üzülüyorum bu durumlara

wentyworty

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
19 Ağustos 2016
214
304
103
27
Herkese iyi akşamlar,
Biraz önce dışarıdan bağırtılar duydum cama koştum. adamın biri kaçıyor arkasından çığlık çığlığa bir başka adam kovalıyor. meğer hırsızlık yapmış. yakalayıp sıkıştırdılar adam yalvarmaya başladı. genç bir çocuk bu adam. diğerleri onu uzun bir süre dövdüler. izleyemedim camı pencereyi kapatıp kulaklığımı taktım. adamın yalvarmasını düşünüyorum. abi lütfen bir daha yapmam diyordu. hırsız bu sonuçta kim bilir kimin rızkını çaldı utanmadan. bir yandan da genç bir insanın bu haline, kendini harcamasına, üç kuruş para için düştüğü rezilliğe dayanamıyorum. keşke dövmeselerdi diyorum çok mu duygusal yaklaşıyorum bilmiyorum. yeterince kazanabilse, işi, mesleği olsa bi insan yine bu yanlışı yapar mı acaba? daha dün parasızlıktan intihar etti uzaktan bir akrabam.. eşi yıllardır işsizdi. belki evlendiklerinden beri evde para yok. 1.5 yaşındaki oğlu bulmuş kadını öldüğü yerde. çok acı.. bu parasızlık ne menem şey ki insanı rezil de ediyor canından da ediyor. şuan öğrenciyim okuyorum ama çok umutsuzum. kyk borcum olacak okul bitince. isteklerim, ideallerim de var tabi ama sanki yetemeyeceğim hiçbir şeye gibi hissediyorum. çalışan, okuyan, ekmeği için mücadele eden tüm insanlara kolaylıklar diliyorum..

Amin inş Allah yardımcı olur arkadaşım helal nimet nasip etsn Allah sen korkma ha sen içinde vicdan oldu için üzülmüşsün inş hep ömür hayatn vicdanlı olrsum

Hırsızlara yapılan şeyleri az bile buluyorum.
Düşünsenize birileri para kazanmak için kim bilir ne yollardan geçiyor, başka biri hop onun malına el uzatıyor.
Benim de olamaz olasıca iki kuzenim var, deyim yerindeyse elleri uzun.
Eve davet etmezdik hiç,hata kaza gelirlerse annemle hemen kıymetli şeyleri toplar saklardık. Halbuki istedikleri zaman annem onlara kıyafette alıyordu harçlıkta veriyordu. En son rahmetli dedemden hatıra kolyemi almışlardı, geç farkettiğim için soramamıştım da.Sattıklarında muhtemelen 150₺ falan anca almışlardır ama benim için kıymeti çok büyüktü tek hatıramdı.. rabbim herkesin içine Allah korkusu ve vicdan versin inşallah..
Akrabanıza çok üzüldüm Allah rahmet eylesin.

Ahh...sizin gibi düşünenler için dünya çok berbat bi yer...:(
Aynı yaslardayken bende aynı fikirdeydim lakin yaş gidince anlıyorsun hayat sana acımasızlığı öğretiyor. Senle aynı yaşlar da kizkardesim var o da aynı duygusal . Ona da hep diyorum bu kadar duygusal olmayın yoksa bu dünya da yasayamazsınız. O kadar iğrenç bir yer..
O hırsıza gelince emin ol tekrarını yapar yalvarmalari yalan dolan artık bu kafadayim ne yazık ki...
İyi insanlar iyi ki varlar
Niyeyse konuna denk gelince yazmak istedim bir abla olarak..
Bu kadar hassas olursan çok kırarlar kalbini ablacım her şeyi kafana takma yolun açık olsun

Hırsızlık yapana neden üzüleyim?
60 yaşında ki insanlar inşaatlarda amelelik yapıyor,
Daha bu sabah okudum 19 yaşında ki çocuk hırsızlık yapıyor 67 yaşında ki evde yaşayan kadına tecavüz ediyor sonrasında da.
İşsizlik diye bir şey yok. İş çok kimse beğenmiyor valla.

Hırsızlara yapılan şeyleri az bile buluyorum.
Düşünsenize birileri para kazanmak için kim bilir ne yollardan geçiyor, başka biri hop onun malına el uzatıyor.
Benim de olamaz olasıca iki kuzenim var, deyim yerindeyse elleri uzun.
Eve davet etmezdik hiç,hata kaza gelirlerse annemle hemen kıymetli şeyleri toplar saklardık. Halbuki istedikleri zaman annem onlara kıyafette alıyordu harçlıkta veriyordu. En son rahmetli dedemden hatıra kolyemi almışlardı, geç farkettiğim için soramamıştım da.Sattıklarında muhtemelen 150₺ falan anca almışlardır ama benim için kıymeti çok büyüktü tek hatıramdı.. rabbim herkesin içine Allah korkusu ve vicdan versin inşallah..
Akrabanıza çok üzüldüm Allah rahmet eylesin.
evet çok haklısınız emek hırsızlığı bu. allah razı olsun sağolun

Ahh...sizin gibi düşünenler için dünya çok berbat bi yer...:KK43:
Aynı yaslardayken bende aynı fikirdeydim lakin yaş gidince anlıyorsun hayat sana acımasızlığı öğretiyor. Senle aynı yaşlar da kizkardesim var o da aynı duygusal . Ona da hep diyorum bu kadar duygusal olmayın yoksa bu dünya da yasayamazsınız. O kadar iğrenç bir yer..
O hırsıza gelince emin ol tekrarını yapar yalvarmalari yalan dolan artık bu kafadayim ne yazık ki...
İyi insanlar iyi ki varlar
Niyeyse konuna denk gelince yazmak istedim bir abla olarak..
Bu kadar hassas olursan çok kırarlar kalbini ablacım her şeyi kafana takma yolun açık olsun
çok teşekkür ederim. dünyanın bu haline sadece gözümü kapatarak katlanabiliyorum zaten. inşallah değişir bu halim.

keske hemen polisi arasaydınız.

evet hirsizlik kotu bir sey ama olduresiye dövmek yargısı infazdır.

yargılamakta hakimin hukuk sistemini isidir.

herkes haksizliga ugradiginda karsidakini dovmeye kalksa hukuk niye var.

ben olsam vakit kaybetmeden polisi arardım.

keske hemen polisi arasaydınız.

evet hirsizlik kotu bir sey ama olduresiye dövmek yargısı infazdır.

yargılamakta hakimin hukuk sistemini isidir.

herkes haksizliga ugradiginda karsidakini dovmeye kalksa hukuk niye var.

ben olsam vakit kaybetmeden polisi arardım.
döven bi kişi polisi aradım diye bağırıyordu millete. aramaya yeltenenler olmuş etrafta heralde o yüzden aramadım. evet hemen polis gelse diye dua ettim zaten olayı izlemedim sonra.

bu isin hastalik boyutta olani var..lisedeyken bir hocamiz valla en sacma seyleri calmisti. birde aylarca yillarca kimse kadinin hasta oldugunu anlamadik yani. birden bire herkesin esyasi kayboluyordu..anlam veremiyorduk, ogrencilerden birileri caliyordur filan diye dusunuyorduk. kadin cografya ogretmeniydi sanirim.

ortaya cikinca ortaligi birbirine katti koskoca tas alip okulun kapisinin camini filan indirmisti, hey gidi gunler. odumuz kopmustu valla o zamanlar..

bu isin hastalik boyutta olani var..lisedeyken bir hocamiz valla en sacma seyleri calmisti. birde aylarca yillarca kimse kadinin hasta oldugunu anlamadik yani. birden bire herkesin esyasi kayboluyordu..anlam veremiyorduk, ogrencilerden birileri caliyordur filan diye dusunuyorduk. kadin cografya ogretmeniydi sanirim.

ortaya cikinca ortaligi birbirine katti koskoca tas alip okulun kapisinin camini filan indirmisti, hey gidi gunler. odumuz kopmustu valla o zamanlar..
anaaa öğretmen birde he? baya ilginçmiş ya korkar insan tabi

Linc edilmesi kisaca bir suc. Sadece döven değil, dövülmesine göz yuman bir insanda sucludur.
Bir hukukcu olarak bazen cinsimden utaniyorum.
Adalet bu değil ve olmamasi gerek

Back
X