• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Vajinal mantardan kurtulamıyorum

realmom1

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
1
Puanlar
1
Merhabalar aylardır geçmeyen Vajinal mantar rahatsızlığım var aile hekimliği tarafından verilen krem ve antibiyotikler kısa süreli fayda sağlıyor ve tekrarlıyor. Sürekli kaşıntı kızarıklık yanma var artık cidden bıktım hijyene dikkat ediyorum ne yapmam gerekiyorsa herşeyi yapıyorum bazen kabuklanıyor bile vajina anlayamadım daha önce bu sorunu yaşayan var mı nasıl oldu anlamadım siz nasıl kurtuldunuz?

Merhabalar aylardır geçmeyen Vajinal mantar rahatsızlığım var aile hekimliği tarafından verilen krem ve antibiyotikler kısa süreli fayda sağlıyor ve tekrarlıyor. Sürekli kaşıntı kızarıklık yanma var artık cidden bıktım hijyene dikkat ediyorum ne yapmam gerekiyorsa herşeyi yapıyorum bazen kabuklanıyor bile vajina anlayamadım daha önce bu sorunu yaşayan var mı nasıl oldu anlamadım siz nasıl kurtuldunuz?
Merhaba geçmiş olsun. Geçen yıl uzun süreli antibiyotik kullanımına bağlı mantar sorunu yaşadım çok uzun süre. Krem ve fitil fayda etmedi. Sonra kadın doğumcu bir ilaç yazdı onu kullandım şükür kurtuldum. Yaklaşık sekiz ay oldu kullanalı bu süreçte tekrarlamadı

Verdiği ilaçlar bunlar

Eklentiler

• IMG_20260425_180549.webp
    IMG_20260425_180549.webp
    9,1 KB · Görüntüleme: 245
Aktif cinsel hayatınız varsa fitil daha etkili bir çözüm. Bir de beslenmenize dikkat edin bazı besinler tetikleyebiliyor.

fitil ilaçlar 3 tane doktor iyi bi sonuç alamadım...
ben iki gündür, kekiği kaynatıp aynı oranda suyla seyreltip vajina dışına sürüyorum, valla baya direndim bunu yapmamak için, çünkü çok korktum artarsa diye. ama valla çok iyi geldi. denerseniz eğer inşallah şifa olsun. kendim denediğim için yazıyorum kulaktan dolma olsa asla tavsiye vermem. ama mutlaka seyreltin ne olur ne olmaz. çok da durdurmadım peçete ile sürdüm ben kuruduktan 5 dk sonra yine su ile yıkadım. şifa olsun inşallah. bir ayrdır çekiyorum çok kötü bi şey.... allah hiç birimize vermesin

İç çamaşırlarınızı diğer kıyafetlerden ayrı yıkayın mümkünse 60 90 derecede yumuşatıcısız. Ve kuruduktan sonra ütüleyin. Çamaşırınıza bir iki damla Nioli yağı damlatın. Ben bunları bazen vaktim olduğunda yapıyorum çok faydasını gördüm.

Hamileyim ve bugün yoğun bir mantar enfeksiyonu olduğunu gördüm. Seklaj dolayısıyla crp yüksek çıkıyordu mantar enfeksiyondan dolayı yüksek çıkar mı dedim olabilir dediler ve ilk defa fitil kullanacağım ve biraz tedirginim yani mantar geçer mi ya da fitili doğru kullanabilir miyim diye antibiyotik de kullanıyorum ama ne yapacağımı şaşırdım

forumuma bakar mısınız acaba mide rahatsızlığım var ama bana dokunur mu diye korkuyorum ya
Mide koruyucu ile almayı deneyin bir de. Ben bazı antibiyotikleri mide koruyucu ile içiyorum. Zaten doktorlara da mide sorunum var diyince koruyucu yazıyorlar.

Back
X