Uzun süreli dostluk aşka dönüşür mü?

fitblack

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Şubat 2016
6.477
9.873
148
Arkadaşlar çevremde bu şekilde iki örnek var,anlayamadığım için size sormak istedim.Uzun süredir biri ile dostsunuz,3-4 yıl mesela.ama sonra sevgili oluyorsunuz.Bilmiyorum ben asla arkadaş gözüyle baktığım birine sonradan ısınamam.Bu insanlar içten içe ilgi duyup mu yakınlaşıyorlar?o zaman da 3 yıl boyunca rol yapmak çok zor değil mi?diğer türlü arkadaşın dediğin bir insanla nasıl yakınlaşırsın ya da.Aranızda var mı böyle kişiler,neler hissettiler.Sorun bende sanırım,teşekkürler şimdiden:)

Arkadaşlar çevremde bu şekilde iki örnek var,anlayamadığım için size sormak istedim.Uzun süredir biri ile dostsunuz,3-4 yıl mesela.ama sonra sevgili oluyorsunuz.Bilmiyorum ben asla arkadaş gözüyle baktığım birine sonradan ısınamam.Bu insanlar içten içe ilgi duyup mu yakınlaşıyorlar?o zaman da 3 yıl boyunca rol yapmak çok zor değil mi?diğer türlü arkadaşın dediğin bir insanla nasıl yakınlaşırsın ya da.Aranızda var mı böyle kişiler,neler hissettiler.Sorun bende sanırım,teşekkürler şimdiden:)

Nedeni çok basit ! Kimse kimseye rol kesmiyor olduğu gibi davranıyor ve zamanla tanıdıkça hayranlık artıyor seviyor o sevgide aşka dönüşüyor ve daha sağlam oluyor.

Oyle bir sey imkansiz :D
Yani ilk görüşte aşka bende inanmam ama 3 yıl sonra başlayan aşka da inanmam yani. Sen 3 yil boyunca kanka ol, hergun görüş sonra birgun aşık ol. İmkansiz bence. Benim cevremde de var oyleleri ama aşık falan degiller sadece boşluktan birbiriyle çıkıyorlar.

Dönüşür. Ben yaşamadım hiç öyle bir şey de, yaşayan ve hatta evlenen tanıdıklarım oldu. Kanka kıvamında bir dostluk olmadıktan sonra neden olmasın ki, iki karşı cins sonuçta... Zamanla etkileniyorlar demek ki...

Güya "aşka dönüşen dostluk" ilişkisinde BENCE taraflardan birinde farklı gözle bakma durumu en başından beri vardır ama başka sebepler nedeniyle açılmaz, belli etmez vs. Hoşlandığım kişi ile arkadaşlık ilişkisi kurup sonradan onunla sevgili olmuşluğum var ama benim duygularım en başından belliydi mesela tabi kendime belliydi. Yani ben kendimi en başından beri biliyordum. Sırf onu tanımak adına normal arkadaşlık kurdum ve bu normal arkadaşlık kısmı da yıllar falan sürmedi. Olaylar da sonradan gelişti. Bu bir yöntemdi aslında. Öteki türlü gerçekten kankam ya da dostum olan kişiye o gözle bakmadım, bakmam da muhtemelen. Tanıdıkça sevme durumu oluyor ama dediğim gibi bana göre taraflardan birinde zaten başından beri eğilim var. Kaldı ki benim tanımadan yaşadığım o "aşık olma" ya da "ilk görüşte aşk" durumum en fazla 3 gün sürer. :D

Freuda göre hiç bir erkek cinsel olarak hoş bulmadığı bi kadınla arkadaşlık kurmaz.
Yani erkekler için karşı cinsten arkadaşları her zaman potansiyel sevgilidir.
Ama o gözle bakmıyom ayağına yatarlar.
Yami kısacası bu çok olası bi durum.
evet haklısınız böyle düşününce.

Bana gore gayet normal bir durum. Herkes ilk goruste asik olamayabilir. Arkadasken ya ilerde aramizda birseu olabilir mi dusuncesi vardira da inanmiyorum. Birsey ilgini ceker ve hoslanmaya baslarsin.

Nerde ne zaman okudum bilmiyorum ama duygusal bir iliski biranda sex iliskisine de donusebiliyormis haha nerde okuduysam aklimda kalmos :D

Back
X