uzun bi aradan sonra söyledikleriniz gerçek oldu

pembesu

sağlıkla gel miniğim
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
8 Eylül 2013
2.322
3.501
uzunca bi süre geçti size yazmayalı..

tanıdıklarım arkadaşlarım hatta burda bana akıl veren ablalarım oldu. dikkatle dinledim hatta bi çoğunu uyguladım.. sorunlarımın bi kısmını çözdüm yenileri eklendi. hatta dayanılmaz bi noktaya geldi işler zaman zaman.

hazırsanız başlıyorum.
eşimin askerliği bitti.. o askerdeyken ben yaşayacağımız şehirde iş buldum ve kayınvalidemin yanına taşındım. 4 aydır onlarla yaşıyorum. eşim askerdeyken bana hiç bi sıkıntı çıkarmadı zaman zaman laf sokmaları dışında hiç bi problem yaşamadık. 1 sene beraber yaşayıp alt kata inecekttik en eski planımız bu şekildeydi çünkü.. aramız o kadar iyiydi ki eşim değil ben istiyodum onunla yaşamayı..

sonra eşim geldi. işsiz kaldı 1 aydır evde annesiyle oturuyor. eve ne zaman gitsem mutlaka yeni bi sorunla karşılaşyorum ben yokken eşime kıyafetlerini ters çıkarıyo hiç bulaşık yıkamıyor saçları yere dökülüyo gibi şeyler söylemiş ve bunları zamana yaya yaya yani her gün yeni bi sorun şeklinde önüme getirdi..

eşimde beni suçlar şekilde değil de biraz sık dişini nolur burası onun evi laf söyletme lütfen diye beni uyardı sürekli bende dikkat etmeye başladım en son artık öyle bi duruma geldim ki dayanamıyorum artık sinir krizleri geçiriyorum artık yaptığı herşey batmaya başladı.

mesela en basitinden gelinliğimi kendim aldım. eşim askerde diye o da gelince damatlığını alacaktı. ben gelinliğimi alırken kayınvalidem evini yaptırdı hiç yoksa çıkarıp bana al kızım 500 lira gelinliğinde benimde katkım olsun diyebilirdi demedi..

oğlum bi işe girsin bana telefon alacak o bi işe girsin bana yatak odası alacak vs sürekli hergün bunun muhabetini yaptı bi gün dayanmadım dedim ki yeni gelin sen misin ben miyim belli değil valla benden çok beklentin var dedim şakayla karışık o da bana yıllarca ben okuttum onu o beni yedi şimdi yeme sırası bende dedi. bende madem öyle bende kendi aileme yedireyim bizim evi kim geçindirecek dedim..

yani eski konularımda sürekli arkamda duran eşimle eşya konusunda kavga ettiğimizde beni tutan yani tamamiyle herşeyi değişti nasıl anlatsam bilemiyorum ki.. şaşkınım.

tam 2 ay sonra kendi evime geçicem ama hayat şuan zehir oldu bize.. eşimde dün gece keşke evlenmeseydik bu kadar acele etmeseydik bir sene bekleseydik şuan bunları yaşıyo olmayacaktık dedi. çok kırıldım hiç ses etmedim.. ama bu direkt annesinin lafı bi kaç kez o da söyledii o kadar acele etmeseydiniz böyle eksik olmazdı hiç bişey dedi..

şuan eşylarımın taksitidi ödemeye başladım yavaş yavaş evi düzcem eşimde iş bulunca o da bi yerden tutar ama çok zor durumdayım..

üstelik eşim sen benim gibi birine sahip olduğun için çok şanslısın ama farkında değilsin diyo sürekli.. o kadar sinir oluyorum ki o böyle dedikçe bırak ben bileceğimi zaten biliyorum bunlar hep annesinin kendi ailesinin lafı eşimin çok efendi olduğunu herkes ne kadar şanslı olduğumu söyleyip duruyo evet öyleyim biliyorum ama bunu bu kadar dile getirmenin ne anlamı var ki..

çok zor. şuan iyi bi işim maaşım yakında evim ve düğünüm olacak mutlu olmam gerekirken nelerle uğraşıyorum.. hala eşimin işi yok parası yok annesiyle benden para alıyo üstelik evlendiğimiz için pişman.. napcam bilmiyorum..

şimdi ben sana söylemiştim diyenler olacak evet söylemiştiniz ama insan yaşamadan bilemiyor.
en iyi kayınvalide bile demekki sonradan kıskançlık yapıp olay çıkarıyor böyle..

Sen onun için herşeye katlanırken gerçekten hiç olmamış söylediği. Ama dediğin gibi kvden oluyorsa kendi evinize geçince rahatlarsınız. Allah sabır güç kuvvet versin :KK43:

Öncelikle inşallah herşey bi an önce düzelir diye umut ediyorum , çok sık sık yorum yapan biri değilim ama konun ilgimi çekti
Eğer kendi ayaklarının üzerinde duracak gücün varsa senden iyisi yok unutma bu ailede güçlü olan sensin ve güçsüz olan taraf erkek tarafı ve daha yolun başındasın
Bu durumda ben yanlış yönlendirme yapmak istemem ama kendi ayaklarının üzerinde durabiliyorken yol yakınken herseyi bitirmelisin

Basta olan olmus kendini suclama tuh vah deme sonucta sevdigin kisiyle evlisin e evini ayirmanada az kalmis bu bi surec de kendine surekli kendini telkin et gecicek bu bu bi surec de ve ya sabir cek
bunun dısında sana soyleyecegim en onemli sey ESINE DERT YANMA annesinin dediklerinden yasadiklarindan hic birseyden suan dert yanma cunku belliki oda cok bunalmis e zaten sen calisirken onun issiz olmasi uzuyodur onu..esinle kotu olmak istemiyosan kayinvaldeyede esinede 2 ay susmayi dene hic BID BID etme sen sadece esini abladigini onu sevdigini yansit yoksa ne olcagini soyleyim anasi iyi olur madur olur sende dirdirci sorun cikaran kadin olursun erkekler kadin gibi cok bunalmaya gelmez hic esinle arana sogukluk sokma zaten ayircakmissiniz evi..bence esine kotu hic biseyden bi sure bahsetme senin ugrastigini ona deger verdigini gorsun suan issizde oldugu icin sana daha cok ihtiyaci var birak o ihtiyaci anasi doldurmasin sen daha yakin ol

hem senden para lasın hem işsiz güçsüz ortalarda dolaşsın bir de sen ondan daha iyisini bulamayacak ol,bir de üzerine keşke acele etmeseydik hemen evlenmeseydik desin.
çok fazla değer görmüş bu insanlar azıcık hakaret edin ne bileyim hor görün o zaman anlarlar kıymetinizi herhalde..

Basta olan olmus kendini suclama tuh vah deme sonucta sevdigin kisiyle evlisin e evini ayirmanada az kalmis bu bi surec de kendine surekli kendini telkin et gecicek bu bu bi surec de ve ya sabir cek
bunun dısında sana soyleyecegim en onemli sey ESINE DERT YANMA annesinin dediklerinden yasadiklarindan hic birseyden suan dert yanma cunku belliki oda cok bunalmis e zaten sen calisirken onun issiz olmasi uzuyodur onu..esinle kotu olmak istemiyosan kayinvaldeyede esinede 2 ay susmayi dene hic BID BID etme sen sadece esini abladigini onu sevdigini yansit yoksa ne olcagini soyleyim anasi iyi olur madur olur sende dirdirci sorun cikaran kadin olursun erkekler kadin gibi cok bunalmaya gelmez hic esinle arana sogukluk sokma zaten ayircakmissiniz evi..bence esine kotu hic biseyden bi sure bahsetme senin ugrastigini ona deger verdigini gorsun suan issizde oldugu icin sana daha cok ihtiyaci var birak o ihtiyaci anasi doldurmasin sen daha yakin ol

inan deniyorum ses etme cevap verme eşine anlatma diyorum ama yok olmuyor bi gün sussam ertesi gün mutlaka bişey anlatma ihtiyacı hissediyorum sonra dediğin gibi annesi madur taraf bense çok konuşan memnuniyetsiz kişi oluyorum..
sürekli annesine acıyo yazık ne durumda benim herşeyim o diyo ama söz konusu ben olduğumda abartıyosun ortaada bişey yok falan diyor.. eskiden böyle değildi. napcam bilmiyorum.

hem senden para lasın hem işsiz güçsüz ortalarda dolaşsın bir de sen ondan daha iyisini bulamayacak ol,bir de üzerine keşke acele etmeseydik hemen evlenmeseydik desin.
çok fazla değer görmüş bu insanlar azıcık hakaret edin ne bileyim hor görün o zaman anlarlar kıymetinizi herhalde..

evet haklısın ama kıyamıyorum işte eşime kötü davranırsam telafi edemem geçen gün harcamalarını biraz kıssan iyi olacak ben bile senin kadar harcamıyorum hiç bi ihtiyacımı alamıyorum dikkat et birazcık dedim sen ne demek istiyosun iyice beni geriyosun madem evliyiz senin paranın yarısı benim sayılır falan dedi ben şok oldum.. tamam haklı evliyiz yarın bi gün bende işsiz kalabilirim ama bu tepki fazla geldi.. şuan ne yapsam batacak ona belki de aramız bozulacak.

Öncelikle inşallah herşey bi an önce düzelir diye umut ediyorum , çok sık sık yorum yapan biri değilim ama konun ilgimi çekti
Eğer kendi ayaklarının üzerinde duracak gücün varsa senden iyisi yok unutma bu ailede güçlü olan sensin ve güçsüz olan taraf erkek tarafı ve daha yolun başındasın
Bu durumda ben yanlış yönlendirme yapmak istemem ama kendi ayaklarının üzerinde durabiliyorken yol yakınken herseyi bitirmelisin

eşimi çok seviyorum yıllardır beraberiz tam hayallerime bu kadar yaklaşmışken onu bırakamam.. evimize geçince belki rahat ederiz.. gerçi evimizde onun alt katında yine aynı apartmanda olcaz ama..

şu an sokağa çıksan ondan iyisini bulacağın kesin..bunu da hareketlerinle bir süre aktar ki anlasın yaptığı salaklığı...sanırım kayınvaliden bu evliliği sonlandırmak istiyor anladığım bu..oğlunu bir işe sokup yiyip içme derdinde..ne anlar insanlar evlatların yuvasını yıkmaya çalışmakla anlamıyorum.

evet haklısın ama kıyamıyorum işte eşime kötü davranırsam telafi edemem geçen gün harcamalarını biraz kıssan iyi olacak ben bile senin kadar harcamıyorum hiç bi ihtiyacımı alamıyorum dikkat et birazcık dedim sen ne demek istiyosun iyice beni geriyosun madem evliyiz senin paranın yarısı benim sayılır falan dedi ben şok oldum.. tamam haklı evliyiz yarın bi gün bende işsiz kalabilirim ama bu tepki fazla geldi.. şuan ne yapsam batacak ona belki de aramız bozulacak.
olur mu öyle şey...
ne hakla bunu söylüyor
o sana bakmakla yükümlü sen ona bakmakla yükümlü değilsin!
asla verme para falan
siz baştan böyle iplerini veriyorsunuz adamların eline onlarda canlarının istediği gibi yaşayıp bir de üzerine laf söylüyorlar
hayır demeyi öğrendiğiniz gün sizden değerlisi olmayacak emin olun.

biraz sabret ve ikili oyna eşine annesiyle ilgili hiçbişey söyleme evine gectiğinde zaten hersey düzene girecek kadın saçmalamaya baslamıs ama sen bunu eşine aktarırsan herzaman sen kötü olursun iyi bişey demek istemesen bile kötü bişey hiç deme sık dişini sabredersen düzelir inş

Kendi evinize iyi olacağınızı pek sanmıyorum maalesef.
Koca adam garsonluk yapar da yine evde oturup karısının maaşına göz dikmez!
Yol yakınken bitir bu işi.
Daha zor bir hayat seni bekliyor.
Ama eminim ki o dönem olduğu gibi şimdi de bizi dinlemeyeceksin.

Evlendiniz düğününüz olmadı mı anlamadım bir de sen çalışıyorsun eşin evde yatıyor mu ?

Gistin calisin oh ne güzel hem senin parani yrsinler birde seni begenmesn laf soksunlar aklib varsa annenin evine git evi aIrinca is bulunca cagir de yoksa.cok beklersn is bulmasini

eşimi çok seviyorum yıllardır beraberiz tam hayallerime bu kadar yaklaşmışken onu bırakamam.. evimize geçince belki rahat ederiz.. gerçi evimizde onun alt katında yine aynı apartmanda olcaz ama..
Ha ayni ev ha alti üstlü kuruş verme calissin ne güzel valla kadini calistir ye parasini birde benim gibisini zor bulursun de komik miş

Bile bile lades oyunu oynamışsın ki halen genç kızlar bunu yaşayacak , ve erkeğin sözlerine kanacak

kocana para verme bence ! rahata alışmış karı çalışsın oda anasıyla otursun tüm gün. bi kça gün içinde iş bulmazsan bende işten ayrılıyorum de madem. ben böyle rahatlık görmedim !
neren şanslı acaba adama iki diklensen kavganın kralını görceksin gibi geldi bana.

kocana para verme bence ! rahata alışmış karı çalışsın oda anasıyla otursun tüm gün. bi kça gün içinde iş bulmazsan bende işten ayrılıyorum de madem. ben böyle rahatlık görmedim !
neren şanslı acaba adama iki diklensen kavganın kralını görceksin gibi geldi bana.
Aynen ben işten cikiyorum kendini iş bul de bak ne oluyor

X