Bence her evlilik kendine özgüdür. Çünkü herkez birbirinden çok farklı, eğitimi, aile yapısı, sosyal hayatı farklı farklı...
Evliliğin belli püf noktaları var belki ama insan bunları gündelik hayatta uygulayamıyor çoğu zaman.
10 yıllık evliyim, hatta 11 diyelim eşimlede 14 yıldır birlikteyiz...bizi mecburen bir arada tutan bir çocuğumuz da yok üstelik.
Evliliğimizde bizde çok badireli zamanlar yaşadık, ama hiçbir kırgınlığımız uzun sürmedi, kavga ederiz bağırır çağırırız ama o sözlerin sinirle söylendiğini biliriz, onları tutmayız aklımızda hiç. Ne eşim bana karışır giydiğime, gittiğime geldiğime ne de ben ona. bu durum herkes ayrı takılıyor anlamında değil hafta sonu veya izin günlerini hep birlikte geçiririz, ama farklı bişeyler yapmak istersede karışmam kısıtlamam. Farklı bir evliliğimiz var bence, burada okuduklarımdan da normalde gördüklerimden de farklı.
Ben kendimce sıralayacak olursam...
İnsanın ilk başladığı günkü gibi olması çok önemli bence, evlenmiş olmak sizi ve eşinizi değiştirmemeli
Olduğu gibi olmalı sahte tavırlar bence ilişkiyi soğutan en büyük neden
Karşınızdakini sadece size ait olarak görmemek, onu ailesiyle arkadaşlarıyla paylaşmaya açık olmak
Onun sosyal alanına, ilgi alanlarına saygı duymak, siz sevmiyorsunuz diye engel olmamak
Ailesinden ayırmaya koparmaya çalışmamak, ailesi olmasaydı oda olmazdı mantığıyla yaklaşmak
Kavga gürültü v.b şeyleri ailelere yansıtmamak onları konuya dahil etmemek, ailelerin bu işlere karışmasına izin vermemek
Küslük yapmamak, trip yapmamak, cinselliği koz haline getirmemek
Kavga anında sessiz kalmak alttan almak tamamen yapı meselesi ben yapamıyorum malesef, diğer önerilerim benim zaten hayata bakış açımla ilgili farklısını düşünemiyorum.
Ha birde hep bişeyler beklememek, beklemediğinizde kendiliğinden oluyor :)
Bişeyler isteyip durmamak, ben aksine ne gerek var şimdi masrafa falan derim aldıracağım yere...ama eşim onu başka bi zaman alır bana...arkadaşlarımda görüyorum şunu al, bunu al diyorlar mesela almıyor eşleri. Erkeklere böyle şeyler basit geliyor galiba. Her zaman ağır olmalı, gözü tok olmalı...bu da çok önemli.
Birde biraz zamana bırakarak yaşamalı bence, fazla aceleci olmaya gerek yok... zamanla oturur birazda evlilik
Kimseninkiyle de kıyaslanmamalı onlar mutlu biz niye değiliz, onun kocası öyle yapıyor benimki niye yapmıyora takılırsak hayat boyu mutsuz oluruz zaten.