• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

vajinal mantar mi hpv mi olduğumu nasil anlarim

nalan sahin

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
16 Haziran 2021
17
-6
1
25
merhaba benim vajina girişinde beyaz ve deri alti kabarcıklar çıktı düzenli ilişkin var fakat 18 den küçük olduğum için doktora gidemiyorum vajinal mantar olma ihtimali var mıdır yoksa hpv midir ayrıca vajinamin üst tarafında kıl koku iltihabı var geçtikten sonra kalan izleri var şuan kocaman nohut büyüklüğünde sertlik vardı ve içinden kıl çıktı genital siğil olsa iltihap yada kil çıkar miydi mantar ve hpvyi nasıl ayırt ederim

merhaba benim vajina girişinde beyaz ve deri alti kabarcıklar çıktı düzenli ilişkin var fakat 18 den küçük olduğum için doktora gidemiyorum vajinal mantar olma ihtimali var mıdır yoksa hpv midir ayrıca vajinamin üst tarafında kıl koku iltihabı var geçtikten sonra kalan izleri var şuan kocaman nohut büyüklüğünde sertlik vardı ve içinden kıl çıktı genital siğil olsa iltihap yada kil çıkar miydi mantar ve hpvyi nasıl ayırt ederim
Hpv diye Google görsellerde aratıp karşılaştırma yapabilirsin. Mantarda koku, kaşıntı, peynir kesiği gibi akıntı olur. Siğil(hpv) uçuk gibidir. Tek farkı içinde uçuk kadar sıvı olmaz. Hatta çoğunda sıvı olmaz. Sivilcemsi bir görüntüsü var ve genellikle dediğin gibi vajina girişinde olur. Bulaşıcıdır. Hpv nin bazı türleri rahim ağzı kanserine neden olur. Doktora görünmen senin için faydalı olacaktır.

Türkiye’de 18 yalından küçük olup evli olan bir sürü kadın var maalesef. Elbette doktora gidebilirsin.

annemle gitsem söylerler mi
Anneniz dışarıda beklesin. Muayene odasına girmesin. Zaten almazlar devlette. Özel hastanelerde alabiliyorlar. Özelde muayene bölümü ayrı oluyor, oraya da girmez anneniz sanmıyorum. Doktor da kalkıp bu kız bakire değil demez.

Konu sahibi gorur mu bilmem ama pazartesi gunu dizime hacamat ve suluk yaptirmistim
Ozel bolgeme de suluk dusunuyordum sigil ve benzerleri icin yaparsak baska yerde seyir edebilir demisti hemsire
Ne oldu bilin bakalim gecmis hic bir belirti yok umarim sifa bulmusumdur hem dizim iyileşir hemde sigiller gider 😊😊

Back
X