Üzülüyorum...

emnyzk

Sözün bittiği yerde bekliyorum
Kayıtlı Üye
6 Ekim 2015
786
1.174
43
36
Üç yıllık evliyim, bir yıldır da bebek istiyorum ama olmuyor.Her ay bu hüsranı yaşamak beni çok üzüyor.Sanki hiç çocuğum olmayacakmış gibi geliyor.Sanki hiç hamile kalamayacağım, eşime güzel bir şekilde haber veremecekmişim gibi.Daha bir yıl oldu ama insan hemen olacak sanıyor işte.Polikistik over ve insülin direnci var.Doktor hemen olabilir de olmayabilir de dedi.Tam bunu kabullenmiştim.Ama insan etraftan o kadar laf duyuyor ki patlıyor sonunda.
Geçen ay erken gebelik testi pozitif çıktı, havalara uçtuğumu söylemeye gerek yok herhalde.Sonrasında kan verdim negatif.Klomen kullandım yumurta gelişmedi, femara kullandım büyümedi, menogon denedim o da büyütmedi.Kendimi kusurlu görüyorum.Eşim benim yüzümden baba olamıyor diyorum, zaman zaman bu yüzden ayrılmak bile istiyorum.Ama sonra ya daha vakti vardır, çocuğunu toprağa koyanları düşün diyorum,kendimi teselli ediyorum.Yine de insanın için de o kırgınlık,kırıklık oluyor.Bu kadar telaş etmiyordum ama eşim güvenlik ile ilgili çalışıyor ve şehitleri görünce eşime bir şey olsa bana ondan bir şey kalmayacak dedim.Bir an önce çocuğum olsun istedim .heralde bundan panik yapıyorum

(Test yaptım negatif çıktı, doluyum biraz)

Kendını suclaman cok yanlıs.Elbet bi zamanı vardır.
Gereken tedavılerını oluyosun zaten.Dılerım en kısa zamanda o heyecanı yasarsın insallah.
Ama en önemlısı umut ve moral unutma.

Amiin...İnşallah vardır bunda da göremediğim bir hayır diyorum kendime ama işte insanoğlu hemen olsun istiyor.Halbuki benim her şeyim geç olur, bir yıl geç işimi elime aldım, nişanlandım eşimin işi yok diye 2,5 yıl bekledim.Hepsinde de iyi ki o zaman değilde sonra olmuş dedim ama çocuk işi bambaşka işte.

Bendede hemen hemen ayni problemler vardi. Tedavimi oldum simdi iki kizim var. Sabirli ol her seyin vakti zamani var bence.
Esinle ilgilide oyle seyler dusunme. Hep dua et.
Psikolojin bozulur. Stres yapma. Hayirlisiyla sende alirsin insallah kucagina evlatlarini.

biz de 2 yıldır korunmuyoruz ama acelede etmiyoruz olmadı henüz..İlk zamanları ne cok üzülürdüm olmuyor diye şimdi baktım ki evlendikten sonra eşin ilgisi azalıyor kavgalar sorunlar artıyor.Kadının vücudu değişince erkeklerin gözü dışarı kayıyor.Üzüldügüme agladıgıma pişman oldum ne zaman vakti gelirse o zaman olur diye düşünüyorum.Başbaşa kalmanın keyfini çıkarıyorum..Kendimle ilgileniyorum.Kilom vardı azıcık plates spor iş derken hemen olacak diye korkmaya başladım artık..Bende de pko var çünkü ve kilonuz varsa vermeye bakın..Kolayca kilo alındığı için korkar oldum şimdi hamile kalmaya çünkü yine alırım diye..

Bendede hemen hemen ayni problemler vardi. Tedavimi oldum simdi iki kizim var. Sabirli ol her seyin vakti zamani var bence.
Esinle ilgilide oyle seyler dusunme. Hep dua et.
Psikolojin bozulur. Stres yapma. Hayirlisiyla sende alirsin insallah kucagina evlatlarini.[/Qir haberleri UOTE]

İnşallah ya, rabbim herkesin çocunu korusun, isteyenlere de hayırlı evlatlar nasip etsin.Düşünmek istemiyorum ama her gün şehit haberleri olunca insan korkuyor.Şimdi de doğuya gideceğiz.Resmen kaygı seviyem üst seviyede.

biz de 2 yıldır korunmuyoruz ama acelede etmiyoruz olmadı henüz..İlk zamanları ne cok üzülürdüm olmuyor diye şimdi baktım ki evlendikten sonra eşin ilgisi azalıyor kavgalar sorunlar artıyor.Kadının vücudu değişince erkeklerin gözü dışarı kayıyor.Üzüldügüme agladıgıma pişman oldum ne zaman vakti gelirse o zaman olur diye düşünüyorum.Başbaşa kalmanın keyfini çıkarıyorum..Kendimle ilgileniyorum.Kilom vardı azıcık plates spor iş derken hemen olacak diye korkmaya başladım artık..Bende de pko var çünkü ve kilonuz varsa vermeye bakın..Kolayca kilo alındığı için korkar oldum şimdi hamile kalmaya çünkü yine alırım diye..

Evet kilom var ve vermek için çaba harcıyorum.İnsülin direnci ile birleşince çok zorlanıyorum ama vereceğim.

Mesela biz evlendigimizde bingoldeydik. Orada oldu tedavilerim. Bazen diyorumki iyiki orda dogum yapmamisim. Ailen yok kimsen yok. Komsun arkadasin ne zamana kadar yaninda olacak. Bir pasta borek tarifi soruyorsun arkandan bin tane laf mazbut birseyden anlamiyor. Cocuk olsaydi kime ne soracaktim yine onuda laf ederlerdi kesin. Gec olunca memlekete yaptim dogumu cok iyi oldu. Bundada vardir bir hayir.

umarım herşey en yakın zamanda istediğin gibi olur :( bence önemli olan iyi niyet gerisi bir şekilde geliyor

Evet kilom var ve vermek için çaba harcıyorum.İnsülin direnci ile birleşince çok zorlanıyorum ama vereceğim.
ekmeği kes karbonhidretı kes.Bana doktorum pkoyu baskılaması için bir vitamin verdi miyositol pozitive.Şimdi iki tarafında da yumurta oluşuyor artık ve kilo vermeye başladım 68 kiloydum 1 ayda 64 oldum şuan.Şeker tatlı çok yerdim artık canım istemiyor.Sizde doktora giderseniz o vitamini sorun.

Mesela biz evlendigimizde bingoldeydik. Orada oldu tedavilerim. Bazen diyorumki iyiki orda dogum yapmamisim. Ailen yok kimsen yok. Komsun arkadasin ne zamana kadar yaninda olacak. Bir pasta borek tarifi soruyorsun arkandan bin tane laf mazbut birseyden anlamiyor. Cocuk olsaydi kime ne soracaktim yine onuda laf ederlerdi kesin. Gec olunca memlekete yaptim dogumu cok iyi oldu. Bundada vardir bir hayir.

Ben de şimdi o tarafa gideceğim ama yaşım olmuş 28 :))

ekmeği kes karbonhidretı kes.Bana doktorum pkoyu baskılaması için bir vitamin verdi miyositol pozitive.Şimdi iki tarafında da yumurta oluşuyor artık ve kilo vermeye başladım 68 kiloydum 1 ayda 64 oldum şuan.Şeker tatlı çok yerdim artık canım istemiyor.Sizde doktora giderseniz o vitamini sorun.

gideceğim doktora sorarım mutlaka peki sizin de yumurtlama sorunu oluyor mu? Yani benim şu ana kadar tedavilerle yumurtlama olmadı hiç.

Kilo ver canim,gi diyeti yap ,doktorun ilac verdiyse kullan insdulin direnci icvin ,
Benimde pkom var akabinde de insdulin direncim var ama diyet ,spor ve ilaclarla sorunum cozuldu ,yumurtlamamda sorun yok,direncte kalmadi ,
Sen elinden geleni yap ,rabbim hayirlisini verir ...

gideceğim doktora sorarım mutlaka peki sizin de yumurtlama sorunu oluyor mu? Yani benim şu ana kadar tedavilerle yumurtlama olmadı hiç.
YUMURTLAMA TEMBELLİGİ VARDI BENDE yani 40 günde 1 olurdum.Takip yaptırmaya karar verdim.Şimdi hem kilo veriyorum zayıfladıkça kendimi iyi hissediyorum.yumurtlama ilaçla oluyor hemen 12. gün bu ay geç oluştu yarın iğne yaptırıcam ama 3 tane yumurta oluştu sanırım bu ay bal polen o tarz şeyler ye ve karbonhidratı kes ben ekmek yemiyorum hiç.

Kilo ver canim,gi diyeti yap ,doktorun ilac verdiyse kullan insdulin direnci icvin ,
Benimde pkom var akabinde de insdulin direncim var ama diyet ,spor ve ilaclarla sorunum cozuldu ,yumurtlamamda sorun yok,direncte kalmadi ,
Sen elinden geleni yap ,rabbim hayirlisini verir ...

İnşallah, o zaman en iyisi çocuk konusunu unutup kilo vermeye bakmak.

YUMURTLAMA TEMBELLİGİ VARDI BENDE yani 40 günde 1 olurdum.Takip yaptırmaya karar verdim.Şimdi hem kilo veriyorum zayıfladıkça kendimi iyi hissediyorum.yumurtlama ilaçla oluyor hemen 12. gün bu ay geç oluştu yarın iğne yaptırıcam ama 3 tane yumurta oluştu sanırım bu ay bal polen o tarz şeyler ye ve karbonhidratı kes ben ekmek yemiyorum hiç.

İnşallah beklediğin haberleri alırsın, Allah emeklerini boşa çıkarmasın.

İnşallah, o zaman en iyisi çocuk konusunu unutup kilo vermeye bakmak.
Kendinize odaklanin ,stres yapmayin ,bu durumda kortizol hormonunuzu yukseltiyor ,hem insulin direnciniz artiyor,hem yumurtlamayi engelliyor ,
İnsallah tez zamanda hayirli ve saglikli evlatlariniz olur

Kendetti.inize odaklanin ,stres yapmayin ,bu durumda kortizol hormonunuzu yukseltiyor ,hem insulin direnciniz artiyor,hem yumurtlamayi engelliyor ,
İnsallah tez zamanda hayirli ve saglikli evlatlariniz olur

Sağ olun inşallah rabbim nasip eder.Zaten stres beni mahvetti. Bu ay ovulasyon testi denedim öyle olunca umutlarım yine Allahuekber dağlarına ulaşmıştı.Sanırım bunun için çok üzüldüm.

Kardeşim evlendiği günden beri korunmuyordu çocuk istwdiği için.1yıl çocuk olmayınca kontroller herşey yapıldı.yine olmadı bisürü doktora gitti.erken daha sabret olur pskolojik dediler.klomen falan denedi 5ay.hepsi boşunaymış.benim gebelik takibimi yapan doktora gitti ,rahim girişinde üzüm tanesi büyüklüğünde karartı gördü,muhtemelen miyom ve sen buyüzden hamile kalamıyorsun ,rahiö filmi ile netleştircez dedi.rahim filmindede aynısı çıktı ve ameliyatla alındı miyom.4ay korundu.şimdi daha yeni hamile.sendede buna benzer bişey olcak demiyorum,sadece iyi bir doktora git diyorum.mümkünse perinatlog olsun.bize doktor boşuna zaman kaybetmiş kardeşin dedi ,boşuna iğne tedavisi oldu aylardır.doktor o kistle hamile kalma oranı çok çok düşük ,kalsa bile bebeğin sağlıkla durabilme ihtimalidr çok düşük dedi.sakın kendini suçlama.ben neler yaşadım bi bilsen.Rabbim ol deyince oluyor,sen ne yaparsan yap.

Back
X