üzülüyorum çoğu zaman varmı benim gibi olan

istanbulda

Üye
Kayıtlı Üye
5 Şubat 2013
33
0
16
Ankara
merhaba arkadaşlar.
dert değil bazende dert bilmiyorum.

evliyim 3,5 yaşında oğlum var. derdim kimsesizlik.

eşim başka memleketten benim memleketimde tanıştık eşimle .eşim burda çalışıyordu.

Alalhıma çok şükür bir annem bir babam ve abim var.Annemin sağlık nedenlerinden dolayı uzun süre çocuk yapamamış dolayısıyla yaşlı insanalr

abim evli yengem özünde iyi insan ama bize karşı çok mesafeli daha doğrusu bize karşı çok soğuk benim ailem açıkcası öle çok

eğlenceli bir aile değildir. bir bayram olur annemlerde kahvaltıda toplanırız yengem hiç konuşmaz sonra kaş göz yapar abime kalkar

giderler çoğu zaman facede görürüm bizden çıktıktan sonra kendi ailsiyle akrabalarıyla yok yılbaşlarında bilmeme nerde ailecek eğlenceler kutlamalar.
yanlış

anlaşılmasın abimi kıskanıyor falan değilim ama bu kadar uzaklık üzüyor beni.bizden kopmuş gibi birşey bayramlarda özel günlerde görevlerini yapar gider.
bize de gelip gitmezler eşim vardiyalı yoğun çalışıyor bize çağırır gelin falan derim yok senin eşin çalışıyor rahatsız etmeyelim derler bahaneler.
anlayacağınız kardeşim yok gibi birşey.

bir dayım 2 amcam var . çocukları yani kuzenlerimde orda burda.
eşimin ailesine başka başka sebeblerden dolayıda onlara karşı doluyum.başka bir şehirde oturuyorlar .gayet rahat umursamaz insanalrdır.
ne bir akrabaları ne bir arkadaşları vardır. çocuğuun doğumda bile bir tane tanıdıkları tebrik etmek için bile aramamıştır. çünkü kapılarını çalan bile yoktur.
ama eşim çok çok iyi insandır.

sözün kısası hani kendim yalnızımda bazen çocuğumu yapayalnız büyüyor olması beni üzüyor. çok şükür arkadaşlarım var onların çocukları komşularımızın çocukalrı var.ama bi çocuk hani hallar teyzeler kuzenlerle büyür ya artık kendimi geçtimde çocuğum bu yalnızlığı çekmesi beni üzüyor.

bizimde akraba çevremiz çok geniş değildir çünkü annemde başka bi memleketten gelin gelmiş.birisi eşinin ailesinden birine gitmiş yada bi pikniğe falan gidince böle kalabalık aileleri neşeli insanları görünce imrenir ya hani insan öle oluyrum.

çocuğumu doğrduğumdada çok yalnızdım saolsun annem var ama dediğim gibi yaşlı sayılır. çocuğuma özel bişeyler yapmak istesemde çekiniyorum arkadaşlarım komşularım dışında çağıracağım kimsem yok.

kayınvalidem yanlış anlaşılmasın küçümsediğimden değil körcahiller olur ya ne oturmasını ne konuşmasını bilir o tarzdan bi kadın dediğim gibi çok rahat ne düğünümüzde ne doğumda kadın sanki yabancı gibi maddi manevi bi katkısı olmayan bir aileydi.işin o kısmına girersem daha çok sinirim bozulur.

bir kız kardeşim olsaydı yada teyzem dolmuştum anlatmak istedim sadece

ben doğum yaptıktan sonra apartmanda bir arkadaşımda doğum yaptı mesela .
çevreleri çok geniş insanlardı.özellikle eşinin.

çocuk doğunca şehzade doğmuş gibi evde bayram havası oldu gelenler gidenler hediyeler çocuğu sevenler .kayınvalidesi kalıp yardım etti
bizde sadece eşim ben ve yeni doğmuş beebğimiz arada annem kalıyordu.
kayınvalide olacak kadın doğumdan 1 hafta sonra geldi 1 gün kaldı misfir gibi gitti ve lohusalığımda kalktım ben hazırladım sofrayı bile saolsun bide eşim yardım etti. düşününce sinrlerim bozuluyor.bi akrabalarıda kendi kızkardeşleri bile hediye yapmadı çünkü kendi de hiçbişey yapmamış

bu arada kızlar önce açtığım bi konuda kızım olduğundan bahsetmişim lütfen yazdılarımı yalan demeyin onu yapan kişide amcamın kızydı kendiside kadınlar kulubüne çok takılır anlamasın diye o şekilde o zamanlar öyle yazmıştım

Benimde bir dayım,2 amcam,bi halam ve başka hiç birşeyim yok.
Ailemden baya uzakta oturuyorum..
Annemden başka kimsem olmadı doğumumda,lohusalığımda.
Eşimin ailesinin huyundan gidip,nasıl derler,çok özür dileyerek..(köpeği)olursam çok iyi anlaşırdık.
Her aradıklarında,her geldiklerinde,hergün,en fazla iki günün biri düzenli olarak görüşmek istemediğim için onları yok saydım,aramız mesafeli.Komşularının çoğu,akrabalarının çoğu kaba saba..Onların içine hiç girmedim,girmemde..

Kardeşim yok,bi abim var..Eşi ruh hastası gibi birşey,gel git akıllı..
Ben çok mu iyiyim?Kimseye zararım yoktur,ama damarıma basılırsa ortalığı yıkarım.
Bu yüzden kendi kabuğumda eşim ve çocuğumla çok mutluyum,yaşayıp gidiyoruz.
Nerde çokluk,orda çamur..

Aynı kaderi paylaşıyoruz,ne kardeşim,abim var gibi,ne kuzenlerim vs..Hiç biriyle sohbetim yok..İnsanla sohbeti olmayan ataistler zaten kuzenlerim..

Bir tane diğer kuzenim var,can arkadaşım,dostumdur..Nette,telde,binde bir yüz yüze görüşürüz o kadar.

Hala desen Allah lık..Doğum yaptım,geçmiş olsun diyemeyecek kadar yobaz..
Hiç birşey olmamış gibi çocuğumu görmeye geldi aylar sonra ama..

Sen gene iyisin be arkadaşım,benim buralarda ne bi arkadaşım,ne bi komşum var.
Kaba saba bi mahalle sayılır oturduğumuz yer.Yüz versem eve doluşur kadınlar...

Bi,iki tane ısındığım,kendini bilen selamlaştığım,biraz samimi olduğum bi iki kişi mevcut şu sıralar o kadar.

Kısacası tek değilsin,bizim gibi olan bi sürü insan var malesef.
Ben güçlüyüm,çocuğuma ben yeterim..Kimse olmasın zaten.

İleride oyun arkadaşları elbet olacaktır..
Zaten minik bi çocuğada büyük büyük insanlar fazla gerekli değil..Anne baba sevgisi alsın yeter.
Güçlü dur,dediğim gibi,nerde çokluk,orada çamur.
Ben bazen efkarlanıp ağlarım bi güzel,daha sonra silerim göz yaşlarımı..Hiç birşey olmamış gibi eşim ve çocuğum unutturur herşeyi bana.

Benimde bir dayım,2 amcam,bi halam ve başka hiç birşeyim yok.
Ailemden baya uzakta oturuyorum..
Annemden başka kimsem olmadı doğumumda,lohusalığımda.
Eşimin ailesinin huyundan gidip,nasıl derler,çok özür dileyerek..(köpeği)olursam çok iyi anlaşırdık.
Her aradıklarında,her geldiklerinde,hergün,en fazla iki günün biri düzenli olarak görüşmek istemediğim için onları yok saydım,aramız mesafeli.Komşularının çoğu,akrabalarının çoğu kaba saba..Onların içine hiç girmedim,girmemde..

Kardeşim yok,bi abim var..Eşi ruh hastası gibi birşey,gel git akıllı..
Ben çok mu iyiyim?Kimseye zararım yoktur,ama damarıma basılırsa ortalığı yıkarım.
Bu yüzden kendi kabuğumda eşim ve çocuğumla çok mutluyum,yaşayıp gidiyoruz.
Nerde çokluk,orda çamur..

Aynı kaderi paylaşıyoruz,ne kardeşim,abim var gibi,ne kuzenlerim vs..Hiç biriyle sohbetim yok..İnsanla sohbeti olmayan ataistler zaten kuzenlerim..

Bir tane diğer kuzenim var,can arkadaşım,dostumdur..Nette,telde,binde bir yüz yüze görüşürüz o kadar.

Hala desen Allah lık..Doğum yaptım,geçmiş olsun diyemeyecek kadar yobaz..
Hiç birşey olmamış gibi çocuğumu görmeye geldi aylar sonra ama..

Sen gene iyisin be arkadaşım,benim buralarda ne bi arkadaşım,ne bi komşum var.
Kaba saba bi mahalle sayılır oturduğumuz yer.Yüz versem eve doluşur kadınlar...

Bi,iki tane ısındığım,kendini bilen selamlaştığım,biraz samimi olduğum bi iki kişi mevcut şu sıralar o kadar.

Kısacası tek değilsin,bizim gibi olan bi sürü insan var malesef.
Ben güçlüyüm,çocuğuma ben yeterim..Kimse olmasın zaten.

İleride oyun arkadaşları elbet olacaktır..
Zaten minik bi çocuğada büyük büyük insanlar fazla gerekli değil..Anne baba sevgisi alsın yeter.
Güçlü dur,dediğim gibi,nerde çokluk,orada çamur.
Ben bazen efkarlanıp ağlarım bi güzel,daha sonra silerim göz yaşlarımı..Hiç birşey olmamış gibi eşim ve çocuğum unutturur herşeyi bana.

çok teşekkür ederim canım üşenmeyip yazdığın için. Alalh çocuklarımızın bahtını açık yapsın .
dediğin gibi benim kayınvalidemin akrabalrıda kaba saba insanı utandıracak cinstendir.keşke öle olmasaydı .

ben doğum yaptıktan sonra apartmanda bir arkadaşımda doğum yaptı mesela .
çevreleri çok geniş insanlardı.özellikle eşinin.

çocuk doğunca şehzade doğmuş gibi evde bayram havası oldu gelenler gidenler hediyeler çocuğu sevenler .kayınvalidesi kalıp yardım etti
bizde sadece eşim ben ve yeni doğmuş beebğimiz arada annem kalıyordu.
kayınvalide olacak kadın doğumdan 1 hafta sonra geldi 1 gün kaldı misfir gibi gitti ve lohusalığımda kalktım ben hazırladım sofrayı bile saolsun bide eşim yardım etti. düşününce sinrlerim bozuluyor.bi akrabalarıda kendi kızkardeşleri bile hediye yapmadı çünkü kendi de hiçbişey yapmamış

valla arkadaşım doğrudur yanlızlık zor geliyordur fakat az insan çok huzur. bir sürü çevren olup ay görümcem şöyle dedi yok kaynanam böyle dedi diye dolacağına kafanı dinle derim. bizim aile daha doğrusu annemin tarafı çok geniş. inan annem istenbuldan gidip mağaraya yerleşeceğim diyor. kalabalığın da zor yanları var yani. eşinle çocuğunla mutluysan sıkı sıkı sarıl yuvana. senin şikayet ettiğın yanlızlığın hayalini kuranlar var :)

Öncelikle üzülme evet geniş ve kaynaşmış aile çok güzeldir ama yoksa da fazlaca dert etmemek.Bazen bende senin gibi hissediyorum ama ne yapalım elden birşey gelmiyor.

Şöyle düşün akrabalarla hasbel kader birlikteyiz. Dost, arkadaş dediğimiz insanlar ise bizim seçtiğimiz kişiler. Kendi seçtiklerimizle birlikte olmak, tesadüf eseri hayatımızda olanlarla birlikte olmaktan daha keyifli.

Seninde çevrende arkadaşların varsa gerisi hiç önemli değil.

Benim de kimi kimsem yok
Boşandım
2 çocuğum var
Biri otizm engelli
Ailem desem sanki vebalıymışım gibi
Anne,babam paraya taparlar
Kızkardeşim çok iyi kariyer yapmış durumda çocuğu yok ve durumu süper
Arada bir bize para yardımı yapar ve burnumdan getirir
Çocuğun engelli ise kapını kimse çalmaz ne arkadaş ne komşu olur
Anan baban 2 saat bakmaz ki sen nefes alasın ama sorsan mangalda kül bırakmazlar torunumuz canımız derler ama evimi kirletiyor diyip anam evine istemez
Ya ben
Ben yine de her gün yavrularımın yüzüne bakıp şükrediyorum Allahıma iyi ki varlar
Biz 3 kişilik aileyiz
Yine de mutluyuz

aynı durumu şuanda bende yaşıyorum...
hamileliktenmidir nedir bilmiyorum ama kendimi çok yalnız hissediyorum,ne ailem geliyor napıyosun diye soruyolar nede eşimin ailesi...
görümcem hamile kaldı kayınvalide hanım çeşit çeşit yemek yaptı hergün,ben kimsenin bi tas çorbasını görmedim daha...
benden çıkmayan kızkardeşlerim gelmiyo artık belkide onlarla kahve sigara keyfi yapamayacağım içindir artık...

dün anneme söyledim hatta ALLAH'tan mide bulantım aş ermem yok yoksa benim halim harab olurdu dedim annem maşallah bana çeksen mutfağa giremezdin dedi...
giremesem ne olcakki kim yardım edicek bana?
eşim desen gece çalışır gündüz uyur garibim onun yorgunluğu ona yetiyo zaten ona diyecek bi lafım yok...
kendimi çok ama çok yalnız hissettiğim bi dönemdeyim bende sabır versin RABBİM hepimize...

Eskidenmiş o arkadaşım şimdi herkes yalnız..Ve ben daha çok seviyorum yalnızlığı son zamanlarda nedense..Akraba günleri yaptılar ben bir kere katıldım oooo kim nerede ne yapmış o onu giymiş onu almış bırak allasen bune dedim İkinciye gitmedim üçüncüde laf ettiler verdim cevaplarını bi daha kimseden ses yok :) Ağrısız başına ağrımı istiyorsun :)
Yengen için uzak yazmışsın ama sende kendi kocanın ailesine uzak kalmaya çalışıyormuşsun bunu bilmem farkettinmi :) Yanlış anlama Sana göre annen baban ailen süper olabilir ama başka biri içn öyle olmuyoo sana batmayan şeyler ona batıyoo zamanla :)

Sen eşin ve çocuğunla mutlu huzurlu olmana bak güzel arkadaşım ve hatta ikinci çocuğunu yap sen kendi aileni büyüt bi yerde ben öyle düşünüyorum bu aralar :)

merhaba arkadaşlar.
dert değil bazende dert bilmiyorum.

evliyim 3,5 yaşında oğlum var. derdim kimsesizlik.

eşim başka memleketten benim memleketimde tanıştık eşimle .eşim burda çalışıyordu.

Alalhıma çok şükür bir annem bir babam ve abim var.Annemin sağlık nedenlerinden dolayı uzun süre çocuk yapamamış dolayısıyla yaşlı insanalr

abim evli yengem özünde iyi insan ama bize karşı çok mesafeli daha doğrusu bize karşı çok soğuk benim ailem açıkcası öle çok

eğlenceli bir aile değildir. bir bayram olur annemlerde kahvaltıda toplanırız yengem hiç konuşmaz sonra kaş göz yapar abime kalkar

giderler çoğu zaman facede görürüm bizden çıktıktan sonra kendi ailsiyle akrabalarıyla yok yılbaşlarında bilmeme nerde ailecek eğlenceler kutlamalar.
yanlış

anlaşılmasın abimi kıskanıyor falan değilim ama bu kadar uzaklık üzüyor beni.bizden kopmuş gibi birşey bayramlarda özel günlerde görevlerini yapar gider.
bize de gelip gitmezler eşim vardiyalı yoğun çalışıyor bize çağırır gelin falan derim yok senin eşin çalışıyor rahatsız etmeyelim derler bahaneler.
anlayacağınız kardeşim yok gibi birşey.

bir dayım 2 amcam var . çocukları yani kuzenlerimde orda burda.
eşimin ailesine başka başka sebeblerden dolayıda onlara karşı doluyum.başka bir şehirde oturuyorlar .gayet rahat umursamaz insanalrdır.
ne bir akrabaları ne bir arkadaşları vardır. çocuğuun doğumda bile bir tane tanıdıkları tebrik etmek için bile aramamıştır. çünkü kapılarını çalan bile yoktur.
ama eşim çok çok iyi insandır.

sözün kısası hani kendim yalnızımda bazen çocuğumu yapayalnız büyüyor olması beni üzüyor. çok şükür arkadaşlarım var onların çocukları komşularımızın çocukalrı var.ama bi çocuk hani hallar teyzeler kuzenlerle büyür ya artık kendimi geçtimde çocuğum bu yalnızlığı çekmesi beni üzüyor.

bizimde akraba çevremiz çok geniş değildir çünkü annemde başka bi memleketten gelin gelmiş.birisi eşinin ailesinden birine gitmiş yada bi pikniğe falan gidince böle kalabalık aileleri neşeli insanları görünce imrenir ya hani insan öle oluyrum.

çocuğumu doğrduğumdada çok yalnızdım saolsun annem var ama dediğim gibi yaşlı sayılır. çocuğuma özel bişeyler yapmak istesemde çekiniyorum arkadaşlarım komşularım dışında çağıracağım kimsem yok.

kayınvalidem yanlış anlaşılmasın küçümsediğimden değil körcahiller olur ya ne oturmasını ne konuşmasını bilir o tarzdan bi kadın dediğim gibi çok rahat ne düğünümüzde ne doğumda kadın sanki yabancı gibi maddi manevi bi katkısı olmayan bir aileydi.işin o kısmına girersem daha çok sinirim bozulur.

bir kız kardeşim olsaydı yada teyzem dolmuştum anlatmak istedim sadece

seni en iyi ben anliyorum canim 4 sene oldu almanyaya gelin geldim ben ve burda kimsen yok kayinvalidem var olmaz olsun onun gibi insan 2 senedir gelemesim türkiyeye burda hic arkadasimda yok hergun evde cocuklarimlayim okadar bunaldimki anlatamam bunalimdan 22 yadinda 3.cocugu yapmaya karar verdim 2 oğlum var biri 3 yaşında biri 11 aylik cok zor oluyo kimsen olmayinca konusacak insan bile yok

Benim de kimi kimsem yok
Boşandım
2 çocuğum var
Biri otizm engelli
Ailem desem sanki vebalıymışım gibi
Anne,babam paraya taparlar
Kızkardeşim çok iyi kariyer yapmış durumda çocuğu yok ve durumu süper
Arada bir bize para yardımı yapar ve burnumdan getirir
Çocuğun engelli ise kapını kimse çalmaz ne arkadaş ne komşu olur
Anan baban 2 saat bakmaz ki sen nefes alasın ama sorsan mangalda kül bırakmazlar torunumuz canımız derler ama evimi kirletiyor diyip anam evine istemez
Ya ben
Ben yine de her gün yavrularımın yüzüne bakıp şükrediyorum Allahıma iyi ki varlar
Biz 3 kişilik aileyiz
Yine de mutluyuz

Konu sahibi için bence en güzel cevap bu mesajdır.
Allah her şeyin hayırlısını versin.
Allah çok güzel günler nasip etsin Size yavrularınızla inşallah.

Eskidenmiş o arkadaşım şimdi herkes yalnız..Ve ben daha çok seviyorum yalnızlığı son zamanlarda nedense..Akraba günleri yaptılar ben bir kere katıldım oooo kim nerede ne yapmış o onu giymiş onu almış bırak allasen bune dedim İkinciye gitmedim üçüncüde laf ettiler verdim cevaplarını bi daha kimseden ses yok :) Ağrısız başına ağrımı istiyorsun :)
Yengen için uzak yazmışsın ama sende kendi kocanın ailesine uzak kalmaya çalışıyormuşsun bunu bilmem farkettinmi :) Yanlış anlama Sana göre annen baban ailen süper olabilir ama başka biri içn öyle olmuyoo sana batmayan şeyler ona batıyoo zamanla :)

Sen eşin ve çocuğunla mutlu huzurlu olmana bak güzel arkadaşım ve hatta ikinci çocuğunu yap sen kendi aileni büyüt bi yerde ben öyle düşünüyorum bu aralar :)

canım demek istediğini anladım da ben kayınvalide tarafıana uzak durmaktan öte bahsettiğim gibi kadın torunun doğumuna bir geldi gitti. rahat bi kadın oğlu evlenmiş torunu olmuş hiç öle şeylerin tasasında değil.evet olan akrabalarıda kaba saba insanlar ama ama bi bebek olduğunda tebrik etmeyecek kadar da boş insanlar. dediğim gibi kapılarını çalan bile yok.
kendi tarafımdan yana bir yalnızlık zaten yaşıyorum keşke diyorum eşimin tarafından yüüzm gülseydi.
yengeme gelince illaki batıyordur çünkü bizim ortamımız eğlenceli şen şakrak bi aile değiliz annem yaşlı gelini geldiğinde hoşgeldin yavrum kızım der 5 10 dak oturur giderler yani biz onu açmıupruz pek sıkılıyor beni üzen kardeşim var ama yok . dediğiniz gibi herşeyin hayırlısı .

bende kalabalığın içinde yalnızım.kimsenin bi faydası yok.küçücük bebeğimi nasıl büyütücem bi taraftan nasıl çalışıcam die düşüncelerdeyim.

2gün önce tam olarak kanıksadım.bu dünyada tek ben varım.kendime yardım edecek sadece ben.kimseden hayır yok.bebeğim sağolsun.varlığı yetiyor.

boşverin sizde.hayat böyle daha huzurlu.

boşver kafana takma canım bizimde akraba çevremiz geniştir ama herkes uzakta farklı şehirlerde yakın olanlarla bile sık sık biraraya gelemiyoruz iş okul günlük koşturmacalar derken fazla görüşülmüyor.kaldı ki benim yaşadığım yerde fazla arkadaşım da yok ama yine de pek dert etmiyorum kendime.evinde huzurluysan sağlığınız yerindeyse yeter canım evlatlarınla mutlu olmaya bak:31:

valla arkadaşım doğrudur yanlızlık zor geliyordur fakat az insan çok huzur. bir sürü çevren olup ay görümcem şöyle dedi yok kaynanam böyle dedi diye dolacağına kafanı dinle derim. bizim aile daha doğrusu annemin tarafı çok geniş. inan annem istenbuldan gidip mağaraya yerleşeceğim diyor. kalabalığın da zor yanları var yani. eşinle çocuğunla mutluysan sıkı sıkı sarıl yuvana. senin şikayet ettiğın yanlızlığın hayalini kuranlar var :)

katılıyorum :128::128::128:

evet belki haklısınız yalnızlıkda güzelde.
ama ben en çok özel günlerde arıyorum akrabayı. doğumdur düğündür.
komik gelebilir belkide bazen oğlumun sünnet düğününden bile vazgeçşiyorum kimi çağırabilirim ki diye

Back
X