Gebeliğe Hazırlık Uzun süre çocuk düşünmemek

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

heraa20

Üye
Kayıtlı Üye
16 Ocak 2022
134
53
13
33
Arkadaşlar bu konu daha önce açıldı mı bilmiyorum burada yeniyim lütfen mazur görün, ben 5,5 yıllık evliyim ilk 4 yıl çocuk düşünmedik ve 1,5 yıldır deniyoruz olmuyor. Çevremden duyduğum tek şey uzun süre ilk çocuğu yapmayınca her şeyin daha zor olduğu. Sizin bu konuda bilginiz var mı bana yardımcı olursanız çok sevinirim. Bu arada eşim korunuyordu ben hiç hap kullanmadım ve doktor kontrolllerimizde bir sorun çıkmıyor

Ben inanmıyorum. Sadece 1 yıl korunduk, sizinle aynı şekilde eşim korundu. sonra denemeye başladık. Defalarca ilaç tedavisi, Rahim filmi, histereskopi filan derken 3. Seneyi doldurduğumuzda aşılama yaptırdık ve ben öyle hamile kaldım. hiçbir problem yoktu, sebepsiz infertilite tanısı vardı.

Aşılama için çok şans artırıcı bi şey olmadığını okumuştum sizin ilk denemede mi oldu ben şu an rahim filmi aşamasındayım ona da cesaret edemiyorum açıkçası çok acılı bi işlem olduğunu duydum

Alakası yok 3,5 yıl korunduk sonrasında karar verdiğimizde doktora gittim folikasit verdi ve aynı ay hamile olduğumu öğrendim. Ben ovulasyon testiyle de yumurtlama gününü takip etmiştim . Size de tavsiye ederim

Evet çok şükür ki ilk denemede tuttu. Rahim filmi içinse asla korkmayın. Ben Şişli echormar’da çektirmiştim. dizlerim titreyerek girdim, bayılacaktım. Bu muymuş diye çıktım. Çok rahattı. Merkez önemli mi bilmiyorum, çok profesyonel bir ekipti ama cihazın c kollu olması önemli olan.netten bir araştırın c kollu olmasını.

Alakası yok 3,5 yıl korunduk sonrasında karar verdiğimizde doktora gittim folikasit verdi ve aynı ay hamile olduğumu öğrendim. Ben ovulasyon testiyle de yumurtlama gününü takip etmiştim . Size de tavsiye ederim
Testi 3 ay denedim sadece 1 ay pozitifi görebildim onda da stres ve heyecandan değerlendiremedik bugün tekrar aldım denemeye devam edecem teşekkür ederim içimi rahatlattınız

Teşekkür ederim cihazı bi araştırayım küçük bi şehirdeyim umarım bulabilirim

Hikaye o dedikleri, inanmayın. Bir sağlık sıkıntınız var demek ki. Ne alaka "hemen yapmazsan olmuyor." bahane bulacaklar işte.

Sanmıyorum , arkadaşım 5 yıl istemedi korundu , artık karar verdi ilk denemede oldu çocuk . Sizin vücudunuzla alakalı bence .

Yalan canım 4 yıl eşim korundu cocuga karar verdik 2 ay kimyasal gebelik gecırdım üstünden bir ay gectı 4 ay ogluma hamileydim kendi bünyene hormon ilacı alıp baskılatmadıgın sürece etki edecegını düşünmuyorum ovulasyon testi dene ben oglumu da oyle yapmıştım sımdı 2 yi istiyoruz yine ovulasyon kullanıyorum ,gecen ay denemeye baslayalı 3 ayımdı yine kimyasal gecırdım insallah arkası saglıklı olur tabi demem o ki uzun süre yapmayınca olmuyo hikaye herkesin bünyesi farklıdır insallah yakın zaman da sende kalırsın

Sağlık sıkıntım da bilmiyorum ki bi şey çıkmıyor muayene ve testlerde
İlk aydan denemiş olsan da aynı şeyleri yaşayacaktın. Zor bir süreç bu, en azından bu duruma üzülmeden evliliğin tadını çıkarailmişsin. Allah gönlüne göre versin. Milletin lafına bakma

Teşekkür ederim mesajlarınız için gerçekten içimi rahatlattınız allah razı olsun hepinizden

Yalan o
Bilimsel hiç bir tarafı yok

Ovulasyon testi alın ona uyarak ilişkiye girin
Öyle yapıyorlar sonuçlar mutlu edici oluyor

Hiç alakası yok ben de 4 yıl istemedim. Sonrasında hemen oldu ama düşükle sonuçlandı. Şimdi ise tekrar hamileyim.

Teşekkür ederim cihazı bi araştırayım küçük bi şehirdeyim umarım bulabilirim
rica ederim. Ben de İstanbul’da oturmuyorum Ama Sırf bu işlem için kalktım gittim. Normal muayene gibi düşünün, çatalda değil de sedyede uzanıp bacaklarınızı açıyorsunuz. Spekulumla vajinayı açıyorlar ve asla hissetmediğiniz bir kataterle içeri sıvı verirken yukarıdan cihazla film çekiyorlar. herhalde 5 dk filan sürüyor. işlem sonrasında film sonucu için merkezde sizi bi 15-20 Dk kadar misafir ediyorlar hem o arada ilaç yan etki yapar Mİ yapmaz mi lobide bekliyorsunuz. bir de unutmadan ekleyeyim, Katater soktukları için azıcık lekelenmeniz gelebilir. Ayrıca sıvı da verdikleri için o da işlem sonrası biraz akıyor. Ped veriyorlar zaten. yine de yanınızda bir tane yedek ped götürün ama asla dolmuyor o ped De. Adetin son günü bitimi gibi ufacık leke geliyor. sonra filminiz ve sonucunuzu alıp çıkıyorsunuz. Benim bunları yazmam emin olun işlemden daha uzun sürdü

Peki son bir soru O ay denemelere devam etmenizi mi söylediler yoksa bir ay ara mı verdiniz

Peki son bir soru O ay denemelere devam etmenizi mi söylediler yoksa bir ay ara mı verdiniz
Ay tam hatırlamıyorum ama sanırım deVam demişlerdi.10 tane antibiyotik veriyorlar her ihtimale karşı mikrop kapmayalım ne olur ne olmaz diye Ama o antibiyotik de yumurtlamaya kadar bitiyor. Ben filmi çekileli 2 sene kadar oluyor.

Çoooook teşekkür ederim size

Çoooook teşekkür ederim size
Rica ederim. Rahim filmini sakın aksatmayın. Hiçbir şeyiniz çıkmasa bile, ki inşallah çıkmaz, bazen tüplerde minicik yapışıklık olup da o verilen sıvı ile açıldığı oluyormuş. Onu da geçtim, en azından bilirsiniz rahimde bir sıkıntı olmadığını kafanız rahat olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…