Uzun Süre Iliski?

26merve2626

Kalbim Acıyor Sandım. Sütyen Teliymiş.
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
5 Şubat 2016
1.067
973
38
28
Selam kizçeler :)
Size sorum şu; 2 seneye yaklasik iliskim var her sey mukemmel aileler biz iliskimiz her sey super onda bir sıkıntı yok.
Yuvamizi kurmamiza 4 sene kadar var. 1 sene askerde beklicem onu.

Ben kendimden ve ondan eminim guveniyorum ama uzun iliski yaşayanlar sizce guzel ve zorlu kisimlari neler. Bizi neler bekliyor. Tecrubelerinden soylerseniz sevinirim.

Güzel kısmı zorluklara birlikte dayaniyorsunuz :)
hayat kolay değil dort yil icerisinde muhtemelen is guc okul vs.. tam hayatinizin cetrefilli ddönemi.maddi manevi birlikte göğüs gereceksiniz. cocuklk genclik anilariniz ortak olacak. Evlendiginizde arkadasini tanitmak zoeunda kalmayacaksin. Zaten hayatindaki insanlarin hic degilse ismini bilecek.
ama zor kısmı gercekten cok zor.. uzun süreli ve uzun mesafe iliskisiyse daha da zor.
Birbirinizin bazi tavirlari vitesten attirabilir. Artik ayni heyecani paylasmiyorum sözüyle karsilasabilirsiniz.
Ben sekiz yıl sonra nisanlandim. Süper bi iliskimiz de yoktu gerci o bizden kaynaklaniyor. Canim cicim cok sevmiyoruz. Cok yakiniz birbirimizle ama bi yerde dururuz. Sevginizi tüketmeyin. Bazi gecici kavga ve ayrilik süreçleri ile yormayin. Hayalleriniz mutlak olmasin. Biz evimiz olabilecegini dahi hayal etmedik ola ki bir aksilik olursa yikilmasin diye.. daha yeni yeni konuşur olduk böyle seyleri..
Eskiden de birbimize saglam birer dosttuk. Dost olursaniz her zorluk gecer inşallah..
Size tavsiyem.. evlenebileceginiz en uygun ve kisa anda evlenin. Süre olarak kendiniz sartlamayin. düğün ceyiz ev esya.. bir sekilde olur ama huzur yerinde kalsin digerleri elbet olur. Sure uzadikca insan ve aileler yipraniyor.

Eline yüreğine sağlık. Bizimki uzak iliski degil o benim en yakin arkadasim dostum ayni zamanda . Sadece uzun iliskileri merak etmisimdir hep ondan sordum Allah bozmasin mutlulugunuzu bir omur

Eline yüreğine sağlık. Bizimki uzak iliski degil o benim en yakin arkadasim dostum ayni zamanda . Sadece uzun iliskileri merak etmisimdir hep ondan sordum Allah bozmasin mutlulugunuzu bir omur

Amin teşekkür ederim. Bende eoey uzun uazmisim kusura bakmayin

Bizimki de uzun sürecekti ama sürmedi. 5 ayda okul falan demeyip evlendik.

Ben de 5 yıllık bir ilişki ardından evlendim ama 3-4 yıl öncesinde evlenip evlenmeyeceğimiz belli değildi. Anı yaşıyorduk.
Bu yüzden kendimizi sorumluluklar altına sokup stres olmadık. Bence siz de böyle yapın. Güzel giden ilişkinizin tadını çıkarın. Askere gittiğinde birbirinizi özlemenin tadını çıkarın.
Zorluklar olur aşılır gerçekten aşk sevgi saygı varsa.
Mutluluklar dilerim.

Cok duygulandil sizleri okuyunca cokd sevindim amin hepimizin :)

10 yıllık bi ilişkim var baya tecrübeliyim
Öncelikle hele de uzak şehirlerdeyseniz hasret çok oluyor . İstediğin zaman buluşamıyorsun .
Güzellikleri çocukluktan başladı bizim herşeyini biliyorsun , daha sağlam temeller üzerine oturuyor .
Zaten ne varsa uzun süreli ilişkilerde var bana göre ne kadar tartışsanda mutlaka ortak bi noktada buluşuyorsun , karşı tarafı çok iyi tanıyorsun neye kızar , nelerden mutlu olur gibi ..
Bizim evlenmemize 2 yıl falan var 12 yılda evlenmiş olacağız

6.5 sene çoğu zaman uzak mesafe ilişkisiydi
ailelerle görüşme tanışma fazla olmasın
başkalarını ilişkinize karıştırmayın
heyecanınızı yitirmeyin

yaşlarınız 18-20 civarı ise daha 4 sene beklersiniz sıkıntı olmaz
ama erkek 25+
kadın 22+ ise bence 1-2 sene içinde evlenilebilir.

8 yıllık ilişki.. Uzak mesafe.. Sonuç ayrılık..

Ama neden? Çünkü sadece körü körüne sevgi vardı. Anlaşmak, hayata aynı yönden bakmak yoktu, mesafe çoktu, belki çocukluktu. Ailelere sorsak, onay da yoktu..
Neden sevgiliyiz diye sorgulamaya başlayınca bitti, sancılı bir ilişki, sancılı bir bitiş.. Ama bittikten sonra büyüüük bir boşluk, sonra hayata yeniden başlayış..

Eğer doğru insan olduğunuza inanıyorsanız birbiriniz için, eğer anlaşabiliyorsanız, huylarınız karakterleriniz uygunsa, birbirinizi tamamlıyorsanız, başka şeylerin çok da önemi yok..
Yeterki tükenmeyin, yıpranmayın, saygıyı kaybetmeden zamana meydan okuyun..
Mutluluklar

Nasil yani canım biraz anlatir misin neden evlendiniz nasil basardiniz bunu
Liseden tanışıyorduk ama lise bittiğinde çıkmaya başladık. Sınav sonuçları geldi ben şehir dışı o ist da üni kazandı. Yaz boyu gezdik falan sonra aramızda yüzük taktik. Sonra ben gittim şehir dışına her hafta sonu burdayım görüşüyoruz falan. Sonra baktık olacak gibi değil evlenelim dedim. Eşim işini sağlama almayı sever baya bi kem kum yaptı ama o gün ikna ettim. Okulu bıraktım. Aileler istemedi tabi destek olmadılar ama düğünü yaptılar bi şekilde. Tam 5 ay sonrasıydı. Eşim çalıştı okudu falan o sırada çocuklar oldu eşim kpss kazandı işe girdi. Sonrasında ben de tekrar sınava girdim eşimin okuduğu bölümü yazdım. Askerliği bedelli yaptı eşim geçen sene. Benim de bu yıl okul bitiyor. Herşey yoluna girdi bi şekilde işte.

Yok canim yaslar 20 21 daha teşekkür ederim

uzun sürelerden biri de benim.
ay tanışmamızı da katarsam ömür onla geçmiş, neyse o kısmı karıştırmayayım.

evlilik öncesi 8 yıl, evlilikle birlikte birfiil kendisi 13 yıldır hayatımda.
eskiden nasılsak şimdi de öyleyiz, pek değişiklik olmadı hayatımızda.

ama işte ne kadar paylaşım yaptığınız- istediğiniz de önemli.

uzun ilişkilerde sınırlar ister istemez genişleyebiliyor, ne kadar genişleteceksiniz, aynı kararda olacak mısınız,
birbirinize güveniorsunuz tamam da kendinize güveniyor musunuz?

bence hiç kolay değil, bir yandan da hayatın götürdüğü yol bu.
yani sevdiğiniz insan oysa ve evlenemiyorsanız kendinizce sebeplerden mecburen uzun ilişki oluyor, yoksa kimse haydi uzun bir ilişkiye başlayalım, evlilik de uzakta, e o kadar zaman kısıtlı hayatımıza devam edelim demez değil mi.

güzel düşünün güzel olsun diyeyim, yaşınız gayet genç,
ama dönem dönem ilişkinize şöyle bir uzaktan bakın, hani hayat mı sizi götürüyor sevginizle birlikte,
yoksa uzun yılların alışmışlığı verilen sözlerin ağırlığı mı?

aslında düşündüm de, hiç söz vermemek en güzelidir sanki.

uzun ilişki yaşamış arkadaşlar ne düşünüyorsunuz?

Evlenince uzaklık mesafe hasret bilmem ne yalan oluyor benden demesi kavuşunca aşk biter. Alışkanlık hepsini öldürüyor malesef. Şimdiden fazla hayal kurup beklenti içerisine girme derim sonra en ufak umursamazlıkta kavga edersiniz.

ben üniversite de tanışıp; toplamda 5 yıl sevgililik sonrası nişan vs derken toplamda 8yılımızı devirdik 1 sene civarında da evliyiz..

uzun süreli ilişki yıpratır derlerdi..bizde öyle olmadı şükür..
üni de her gün birlikte idik..
sorunlar illa ki oluyordu ama hep üstesinden geldik ki bunda sabrın sevginin saygının ve çok sıkmamanın etkisi vardı..
sonraısnda iki sene uzak idik aramız 500 km idi..
uzak olunca çok yıpranırsınız dedi arkadaşlar ..
yıpranmadık daha çok bağlandık...
şimdi evliyiz ..
hani derler ya evlilik başka birbirinin tanımadığın yönlerini görürsün..
e mantıken zaman geçiyor yaşananlar yaş ilerliyor insan değişiyor değişimin durması mümkün mü sizce_?
ama şunu çok açık söyleyebilirim ki ben evlilikten de eşimden de bin şükür çok çok memnunum ..
bana hep aşkla baktığı için
her gece öperek uyutup her sabah öperek uyandırdığı için...
bin şükür ne deyiim...
daiim olsun yıllar boyu..

Ben eşimi 14 yaşındayken tanıdım,evlendiğimde de ben 22 o 24tü. İyi yanları birbirinizi iyi tanıyorsunuz,özlem büyük olduğu için aynı oranda mutluluk da büyük oluyor bence. Kötü yanı olduğunu sanmıyorum çünkü geçen senelerle birlikte, aşkın ömrünü tüketip tüketmemek sizin elinizde

Son düzenleme:

15 yaşında tanıştık 25'te evlendik. 7 aylık evliyiz. 1 sene nişanlı kaldık. 15 ay asker bekledim. Bir süre sonra sadece sevgilim değil en yakın arkadaşım sırdaşım o oldu ama bu 7 ay içerisinde de yıprandığım bazı şeyler oldu. Ne kadar tanırsan tanı evlenince bazı şeyler değişiyor tanımadığın yönleri çıkıyor. Benim için askerlik süreci de çok zordu ona o zamanlar gösterdiğim sabrı şuan göstermiyorum çok yoruldum o dönem. Yüzünü unutuyorum diye ağladığımı biliyorum her şey karşılıklı sende sabır göstereceksin o da yoksa devam etmez. Birlikte birçok anınız olacak böyle düşün. Allah sonunuzu hayırlı etsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…