Uzun süredir dikkatimi çekti...

• Konu Sahibi Konu Sahibi melo_16
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
M

melo_16

Ziyaretçi
arkadaşlar ben kk ya uzun süredir üyeyim bir çok şey öğrendim hepinizim tecrübe ve bilgilerindena.s.
dikkatimi çeken konu şu;bazen yazılanları okuyorumda konu açan insanlar arkdşlarının dostlarının derdini sıkıntısını burda paylaşıyo yani bir nevi bize sırrını veriyo ama burası nede olsa bir sanal dünya sayılmazmı üye olanda okuyo üye olmayanda tmm isim verilmiyo deşifre edilmiyor.Demek istediğim şu geçenlerde benimde aklıma takıldı ben bir sırrımı arkadaşıma veriyorum acaba oda bu şekilde mi davranıyo gibi
arkadaşlar lütfen kişisel olarak algılamayın kimseyle tartışmak değil amacım sadece aklıma gelen birşeyi paylaşmak istedim:enbuyukkk:

Bilmem ki olabilir..:uhm:
Bazen ben de arkadaşlarımdan ya da tanıdıklarımdan örnek veriyorum..
Büyük ihtimalle sanal ya da gerçek ortamda arkadaşlarımın arasında benim muhabbettim de bol bol yapılıyordur,özellikle son zamanlarda..

Benim bildiğim bir söz var, tamda bunu açıklar cinsden...
SÖYLEME DERDİNİ DOSTUNA, ODA SÖYLER KENDİ DOSTUNA...
Kötü niyetle olmasada bazen örnek vermek amacıylada olsa birilerinin sırlarını başkalarıyla paylaşabiliyoruz. isim vermediğimiz için yada işte nasıl olsa tanımıyo dediğimiz için sır olan şeyleri bile dökebiliyoruz.
Bi örnek vermek istiyorum beni çokm etkilemişti zamanında;
Ben yeni evliydim ve çok yakın sayılabileceğim bir arkadaşıma kayınvalidemle olan sorunlarımı anlatıyodum. Birgün onlara gittim ve misafirleride vardı. Orada bana sordular işte evlimsin filan diye bende yeni evliyim dedim. O yakın arkadaşımın annesi hemen atladı, "ondan bir kaynana var düşman başına" dedi.. Ben 2 kez şok oldum. Hem arkadaşım ne diye kendi ailesiyle paylaşmış hadi onu geçtim annesi beni ilk defa gören kişilere ne diye bunu yansıtıyorki. İşte buradada asla kötü niyet yok ama başkasına sır olan bişeyi sanırım hiç kimseyle paylaşmamak en doğrusu :a015:

bir konuda örnek vermişliğim vardır elbet
ama bu deşifre etmiş sayılmaz bence
yoksa sarı çizmeli memet ağaa

tam tersi bana yapılsa benim için bi problem sayılmaz yerimseniben

benimiçinde problem sayılmaz ismimi vermiyorki

İki Kişinin Bildiği Sır Değildir !

Bencede bir problem olmaz bu...

Burda ayseden dogma fatma öztürk (mesela), su adreste oturuyor gecenlerde böyle böyle yapti, diye yazmiyoruzki, kim nerden bilecek neyin nesi...benneyaptımki

Bende bircok kez örnek vermisimdir, hatta bir komsu teyzem icin konu bile acmistim burda fikir almak ona yardimci olabilmek icin bu onu desifre etmek sayilmaz...

Yada arkadasim böyle böyle yapti, diyerek söyledigmiz seyler sirrini vermek degildir kanimca...Hem bir insanin diger bir insani desifre etmesi icin digerinin digerini tanimasi lazim....o zaman o dedigin olay dogru olur....

Bende burda bir arkadaşımın durumunu paylaşmıştım. İlk üye olduğum günlerde;
sağolsun arkadaşlar çok güzel yorumlar yapmışlardı. İnsan olayın içindeyken veya
yakınına olan bir şeye bazen tarafsız bakamıyor. Burdan çok güzel fikirler edindim bu
şekilde. Ama sonradan o kişinin buraya üye olduğunu duydum ve o kadar kötü oldum ki...
hemen yönetimden rica ettim konunun silinmesini ve nikimin değişmesini. Ne kadar teşekkür
etsem azdır, hiç vakit geçirmeden bana yardımcı oldu site yetkilileri. Ben profilimde herşeyi
doğru yazıyorum o zamanlar da pek üye olunmayan bir ildeydim yani beni tanıması çok kolaydı.
Ortak arkadaşımız sayesinde duydum üyeliğini, duymasaydım ve arkadaşım yazdıklarımı okusaydı
ne yapardım bilmem.....
Ama bu da bana ders oldu bir dahamı asla yazmam kimseleri meğer dünya ne küçükmüş dedim kendi kendime.

teşekkür butonları nerde acaba

düzelmesi mümkün olmayan bir yanlışlıktan ötürü teşekkür butonlarımız artık yok onun yerine itibar butonunu kullanıyoruz gerektiğinde a.s.

doğru söylüyosun. bende geçenlerde arkadaşımla ilgili bi konu açmıştım ama onun bilgisi vardı ve yazılanları okudu.
senin demek istediğin benimde aklıma geliyor, sırrı ifşa ediyoruz gibi. kul hakkı o kadar ince bişey ki zaten nasıl ödeyeceğiz bilmiyorum.

Benım ıcınde sorun degıl.İsmımı versemde sorun degıl.Sonucda sosyal hayatımda dıger arkadaslarımla konustuklarım dısında bırsey yazmıyorum.Paylasmakda sakınca duydugum seylerı ne normal zamanda nede burada zaten paylasmıyorum.Yanı burada sır alısverısım yok...

sanırım demek istediğimi tam ifade edemedim
örnek vermek ayrı bir olay ama sana anlatılan bir sırrı burda herkesle paylaşmak ne kadr dogru
o bilmese bile sen biliyosun sonuçta birazda vicdan meselesi sanırım
bir arkdşm iki kişinin bildiği sır olmaz demiş bizler taş değilizki sırrımızı paylaşmayalım
kimseyle özelimizi paylaşmasaydık ztn sır diye bir kelime ve anlam olmazdı

melo16 canım sana muhalefet olsun diye demedim önce onu belirtmek isterim
evet insanız ve bazen çok dolduğumuz anlarda birilerine içimizi dökeriz şuda bir gerçekki 2 kişinin bildiği sır değildir sır kişinin kimseye ifşa edemediğindir.
sonuçta şu veya bu şekilde paylaştığımız insan örnek babında olsun üzüntüsünden olsun illaki güven duyduğu birine anlatıveriyor ortada da ne sır ne bişiy kalıyor.bu doğru bir tutummu değil zaten o yüzden demişler söyleme sırrını dostuna oda söyler dostuna diye.sevgilera.s.

Bir arkadasimin bana verdigi cok özel bir sirrini zaten burda aciklamam o bende kalir...
Ama oluyorya insana agir gelir birinle paylasmak konusmak gerekir iste o zamanda diger bir arkadasima o sirri anlatacagima burdaki arkadaslarimla paylasmayi tercih ederim...

Cünkü burdakilerde o sirrin daha emin oldugna inanirim herhalde...a.s

her hangi bir rahatsızlık görmüyorum ben,kişisel fikrim tabii....günlük hayattada dertleşiyoruz yada sıkıntılarımızdan birbirimize bahsediyoruz...yalnız burada kasdedilen kişilerin mevzuları,genelde yardım ağırlıklı oluyor ve dolayısıyla yorumlarda o yönde gelişiyor ...

zaten kınama tarzında yada yerme maksatlı olduğunda, konuyu açana üyelerde, pek "prim" vermiyor...

Son düzenleme:

aynen.

ezel78 arkdşm düşünceme karşı olduğunu belirtmek için yazmadım sadece sır konusundaki kendi fikrimi yazmak istedima.s.

isim ve resim olmadıktan sonra kim kimi tanıyabilirki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…