Üzülüyorum...

İnşallah beklediğin haberleri alırsın, Allah emeklerini boşa çıkarmasın.
İnşallah canım kendini düşün önce..Ben aslında 57 58 e kadar düşmek istiyorumki hamile kalırsam vücudum kötü olmasın doğumdan sonra diye önce kendini düşün.Ve kafan dağılır.

Kardeşim evlendiği günden beri korunmuyordu çocuk istwdiği için.1yıl çocuk olmayınca kontroller herşey yapıldı.yine olmadı bisürü doktora gitti.erken daha sabret olur pskolojik dediler.klomen falan denedi 5ay.hepsi boşunaymış.benim gebelik takibimi yapan doktora gitti ,rahim girişinde üzüm tanesi büyüklüğünde karartı gördü,muhtemelen miyom ve sen buyüzden hamile kalamıyorsun ,rahiö filmi ile netleştircez dedi.rahim filmindede aynısı çıktı ve ameliyatla alındı miyom.4ay korundu.şimdi daha yeni hamile.sendede buna benzer bişey olcak demiyorum,sadece iyi bemli ir doktora git diyorum.mümkünse perinatlog olsun.bize doktor boşuna zaman kaybetmiş kardeşin dedi ,boşuna iğne tedavisi oldu aylardır.doktor o kistle hamile kalma oranı çok çok düşük ,kalsa bile bebeğin sağlıkla durabilme ihtimalidr çok düşük dedi.sakın kendini suçlama.ben neler yaşadım bi bilsen.Rabbim ol deyince oluyor,sen ne yaparsan yap.

Rahim filmi de çektireceğim , bulunduğum yerde perinatlog varmış ,siz yazınca baktım şimdi.İnşallah Allah bana da ol der tabi önemli olan sağlıklı olması.

Üç yıllık evliyim, bir yıldır da bebek istiyorum ama olmuyor.Her ay bu hüsranı yaşamak beni çok üzüyor.Sanki hiç çocuğum olmayacakmış gibi geliyor.Sanki hiç hamile kalamayacağım, eşime güzel bir şekilde haber veremecekmişim gibi.Daha bir yıl oldu ama insan hemen olacak sanıyor işte.Polikistik over ve insülin direnci var.Doktor hemen olabilir de olmayabilir de dedi.Tam bunu kabullenmiştim.Ama insan etraftan o kadar laf duyuyor ki patlıyor sonunda.
Geçen ay erken gebelik testi pozitif çıktı, havalara uçtuğumu söylemeye gerek yok herhalde.Sonrasında kan verdim negatif.Klomen kullandım yumurta gelişmedi, femara kullandım büyümedi, menogon denedim o da büyütmedi.Kendimi kusurlu görüyorum.Eşim benim yüzümden baba olamıyor diyorum, zaman zaman bu yüzden ayrılmak bile istiyorum.Ama sonra ya daha vakti vardır, çocuğunu toprağa koyanları düşün diyorum,kendimi teselli ediyorum.Yine de insanın için de o kırgınlık,kırıklık oluyor.Bu kadar telaş etmiyordum ama eşim güvenlik ile ilgili çalışıyor ve şehitleri görünce eşime bir şey olsa bana ondan bir şey kalmayacak dedim.Bir an önce çocuğum olsun istedim .heralde bundan panik yapıyorum

(Test yaptım negatif çıktı, doluyum biraz)
Test yaptiktan sonra yasadigim herseyi yazmissin ama ben artik bu sorunu yendim ilk once kilo verdim pkomu yendim cok sukur 1 sene buyumeyen yumurtalarim cok sukur buydu hala cocugum.yk ama umidimi asla kesmem ipin ucunu biraktim.acaba.hamilemiym sorusunu kendime sormakdan o kadr sikildm ki lugatimdan.bu.cumleyi kaldirdim okumaya.bile.tahammulum yk kafana takma genis dusunme insallah hamile oldugunu duyariz.burda isyan etme vardir.bundada bi hayir . iki.uc.gune.duzelirsn ve duzeldikten snra kendine soz.ver cocuk fln yk olursa olur olmazsa olmaz amannn diceksn kendini baska seylere vericeksn cocugu unutman icin en guzel sey evi dip kose temizlemek
:-) inanki ise yariyo

Test yaptiktan sonra yasadigim herseyi yazmissin ama ben artik bu sorunu yendim ilk once kilo verdim pkomu yendim cok sukur 1 sene buyumeyen yumurtalarim cok sukur buydu hala cocugum.yk ama umidimi asla kesmem ipin ucunu biraktim.acaba.hamilemiym sorusunu kendime sormakdan o kadr sikildm ki lugatimdan.bu.cumleyi kaldirdim okumaya.bile.tahammulum yk kafana takma genis dusunme insallah hamile oldugunu duyariz.burda isyan etme vardir.bundada bi hayir . iki.uc.gune.duzelirsn ve duzeldikten snra kendine soz.ver cocuk fln yk olursa olur olmazsa olmaz amannn diceksn kendini baska seylere vericeksn cocugu unutman icin en guzel sey evi dip kose temizlemek
:-) inanki ise yariyo

Yumurtalar büyümedi diye de umutsuzdum, bir de bir aya taşınacağım şimdi gideceğim yerde imkanlar kötü.Gerçi bunun
için de kilo veririm en azından deyip tesellli oluyorum ama...Şu senin yumurtalar büyüdüyse benim de bir yılın ardından büyür belki, gerçekten sorunun çözümü hep zayıflamaya çıkıyor.Zaten kendimi u kilo ile pek sevemiyorum.

Herseyin bi zamani vardir. Rabbim sizin icinde en hayirlisini verir insallah. Kafana takma takarsan olacagi varsada olmaz.

Herseyin bi zamani vardir. Rabbim sizin icinde en hayirlisini verir insallah. Kafana takma takarsan olacagi varsada olmaz.

İnşallah ..Takmamaya çalışıyorum ama böyle test yapacağım zaman falan hastalığı nüksetmiş hasta gibi melankolik oluyorum Bir iki gün kendime gelemiyorum.

Yumurtalar büyümedi diye de umutsuzdum, bir de bir aya taşınacağım şimdi gideceğim yerde imkanlar kötü.Gerçi bunun
için de kilo veririm en azından deyip tesellli oluyorum ama...Şu senin yumurtalar büyüdüyse benim de bir yılın ardından büyür belki, gerçekten sorunun çözümü hep zayıflamaya çıkıyor.Zaten kendimi u kilo ile pek sevemiyorum.
Aynen canm kiloyu verince hersey yoluna giriyo ama tedavin kac ay olduki ben klomen kullaniyorum bu 5.ayim yumurtam buyuyo catliyo ama dollenme olmuyo malesef . 6. Aydan sonra klomen tedavim biticek eger hamile kalamazsam asilama ve sonradan tup bebek insallah Rabbim.normal yollarla verir ister istemez maddi yonden uzuluyrm tamam cok sukur buluruz o parayi ama esime uzuluyorum butun yukler onun uzerinde

Her şeyin vakti zamanı vardır dert etmeyin. Olursa da olmazsa da hayrın olduğunu da unutmayın. Dönem dönem her insanın psikolojisi sıfıra iniyor ama böyle zamanlarda elinizde olan şeylere tutunmaya bakın.

Back
X