uzaktan evlilik nasil yurutulur ?

AtomicGirl

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
18 Haziran 2015
3.692
4.383
Siz olsaniz durumu nasil duzeltirsiniz ? Ben konusmadigimiz ve kus kaldigimiz hergun resmen oluyorum cok zoruma gidiyor. dusunsenize henuz bir ayimiz dolmadi. ama bir yandanda eger ben ararsam kaybeden ben olacagimi bildigim icin aramiyorum. onunda birazcik senden uzak olmak istiyorum dedigim icin aramadigini birazda inat yaptigini biliyorum ama bu evlilik cok yeni henuz bastan bu sekilde saygisiz davranislara tolerans gosterirsem hem esim hemde ailesi beni bundan sonra asla adam yerine koymazlar yapar eder nasilsa unutur diye gorurler diye dusunuyorum. Bazen cok sinirlenip elime telefonu alip annesine siz bize bunu bunu bunu yaptiniz hicmi utanmadiniz sizin yuzunuzden nisanimiz dugunumuz balayimiz cehenneme dondu aylik kocamla kusum diye kavga etmek hesap sormak istiyorum ama yapmiyorum. Sinirim nasil yatisacak icimdeki kiriklar kirginliklar hayal kirikliklari nasil iyilesecek bilmiyorum. Cok kotuyum. Mantikli davranamadigim icin birsey yapmak istemiyorum annem babamda olayin buyuk bir kismini dugun gunu ve balayi ve sonrasini bilmedikleri icin kimseyede acamiyorum konuyu.

Son düzenleme:
Yürümez.
Çıç çıça şehirlerde sınırda yürütemedik biz siz bir de yurtdışındasınız
Üstelik eşinin karakterinin önemi de büyük bunda

1 aylik evliyim esimin dugunumuz ve nisanlilik surecimiz esimin ailesi yuzunde cok kotu gecti. Ne dugunumuzun nede balayimizin tadini cikaramadik. Daha 1 haftalik evliyken cok kotu kavgalar ettik ben hep sabirli davrandim sirf ilk gunlerimiz dahada kotu gecmesin diye ama ne yazikki ben yurt disinda yasadigim icin dugunden 10 gun sonra ayrildik. Olan olaylari konusma firsatimiz olmadi kirginliklarimi ona soyleme firsatim olmadi oda zaten ne yapilanlari nede yaptiklarini kabul etmedi ustelik uste cikmaya kalkisti. Ben cok kirgin ve uzgunum. Hayallerimi yikildi bir insan dugununun dugun gununun balayinin bu sekilde berbat olacagini baskalarini golgesinde kalip mutsuz gececegine inanamiyor. Bende resmen travma gibi yasadim olanlari ve hala inanamiyorum ve bana yapilanlari hazmedemiyorum. Esime icimdekilerin bazilarini soyledim ama bana surekli ben gereken seyleri soyleyecegim diyor ailesine ama yinede onlara olan yakinligi duskunlugu bir turlu degismiyor. Hayatimizin en guzel gunlerini olmasi gerekirken cehenneme cevirdiler ben dusundukce cinnet gecirir gibi oluyorum ama o sirf ailesi oldugu icin affediyor hemen. Esimle yaklasik 4 gun once dugun gunu onun bana yaptigi ve beni kiran seyleri soyledim sadece haklisi, seni kirdim kirildin ama unutalim gececek guzel gunlerimiz olacak falan demesini beni teselli etmesini beklerken sinirlendi bagirmaya hakatret etmeye basladi. Herekese yaranlaya calisiyorum kimseye yaranamiyorum falan dedi. Zaten sorunumuzda buydu bastan beri birturlu ne kendini ne beni nede iliskimizi bir turlu hayatinda on plana koyamadi hep ailesini ve baskalarini memnun etmeye calisti halada oyle yapiyor ve bu artik beni bitirdi cokertti. Bende uzunca bir maim atip kendisine kirildigim bir kac noktayi yazdim ve bir muddet olanlari hazmetmem icin zamana ihtiyacim oldugunu soyledim.
Ben is sebebiyle bir suredir yurt disinda yasiyorum, esim ise turkiyede ne yazikki evliligimizin ilk zamanlari boyle uzak gececek zaten iliskimizde uzaktan basladigi icin basta bu kadar sorun olacagini dusunmemistik.
Esimle 4 gundur konusmuyoruz, ilk gun aramaya calisti bir is seyahatine ciktigim icin "esimsin nede olsa yolda birsey olur vardin mi merak ettim" yazmis ama ben cok sinirli oldugum icin acmadim cevapta yazmadim. Ama tartisma esnasinda duydugum cok agir laflar oldu 1 aylik evli bir kadinin hatta hicbir kadinin duymayi hak etmeyecegi turden laflardi. Simdi ise esimin ne yapacagini kestiremiyorum bende ne yapacagimi bilmiyorum. Eskidende bu tarz tartismalarda genelde cok uzun gorusmedigimiz olustur hafta falan ama sonunda yine ben yada cok nadir o dayanamayip konusup cok aslinda sorunlari halletmeden ozleme yenik dusup kavgali kalmaktan yorgun dusup barismisizdir. Ama bu defa farkli olmasini istiyorum. Esimin ozur dilemesini kirildigimi seyleri gormesini sorumlusu olan insanlara gereken tepkiyi gosterip gereken mesafeyi koymasini ve herseyden onemlisi birlikte yasamiyorda olsak artik evli oldugunu artik geleceginin ve tum planlarini ikimize dair olmasi gerektigini anlamasini istiyorum. Onu bu koru korune ailesine olan bagliligini azaltmak ailesinin gercek yuzunu gormesini saglamak vede artik bir yastan sonra herkesin kendi ailesine yuvasina bakmasi gerektigini ve durum ne olursa olsun once kendi ailesinin yuvasinin cikarlarini gozetmesi gerektigini gormesi lazim. Esim daha ilk gunden beni ailesine ezdirmeye basladi bende haftalik gelin zaten cok gorusmuyoruz edepsizlik etmeyim deiyerek sustum ama esime soyledigimde suclu ben oldum.

Siz olsaniz durumu nasil duzeltirsiniz ? Ben konusmadigimiz ve kus kaldigimiz hergun resmen oluyorum cok zoruma gidiyor. dusunsenize henuz bir ayimiz dolmadi. ama bir yandanda eger ben ararsam kaybeden ben olacagimi bildigim icin aramiyorum. onunda birazcik senden uzak olmak istiyorum dedigim icin aramadigini birazda inat yaptigini biliyorum ama bu evlilik cok yeni henuz bastan bu sekilde saygisiz davranislara tolerans gosterirsem hem esim hemde ailesi beni bundan sonra asla adam yerine koymazlar yapar eder nasilsa unutur diye gorurler diye dusunuyorum. Bazen cok sinirlenip elime telefonu alip annesine siz bize bunu bunu bunu yaptiniz hicmi utanmadiniz sizin yuzunuzden nisanimiz dugunumuz balayimiz cehenneme dondu aylik kocamla kusum diye kavga etmek hesap sormak istiyorum ama yapmiyorum. Sinirim nasil yatisacak icimdeki kiriklar kirginliklar hayal kirikliklari nasil iyilesecek bilmiyorum. Cok kotuyum. Mantikli davranamadigim icin birsey yapmak istemiyorum annem babamda olayin buyuk bir kismini dugun gunu ve balayi ve sonrasini bilmedikleri icin kimseyede acamiyorum konuyu.

Düzelmesi çok zor, bayağı sorunlu bir evlilik

hem gözden uzak olan gönülden de ırak olurmuş.

Biz yildir tanisiyoruz uzaktan bir sekilde yurutup evlilik asamasini gectik. simdilik bir veya iki yil daha bu sekilde gorunuyor esime bir pozisyon bulup onuda getiremezsek tabiki.

Uzaktan evlilik çok zor bende bir yıl beklemiştim ama sonra düzeliyor çocuklar da olunca o Yıllara gülüyoruZ ailesinle iyi geçin onları yok sayması imkansız sevmesinde SAYGI duy ilk adımı sen at bayramda git iznin varsa ara ya da büyük sonuçta senin gibi düşünmeye bilir evliliğine bir şans daha ver

Ah ya uzakdan ilişkide birini taniyamazsin ne kadar konusursan konus .Evlilik öncesi sürekli görusmek gerekir .Insanlar in beden dili ses tonu jest mimikleri çok önemlidir. Kafede ki garsona sokakda ki hayvana yardıma muhtaç birine en önemlisi annesine olan tavrı davranışı herseyi gozlemlemek gerekir.Sen okudukları duyduklarını biliyorsun malesef gördüklerin eksik kalmış ve evlilik sonrası o kisacik sürede gördüklerinde seni bu noktaya getirmiş .Hayat bu yaşayarak öğreniyoruz .Ama sorun şimdi değil en başından beri vardi .Bir süre gozlemle herseyi sonrası için karar vermeye calisirsin.

Uzaktan evlilik çok zor bende bir yıl beklemiştim ama sonra düzeliyor çocuklar da olunca o Yıllara gülüyoruZ ailesinle iyi geçin onları yok sayması imkansız sevmesinde SAYGI duy ilk adımı sen at bayramda git iznin varsa ara ya da büyük sonuçta senin gibi düşünmeye bilir evliliğine bir şans daha ver
Ben bana yasattiklari herseye ragmen hicbirzaman saygisi olmadim zaten ama bir sekilde bana yapilan yanlislarin farkina varmalarini istiyorum. Herseyden onemlisi esimin anlamasi ve beni gerektiginde kendi ailesine karsi bile savunmasi gerekiyor ama henuz bunu yapmiyor. bilemiyorum belkide durum cok yeni oldugundan olabilir ama, ilk zamanlarimizi dahada bu kavgayla berbat etmeden ama ayni zamanda istediklerimi alarak cikmak istiyorum bu durumun icinden henuz nasil yapacagimi bilemiyorum.

Ah ya uzakdan ilişkide birini taniyamazsin ne kadar konusursan konus .Evlilik öncesi sürekli görusmek gerekir .Insanlar in beden dili ses tonu jest mimikleri çok önemlidir. Kafede ki garsona sokakda ki hayvana yardıma muhtaç birine en önemlisi annesine olan tavrı davranışı herseyi gozlemlemek gerekir.Sen okudukları duyduklarını biliyorsun malesef gördüklerin eksik kalmış ve evlilik sonrası o kisacik sürede gördüklerinde seni bu noktaya getirmiş .Hayat bu yaşayarak öğreniyoruz .Ama sorun şimdi değil en başından beri vardi .Bir süre gozlemle herseyi sonrası için karar vermeye calisirsin.
Esimle 4 yildir tanisiyoruz tabiki her hafta sonu olmasada elimzden geldigi kadar cok gorusmeye calistik, gorustugmuz zamanlarda da hep 1 hafta 10 gunluk surelerle vakit gecirdik bu surelerde aileside oldu yanimizda tatilede gittik, bazen izin alamadi o calisti ben evde de kaldim. yani her durumu yasadik esimin ailesine karsi tutumunu basindan beri goruyordum ama uzaktan tabiki cok mudahale edemiyordum. Bir iliskiyi uzaktan yurutmek yeterince zorken birde bunun ustune sevdiginiz adami istediginiz sekle tabiki sokamiyorsunuz. Bu bir aradayken zor olan bir sey uzanktan imkansiz oluyor.

Esimle 4 yildir tanisiyoruz tabiki her hafta sonu olmasada elimzden geldigi kadar cok gorusmeye calistik, gorustugmuz zamanlarda da hep 1 hafta 10 gunluk surelerle vakit gecirdik bu surelerde aileside oldu yanimizda tatilede gittik, bazen izin alamadi o calisti ben evde de kaldim. yani her durumu yasadik esimin ailesine karsi tutumunu basindan beri goruyordum ama uzaktan tabiki cok mudahale edemiyordum. Bir iliskiyi uzaktan yurutmek yeterince zorken birde bunun ustune sevdiginiz adami istediginiz sekle tabiki sokamiyorsunuz. Bu bir aradayken zor olan bir sey uzanktan imkansiz oluyor.
4 sene içinde toplam görüşmenin 1 sene kadar dahi olmamıştır diye dusunuyorum .Demek istediğim en az tanıstikdan sonra 1 sene düzenli olarak görüşmek flört etmek gerekir birini tanımak için heycan bittiginden hala cok buyuk sevgi saygi besleniyorsa iliski devam eder daha sonra evlilik ile sonuçlanır .evlilik öncesi bunu gerektirir .Siz yine de uzaklikdan dolayi acele karar almayın gozlemleyin çok sabır diliyorum her şey gönlünüzce olsun insallah.

ben evlendikten sonra esimle 1.5 sene ayri yasadim. o türkiyede ben yurtdisindaydim.
bizim hic bir zaman aile konusunda bi sorunumuz olmadi, saygisizlik hic bi anlamda yasanmadi
ama ona ragmen bi tartisma oldugunda sakiz gibi uzuyordu
yanindayken 5 dakikada sarilarak, öperek halledebilecegin mevzular günler, haftalar sürüyordu.
cok yipranmistik ikimizde,ayri kaldigimiz süre dahada uzasa ne olurdu bilmiyorum
muhtemelen kötüye giderdi.
bide ne olursa olsun yaninda yasamadigin sürece seni tam anlamiyla esi olarak sahiplenmez bence
bende öyle olmustu simdi daha iyi anliyorum
ayni evin icinde yasamakla ayri ülkelerde evlilik yürütmek ayni sey degil
o zamanlar aylarca görmesem üzülürdüm, ama devam ederdim hayatima
simdi 1 gün görmesem nefesim kesilir. oda ayni sekilde.
demem o ki birlikte yasadiginizda hersey daha güzel olur
ama öncesinde bu ayrilik sürecini hasarsiz atlatmaya bakmalisiniz
bunu tek basina sen yapamazsin. karsindaki insan duyarsiz ve inatciysa sen ne kdr cabalarsan cabala
üzülen sen olursun

ben evlendikten sonra esimle 1.5 sene ayri yasadim. o türkiyede ben yurtdisindaydim.
bizim hic bir zaman aile konusunda bi sorunumuz olmadi, saygisizlik hic bi anlamda yasanmadi
ama ona ragmen bi tartisma oldugunda sakiz gibi uzuyordu
yanindayken 5 dakikada sarilarak, öperek halledebilecegin mevzular günler, haftalar sürüyordu.
cok yipranmistik ikimizde,ayri kaldigimiz süre dahada uzasa ne olurdu bilmiyorum
muhtemelen kötüye giderdi.
bide ne olursa olsun yaninda yasamadigin sürece seni tam anlamiyla esi olarak sahiplenmez bence
bende öyle olmustu simdi daha iyi anliyorum
ayni evin icinde yasamakla ayri ülkelerde evlilik yürütmek ayni sey degil
o zamanlar aylarca görmesem üzülürdüm, ama devam ederdim hayatima
simdi 1 gün görmesem nefesim kesilir. oda ayni sekilde.
demem o ki birlikte yasadiginizda hersey daha güzel olur
ama öncesinde bu ayrilik sürecini hasarsiz atlatmaya bakmalisiniz
bunu tek basina sen yapamazsin. karsindaki insan duyarsiz ve inatciysa sen ne kdr cabalarsan cabala
üzülen sen olursun
tesekkur ederim fikirlerinizi paylastiginiz icin, aslinda esimde duyarlidir ve bana sevgisinde evlilige bagliligindan suphem yok cunku en cok o istedi bu evliligin olmasini ama. Iste bana gore yapi olarak daha zayif daha cabuk pes ediyor. ben onumuzde sayili zaman var dayanalim ilerde gelecegimiz icin cok getirisi olacak atlatalim en iyi sekilde diyorum bir gaz veriyorum 1 hafta belki gidiyor 1 hafta sonra tekrar ayni depresif haline burunuyor zaten bu durumda da kavgalar uzatilmiyor en azindan ben uzatamiyorum cunku uzakligin verdigi bir miktar mutsuzluk ve caresizlik oluyor insanin gucu olmuyor. Simdi bu olayi nasil cozmeliyim sizce. simdi ben arasam konussak eminimki 2-3 gune unutulacak konu ama ben birseylerin degismesini istiyorum ayni zamanda.

Sorunlardan once bence mesafeyi cozun getirisi baska seyleri goturucek insanin yillarca hatta hayati boyunca sevecegi evlenecegi insani ariyo seviyorken duzeltmeye calisin bosverin getirisini evliligin en guzel gunlerini ayri gecirmeyin bence yan yana dipdibe olmak varken birde ne kadar hakli olursak olalim erkekler asla ailelerine laf soyletmiyolar o yuzdrn sevmesek bile belli etmemek en guzeli derim duzelir insallah daha cok yeni

Cok alingansin cok hassassin adami fazla bunaltiyosun yurumez bu is
asude_nahar hanim yorumunuzu yukarida verdigim kisa bilgilere dayanarak yaptiginizi dusunerek cevap veriyoru. dugun gununde kuafor muhabbeti nasil olur sizce ? gelin suslenir damat giyinir kusanir gelir gelini alir yuzler guler cikip gidilir dimi ? Bu normal olani. Ben esimin akrabalarinda bir turlu siranin ve dikkatin bende toplanmadigi bir kuafor sureci yasayip esimden 40 dakika once hazir olup onu bekledim dis cekimimize gec kaldik esimde kendisine yardim eden olmadigindan (abisi kuzenleri dayilari vb) herseye kosmak zorunda oldugunda uzerini dahi degistirmeden geldi ve ben kuaforun kapisinda onu guler yuzle beklerken bana milletin icinde ve arkadaslarimin yaninda bir ton laf sayip azarlayip bindi arabasini beni birakip gitti. Ben sana kredi kartimi verdim neden hala odemedin diye. hesap odeme isini ben halledecektim o gun ama gelen bekledigimizden fazla oldugundan ve hep kendi akrabalari oldugu icin kendi basima karar vermek istemedigimden onu bekledim. Ustelik onun yuzunden 40 dak gec kaldik bir hesap odemek 5 dakika surecekti. Beni dugun gunum orda kirmaya milletin icinde rezil etmeye degmezdi. Ben o gun abisnin karisinin arabasiyla gittim eve ve yolda kadin bana dalga gecer gibi aciyarak senin isin zor esin zor bir isan falan diye konustu durdu. Yani siz benim yerimde olsaniz bunu olmamis gibimi davranirdiniz ? Bu yasadigim tatsizliklardan sadece birisi. Ve ben yineden ne o gun neden ondan sonraki gunler bu konulari gundeme getirmedim sirf dahada kotu gecmesin ilk gunlerimiz diye.

Sorunlardan once bence mesafeyi cozun getirisi baska seyleri goturucek insanin yillarca hatta hayati boyunca sevecegi evlenecegi insani ariyo seviyorken duzeltmeye calisin bosverin getirisini evliligin en guzel gunlerini ayri gecirmeyin bence yan yana dipdibe olmak varken birde ne kadar hakli olursak olalim erkekler asla ailelerine laf soyletmiyolar o yuzdrn sevmesek bile belli etmemek en guzeli derim duzelir insallah daha cok yeni
tesekkur ederim insallah duzelir, ama iste mesafe sorununu hemen cozmek ne yazikki elimizde degil

şöyle düşünün, sevgililer bile uzaktan yürütemiyor hiçbir sorumlulukları olmadığı halde.
evliliğiniz çok sorunlu başlamış.. üzmek istemem ama iyi bir sonuc alamayacaksınız gibi

X