Vajina kaşıntısı

mavikus

Kınalı Kuzuu :)
Kayıtlı Üye
24 Ekim 2009
1.372
39
73
Merhaba Arkadaşlar

Başlıktan anlaşılıyor fena bir kaşıntı var. Doktora gitmiştim idrarında iltihap var dedi ve antibiyotik vermişti. Kullandım kaşıntı ara ara yine oluyor, çok rahatsız edici

Mantar var falan demedi. Ne yapabilirim?

Bebek şampuanım var deneyeyim bir an önce. Bu fenaymış ya, öyle bir yerden geliyor ki kaşıntı yüzeyde de değil içeriden. Hiçkimsenin başına gelmez inş

Bebek şampuanım var deneyeyim bir an önce. Bu fenaymış ya, öyle bir yerden geliyor ki kaşıntı yüzeyde de değil içeriden. Hiçkimsenin başına gelmez inş
Canim o kasinti bende yilda iki kere kesin olur kremi surmeesem iki hafta sürüyor o kasintiyi gecirmek icin dusa giriyordm hep yarim saat sonra gene basliyordu icten kasiniyordi benimkide kasodokca iyice kasiniyordu krem iki gunde gecirdi ama sorununu bilmiyorm gene de adini yazım bir zarari olmaz ama düşündüğüm gibi ise gecer bosuna o kasintiyi cekme adi travazol

bende aynı dertten çekiyordum,doktora gidiyorum ilaç veriyor içim dışım ilaç olmuştu..anneanneme söyledim kolonya sür dedi..ilk önce şaşırdım ama inan ki çok iyi geliyor..ilk başlarda bana halay çektirirdi ama şuan çok daha mutluyum ))

Teşekkür ederim kızlar. Travozol kremini soracağım. Kolonya yakıp acıtmıyor mu? Gerçi bunu çekmektense bir iki dakikalık yanmayı tercih ederim

Teşekkür ederim kızlar. Travozol kremini soracağım. Kolonya yakıp acıtmıyor mu? Gerçi bunu çekmektense bir iki dakikalık yanmayı tercih ederim

travazolde etkili ama, bir süre sonrasında alışkanlık yapıo geçirmiyor.. kolonyada bayaa yakıo ama ben dayanabildiğim kadar tutuyorum..

birde en önemlisi günde 1,5 litre su içmek :)

Son düzenleme:
çok geçmiş olsun arkadaşımm benm de yıld bir ve 2 defa yakalandığım bir durumdur öncelikle sana kullandığımı söyleyeyim bana da çok iyi bir kadın doğumcu yazmıştı bu ilacı adı zolax 200mg tablet içinde 7 tane var ama 2 yada 3 gün içsen hemen etkisini gösteriyor çok etkili bir durum o kaşıntıyla ne durulur ne gün geçer hele ki çalışıyorsan ... ben sabah içsem öğlene bişeyim kalmıyordu şikayetlerim yarı yarıya geçiyordu umarım sen de de etkisi aynı olur şiddetle tavsiye ediyorum bir de hijyene dikkat ediyorsundur eminim ama kendi evinde değil dışarıda yabancı wc lere çok dikkat et bu mantar enfeksiyonları en çok oralardan bulaşıyor yani ben de öyle oluyor wc ye girmeden sifonu 2 3 defa çek suyu bol aç yanlış anlama bunları söylüyorum ama çoğu kişi bilmez o yüzden tekrar gemiş olsun

Teşekkür ederim, dışarıda mecbur kalmadıkça pek wc kullanmamayı tercih ederim ama kullanırsam söylediklerinize dikkat ederim tabi :)
Bu gidişle başka bir doktora tekrar gideceğim sanırım.

Son düzenleme:
Teşekkür ederim, dışarıda mecbur kalmadıkça pek wc kullanmamayı tercih ederim ama kullanırsam söylediklerinize dikkat ederim tabi :)

eğer şikayetin devam ederse dediğim ilacı da yzdır ve mutlaka kullan uzman hekim gerektirmiyo yazarken sağlık ocağı veya acil de yazdırabilirsin ban a göre en iyi mantar hapı

bende elma sirkesi iyi geliyor diye biliyorum
ama yuzeysel deilde içerden geliyorsa ka$inti i$e yararmi bilemiyorum
denemekden zarar gelmez ama
bi pamuiga biraz dokup sirkeden orayi sil bakalim

Akıntı var evet. İç çamaşırı dayanmıyor, günlük ped kullanınca daha da beter kaşınıyor.

Tamam canım senin ki mantar kesin. Dediğim ilacı rahatlıkla kullanabilirsin. cbn'nin dediği zolax 200mg 'ı da kullanabilirsin. Ama kesinlikle sirkeli suymuş, kolonyaymış falan onları kullanma. Mantarı iyice artırırlar.

Selam ve dua ile.

merhaba öncelikle sağlıkçı olduğumu belirterek yardımcı olmaya çalışacağım.. enfeksiyon için kullandığınız antibiyotik vajinanın normal florasını bozmuş yani normalde orada olan laktobasil adını verdiğimiz iyi huylu bakterileri yok etmiş bunun sonucunda da mantar oluşmuş orada.. benim önerim kesinlikle şampuan,sabun vs asla bu tür şeylerle yıkama yapmayın eğer imkanınız varsa önce bir vajinal kültür aldırıp öyle tedavi görmeniz ama imkanınız yoksa öncelikle flucan 150 mg 2 kapsül alın ilkini hemen alın 2.sini 1 hafta sonra kullanın.. özel bölgenizi sadece su ile yıkayın iyice kuruladıktan sonra (asla nemli kalmayacak) travocort krem kullanın 1 haftaya kalmaz geçecektir.. ayrıca her gün 1 kase yoğurt yemeyi ve özellikle c vitamini içeren meyveler yemeyi ihmal etmeyin florayı düzenlemeye yardımcı olacaktır.. çok geçmiş olsun..

ben de bu kremi kullanıyorum bi de hijyenik mendiller vra dışarda falan tuvalete girersen onlardan kullan. belki mikrop falan kapıyodur.

merhaba
prezervatif kullananlar kısmına ben de kaşıntım ile alakalı yazı yazmıştım. İlk fırsatta doktora gittim acaba prezervatif mi alerji yaptı diye ama, dediğiniz gibi beyaz bir akıntı, ve dehşet bir kaşıntı ki bu kaşıntı içeriden , kaşıdıkça kaşınası geliyor insanın o derece. ve doktor mantar olduğumu söyledi, neo penotran denilen fitili verdi, bir de 2 ilaç daha bunları eşim de içecekmiş, mantığını anlamadım, sizin bilginiz var mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…