Üzümüm arasından çıkan hamamböceği hasta yapar mı?

BenAyKizim

anneyim ben!!!!
Kayıtlı Üye
6 Mart 2008
1.447
184
698
az önce kızımla meyve yiyorduk.üzüm almış eşim.nasıl desem böyle sımsıkı olur ya dalları salkım saçak değil.top gibi bişey.ben evirip çevirip iyice yıkadım.bi güzel de yedik.yarılanmıştı ki tabağa bi baktım ölü hamamböceği.kara fatma yani.kısa bir baygınlık geçirdim.çok fenayım.kusamadım da.çünkü ben hiç kusamam.onu hiç ellemediğime eminin.ay bayılıcam bi daha.bişey olur mu hastalık felan kaparmıyız.nolur bi ceap yazın midem fena sinirlerim altüst

iğğğğğğğğğ okurken bile midem kalktı napacaksın mecbur mideni sindirmek için sakin ol..
bilmeden görmeden neler yiyoruz neler..

canım korkma bişey olmaz.. benim başıma cok daha igrenc bişe geldi anlatsam mideniz kaldırmaz
korkma bişicikolmaz..

Ne diyeceğimi bilemedim canım ama onlar zehirli canlılar değillerdir.
İğrendiğin için miden bulanıyordur. forumda bilen yazar şimdi. Telaş etme. Kızın da yedi mi?

ya olsun, bi zararı olmaz ki
sadece iğrendin o kadar ama başka bişi olmaz merak etme
başka kültürdeki insanlar kızartıp yiyolar onları

Ya bişey olmaz canım korkma bence...Neden dersen alışıktır bizim bünyeler burası türkiye her türlü ortamda gıda üretimi yapılıyor sonuçta...Zaten yıkamışsın sorun olmaz...Ya seninkisi ne ki benim halamın komşusu gece uykulu su içecem diye o bahsettiğin hayvanı da indirmiş mideye.....Ona abişey olmadıysa size hiiçbişey olmaz....

kızım da yedi ama çok az.ben yedim en çok.ahh aahhh bütün suç eşimde.o aldı üzümü.zaten eve getirince demiştim bu ne biçim üzüm diye.ben olsam almazdım asla.top gibi yeşil bi tuhaf.ama kahretsin ki en sevdiğim meyvelerdendir üzüm.daha doğrusu öyleydi.bi daha yiyebilir miyim bilmiyorum
internetten baktım tifo verem felan yapabilirmiş.ondan benim telaşım

şimdi kesin bayılıyorum

abartma canım yan her aldığın meyvenin sebzenin o kadar esirgendiğini mi zannediyorsun. Sadece görmüyorsun
Bizim yazın oluyor bazen evde. Gece kalktığımızda halının ortassında toplantı yaparlar genelde
Köyde hayal edemeyeceğin kadar var bu böcek türünden onların hepsi verem mi oluyor yani

Hamam böceği evlere ve iş yerlerine ya dışarıdan alınan bir eşya ile veya açık bırakılan kapı ve pencereden içeri girerler. Hamam böceği insanların bulunduğu ortamda açıkta bıraktıkları besinler ile beslenir. Hamam böceği bu besinleri tükettiği zaman besinler üzerine dışkı salya ve yumurtasını bırakır. insanlar bu besinleri yediği zaman bu dışkı salya ve yumurtadan bir çok hastalık kapar. Genel olarak Hamam böceğinin insana bulaştırdığı bazı hastalıklar şunlardır.

Dizanteri mikrobunu, astım mikrobu, verem mikrobunu, Hepatit virüsünü, grip mikrobunu, mantar hastalığı, atrax mikrobu, pnomoni, alerjik hastalıklar, gibi bir çok hastalıklar insanlara bu böcekler tarafından bulaşır ayrıca gıda zehirlenmelerinin %95 hamam böcekleri yüzünden olmaktadır. [alıntıdır]

Genelde dikkate alınmaz ama dikkat edilmesi gerekir.. Özellikle bağışıklık sistemleri henüz gelişmemiş çocuklar için..
Umarım bişey olmaz çok kötü bi his

ya napalım canım hiç karşılaşmayına öcük böcükle insan fena oluyor.canlısını görsem hiç umursamam ama işin içine yiyecek girince kötü oluyor insan.dışarda yediklerimiz kimbilir nasıl üretiliyor ama böyle gözünün önünde olunca..ayyyy

Canim benim oncelikle her tur bocek her meyvenin uzerinde geziyor zaten. Ayrica Cin'de insanlar bocek yiyor bildigin o bocek onlarin ana yemegi. Yani en kotu ihtimalle yense bile birsey olmazken sen degmedik bile diyorsun hic telas yapma canim lutfen

bişey olmaz inşallah bende kiraz yerken kurt çıkmıştı içinden halbuki birsürü yemiştimmm Allahım midemmm allak bullak olmuştuuuu ardından 5 büyük kaynar çay içtimm (çayıda hiç sevmem)psikolojikmen halbukiii mide asitinden kurtmu kalırr amaaa yok sanki yaşıyormuş gibi geldi içimdeO gün bugündür kiraz yemiyorum korkumdannnn

sen tiksindiğin için böyle düşünüyorsun korkma birşey olmaz sonuçta sebzeler tarlalarda yetişiyor o tarlalar fare kaynıyor

ıyyyyy Allahım Allahımmm sebzedeee yemiycem bundan sonra doğruuu tarladaa bir ton fare varrrr

Bir de şöyle bişey duymuştum o hayvan en temiz hayvanmış...Yani buna inanabilmek pek kolay değil ama evlerimizde de sürekli geziyor bu hayvanlar mesela ama görmüyoruz...O kadar pamuk ipliğine de bağlı değildir sağlığımız bence fazla telaşlanıyorsun canım...Rahat ol hiçbişeycik olmaz....Azıcık tiksinti yapmış tabii o normal...