Uzun zamandir ruyamda eski sevgilimi goruyorum

defesen

Herseyi cok dert ediyor..
Kayıtlı Üye
1 Mart 2010
372
0
96
A.B.D.
Bu durum cok tuhaf cunku 16 yasindayken lisede yan siniftaki arkadasimdi ve 4 ay surmustu arkadasligimiz.
Simdi ikimiz de ayri ayri yerlerdeyiz, o da evli ben de evliyim ve ben bebek bekliyorum. Hamileligim dolayisiyla mi oluyor bu tuhaf ruyalar anlamiyorum. Mesela ruyalarim soyle:
---Birisinde eskiden ailemle oturdugum evde banyoda ellerini yikiyor ben havlu tutuyorum o esnada yuzume uzgun bir sekilde bakiyor.
---Diger bir ruyamda bir okulda siniftayiz. Sirada yanimda oturuyor. bu kadar hatirliyorum gerisi yok.
---Bir baska ruyada (dun gece) ben mezuniyet toreni icin telasla hazirliklarimi yapiyorum evimdeyim. Pencereden disari bakinca sokakta onu yururken goruyorum. Bu kadar.

Anlamsiz ve hatirlayamadigim birkac tane ruya daha var...

Sabah uyaninca Allah Allah diyorum aklimda dahi yokken neden devamli ruyalarima giriyor. Ilk ruya gordugum zamanlarda hic kafama takmadim unuttum gitti ama su son zamandarda bu sefer neredeyse her gece goruyorum. Rahatsiz da oldum cunku bebek bekliyorum ve esimin yerine kendimi koyuyorum, ben olsaydim hic hosuma gitmezdi bu durum...

Ne olabilir sizce, basindan boyle bir sey gecen var mi??

aklında yokken bu tip rüyalar görmek bilinçaltı dediğimiz şey sayesinde olabiliyor maalesef
onunla ilgili kurduğun hayaller rüyalarına giriyor olabilir
bendede ilk zamanlar cok oluyordu aklımda yokken o kişiyi görmek beni rahatsız ediyordu...
hamilelik zamanlarındada rüyalar cok görülürmüş
fazlada itimat etme bu rüyalara sen bebişini düşün

Ben de eski sevgilimi bazen rüyamda görebiliyorum normal hayatta hiç aklımda yokken. Bu durumu kafana takma çünkü bi süre birşeyler paylatığın ama sonradan hayatından çıkmış olan bir insanı unuttuğun zaman rüyalarına girmesi normalmiş çünkü bilinçaltında onla ilgili anılar var ve sen bilinçliyken artık bu anılar su yüzüne çıkmadığı için rüyalarında çıkıyorlar çünkü bu anılar var. Şöyle örnek veriyim eski sınıf arkadaşlarını, ölen bir yakınını yada ne biliyim şu yada bu şekilde hayatına girmiş bir süre kalmış ve çıkmış insanları da zaman zaman rüyanda görüyosundur mutlaka ama kafana takmıyosundur. Eski sevgilini görmenin de bundan bir farkı yok gönlünü ferah tut :)

Konuya cevap veren arkdaslara tektek tesekkurler.
Birden ust uste birkac gun gorunce noluyoruz dedim:) Yoksa icimde herhangi bir his kirintisi kalmadi hic...Etkilendim biraz ruyalardan. Uzerinde durmamak en iyisi. :55:

ayrılalı 2.5 yıl oldu
hala görürürm rüyamda..bıktııımm
düşünmüyorum..hayatımda başkası varken bile rüyama giriyor
hep sevgiliyiz hep beni seviyor delirceem bıktım rüyama girmesinden :47:

bir gece yine görmştüm rüyamda; nişanlanıyordu rüyamda
o günün sabahı haber uçtu hemen bana hasbam sözlenmiş kızı istemeye gittiği gecesi ben rüyasını gördüüm oha dedim :1:

Hamilelik döneminde insanın kalp gözü daha bir açık oluyor sanırım. Seni anmıştır, düşünmüştür, aklına geliyorsundur. Yoksa boşu boşuna görecek halin yok tabi ki. Mutlaka bu tür bir şey olmalı. Ve ne kadar enteresandır ki ben de ayrı olduğum ama bir zamanlar çok sevdiğim insanı bizim eve gelmiş çoraplarını yıkarken gördüm ve çok da üzgündü kendisi. Senin ona havlu tutmanla benzeşiyor biraz benimki de. Hiç mutlu olduğunu göremiyorum ben de. Belki de seninle ilgili pişmanlıkları vardır. Özlemiştir vs. Bu arada yine aynı şekilde ben de hiç görmedim yıllar geçti ama bir ara öyle net görüntülerle ve olaylarla rüyalarımdaydı ki çok etkilenmiştim ve merak etmiştim ne oluyor diye. Hayırlısı olsun. Bebeğiniz ve kocanıza odaklanın. Gelip geçer bu rüyalar.

ayrılalı 2.5 yıl oldu
hala görürürm rüyamda..bıktııımm
düşünmüyorum..hayatımda başkası varken bile rüyama giriyor
hep sevgiliyiz hep beni seviyor delirceem bıktım rüyama girmesinden :47:

bir gece yine görmştüm rüyamda; nişanlanıyordu rüyamda
o günün sabahı haber uçtu hemen bana hasbam sözlenmiş kızı istemeye gittiği gecesi ben rüyasını gördüüm oha dedim :1:

Çok ilginçmiş sana malum olmuş, olaya bak. :26:

Zaten eski sevgiliyle mutlu mesut olduğunu görüyorsan rüyalarında hep tersi çıkıyor heeeppp.

genelde rüyalarım çıkar
bir malum olma durumu vardır bende

ondan sonra hiç mutlu olamadıımm :50:
onun neler yaşadığını bilemem

Belki komik gelecek ama ben eski sevgilimi hala rüyamda görüyorum. Komik olan kısmıda çok sık görüyorum. Günlük hayatta aklıma bile gelmiyor.Üstelik evliyim ve bebeğim var. Birde bende uyurgezerlik ve uykuda konuşma huyum vardır. Eşim saçma sapan şeyler konuşuyorsun demişti. Birgün rüyamda onu görürken konuşursam Allah korusun düşünmesi bile kötü:26:

ben de bi zamanlar (ilköğretim ve lisenin ilk yıllarında) platonik aşık olduğumu sandığım, sonrasında çok iyi arkadaş olduğum ve son 3 senedir görmediğim çocuğu görüp duruyorum 3 oldu bu. rüyamda o beni seviyomuş falan bi de. ben de yok ben başkasını seviyorum artık diyorum.
ay benim sevgili duysa öldürür beni :27:
çık be kardeşim rüyamdan.

konu ilgimi çekti:)

bende eski sevgilimi görüyodum ayrıyken her gece üst üste görüyodum hemde hep üzgün hasta boynu büküktü dayanamadım mesaj attım ona gitmeyi şehir değiştirmeyi düşünüyomuş gitmek üzereymişte çokta üzgünmüş unutamamış beni buluştuk bidaha kopamadık rüyalarım olmasa aramazdım onu kısmetmiş bizimki nişanlıyız şimdi hala duaların olmasa dönmezdin seni bana allah gönderdi dualarım gözyaşlarım duyuldu der aşkım benim

Hamilelik döneminde insanın kalp gözü daha bir açık oluyor sanırım. Seni anmıştır, düşünmüştür, aklına geliyorsundur. Yoksa boşu boşuna görecek halin yok tabi ki. Mutlaka bu tür bir şey olmalı. Ve ne kadar enteresandır ki ben de ayrı olduğum ama bir zamanlar çok sevdiğim insanı bizim eve gelmiş çoraplarını yıkarken gördüm ve çok da üzgündü kendisi. Senin ona havlu tutmanla benzeşiyor biraz benimki de. Hiç mutlu olduğunu göremiyorum ben de. Belki de seninle ilgili pişmanlıkları vardır. Özlemiştir vs. Bu arada yine aynı şekilde ben de hiç görmedim yıllar geçti ama bir ara öyle net görüntülerle ve olaylarla rüyalarımdaydı ki çok etkilenmiştim ve merak etmiştim ne oluyor diye. Hayırlısı olsun. Bebeğiniz ve kocanıza odaklanın. Gelip geçer bu rüyalar.

Evet bunun etkisi de var deniyor. Bilemem tabi, belki böyle belki de bilinçaltının oyunudur, ama insan 10-15 sene önce bir şekilde hayatına girmiş birini rüyasında görünce tuhaf geliyor gerçekten.

Ben ilkokul dönemindeki mahalle arkadaşlarımı görürdüm bir ara, çok etkilenirdim rüyalardan günlerce aklımdan çıkmazdı. Acaba nerdeler ne haldeler, bazılarını araştırmıştım bir iz bulamamıştım sonra da vazgeçtim, kaç sene geçmiş artık yabancıyız birbirimize ne konuşacağız ne paylaşacağız ki diye... düşünmüştüm.

Son düzenleme:
Bu durum cok tuhaf cunku 16 yasindayken lisede yan siniftaki arkadasimdi ve 4 ay surmustu arkadasligimiz.
Simdi ikimiz de ayri ayri yerlerdeyiz, o da evli ben de evliyim ve ben bebek bekliyorum. Hamileligim dolayisiyla mi oluyor bu tuhaf ruyalar anlamiyorum. Mesela ruyalarim soyle:
---Birisinde eskiden ailemle oturdugum evde banyoda ellerini yikiyor ben havlu tutuyorum o esnada yuzume uzgun bir sekilde bakiyor.
---Diger bir ruyamda bir okulda siniftayiz. Sirada yanimda oturuyor. bu kadar hatirliyorum gerisi yok.
---Bir baska ruyada (dun gece) ben mezuniyet toreni icin telasla hazirliklarimi yapiyorum evimdeyim. Pencereden disari bakinca sokakta onu yururken goruyorum. Bu kadar.

Anlamsiz ve hatirlayamadigim birkac tane ruya daha var...

Sabah uyaninca Allah Allah diyorum aklimda dahi yokken neden devamli ruyalarima giriyor. Ilk ruya gordugum zamanlarda hic kafama takmadim unuttum gitti ama su son zamandarda bu sefer neredeyse her gece goruyorum. Rahatsiz da oldum cunku bebek bekliyorum ve esimin yerine kendimi koyuyorum, ben olsaydim hic hosuma gitmezdi bu durum...

Ne olabilir sizce, basindan boyle bir sey gecen var mi??

aynı ben :9:

canım ben de hep rüyamda amcamınoğluyla ve eşimin arkadaşlarıyla evlnip nişanlanıp duruyodum :9: beni de rahatsız etmeye başladı bu durum..rüya tabir eden bir teyzemiz var ona söyledim utanıyorum da aynı zamanda..

dedi ki :

eşini çok sevdiğin için gçrüyorsun böyle rüyalar :16:

ben de öyle düşünmüştüm :8:

konu ilgimi çekti:)

bende eski sevgilimi görüyodum ayrıyken her gece üst üste görüyodum hemde hep üzgün hasta boynu büküktü dayanamadım mesaj attım ona gitmeyi şehir değiştirmeyi düşünüyomuş gitmek üzereymişte çokta üzgünmüş unutamamış beni buluştuk bidaha kopamadık rüyalarım olmasa aramazdım onu kısmetmiş bizimki nişanlıyız şimdi hala duaların olmasa dönmezdin seni bana allah gönderdi dualarım gözyaşlarım duyuldu der aşkım benim

ne kadar şanslısınız :)

Back
X