Vaginal akintiya dikkat ediyor musunuz?

_chocolate_

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
21 Aralık 2009
1.324
2
116
38
Almanya
arkadaslar biz daha cok ates ölcmeyle ilgileniyoruz bunu fark ettim, oysaki ates ölcme bebek yapmak icin düsündügümüz kadar pratik degil cünki yumurtlama oldugunu atesimiz ciktiktan sonra anliyoruz ki ozamanda is isten gecmis oluyor.

Daha yararli olan yöntem rahim agzini kontrol etmek vede vaginal akintiya dikkat etmek.

Eger böyle bir akintiniz varsa yumurtlama yaklasmis demektir:

http://kiwu.winnirixi.de/fotowettbewerb/cremig/5.jpg

Eger böyle bir akintiniz varsa hücüma gecmenin tam zamani demektir:

http://www.otthona.net/serpi/19zt-spinnbar.jpg

Vede yumurtlama zamaninda rahim agizi yumusuyor ve aciliyor. Hergün rahim agziniza dokunarak kontrol etmekte fayda var. Buda yumurtlama döneminde rahim agizinda olusan degisiklikleri gösteriyor:

http://www.eltern.de/uploads/thumbn...781f8cc51c50451f6ad0uniqueideileiter.jpg.file

Belki bircogumuz biliyoruzdur ama mesela benim gibi yeni baslayanlar icin yararli olabilir. Bunlari bilmedigim icin zaman kayip ettim mesela

Ayy güzel bilgiler ama uyarı koyayım, benim biraz içim kalktı :) Yapmıyor muyum, yapıyorum valla. Kontrol ediyorum. Hatta ben rahim ağzı kontrolü de yapıyorum. Ama onu kimsenin midesi kaldırmadı, bi defa anlattım, ilgilenen çıkmadı :kedi: Dediklerin çok doğru Chocolate, ateş ölçme yumurtlamayı sonradan onaylıyor ve üzerine 14 gün koyarak beklenmeyen adet günümüzü veriyor. Bir de normal ateşimizi öğreniyoruz ki, hamilelik ateşinden düşük bu. Yumurtlamanın gelişiyse ancak ov. testi, akıntı ve rahim ağzı tetkikiyle anlaşılabilir. Ya da yumurta takibi.

rahim agzi kontrolünü nasil yapiyosun canim?

itiraf ediyorum cok ic acici degil ama napalim kaydirigubbakcemile3 bunlari bilmedende olmuyor. Ben herseyden huylandigim halde bundan huylanmadim nedense sonucta amaci güzel

rahim agzi kontrolünü nasil yapiyosun canim?

Ähmm ayipdir söylemesi parmakla

Rahim ağzı kontrolünü Fertility Friend sitesinden öğrendim, ancak şu var biraz vücudunuzla rahat olmanız lazım. Vajinal ultrason falan sizi aşırı rahatsız ediyorsa. Bunu yapamayabilirsiniz. Tampon kullananlar rahat yapar. Chocolatecım buraya yazıyorum ama akıntıyı kontrol için de kullanılıyor, kusura bakma.

Dikkat bundan sonrası rahatsız edici olabilir, affınıza sığınıyorum:

Adetin bitiminden başlayarak her gün aynı saatte, mümkünse akşam, kontrol yapıyorsunuz. Ellerinizi sabunla iyice yıkıyorsunuz, tek kullanımlık kağıt havluyla kuruluyorsunuz. Yere çömelebilirsiniz, yatabilirsiniz veya tuvalete oturabilirsiniz. Tırnaklarınız uzun olmamalı. Sol elinizin orta parmağını vajinanıza sokuyorsunuz. Vajinismus tedavisi olmuş arkadaşlar bunu egzersiz olarak yaparlarmış zaten. Parmak ucunuzun değdiği yer, kapalı nokta rahim ağzı. Adetten sonra daha yumurtlama yokken rahim ağzı sert,burnumuzun ucuna dokunur gibi bir his, ve de alçak, kolayca bulunuyor. Yumurtlamaya yaklaştıkça yumuşuyor, dudaklar gibi bir his, ve de yükseliyor, parmak ucunuzla bile zor buluyorsunuz. Rahim ağzı bu yüksek ve yumuşak hale geldikten sonra artık yumurtlama yakın demek, ilişki olmalı. Yumurtlamadan sonra rahim ağzı yine alçalıyor ve sertleşiyor. Ov. testiyle tam yumurtlamayı anlayamazsanız bu yöntem çok iyi. Ayrıca akıntımı farketmiyorum derseniz, bu yöntemde rahim ağzına çok azıcık bastırırsanız akıntıyı yakalıyorsunuz.

El temizliği çok önemli. Buna dikkat edemeyecekseniz yapmayın, Allah korusun enfeksiyon kaparsınız. ılk birkaç seferde insan birşey anlamıyor pek, ama sonra anlaşılıyor. ılişki sonrasında bu kontrolü yapmayın, ilişki rahim ağzının pozisyonunu etkiliyor. Son olarak hamile kalırsanız bu muayeneyi yaparak anlamak mümkün değil.

Ben her gün yapmıyorum ama ovulasyonu beklediğim sıra yapıyorum artık. Vücudumdan onay almak güzel.

kızlar ben 31 aralıkta duş alırken biranada aklıma geldi bakayım ddim akıntıma ve o uzayan akıntı parmaklarıma geldi iyice inceledim vallhii :)) hiç bebbek fikri aklımda yoktu bu ay ama o akıntıyı zar zor görenlerdenim yılbaşı gecesi oduğu için zaten rahattım ve o akıntıyı değerendirdim şimdi beklemedeyim bakalım ne olacak benim için o akıntıyı görmek bir tesadüf oldu söylemesi ayıp kızlar rengide sarımsı gibiydi :)) yakında prof olucam beklenen adet tarihim ayın 15 i

bebek fikrini aklımdan attım diye yazmışım ya aralıkta aşılma olmuştum negatifti o yüzden düşünmüyordum sadce kendime zaman ayıracağım demiştim ama yinede şeytana uydum :)

Bnde bılmeden bu yontemı kullanmısım bnde hergÜn olmasada yumurtlama yaklastıgı zamnlarda bakıyorum bnmde aklıma acık demek yumrtlamaolmus sperler gırebılır dıe gelıyodu mesela sımdı kapalı gıbı agzı demek yumrtlama gectı ıÇerı bıŞı almıyo daha dedım kendı kendıme burayı da okuyunca anaaaaaaa demek dogruymus dedım :) bakalım bnmde adet tarıhım 15 ocak sabırsızlıkla beklıyorum bnm yumurtlamadan berı gÖgslerm cok sıs ve sızlıyo bıde bugun farkettım yanıyolar yazıkkkkkk :) umut etmek gÜzel ınsallh bu ay basarmısızdr allh her ısteyene bekletmeden nasıp etsın beklemek cooook zor

ik,imiiznde regl günü aynı bende yumurtlamadan sonra göğüslerim hassalaştı bunu yeni keşfettim :) bakalım sonuç ne olacakk:kedi:

hamileligin ilk belirtisi gögüslern sısmesi ve hassaslasması ama belli de olmaz allhdam umut kesilmez aynı gün insalh ikimizde güzel haberler alırız

hamileligin ilk belirtisi gögüslern sısmesi ve hassaslasması ama belli de olmaz allhdam umut kesilmez aynı gün insalh ikimizde güzel haberler alırız

aminnnnnnnnnnnnn ama ben artık beklemiyorum yani bıraktım ama yinede aklımın bir köşesinde var ama zıcık var:umursamaz:

Bende cooook coook az akinti var vede atesim bayagi düstü ovalation testi yapiyorum ama negativ cikiyor yumurtlama oluyor mu olacak mi olmayacak mi anlamadim gitti yaa. Nevetna sen anliyorsun galiba ovalation testinden bilinmiyor demistin ovalation testi kesin degil mi yoksa?

canım ben o testlerden hiç ugulamadım bilmiyorum topicerde okuyorum sadce ben zamana bıraktım galiba bebek olayından soğudum bilmiyorum işte .( ama yinede bir yanımda gizili gizli var işte hatta bugün sol kasığıma ciidi bir batma girdi pc de ekilme günü diyor aklımdan acaba bebbek ekildimi diye geçirdim sonra dedimki kendi kendime salla gitsin serpoş sen her ay bunları yaşıyorsunbilmiyorumkismile

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…