- Konu Sahibi rapunzeeel
-
Doğru tespit canım. Bal dibe çökebiliyor, zeytinyağı da üste çıkabiliyor. Her kullanımdan önce çalkalamak lazım :)
Çok teşekkür ederim canım. İşine yarayacaksa ne mutlu :) Mecitefendinin yağ karışımını ben de senin gibi içine farklı yağlar katarak kullanıyorum. Değerlerin normalse ve stresten kaynaklı bir sebep yoksa ilk olarak şampuanına sarımsak katarak işe başlayabilirsin. Kokusunu dert edersen ilk sayfada bir kaç çözüm önerisinde bulundum. Onun dışında birer şişe ceviz yağı ve hint yağını bir kavanoza koyup içine ufak ufak kestiğin sarımsakları ekleyip 2 gün dinlendirdikten sonra aynı diğer bakım kürleri gibi kullanabilirsin. Kavanozu buzdolabında saklayıp kullanacağın zaman 1,2 yemek kaşığı kadar ısıtman yeterli. Bir de hangi şampuanı kullandığımı sormuşsun. Şampuan içeriğine çok taktığım için doa saç bakım şampuanını kullanıyorum. Muhtemelen adını bile duymamışsındır :)
çok çok çok çok teşekkür ederim cevabın için . çok mutlu oldum bennnn
canım klasik bir doğal yalanı cetrimonium cholorideyi sonlara doğru yazmışlar. bu madde bildiğim kadarıyla koruyucu ama saç kremlerinin de temel maddesi saçı açtığını ama zamanla mahvettiğini biliyorum ve o yüzden saç diplerine değdirmeyin diyorlar, ayrıca edta, polyester falan doğal süsü verilmiş bir saç kremi gibime geldi. birde o kadar yağ saç kreminde olur mu ya, başa yazmış, krem değil maşallah saç bakım yağı :)) içerik bana hiç inandırıcı gelmedi
canım saçların çok güzelmiş, kıskanmadım desem yeridir :)). inşallah hep böyle ışıl ışıl dururlar. anladığım kadarıyla sende benim gibi içerik meraklısı ve doğal olanı kullanmaya çalışıyorsun, bu çok güzel, saçlarını koruyorsun, birde allah vergisi doğal güzellikle birleşince maşallah diyorum başka birşey demiyorum...
Canım benim çook sağol önerin için :) dediğin şampuanı sülfatsız olduğu için duydum sadece eğer o ise onu almayı düşünüyorum zaten. Sonucu bildireceğim :)
Güncelledim canım, umarım yeni tarifler de işine yarar :)
Yağların son kullanma tarihi ne zamana kadarsa o zamana kadar kullanabilirsin bakım suyunu da. Bozulmaz, merak etme.
Yağlar sıcakken saç köklerini uyardığı için daha etkili oluyor.
1.Saçlar temizken bakımların daha etkili olduğu söyleniyor. Ama günde 2 kere saç yıkamak, şampuan içeriğindeki SLES, dimethicone, paraben gibi kimyasallardan dolayı saça zarar verebiliyor. O yüzden en azından saçını yıkadıktan bir gün sonra yapabilirsin.
2.Fısfıslı şişe kullanım kolaylığı sağlamanın yanı sıra karışımın boşa gitmesini de önlüyor.
Ve karışımlar sıcakken daha etkili oluyor. Ama zeytinyağı ve balı birlikte kullanacaksan sakın ısıtma. Yukarıda nedenini söyledim. Onun dışında bütün yağlarla birlikte balı ısıtabilirsin.
3,4,5,6.Doğru yapmışsın. Saç kendi ısısıyla yağı daha iyi emiyor.
Genelde kozmetikçilerde uzaylıymışım gibi davranıyorlarbu lafına çok güldüm rapunzelim niye ki yani
Ewt bende bu kürü yapıyorum ve sarımsaklı şampuanlada yıkıyorum.
2. yapışım kürü
Saçlarım bana uzamış gibi geliyo psikolik mi ne bilemiyorum
Ama çok dolgun ve parlak duruyo buda beni mutlu ediyooo
Yalnız bi sorum olacak rapunzel'cim sarımsaklı şampuanı bekletiyor musun sen saçta.
Ben 3 dk falan bekletip yıkıyorum
canım banada saç boyanın numarasını markasını atar mısın? bide saçın uzun kendin mi boyuyosun? kendin boyuyosan dibinde ucunda kaç dk bekletiyosun?
oy oy oy o ne muhteşem fotolar öylemaşallah Allah nazardan saklasın
muhteşem tariflerle gelmişsin canımsarımsaklı zeytinyağı tarifini deneyeceğim....
evet canım haklısın aslında günde iki kere saçı yıkamak zararlı...Dediğin gibi bir gün sonra yapabilirim....
Geçenlerde yapmıştım canım,ballı ve zeytinyağını ısıtmamıştım fakat yumurta akıda koymuştum(bir yerden duymuştum) ama sanırım o güzel olmadı,ısıtmadığım halde beyaz beyaz birşey oldu durularken...bir daha koymam....
mesajın için teşekkürler
RAPUNZEEEL bana yardım eder misin ? ben bu senin tarifini verdiğim yağ karışımını yapmak istiyorum ama nasıl yapacağım hangisinden ne kadar katacağım.saçlarım çok dökülüyor,yıpranmış,az ve ince telli hangilerini kullansam iyi gelir?? yardımlarını bekliyorum şimdiden teşekkürler
merhabalar bana da boyanın adını özel msj atabilir misin?
burada çok iyi şeyler yazıyorda şu anda onları okuyabilecek vaktim yok olsa da henüz o tariflerde yazanları alabilecek imkanım ama ben yine de sorayım belki mucize vardır da benim gözümden kaçmıştır..
saçlarımın çok çabuk yağlanıyor, uzamasında bir sorunum yok çok şükür tabi bi yere kadar o bi yerden sonra zaten uçları (saçlarımı kötü gösterecek şekilde) kıvrık olan saçlarım uçlardan daha da kıvrılıyosaçıma maşa düzleştirme gibi müdahaleler uyguladığım çok azdır, bazı düğün vb. durumlar bazı bayramlar gibi...üstelik çok dökülüyor yağlanma olayı 4-5 ay aradan sonra 2 kez peşpeşe farklı bir şampuan kullandığım zaman azalıyo ama etkisi çabuk geçiyor..çıldırıcam şunu yap de/deyin yapayım..:44:
merhaba rapunzell.verdiğin güzel bilgiler için çok teşekkürler.benden senden müsadenle birşeyler öğrenmek istiyorum...ben hemşireyim ve saçlarımla uzun süre uğraşamıyorum malesef yada çalışmamı bahane ediyorum zaten uğraşasım yok sanırımsaçlarım cansız ve çok kırılıyor.kızıl kullandığım ve sürekli aktığı için 40 günde bir tüm boya yaptırmak zorunda kalıyorum.artı büyük oranda dökülmede var.bakım yapmak istemiyorum sadece şampuana katılacak birşeylerle bu sorunları halletmek istiyorum
1 yaklaşık 400 ml bir şampuana nelerden ne kadar katmalıyım
2 saçımı karışımlı şampuandan sonra bir kerede karışımsız şampuanla mı yıkamam gerekiyor
3 ben kendim karışım yapmadan piyasadan bulabileceğim bir karışım var mı
şimdiden çok teşekkürler arkadaşım.maşallah saçların çooook güzel
Yine ben : )
Saçıma düzenli dip boyuyorum demişsiniz, maşallah bir incelme uzamada sıkıntınız yok.. :)
Ama sanki ben boyadım boyayalı incetelli saçlarım daha da inceldi ve uzamalarında sıkıntı olmaya basladı. Çabuk kırılıyo, incelerek uzuyor falan..
O zaman pek bakım yapmıyordum tek yaptığım boyamak
Şimdi doğala döneyim diyorum ama diplerim asabımı bozuyor. Bakım yapıldıgı takdirde incetelli de olsa saç, boya uygulanabilir mi ? Ya da uclar boyanmadan mı yapılmalı ?
Eğer incelme kaçınılmazsa doğala dönme iskencesine devam
bende 8 yıldır saçımı belime kadar uzatmaya çalışıyorum ama devalı dip boyasından sonra uçları inceliyor ve kopuyordu bende 2 yıldır boyatmıyorum ve şuan saçım umuzlarımın aşağısında doğal saç döndüm beyazlarımla dolaşıyorum... bakalım yaza kadar bekliycem boyatmayacağım...
boya hastalık gibi bende 8 senedir felan boyuyorum vazgeçemem galiba ..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?