Kaçırılan çocukların haberlerindeki ayrıntılar birbirine ne kadar benziyor farkında mısınız? Hemen hemen hepsinde bir aile ihmalkarlığı var. Sokakta oyun oynamak için evden yalnız çıkan çocuklar, bakkala gönderilen çocuklar, güveniyoruz diye saçma sapan insanlara emanet edilen çocuklar... Anne baba olarak çok ince eleyip sıkı dokumalı, çocuklarımızı erken yaşta bilinçlendirmeye başlamalı, gittikleri yerleri (kreş, oyun grubu, kurs) çok çok iyi araştırmalı, referanslar bulmalı, sokağa, bakkala markete tek başına göndermemeli, parka götürdüğümüzde gözümüzü üstünden ayırmamamız gerekiyor, zor ama başka şansımız yok. O yüzden ben çok bilinçli ebeveynlerin çocuklarının başına kolay kolay bir şey geleceğini düşünmüyorum.
Allah korusun, kazası var, düşünmediğimiz ihtimaller var, elbette hiçbir şeyin garantisi yok, büyük konuşmamak da lazım. Lakin şu kayıp haberlerine bir bakın ya da istismar edilen çocuk haberlerine... Çocuğunuzu bir düğün evinde uyutup, sonra eğlenceye geri döner misiniz? Ben dönmem. Uyanır, beni arar, yabancı ortamda tedirgin olur gibi basit düşüncelerle bile yalnız bırakmam. Neyse, içinizi karartmayın, gözü açık, uyanık, bilinçli ebeveynler olmaya bakalım.