- 16 Mayıs 2013
- 981
- 426
Herkese merhaba, uzun zamandır kk yı takipteyim fakat yeni üye oldum. Güzellik uzmanıyım ve her hafta yaptığım yosun tozu maskesinipaylaşmak istedim.
Öncelikle maskeyi duştan sonra yapmanızı öneririm. Duşta bir güzel peeling yapıyoruz ve çıktığınızda varsa burun bandı kullanın yoksa kullanmayın size kalmış.
MASKE TARIFI;
1- Yosun tozu ( aktarlarda satılıyor koyu yeşil rengi var )
2- aloe vera ( aktarlarda satılıyor, bitkisi evinizde varsa çiçeği kesip içinden jeli alabilirsiniz. )
1 çay kaşığı toza, 4 sıkımlık aloe vera ekliyorum. ( aloe vera yoksa tonik yada su ekleyebilirsiniz ama en etkili çözümü aloe vera sayesinde alıyorum ) Çok kıvamlı yada akışkan olmayacak, cildimize rahat sürülebilir kivamda olmalı. 30 dakika bekletip, temizliyorum. Toniğimi ve nemlendiricimi sürüp işlemi bitiriyorum :)
Ne işe yarıyor?
- akne oluşumunu engelliyor
- gözenekleri sıkılaştırıyor
- komedon ( siyah nokta ) oluşumunu engelliyor.
- Aloe vera sayesinde cilde nem verip, sivilce izlerini yok ediyor.
Öncelikle maskeyi duştan sonra yapmanızı öneririm. Duşta bir güzel peeling yapıyoruz ve çıktığınızda varsa burun bandı kullanın yoksa kullanmayın size kalmış.
MASKE TARIFI;
1- Yosun tozu ( aktarlarda satılıyor koyu yeşil rengi var )
2- aloe vera ( aktarlarda satılıyor, bitkisi evinizde varsa çiçeği kesip içinden jeli alabilirsiniz. )
1 çay kaşığı toza, 4 sıkımlık aloe vera ekliyorum. ( aloe vera yoksa tonik yada su ekleyebilirsiniz ama en etkili çözümü aloe vera sayesinde alıyorum ) Çok kıvamlı yada akışkan olmayacak, cildimize rahat sürülebilir kivamda olmalı. 30 dakika bekletip, temizliyorum. Toniğimi ve nemlendiricimi sürüp işlemi bitiriyorum :)
Ne işe yarıyor?
- akne oluşumunu engelliyor
- gözenekleri sıkılaştırıyor
- komedon ( siyah nokta ) oluşumunu engelliyor.
- Aloe vera sayesinde cilde nem verip, sivilce izlerini yok ediyor.