uzun süreli ilişki sonrası..

kavun kokussu

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
11 Kasım 2013
2.219
3.960
34
merhaba kızlar..
5yıla yakındır birlikte olduğum adamla 1 ay önce evlilik aşamasındayken, annesinin gaza getirmesiyle ayrıldık.
bir yanım ondan nefret ederken bir yanım hala çok seviyor.
ansızın ağlama krizleri geçiriyorum.
sorum şu;
uzun süreli ilişkiniz bittikten sonra neler yaşadınız? tekrar sevebildiniz mi? yoksa yıllar geçse de hala adını duyduğunuzda içiniz sızlıyor mu?
sanki hep içimde kalacakmış gibi yıllar geçse de unutamam gibi geliyor.. bana iyi kötü tecrübelerinizden örnek verir misiniz?

Benim uzun ilişkim olmadı yıllar süren, ama "Bir daha asla kimseyi sevemem, kimse onun gibi olmaz, unutamam" gibi düşünceleri doğru bulmuyorum.

Az değil 5 yıl geçirmişsiniz elbette çok sevdiniz unutmanız da zor olacaktır, sevmenin yanında alışkanlık da vardır. Ama bir daha karşınıza çıkacak olan kişinin günahına girmek olmuyor mu bu? Belki ilerde karşılaşacağınız insan sizi daha çok sevecek. Ayrıldınız evet ve bunu kabullenmeniz gerek. Bu evreyi ne kadar çabuk atlatırsanız o kadar kolay çabuk diğer evrelere geçersiniz.

merhaba kızlar..
5yıla yakındır birlikte olduğum adamla 1 ay önce evlilik aşamasındayken, annesinin gaza getirmesiyle ayrıldık.
bir yanım ondan nefret ederken bir yanım hala çok seviyor.
ansızın ağlama krizleri geçiriyorum.
sorum şu;
uzun süreli ilişkiniz bittikten sonra neler yaşadınız? tekrar sevebildiniz mi? yoksa yıllar geçse de hala adını duyduğunuzda içiniz sızlıyor mu?
sanki hep içimde kalacakmış gibi yıllar geçse de unutamam gibi geliyor.. bana iyi kötü tecrübelerinizden örnek verir misiniz?

Ailesi yüzünden ayrıldık derken tam olarak neyi bahane edip tartıştınız? Biraz konuyu açarsan daha net fikir yürütebiliriz ama baştan şunu söyleyim: aileler yüzünden ayrılan çiftlere çok üzülüyorum, eğer birbirinizi seviyosanız bi ortak yol bulabilirsiniz hemen pisi pisine ayrılmayın. Ben de kayinvalidemlerle sorun yaşadım ama asla eşimle ayrılmayı düşünmedim, iki medeni insan gibi konuşarak ortak bir yol düşündük ve evleri ayırdık, ne onun ailesine yakın, ne de Benim aileme yakın olalım dedik. Sonrasında Annemle aynı mahalleye taşındık ama onun farklı nedenleri var.
Demem o ki sebep ne olursa olsun partnerin de Sana değer veriyorsa doğruyu yanlışı birbirinden ayırt edebilip gerektiği yerde ailesine kendi hayatina karışamayacağî şekilde sınırlar koyabilmeli. Aynısı Senin ailen için de geçerli tabi, haklar eşit olmalı.

Konunun detaylarını anlatır mısın lütfen çok merak ettim.

Bu arada tekrar mutlu olabilirsin tabi ama dediğim gibi pisi pisine bittiği için hem de siz birbirinizi severken,tam anlamıyla mutlu olmayı bekleme. Çünkü hayatına giren her erkekte onu arayabilirsin,acaba ayrilmasaydik şuan ne haldeydik evli miydik çocuğumuz var mıydı diye düşünmekten alamazsın kendini...

İnsanoğlu ölüme bile alışıp unutuyor, böyle düşünün.

Çocuklarına rağmen 5 seneden de daha fazla süren evliliklerini bitirip yeniden yeni bir hayata başlayanları düşünün.

Ayrılıp tekrar evlenenleri düşünün.

Siz neden unutamayasınız? Merak etmeyin, zaman her şeyin ilacı

Bizde eski erkek arkadaşımla annesi yüzünden ayrıldık. Unutamadım hala 3 ay oldu gerçi, daha zamanı vardır belki. Ama annesi ne zaman aklıma gelse beddua ediyorum kadına

Benim uzun ilişkim olmadı yıllar süren, ama "Bir daha asla kimseyi sevemem, kimse onun gibi olmaz, unutamam" gibi düşünceleri doğru bulmuyorum.

Az değil 5 yıl geçirmişsiniz elbette çok sevdiniz unutmanız da zor olacaktır, sevmenin yanında alışkanlık da vardır. Ama bir daha karşınıza çıkacak olan kişinin günahına girmek olmuyor mu bu? Belki ilerde karşılaşacağınız insan sizi daha çok sevecek. Ayrıldınız evet ve bunu kabullenmeniz gerek. Bu evreyi ne kadar çabuk atlatırsanız o kadar kolay çabuk diğer evrelere geçersiniz.
haklısınız ancak beraber o kadar çok hayalimiz vardı ki ilerleyen yıllarda şuan onunla olsaydım bu nasıl olurdu demekten korkuyorum.. birini yeniden sevebilirim tabiki zamanla ama tekrar güvenebilir miyim onu bilmiyorum.. kısaca yaşayamadıklarımın içimde ukte kalmasından korkuyorum

Annesi gaza getirmis ola bilir ama sonuc olarak o tercihini yapti. Bence siz bunu göz önünde tutmalisiniz.
Takintili olmazsan tabiiki unutucaksin. Unutmak icin bu kararin iyi olduguna güvenmelisin- inanmalisin ...
tercih yapamadı aslında.. bi annesinin laflarıyla bana geldi, benimle konuşunca ağlayarak annesine gitti sonra yine aynı şeyler derken 1 ay gelgit yaşadı.. en son hala gelgit yaşıyordu ki bitirdim.. anladım ki biz evlensek bile huzurumuzu kaçıracak.. annesinden etkilendi kısaca..
kararım doğru ancak yedirememek de var, özluyorum da.. bazen beddua ediyorum sonra ya tutarsa diye üzülüyorum.. tuhaf bi haldeyim

unutmak diye birşey yok insan hiçbirşeyi unutmaz, alışmak var.
zamanla alışırsın hayatına başkaları girer devam edersin.
eğer birbirinizi seviyorsanız bırak alışmayı unutmayı engel tanımayın elele bütün zorluklar geçer

tercih yapamadı aslında.. bi annesinin laflarıyla bana geldi, benimle konuşunca ağlayarak annesine gitti sonra yine aynı şeyler derken 1 ay gelgit yaşadı.. en son hala gelgit yaşıyordu ki bitirdim.. anladım ki biz evlensek bile huzurumuzu kaçıracak.. annesinden etkilendi kısaca..
kararım doğru ancak yedirememek de var, özluyorum da.. bazen beddua ediyorum sonra ya tutarsa diye üzülüyorum.. tuhaf bi haldeyim

Hayir ama böyle diyerek kendinizi avutmayin... siz severek ayirlmadiniz. Severek ayrilmak diye birsey yok. Sevse yaninizda olurdu.
bu halleriniz cok normal.. ama sakin takinti haline getirmeyin cünkü sizi tebrik ediyorum cok mantikli bir karar verdiniz!

Ailesi yüzünden ayrıldık derken tam olarak neyi bahane edip tartıştınız? Biraz konuyu açarsan daha net fikir yürütebiliriz ama baştan şunu söyleyim: aileler yüzünden ayrılan çiftlere çok üzülüyorum, eğer birbirinizi seviyosanız bi ortak yol bulabilirsiniz hemen pisi pisine ayrılmayın. Ben de kayinvalidemlerle sorun yaşadım ama asla eşimle ayrılmayı düşünmedim, iki medeni insan gibi konuşarak ortak bir yol düşündük ve evleri ayırdık, ne onun ailesine yakın, ne de Benim aileme yakın olalım dedik. Sonrasında Annemle aynı mahalleye taşındık ama onun farklı nedenleri var.
Demem o ki sebep ne olursa olsun partnerin de Sana değer veriyorsa doğruyu yanlışı birbirinden ayırt edebilip gerektiği yerde ailesine kendi hayatina karışamayacağî şekilde sınırlar koyabilmeli. Aynısı Senin ailen için de geçerli tabi, haklar eşit olmalı.

Konunun detaylarını anlatır mısın lütfen çok merak ettim.

Bu arada tekrar mutlu olabilirsin tabi ama dediğim gibi pisi pisine bittiği için hem de siz birbirinizi severken,tam anlamıyla mutlu olmayı bekleme. Çünkü hayatına giren her erkekte onu arayabilirsin,acaba ayrilmasaydik şuan ne haldeydik evli miydik çocuğumuz var mıydı diye düşünmekten alamazsın kendini...
annesi benim ailemin herşeyini sorun etti.. babamın oturuşu kardeşlerimin konuşma şekli vs.. kısaca gözümüzün üstünde kaşımız varmış..
eğer karşımda kimseden etkilenmeyen bi adam olsaydı ben annesine tüm bunları bilmeme rağmen iyi davranıyordum..
ama annesinden etkilendi bana olmayacak dedi, tamam dedim ağlayıp yalvardı bırakamadı beni, yine tamam dedim yine annesinin laflarıyla geldi böyle bi kısır döngüdeydim ki nişana 1 gün kala yeter dedim bitirdim. yine ağlayıp yalvarıyodu tam tamam diyecektim ki tekrar annesinin laflarıyla geldi :)
annesi bizim mutlu olamayacağımıza ikimizin de sinirli karakter olduğuna inandırmış. 5 yıldır benimle mutlu olan adam evlenince mutsuz olurmuş ya boşanırsanız vs vs.. aslında beni çok seviyomuş ama biz tartışırmışız.. babası kalpten ölmüştü, baban gibi bende mi kalp krizi geçireyim benide mi öldürceksiniz diyerek acıtasyon yaptı ve bitirdi işte..

İnsanoğlu ölüme bile alışıp unutuyor, böyle düşünün.

Çocuklarına rağmen 5 seneden de daha fazla süren evliliklerini bitirip yeniden yeni bir hayata başlayanları düşünün.

Ayrılıp tekrar evlenenleri düşünün.

Siz neden unutamayasınız? Merak etmeyin, zaman her şeyin ilacı
mantığımı kullandığımda bende böyle düşünüyorum da kalbim hala onu istiyor.. sanırım zamana ihtiyacım var..

Bizde eski erkek arkadaşımla annesi yüzünden ayrıldık. Unutamadım hala 3 ay oldu gerçi, daha zamanı vardır belki. Ama annesi ne zaman aklıma gelse beddua ediyorum kadına
bende beddua ediyorum sonra tutarsa diye de üzülüyorum.. malesef hala onlara karşı insani duygularım var..
siz neden ayrıldınız?

unutmak diye birşey yok insan hiçbirşeyi unutmaz, alışmak var.
zamanla alışırsın hayatına başkaları girer devam edersin.
eğer birbirinizi seviyorsanız bırak alışmayı unutmayı engel tanımayın elele bütün zorluklar geçer
karşı taraf annesinin üzülmesine dayanamadı gelgit yaşadı en sonunda bitirdik..
keşke karşımda elimden tutup her zorluğu aşacak bi insan olsaydı..

Öncelikle akisina birak biraz. Zamanla dinginleseceksin. Tabiki hemen hersey normale dönemez. Kolay degil.
Hayirlisiymis diyeceksin, hem o kadar beraberlikten sonra anna lafiyla ayrilik normal degil. Olmayacak kisiymis. Ilerisini düsün. Bence simdi canin yansin, bu kadar kolay ayrilabilen bir erkek ileri de daha cok canini yakardi.

Hersey zamanla düzelecek ama kendine bu sorulari sorma. Henüz cok erken. Birini sevmek güvenmek falan..
Zamanla ne olursa olur. Su durumda zaten birini gercekten sevip güvenmen saglikli olmaz. Hatta kafani tam toparlamadan bir iliskiye baslamaman daha iyi.
Gecmis olsun, zamanla iyi olacaksin..

Hayir ama böyle diyerek kendinizi avutmayin... siz severek ayirlmadiniz. Severek ayrilmak diye birsey yok. Sevse yaninizda olurdu.
bu halleriniz cok normal.. ama sakin takinti haline getirmeyin cünkü sizi tebrik ediyorum cok mantikli bir karar verdiniz!
severek ayrılmaymış imkansız aşkmış masallarına inanmıyorum bende..
annen yada ben diye bi seçime de zorlamadım onu.. anlayışla karşılamaya çalıştım hep..
ama annesi seçime zorladı sonuç bu..

X