Vajinada Transvers Septum

septum ameliyatı gerekli...histeroskopi operasyonu ile hallediyorlar...daha sonra hamilelik şansınız artıyor..

benim şikayetim gebe kalamamaktı vajinada septum dediler ve histereskopi oldum 5 ay geçti ama daha gebelik yok doktorum 1 seneye kadar bir müdahale yapmayıp bekleyeceğiz dedi ama ben sabırsızım biraz.acaba bu sorun sonunda gebe kalan var mı biliyor musunuz?bu konuda bilginiz nedir?

bende septum olayı yoktu,rahim içinde polipler vardı.bu yüzden histeroskopi oldum...ancak rahimde endometriozis ve adenomyozis durumları vardı..Eşimin spermleri yok denecek kadar azdı..direk mikroenjeksiyon tedavisine yönlendirildik..ilk denemede hemen ikizlere hamile kaldım..Ancak hamileliğimin yarısında rahim ağzı yetmezliği nedeniyle erken ve zamansız doğum yüzünden kaybettim..1 sene sonra yine mikroenjeksiyonla ikizlere hamile kaldım..Çok zor geçen bir hamilelik dönemim oldu..%80 hastanede yatarak,sadece wc ye kalkarak geçti aylarım.yine erken doğum,küvez maceraları....Şu an 1 yaşında sağlıklı,akıl küpü 2 sarı papatyam var :nazar: :nazar:

maşallahh:)hayırlı ömürlü olurlar inşallah:)))mücadeleli olmuş ama sonu güzell:)benim sadece vajinada dedi doktorum.operasyondan sonra adet sürem ve miktarı kısaldı ama bu ay çok şükür düzenli oldu.9 ay iyileşme süresi vermişti ya beklemek çok zor.operasyon sırasında rahime ve tüplere de bakmışlar.benimde eşimin sperm sayısı 20 milyon çıktı.kendiliğinden olur dediler ama bilmiyorum başka bir doktora gitmeyi de düşünüyorum.sizin endomiyoz dediğiniz nedir?eşinizin sperm sayısı kaçtı?

Back
X