse tek bir memur maaşıyla nasıl kira verir,nasıl geçinir de üstüne para biriktirir?...
Senin şimdilik sıkıntın ondan ayrı kalmak istemeyişin ama onun açısından olaya hiç baktın mı?:82:
Tabii ki ailesinin yanında tercih yapmak isteyecek,hem orada geçinmesi de para biriktirmesi de çok daha kolay olur..
Belki ailesinin sana hissettirmek istemedikleri derecede maddi problemi var,belki erkek arkadaşının kazandığı paraya onların da ihtiyacı var?..:97:
Çocuk bekar bir çocuk,şimdilik ailesine yardım etmesi normal..
Ayrıca İstanbul çıktı diyelim..Yeni başlayan bir memur kaç para alır da burada nasıl yaşayabilir..
Valla biz karı koca üst düzey memur olarak çalışıyoruz,evimiz de kendimizin ama yine de yetiştiremiyoruz..
Bu kadar duygusal düşünme arkadaşım bir de hayatın gerçekleri var..:44:
bu yüzden 3.kişilerin yorumuna ihtiyacım vardı.. ben duygusal bir insanım ve mantıklı bakamıyorum artık...
ailesinin maddi problemi yok, öyle çok zengin değiller ama onun parasına ihtiyaçları var gibi durum yok
para konusu yapılmaz ama yazdığı memurluklar 2bine yakın maaş alıyor.. evet istanbulda yaşam zor biliyorum doğma büyüme buralıyım çünkü.ama o parayla çok rahat geçinebilir..para biriktirmesin istemiyorum, benim maaşımı biriktiririz benim harcamam çok olmaz ailemle yaşadığım için.. benim ondan tek istediğim yanımda olsun, belki bencilce belki değil bilmiyorum... ama ben en ince ayrıntısına kadar düşünüyorum bunları...imkansız değil gibi geliyor
Aşkınız devam edecek teyzemin kızıda 4 yıl doğu hizmeti yaptıktan sonra nişanlısıyla evlendi
Cok benzıyor hayatlarımız evet... Bırısının fedakarlık yapması gerekıyor herhalde.. Mesela ben ılerde aılemden ayrı yasamak ıcın bır fedakarlıkta bulunacaksam onun da fedakarlıkta bulunması gerekmez mı. Neden o yapamıyor sımdı. senınle olayım nerede olursa olsun dıyen ınsan cok farklı dusunuyor sımdı....ayyyyy aynı bizim olayımız bizde ünv son sınıfta ve son 1aylık dönemde tanıştık o memelektine gitti bende okuduğum şehirde yaşıyordum zaten ben de senin gibi geleceği çok düşündüm hatta bi ara gözden uzak olan gönüldende uzak olur dedim görüşmedim ama 1 gün dayanabildik sizin gibi oda ayda bir 2ayda bir hatta bazen 4,5 ay gelmediği olurdu yanıma ama oda istda çalışmak istiyordu kpssye girdi ne mi oldu kendi memlekitine bir kurumda çalışıyor ya peki biz ne durumdayız diye sorarsan 1aylık evli ben onun memlekitinde ailemden 1000 km uzaklıkta özlem içimde yaşıyorum ve evlenmeden 2ay önce onun memlektinde çalışmaya gelerek alışmaya başladım ben onu kendi tarafıma çekeyim derken bir baktım ben onun memelektindeyim hayat bu biraz zor oluyor ama çok şükür şuan bir pişamnlığım yok inş ilerdede olmaz
İstanbul gibi yükü ağır bir şehirde -5 ten başlamaktansa, küçük yerlerde 0 dan başlamak daha mantıklı. Onu yanında istediğin için "buraya gelsin, borçlada olsa evleniriz, yeter ki yanımda olsun" düşüncesindesin ama çok zorlanırsın.
Biz de ayrı sehirlerdeydik, arada mesafe olunca ilişkiyi yürütmek, görüşmek, birbirini anlamak çok zor bilirim. Ama bu kadar borçla evleneceğime keşke bir iki yıl bekleseydim. Borcun icinde boğulurken cicim ayları yaşanmıyor maalesef.
Erkek arkadaşın mantıklı bir tercih yapmış ama bıçak sırtı bir nokta var; Ailesi yakın olsun istediği için mi böyle bir tercih yaptı, daha rahat para biriktirebileyim diye mi buna bakmak lazım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?