uzun sureli iliskinin sirri

serenityjane

Guru
Kayıtlı Üye
2 Haziran 2010
250
35
318
.
Arkadaslar benim 4 yillik bir iliskim var. Su an erkek arkadasima sogukluk hissediyorum ve cok uzuluyorum. Sanki onceden sevmemisim gibi tuhaf hislere kapiliyorum. Daha once o bana asikti arkadasken ben onu istememistim sonradan bunalima girdim onu sevdigimi anladim biraraya geldik cok mutluyduk simdi boyle olmaya cok uzuluyorum ben hep onu uzuyorum ben neden onun gibi tatli bir insana boyle soguyorum ben hak etmiyormuyum onu o cok iyi biri benimle evlenmek istiyor. Ben bazen tvdeki dizilerdeki asklara imreniyorum ordaki erkek karakterlere asik gibi hissediyorum bir zaman sonra geciyor neden boyle oluyorum lutfen yardim edin...

Uzun süreli ilişkilerde sanırım artık alışmışlıktan ilk gün ki gibi hissedilmiyor.Ben daha senesi dolmamışken bile bu şekilde hissediyordum.
Aşk,sevgi bi yere kadar ben hep diyorum eğer kendini onun yanında güvende , mutlu ,huzurlu hissediyorsan sakın bırakma :)

Uzun vadede hisler maalesef aynı kalmıyor,bazen eksildiğini hissediyorsun bazen gerçekten çok sevdiğini hissediyorsun.böyle inişli çıkışlı durumlar olması normal ama ilişkinin genelinde çoğu zaman böyle bi soğukluk hissediyosan orda bi problem olabilir..rutine biniyor maalesef uzun süreli ilişkiller bi süre sonra..4 sene olmuş kolay değil..

sevgi , saygı , sabır , vazgeçmemek , küçük şeylerde ayrılmamak , çıkarsız yaşamak ilişkiyi , neblym biraz burnu sürtsün şöyle yapıyım demek bile yakın ve samimi olmayan çiftlerin düşünceleridir bunlar olmamalı .. Ailen gibi olmalı sana bütün duyguları yaşatmalıı .. Hem aşkın hem erkeğin hem de en yakn arkadaşın olmalı .. Öğüt verebilmeli birşeyler öğretebilmeli .. yanlşlarda birbirinizi uyarmalsnz .. bağlılık da önemli .. Gerçekten sevgi yaa bence asıl olan ..

9 sene sürdü ilişkim şimdi ayrıyız kimin aklına gelirdi 9 yıllık ilişki bitecek ayrı kalacagız diye ama hersey kader kısmetmiş sanırım bu acı benle ömur boyu gelecek

Biri bana da bunun sırrı varsa söylesin. Bence yok.
Birkaç hafta bile dayanamıyorum ben ilişki sürdürmeye.
Benim durum daha vahim.
Siz yine yıllarca sevebilmişsiniz. :S
Ben ne yapsam. :O

Biri bana da bunun sırrı varsa söylesin. Bence yok.
Birkaç hafta bile dayanamıyorum ben ilişki sürdürmeye.
Benim durum daha vahim.
Siz yine yıllarca sevebilmişsiniz. :S
Ben ne yapsam. :O

Bu durum genelde yalniz kalmamak icin biriyle cikanlarin basina geliyor. Biriyle cikip, ondan hoslanmayi beklemek yerine, hoslandigin biriyle cikmaya calis. Saygi dudugun veya sende hayranlik uyandiran biri cabucak skici biri olmayacaktir.

Bu durum genelde yalniz kalmamak icin biriyle cikanlarin basina geliyor. Biriyle cikip, ondan hoslanmayi beklemek yerine, hoslandigin biriyle cikmaya calis. Saygi dudugun veya sende hayranlik uyandiran biri cabucak skici biri olmayacaktir.

Hoşlanmanın içinde saygı ve hayranlık da oluyor zaten.
Sonra hislerim bitiyor aniden.
Ama bir de gözünde büyütüp tanışınca gözden düşenler oluyor.
Bir şey beklemiyorum o tarz insanlarla yaşananlardan ve bitecek gözüyle bakıyorum hep.
Bunlar ayrı ... Hayatın çeşnisi benim için. Bir müddet takılıyorum sadece.
Eğer doğru insanı bulursam belki de her şey tersine dönecek ve ben de yıllar boyu aşık kalabileceğim.
Buna inanmayı seçiyorum.

Her zaman ilişkide 3S formülüne inanırım. Bence bütün ilişkilerdeki formül bu

3S : Sevgi, Saygı, Sadakat

Selam canım,
Benimde 5 senelik ilişkim var suan nisanliyiz. Bende bazen senin gibi düşünüyordum. Biz bunu ayri kalarak çözdük hep. Bakıyoruz kavgalar büyüyor sıkılıyoruz biraz uzaklaşıyoduk. Tekrar eski halimize dönmemiz çok uzun surmuyordu. Bence bu yöntemi kullanabilirsin.

Bu çok güzel bir formül gerçekten.
Tam bana göre.
Ama her çift de bunu yapamaz, yapmayı kabul etmez ya da.
Biri isterken, öteki istemeyebilir vs.
Halbuki ne güzel bir çözüm.
Ben de böyle yaparım düzenli bir ilişkiye başlarsam.

Dogru insandan cok, dogru zaman one cikiyor iliskilerde. Kendin de soylemissin zaten bitecek gozuyle bakarak devam ettirdigin beraberliklerin olmus. Bir iliskiyi baslatan, hoslanti, begeni, ask, sevgi vs olsa da, devam ettiren emek, anlayis, uzlasma, ve hosgorudur. Zaten bitecek gozuyle bakarken, insana en ufak hatalar cok buyuk gorunur, iliskide tahammulsuz kisi olursun, sanki elinde skor kardi varmis gibi bunu da yapti eksi puan, sunu da yapti iyicene batti, gibi dusunup kendini sogutursun.

Iliskiye baslayacaksan, ben uzun sureli bi iliskim olsun istiyorum, adam gibi birsey yasayacagim, cunku bende bir iliski devam ettirebilirim diye dusunerek baslayacaksin. Emek vericeksin, karsilik goreceksin. Burda sectigin kisi onemsiz mi? Hayir.. Tabii ki verdigin emege degecek biriyle beraber olacaksin ama isin buyuk kismi sende bitecek. Daha iliskiye baslamadan ne zaman bitecek diye dusunursen, kisa surede biter. Akisina birakip, ben elimden geleni yapacagim, pes etmeyecegim deyip, hosgorulu olmak gerekiyor.

Ne demisler, yuvayi disi kus yapar. :)

Hoşgörülü olacağım, emek vermeyi düşünebileceğim biri çıkmadı karşıma ama. :S
Aşık olamadım hiç. Öyle bir insan çıkarsa, bana aşkı yaşatırsa tabii ki elimden geleni yaparım seve seve.
Emek verilmezse ona aşk , sevgi demem zaten.
Aşık olursam kusuru da gözüme batmaz. Severim sadece. Ve güzelce de yürütürüm.
Daha doğrusu böyle umut ediyorum. Bakalım artık. Kısmet.

Uzun süreli ilişkilerde olan şey bu
Yani evliliktede mi böyle oluyo :18:
Evlenmeyelim mi yaaa

Herkesin ask tanimi farklidir. Anlattiklarindan senin birine bir kac haftada kor kutuk asik olamayacagini dusundum. Hatta o gozu kapali ask olayini yasayamayabilirsin. Bu durum aslinda gecmisinde buna benzer bisey yasayip, dersini almis kisilerin basina gelir. Sen hic asik olmadim deyince ne desem bilemedim :) biraz akli olan insan iki kere ayni sekilde asik olmaz zaten

Konuya cevap vermek gerekirse, bence iliskilerin heycanini bitiren iki tarafin birbirine cok alisip, artik birbirleri icin hic ugrasmamasi, romantizmin, gizemin bitmesi vs.. Ne kadar birbirini sevsen, ne kadar uzun sureli beraber olsanda, tuvalete ayni anda giren ciftlerden olmamak lazim. Kendisinden hic hoslanmam ama bir sozunu sevdigim biri var, hulya avsar, 'yanimda osu.up duran adamla sehvetle sevisemem' diyordu. Hakli.. İliskilerinizde laubalilige izin vermeyin derim. Ote yandan, seneler gecsede arada bir hic ummadigi anda seni seviyorum demek (ornegin salonda tv izlerken) vs belki iliskiye tat katabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…